Anket

Hangi marka lastik kullandınız?

Bridgestone
488 (21.7%)
Continental
149 (6.6%)
Dunlop
129 (5.7%)
Falken
29 (1.3%)
Fulda
19 (0.8%)
Goodyear
212 (9.4%)
Hankook
45 (2%)
Kleber
6 (0.3%)
Kumho
62 (2.8%)
Lassa
154 (6.8%)
Marangoni
6 (0.3%)
Marshal
9 (0.4%)
Michelin
472 (20.9%)
Nexen
16 (0.7%)
Nokian
70 (3.1%)
Pirelli
94 (4.2%)
Sava
14 (0.6%)
Scudo
2 (0.1%)
Toyo
43 (1.9%)
Uniroyal
5 (0.2%)
Yokohama
115 (5.1%)
Maxxis
11 (0.5%)
Petlas
85 (3.8%)
Starmaxx
15 (0.7%)
BF Goodrich
4 (0.2%)

Toplam Oy Verenler: 1358

Gönderen Konu: Üyeler hangi marka lastik kullanıyor?  (Okunma sayısı 242702 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Youtube
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Üyeler hangi marka lastik kullanıyor?
« Yanıtla #940 : Aralık 08, 2021, 00:59:25 »
Petlas 205/55 R16 91T Glacier W661 kış lastiğini kullanıyoruz. Diş derinliği olsun gayet başarılı. Ses konusunda ise 170 civarında hız yaptık rahatsız edici bir ses yoktu kışın göreceğiz.
T.ss

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #940 : Aralık 08, 2021, 00:59:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #941 : Ocak 15, 2022, 23:04:40 »
Falken as210 4 mevsim kullanıcısıyım yaklaşım 2000km oldu bu kış taktırdık. Kışın gayet iyiydi eski lastiklerin modelini bilmiyorum ama markası petlas'tı. Petlas'a göre çok sessiz geldi. Ortalama bir lastik diyebilirim. Yazın kavurucu sıcaklarında henüz test edemedim ama şuan için kendisi ile ilişkilerimiz gayet iyi.

Kendimi alıntılayarak Bu model ile ilgili yeni tecrübelerimi aktarmak isterim. Satın almayı düşünen kullanıcılara rehberlik etmesi açısından;

Yazın sıcağında problem yaşatmadı lastikler. Yalnız söyle üzücü bir durum var. Çok yağışın olduğu bölgelerde kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yağış çok ise frenlemede problem yok. Yalnız çok hafif hafif yağan böyle tabiri caizse ciseleyen yağmurda araba buzda kayar gibi kayıyor. Bir çok marka lastikle yol yapmış biri olarak hayatımda hiç bu denli kayan bir lastik görmedim yağmurda. Geçen kış pandemi vs derken çok fazla tecrübe edememişiz bu durumu, bu kış farkettim. Aslında alırken yorumlarda da bu durumdan sıkça bahsedilmiş ama ben bu denli kötü olduğunu hiç düşünmemiştim. Hayatımda gördüğüm en kötü fren ve yol tutuş performansına sahip lastik diyebilirim belirttiğim koşullarda.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #942 : Ocak 16, 2022, 00:13:37 »
Kendimi alıntılayarak Bu model ile ilgili yeni tecrübelerimi aktarmak isterim. Satın almayı düşünen kullanıcılara rehberlik etmesi açısından;

Yazın sıcağında problem yaşatmadı lastikler. Yalnız söyle üzücü bir durum var. Çok yağışın olduğu bölgelerde kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yağış çok ise frenlemede problem yok. Yalnız çok hafif hafif yağan böyle tabiri caizse ciseleyen yağmurda araba buzda kayar gibi kayıyor. Bir çok marka lastikle yol yapmış biri olarak hayatımda hiç bu denli kayan bir lastik görmedim yağmurda. Geçen kış pandemi vs derken çok fazla tecrübe edememişiz bu durumu, bu kış farkettim. Aslında alırken yorumlarda da bu durumdan sıkça bahsedilmiş ama ben bu denli kötü olduğunu hiç düşünmemiştim. Hayatımda gördüğüm en kötü fren ve yol tutuş performansına sahip lastik diyebilirim belirttiğim koşullarda.
Lastik yeniyken frenleme vs daha iyidir eskidikçe sertleşir yol tutuş,frenleme vs kötüleşir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #943 : Ocak 16, 2022, 00:17:25 »
Lastik yeniyken frenleme vs daha iyidir eskidikçe sertleşir yol tutuş,frenleme vs kötüleşir.

