Anket

Hangi marka lastik kullandınız?

Bridgestone
488 (21.7%)
Continental
149 (6.6%)
Dunlop
129 (5.7%)
Falken
29 (1.3%)
Fulda
19 (0.8%)
Goodyear
212 (9.4%)
Hankook
45 (2%)
Kleber
6 (0.3%)
Kumho
62 (2.8%)
Lassa
154 (6.8%)
Marangoni
6 (0.3%)
Marshal
9 (0.4%)
Michelin
472 (20.9%)
Nexen
16 (0.7%)
Nokian
70 (3.1%)
Pirelli
94 (4.2%)
Sava
14 (0.6%)
Scudo
2 (0.1%)
Toyo
43 (1.9%)
Uniroyal
5 (0.2%)
Yokohama
115 (5.1%)
Maxxis
11 (0.5%)
Petlas
85 (3.8%)
Starmaxx
15 (0.7%)
BF Goodrich
4 (0.2%)

Toplam Oy Verenler: 1358

Gönderen Konu: Üyeler hangi marka lastik kullanıyor?  (Okunma sayısı 235656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '04
  • 25 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Üyeler hangi marka lastik kullanıyor?
« Yanıtla #800 : Eylül 07, 2015, 22:26:32 »
1 ay dediğiniz ağustos ayı galiba. 3000 km iyi bir rakam. Gözleminiz neler? Değişim hissettiniz mi? Ses konusunda nasıl?

Evet Ağustos ayı boyunca kullandım. Ege ve Akdeniz turunun üzerine ikametim olan Osmaniye'de kullandım. Sıcaklıklar gündüzleri genelde 40 derecenin üzerindeydi. Asfaltın halini siz düşünün. Bu şartlar altında sessizlik mükemmeldi. Ama bunda eski lastiklerim olan Primacy HP' lerin de payı vardır sanıyorum. Direksiyon tepkimeleri de farklılaştı aracın. Eskiden sanki hissizmiş gibi geliyor şimdi bakınca. Bu sıcaklıklar altında yol tutuşta herhangi bir sakıncalı durum yaşamadım. Hatta bir kaç yerde denemek için özellikle zorladım. Ama bu denemelerim de bazen çizgiden sapmadı bazen ise hafif arkadan attı kendini ki bu atma durumunu eski lastiklerimde hiç yaşamamıştım. Yukarıda da bir üyemizin belirttiği gibi belkide ben lastiklere fazla güvenip fazla zorlamışta olabilirim. Her zaman kullandığım yolda bir kaç viraj vardı. Eski lastiklerimle 70 km. ile dönerken lastiğin limitlerinde olduğumu hissederdim. Aynı virajda bu takımlarla 80 km. ile dönüyorum ve sanırım biraz daha esneme şansı olabilir. Yağmurlu havada bir defa kullanma fırsatı buldum. O da sele dönüşen bir yağıştı. Burada gerçekten lastiğin farkını hissettim. Yere yapışmış gibi bir hissi vardı ve kesinlikle güven veriyordu. Frenleme olayında ki performansı ise kuruda tecrübe etme şansım oldu. Bir kaçında ABS sistemi devreye girmeden araç durdu diğerlerinde ise ABS ile. Ama her durumda çok kısa mesafelerde ve güvenli olarak durdu. Sonuç itibari ile şuan lastiklerden memnunum ve limitlerini tecrübe etmeden kullanırsam güven veriyor. Benim bir de beklentim var. O da hava sıcaklıkları düştüğünde bu lastiklerin performansının daha iyi olacağını sanıyorum. Bekliyorum ve edindiğim tecrübelerimi de paylaşırım inşaallah.
1,6 Comfort