Abi lastik 2020 6.ay üretim. Daha 1.5 yıllık yani. 4 senelik lastikler bile bunlar kadar kaymıyordu. Gerçekten rezalet ıslak zemin performansları.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #944 : Ocak 16, 2022, 00:49:09 »
Dünyada 5 büyük lastik üretici grup varmış: Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear/Dunlop ve Pirelli.

Peki, kullandığımız hangi alt-markalar hangi büyük lastik üreticisi grubu altında?? 
Ben bazılarını bilmiyordum, güzel bir derleme olmuş, sizin de ilginizi çekebilir diye paylaşıyorum:

https://lastik.rezulteo.com.tr/uzman-tavsiyesi/satinalmadan-once/markalar-urunler/buyuk-lastik-marka-gruplari-ve-sahip-olduklari-alt-markalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #945 : Ocak 16, 2022, 01:34:57 »
Abi lastik 2020 6.ay üretim. Daha 1.5 yıllık yani. 4 senelik lastikler bile bunlar kadar kaymıyordu. Gerçekten rezalet ıslak zemin performansları.
Lastik ömrünü hamur kalitesi belirler,o yüzden kaçuğu kalitesiz olan lastikler erken sertleşme yapar,tutunma kabiliyeti düşer ve geç ısınma yaptığı için yeni ıslanmış zeminlerde sabun gibi kayar,yağmurun şiddetli olduğu zamanlarda sürtünmeden dolayı lastik daha çabuk ısınır,verimli çalışma ısıına ulaştığı zaman daha güvenli hissettirir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #946 : Ocak 16, 2022, 08:30:45 »
Ben Dunlop çuyum. Eski Honda Civic imde 2 defa almış totalde 70.000 km gitmiştim. (50.000de 1 değiştiriyorum) Şimdi 2021 Corollada 17 inç jantta Kumho var. Bayi jantı değiştirirken bana sormadan Kumho taktı Bridgestone yerine. Lassa bayi arkadaş güzel bir marka olduğunu söyleyince ses etmedim. Corolla Civic ten daha az konforlu gibi geliyor ama bu lastik ölçülerinden de kaynaklanıyor da olabilir, bilemiyorum. Civic 185 55 16, Corolla 215 45 17 yanlış hatırlamıyorsam. Bundan sonra da Pirelli almayı düşünüyorum, F1 kaynaklı:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #947 : Ocak 16, 2022, 18:42:27 »
Versomda fabrika çıkışı er300 ler vardı (50b km kullandım dişleri halen sağlamdı ve çatlak yoktu), Kışlık olarak aracı aldığım sene snoways 3 almıştım halen kullanıyorum (25b km oldu). İkisinin de fren ve tutunmasından gayet memnunum. Olumsuz yönleri yakıt tüketimine etkileri ve ses. Yazlık olarak T005 aldım nisan ayında taktırırım kullanınca yorumu güncellerim.

Corollamda önceki sahibinin almış olduğu kormaron marka 2018 üretimi kışlık lastik var . Virajlarda yatmama harici Olumlu yönünü sayamam. 205/55/r16 94xl ebatlarında. Kuru ve ıslak yollarda direkt kızaklıyor, hem aşırı sesli çalışıyor hemde yakıt tüketimi felaket. zaten etiket değeri 72 db - e sınıfı. Yazlık lastik olarak lastikçi bir yakın arkadaşım hankook ventus prime 3 hediye etti, nisan ayına kalmadan değiştirrim. kullanınca yorum yaparım.
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #948 : Ocak 16, 2022, 20:26:22 »
continental ecocontact 6 195 60 15
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #949 : Eylül 03, 2022, 17:33:58 »
Toyotalar için ses değeri en düşük lastikler daha uygun olur gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #950 : Eylül 03, 2022, 17:47:34 »
Çok lastik denedim. Hep böyle piyasada gündem olan meşhur olan aaa bu ucuz ama iyi denilen lastikleri de denedim. Ama sonuç hep hüsran oldu. Ya michelin ya continental kullanırım. Başka da almam.

Japon lastiklerini denemek nasip olmadı. Bu arada continental’in eco modelleri premiumcontact modeline göre yol tutuşta zayıf kalıyor. Zaten amaç da bu. Az tutunma az ses fazla yakıt tasarrufu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #951 : Eylül 03, 2022, 21:01:59 »
4 lastiğe 4500 para verdim. lassa aldım. daha ucuz lastik bulamadım. petlas almam birdaha. iyi lastik seçmek tarih oldu. kaskoyu bile zorla yaptırıyorum. lastik lüks oldu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #952 : Eylül 03, 2022, 23:25:32 »
4 lastik Hancok kinergy eco2 aldim sifir. Eski brigstone'lara gore oldukca sessiz,konforlu ve yumusak bir lastik. Ben begendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #953 : Eylül 03, 2022, 23:34:39 »
C-HR'de 225/50/18 Michelin Primacy 3 var üstünde gelen lastikler, sessiz ve tutuşu çok iyi. Kışın 7 derecenin altında kullanmamayı tercih ediyoruz, kış lastiği almadık. Bu kış bakacağız.

Auris'te yazlık 205/55/16 Goodyear EfficientGrip Performance var ikinci seti kullanıyoruz, fren performansından hiç memnun değiliz. Kışlık olarak Goodyear UltraGrip Performance var, onlardan çok memnunuz.

Benim aracımda (Mazda CX-5) 225/55/19 yazlık Toyo A36lar var, Michelin gibi sessiz ve yol tutuşu iyi. Lastiklerin çabuk bittiğini söyediler, göreceğiz. Kışlık olarak da Uniroyal Tiger Paw Ice and Snow 3 var, Michelin üretimi. İlk sezonunda çok iyiydi, bu kış göreceğiz.

Auris yerine Corolla gelecek, yaz lastiği olarak 225/45/17 Dunlop SP Sport Maxx 050 varmış, yorumları iyi gibi geldi, göreceğiz. Kış lastiği olarak da yine Goodyear UltraGrip Performance veya UG9 alınacak gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #954 : Eylül 03, 2022, 23:46:26 »
C-HR'de 225/50/18 Michelin Primacy 3 var üstünde gelen lastikler, sessiz ve tutuşu çok iyi. Kışın 7 derecenin altında kullanmamayı tercih ediyoruz, kış lastiği almadık. Bu kış bakacağız.

Auris'te yazlık 205/55/16 Goodyear EfficientGrip Performance var ikinci seti kullanıyoruz, fren performansından hiç memnun değiliz. Kışlık olarak Goodyear UltraGrip Performance var, onlardan çok memnunuz.

Benim aracımda (Mazda CX-5) 225/55/19 yazlık Toyo A36lar var, Michelin gibi sessiz ve yol tutuşu iyi. Lastiklerin çabuk bittiğini söyediler, göreceğiz. Kışlık olarak da Uniroyal Tiger Paw Ice and Snow 3 var, Michelin üretimi. İlk sezonunda çok iyiydi, bu kış göreceğiz.