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #800 : Eylül 07, 2015, 22:26:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #801 : Eylül 08, 2015, 13:18:45 »
Evet Ağustos ayı boyunca kullandım. Ege ve Akdeniz turunun üzerine ikametim olan Osmaniye'de kullandım. Sıcaklıklar gündüzleri genelde 40 derecenin üzerindeydi. Asfaltın halini siz düşünün. Bu şartlar altında sessizlik mükemmeldi. Ama bunda eski lastiklerim olan Primacy HP' lerin de payı vardır sanıyorum. Direksiyon tepkimeleri de farklılaştı aracın. Eskiden sanki hissizmiş gibi geliyor şimdi bakınca. Bu sıcaklıklar altında yol tutuşta herhangi bir sakıncalı durum yaşamadım. Hatta bir kaç yerde denemek için özellikle zorladım. Ama bu denemelerim de bazen çizgiden sapmadı bazen ise hafif arkadan attı kendini ki bu atma durumunu eski lastiklerimde hiç yaşamamıştım. Yukarıda da bir üyemizin belirttiği gibi belkide ben lastiklere fazla güvenip fazla zorlamışta olabilirim. Her zaman kullandığım yolda bir kaç viraj vardı. Eski lastiklerimle 70 km. ile dönerken lastiğin limitlerinde olduğumu hissederdim. Aynı virajda bu takımlarla 80 km. ile dönüyorum ve sanırım biraz daha esneme şansı olabilir. Yağmurlu havada bir defa kullanma fırsatı buldum. O da sele dönüşen bir yağıştı. Burada gerçekten lastiğin farkını hissettim. Yere yapışmış gibi bir hissi vardı ve kesinlikle güven veriyordu. Frenleme olayında ki performansı ise kuruda tecrübe etme şansım oldu. Bir kaçında ABS sistemi devreye girmeden araç durdu diğerlerinde ise ABS ile. Ama her durumda çok kısa mesafelerde ve güvenli olarak durdu. Sonuç itibari ile şuan lastiklerden memnunum ve limitlerini tecrübe etmeden kullanırsam güven veriyor. Benim bir de beklentim var. O da hava sıcaklıkları düştüğünde bu lastiklerin performansının daha iyi olacağını sanıyorum. Bekliyorum ve edindiğim tecrübelerimi de paylaşırım inşaallah.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67885.0 bizi haklı çıkaran bir yorum daha...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #802 : Eylül 10, 2015, 10:02:18 »
Lastiklerin kış performansını merakla bekliyorum .Gerçekten kışında orta düzeyde verim verirse doğu illeri dışında kışlık yazlık lastik olayını bitirir gibime geliyor ki .Bence diğer markalar da durmayacak peşinden gelecektir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #803 : Ocak 13, 2016, 08:29:12 »
kışın goodyear ultra grip 8, yazın brigdestone turanza ER300
gayet memnunum, ikisinden de
Bütün arkadaşlara kazasız günler, selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #804 : Ocak 19, 2016, 03:45:23 »
 michlen lastigi kisin iyi degil diye duydum ve yumasak oldugunu soyleyen cok oldu ve kullananlar yazin kullaniyor michlen i "
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '15
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #805 : Ocak 27, 2016, 20:30:54 »
Çoğunluk neden mıchelin kullandığını yazarsa daha verimli olurlar..Ses yapmadığı için mi bristone göre ucuz olduğu için mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #806 : Ocak 27, 2016, 20:41:58 »
Continaltalden 4 tane kışlık aldım, ses yapmıyor, yol tutuşu gayet iyi ve bir yıllık ücretsiz yol yardımı hediyeli
1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #807 : Ocak 27, 2016, 21:19:01 »
Yol yardımını hepsi veriyor zaten de yol sesini kestiyse güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #808 : Ocak 27, 2016, 21:26:07 »
Yazlıklar Petlas, kışlıklar Yakohoma.

Kışlık Yakohoma yı 4 Şubat 2009 'da almıştım. Tam tamına 7 yıl dolmak üzere. Haftaya 8. yıldan gün alacak.
Hala yol tutuşu iş görüyor. Evin arkasına arabayı park ediyorum. Bahçe duvar ve balkon arası geçerken aynalar neredeyse el boşluğu kadar yaklaşıyor. Kuzey ve balkondan akan suların buz tuttuğu bir yer. Ve yoldan 50 cm kadar yüksek. Tatlı bir rampa inip , çıkıyorum. Hala oradan kaymadan geçiyor. Maşallah. Arabayla günlük , işe geliş gidiş yapıyorum.  Git gel 60 km civarı yol yapıyorum. Ve  kullandığım yolların neredeyse %95'i  de genelde mucurlu asfalt. Öyle kaymak gibi , sıfır asfalt pek yok maalesef.    MAŞALLAH diyelim de nazar değmesin.  :alkis: :alkis: :alkis:

Yazlık Petlas ise iki yaz kullandım. Fiyatına göre sessiz ve yumuşak. Eski lastiğim , üzerindeki Dunlop'tu. Aracın lastik diş derinliği epey vardı. Muayeneden geçmişti. Ama lastik , kazık gibi sertleşmişti. Frenlemede vb. güven vermiyordu. Küçük kılcal çatlaklar oluştu. Sıcakta yarılmasından korktum , yeni lastik aldım.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 135000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #809 : Ocak 27, 2016, 21:26:49 »
Kasım ayında 4 adet crossclimate aldım. yaşadığım şehirde kış şartları ağır olmadığı için. Iyi almışım. Düzce ye epey kar yağdı. aracı da kullandım bi sorun yaşamadım.