Auris yerine Corolla gelecek, yaz lastiği olarak 225/45/17 Dunlop SP Sport Maxx 050 varmış, yorumları iyi gibi geldi, göreceğiz. Kış lastiği olarak da yine Goodyear UltraGrip Performance veya UG9 alınacak gibi duruyor.
Goodyear efficientgrip performance yuvarlanma direnci düşük ama desen yapısından dolayı fren performansı ve viraj hakimiyeti çok kötü bir lastik daha öncede kullandım şuanda da Egea'nın üzerinde geldi bende viraj hakimiyetinden memnun değilim fren performansı ve yol tutuşu iyi olsun istiyorsanız düz tabanlı ve çapraz desenli lastikler bakmalısınız aynı zamanda hamur yapısı yumuşak olmalı tabi bunlar olunca yakıt tasarrufu bir tık artıyor ama aynı markanın eagle sport veya Goodyear asymmetric serileri çok daha performanslı.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2022, 23:48:57
Aynı zamanda lastikte aqua fresh yani su tahliye özelliği yüksek olmalı yoksa tek taraflı su birikintisine girildiğinde çekme atma durumları kaçınılmaz olur,yağmurlu havalarda aracın performansı düşer yakıt sarfiyatı artar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #955 : Eylül 03, 2022, 23:51:55 »
Lastiklerde ekonomi olmasi guzel ama ben yol tutus  testi A ya en yakin ekonomiklere bakmaya özen gösteriyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #956 : Eylül 03, 2022, 23:53:29 »
Goodyear efficientgrip performance yuvarlanma direnci düşük ama desen yapısından dolayı fren performansı ve viraj hakimiyeti çok kötü bir lastik daha öncede kullandım şuanda da Egea'nın üzerinde geldi bende viraj hakimiyetinden memnun değilim fren performansı ve yol tutuşu iyi olsun istiyorsanız düz tabanlı ve çapraz desenli lastikler bakmalısınız aynı zamanda hamur yapısı yumuşak olmalı tabi bunlar olunca yakıt tasarrufu bir tık artıyor ama aynı markanın eagle sport veya Goodyear asymmetric serileri çok daha performanslı.
EfficientGrip performance, ilk aldığımız zaman (2013) genel olarak çok memnunduk. Hatta o yüzden ikinci seti aldık. Fakat ikinci sette fren performansı daha da belirginleşti.
Goodyear Asymmetric 6 çok güzel bir lastik gibi duruyor, ona da bakacağım. Eagle Sport'un yorumlarına tekrar bakmam lazım, fiyatları da uygun, hatta 225/45/17 için en ucuz lastiklerden biri Eagle Sport. https://www.lastikcim.com.tr/otomobil/taban/225/yanak/45/jant_capi/17/order/fiyat/
Biraz da şüphelendim açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • Kilometre: 9900
  • Model Yılı: '21
  • 84 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #957 : Eylül 04, 2022, 00:02:09 »
Merhaba,
Uyumlu ölçüsü olduğu sürece tüm araçlarımız için tek tercihimiz Michelin.
Corolla Dream aracımda Michelin Primacy 4 modelinin 225x45xR17 ölçüsünü kullanıyorum.
2022 Toyota Corolla Dream Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #958 : Eylül 04, 2022, 09:42:39 »
EfficientGrip performance, ilk aldığımız zaman (2013) genel olarak çok memnunduk. Hatta o yüzden ikinci seti aldık. Fakat ikinci sette fren performansı daha da belirginleşti.
Goodyear Asymmetric 6 çok güzel bir lastik gibi duruyor, ona da bakacağım. Eagle Sport'un yorumlarına tekrar bakmam lazım, fiyatları da uygun, hatta 225/45/17 için en ucuz lastiklerden biri Eagle Sport. https://www.lastikcim.com.tr/otomobil/taban/225/yanak/45/jant_capi/17/order/fiyat/
Biraz da şüphelendim açıkçası.
Eagle sport'u 3 takım eskittim hiçbir sıkıntı yaşamadım ama 2.yıldan sonra biraz sertleşiyor,17 inç te jant koruma özelliğide var o yönden çok güzel hatta en son kardeşimin aracına taktım XXX km/h larda bile en ufak bir sorun yaşatmadı,şuandaki araçta üzerinde gelen efficientgrip lastikler yol tutuşta çok etkili değil 205/55/16 olmasına rağmen virajda çok iyi değiller sert girdiğimde aracın arkasının geldiğini hissediyorum, Goodyear da eagle sport yada asymmetric dışında lastik almam artık,bozuk yola girilmeyecek devamlı şehir içi gezilecekse michellen hem şehir içi hemde köy yolları derseniz Continental.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11250
  • Model Yılı: '22
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #959 : Eylül 05, 2022, 09:48:52 »
2018 yılında ilk arabam olan 2008 Auris'i aldım. Üzerinde Michelin Primacy 3 lastikler vardı. Adam 1 sene önce sıfır alıp taktırmış. Keyfini sürmek bana kaldı. Gurbette olduğum için 2 ayda bir defa memlekete gidiyorum. Lastiklerden fazlasıyla memnundum. Uzun yolda frenleme, viraj alma, ani hareketler (çukurlardan kaçma) gibi durumlarda anında reaksiyon gösteriyor. İvmelenme konusunda da hakkını veriyor. Gerçekten tam bir asfalt lastiği... Alacak arkadaşlara tavsiye ederim.

Şu anda ise yaklaşık bir ay önce sıfır km aldığım corolla aracımda Bridgestone Ecopia EP150 var. Uzun yola hiç çıkmadım. Keşke Michelin olsaydı. Şehir içinde gezmekten 1000 km yaptım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Zaten şehir içinde gezerken ne gibi sorun olabilir ki ? Uzun yol deneyimlediğim zaman bilgilerimi paylaşırım. Herkese keyifli sürüşler...