sessiz ve yumuşak bir lastik ,süspansiyon etkisi ve fren mesafesi gayet iyi.
Syg.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Her düşüş bir öğreniştir.
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '02
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #810 : Mart 09, 2016, 14:53:44 »
Bundan sonra michelin kullanmamayı düşünüyorum. Goodyear aklımda olan. Bridgestone de Continaltalde olabilir.
İçinizdeki trafik canavarını durdurun.
Frene güvenme durmayabilir;Kornaya güvenme çalmayabilir.
Bir damla alkol, bin damla kan akıtır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 58000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #811 : Haziran 13, 2016, 03:41:38 »
Arkadaşlar selamlar, İstanbul için 4 mevsim lastik kullanıma uygun mu sizce? Crossclimate ve waterproof seçeneklerim arasında ancak yaz ve kış diye ayrı ayrı mı alsam yoksa 4 mevsim yeterli olur mu bilemiyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #812 : Haziran 13, 2016, 10:47:53 »
Yazlıklar bridgestone kışlıklar Kormoran.
ikisinden de memnunum şimdilik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #813 : Haziran 13, 2016, 19:57:19 »
Bridgestone Dueler H/T    Dört mevsim
Lassa Competus Winter   Kış

Dueler H/T m+s işareti taşımasına rağmen kar üzerinde tehlikeli olabilmekte, bunun dışında başarılı.
Lassalar işlerini gayet iyi yapıyorlar..
Land Cruiser Prado 4.0 V6 VVTI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #814 : Haziran 15, 2016, 12:53:49 »
Yazlık Bridgestone
Kışlık kormoran

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 27200
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #815 : Haziran 15, 2016, 13:39:45 »
Üstünde 2010 yılına ait (fabrikanın taktığı) Michelin marka yazlıklar var. Diş derinliği iyi durumda görünse de çok sertleşmiş olduğundan ve ömrünü tamamlandığı için Peugeout 308'de kullandığımız Goodyear Efficientgrip alacaktım ama Nokian Line yazlık almaya karar verdim. 205/55 R16 91V

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #816 : Haziran 16, 2016, 15:33:42 »
2013 yılında aracı aldığımızda sahibi sıfır Kumho marka lastik takmıştı.  3 yıl oldu halen kullanıyorum üretimi çin malı olsada diş derinliği halen iyi 55000 km yol yaptım memnunum yakında değiştirmeyi düşünüyorum aklımdaki marka ise Michelin
TOYOTA COROLLA COMFORT EXTRA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim babam toyota gibi adam !!!
  • Kilometre: 150000
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #817 : Haziran 16, 2016, 17:17:44 »
.......................

AB Etiketi

Yakıt Verimliliği: E

Lastiğin “dönüş direnci”ne bağlı olarak hesaplanır. Dönüş direnci azaldıkça, lastik dönmek için daha az enerji harcar, aracınız daha az yakıt tüketir. A (en verimli) ve G (en verimsiz) sınıfları arasında derecelendirilir. Yakıt fiyatının 5 TL/lt olduğu bir durumda, ortalama lastik ömrü boyunca bir sınıf farkının 1.000TL’ye kadar yakıt tasarrufu sağlayabileceği anlamına gelir. Yakıt verimliliğinin artması, çevreye olan etkinin de azalmasını sağlar.

Islak Zeminde Kavrama: A

Lastiğin ıslak şartlarda frenleme mesafesine bağlı olarak hesaplanır. Yüksek ıslak zeminde kavrama endeksine sahip lastikler, ıslak şartlarda daha kısa mesafede durur. A (en yüksek) ve F (en düşük) sınıfları arasında derecelendirilir. 80 km/s’de ile hareket eden A sınıfı lastik kullanan bir araç tam frenleme yaptığında, F sınıfı lastik kullanan bir araca göre 18 metreye kadar daha kısa mesafede durur.

Gürültü: 71dB

Lastiğin dışarıdan duyulan gürültüsünün desibel (dB) cinsinden ölçüsüdür. 3dB'lik bir fark, lastiğin yarattığı dış gürültüyü iki katına çıkarır. Seviyesi 1 ve 3 arasında değişen siyah dalga “)” sembolü ile ifade edilir. 1 siyah dalga Avrupa Birliği (AB) limitinin 3dB veya daha fazla altında, 2 siyah dalga AB limiti seviyesinde, 3 siyah dalga AB limitinin üzerinde anlamına gelir.

Duzenleme: Buyuk harfli cumlelerin silinmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #818 : Haziran 16, 2016, 18:20:48 »
Kışlık Michelin Alpin 5 (gayet memnunum)
Yazlık Petlas
Toyota Corolla 1997 1.6 GLİ A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #819 : Haziran 16, 2016, 18:49:40 »
Hankook Kinergy Eco 4 mevsim lastikle 2 yaz 1 kış 1 senedir kullanıyorum Isparta'dayken kışın karda aracı kaydırmaya çalışsam da tuhaf bir şekilde kaymıyordu yazın da gayet memnunum yakıt konusunu bilmiyorum şehir içi 18-20 kuruş yakıyor (lpg) aracım 1.6 corolla lastikleri tavsiye ederim.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km