Anket

Hangi marka lastik kullandınız?

Bridgestone
488 (21.7%)
Continental
149 (6.6%)
Dunlop
129 (5.7%)
Falken
29 (1.3%)
Fulda
19 (0.8%)
Goodyear
212 (9.4%)
Hankook
45 (2%)
Kleber
6 (0.3%)
Kumho
62 (2.8%)
Lassa
154 (6.8%)
Marangoni
6 (0.3%)
Marshal
9 (0.4%)
Michelin
472 (20.9%)
Nexen
16 (0.7%)
Nokian
70 (3.1%)
Pirelli
94 (4.2%)
Sava
14 (0.6%)
Scudo
2 (0.1%)
Toyo
43 (1.9%)
Uniroyal
5 (0.2%)
Yokohama
115 (5.1%)
Maxxis
11 (0.5%)
Petlas
85 (3.8%)
Starmaxx
15 (0.7%)
BF Goodrich
4 (0.2%)

Toplam Oy Verenler: 1358

Gönderen Konu: Üyeler hangi marka lastik kullanıyor?  (Okunma sayısı 235652 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Üyeler hangi marka lastik kullanıyor?
« Yanıtla #400 : Şubat 28, 2011, 01:21:28 »
Şuayip Bey ben 1 ay önce continental premiumcontact2 aldım.Başta michelin enerysaver düşünüyordum ama tanesine 165 dediler.Tanesi 140 TL ye contileri aldım ben de.4 lastikte 100 TL fark az değil.Yol tutuşunu çok beğemdim.Frenleme mesafesi çok güzel.Memnun kaldım.

evet hayrullah bey doğru söylüyorsunuz bende sizin lastiğinizden alacağım.teşekkürler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #400 : Şubat 28, 2011, 01:21:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #401 : Şubat 28, 2011, 19:06:45 »
Bu arada iyi bir pazarlık yapman lazım.Bana bulunduğum ildeki continentalin ana bayisi tanesine peşin olarak 150 istedi ve siboplar için ayrıca 15 TL istedi.İyi bir araştırmadan sonra tanesini 140 buldum.Dördünü 550 ye tamam dedi.Worlde ve maxiimuma anlaşmaları varmış peşin fiyatına 6 taksit yapıyorlarmış.Ayrıca sibopları da bedava değitirmelerini istedim onu da yaptılar.Sökme takma ve balans zaten hepsinde bedava.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #402 : Şubat 28, 2011, 19:49:12 »
Adidas stan smith :D :D

2. senesi çatlamalar var yaklaşık 3000 4000 km yaptım :D
ben yağmurda lastik değiştiriyorum acayip kayıyor. kabaklaştı biraz. good year almıycam bundan sonra pirelli alcam
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #403 : Şubat 28, 2011, 19:52:54 »
ben yağmurda lastik değiştiriyorum acayip kayıyor. kabaklaştı biraz. good year almıycam bundan sonra pirelli alcam

Ben yağmurdada kardada memnunum harika 4 mevsim mübarek :D  Çamur performasını beğenmiyorum ama dışarı ıslaksa okula girince çoook iyi tutuyor ayrı konu ciklete ciklete çıkıyorum merdivenleri :lol:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #404 : Şubat 28, 2011, 22:00:42 »
yazlık Michelin, kışlık dunlop ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #405 : Mart 01, 2011, 00:48:26 »
inşallah hayrullah bey,bende sizinki gibi denk getirirsem hemen alacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '18
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #406 : Mart 10, 2011, 22:16:09 »
Michelin energy saver kullanıyorum 20 bin km oldu. Düşmediğim çukur, sürtmediğim kaldırım kalmadı banamısın demiyor. Yakıt tüketimimi de düşürdüğünü söyleyebilirm. Kısacası çok memnunum...
https://*****/*****

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #407 : Mart 10, 2011, 22:42:59 »
Arabamı aldığımda üstünde Yokohama vardı.Şu anda bunları kullanıyorum.Daha önceki arabamda Bridgestone ve Michelin kullandım.Michelin çok rahat ve yumuşak bir lastikti.Fakat çok kısa bir sürede deforme olmuştu.Agresif bir sürücü değilim.Arabamı sürekli müdafaa pozisyonunda ve temkinli kullanırım.Hızlı kalkış,ani-sert fren yapmamaya,çukurlara girmemeye,kasisleri düşük hızla geçmeye ve otobanda dahi 110 km. hızı geçmemeye özen gösteririm.Buna rağmen Michelin marka lastikler fazla uzun ömürlü olmadılar.Bridgestone marka lastiklerden ise uzun bir müddet faydalandım.Ve gayette memmun kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #408 : Mart 11, 2011, 13:14:28 »
Arabamı aldığımda üstünde Yokohama vardı.Şu anda bunları kullanıyorum.Daha önceki arabamda Bridgestone ve Michelin kullandım.Michelin çok rahat ve yumuşak bir lastikti.Fakat çok kısa bir sürede deforme olmuştu.Agresif bir sürücü değilim.Arabamı sürekli müdafaa pozisyonunda ve temkinli kullanırım.Hızlı kalkış,ani-sert fren yapmamaya,çukurlara girmemeye,kasisleri düşük hızla geçmeye ve otobanda dahi 110 km. hızı geçmemeye özen gösteririm.Buna rağmen Michelin marka lastikler fazla uzun ömürlü olmadılar.Bridgestone marka lastiklerden ise uzun bir müddet faydalandım.Ve gayette memmun kaldım.
Abi süreler hakkında net bilgi verebilir misin? Mesela şu kadar km ve şu kadar sene kullandıktan sonra deforme oldu gibi.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #409 : Mart 11, 2011, 13:22:22 »
arkadaşlar hangi lastiği alayım derken karşıma lassa impetus revo çıktı.195-60-15 / 88V yük ve hız indeskli,2010 40.hafta üretim,4 lastik sökme takma ,balans ,bilgisayarlı rot ayarı, tüm lastiklere nitrojen, toplam hepsi  500tl.bir yakınım sayesinde aldım ve 10 taksit.
      izlenim olarak 3 gün oldu alalı.hemen 200 km uzun yol yaptım ve çok memnun kaldım,inanın daha önce lassa impetus 2 ve continental lastiklerini kullandım ama bu aldığım lastik ikisindende iyi çıktı.virajlara girme daha güvenli ve continentalden daha sessiz.şuan sivasta yerde 10 cm kar var ve 25 km yol yaptım ne bir kayma nede zorlanma var,ortalama hızım da 80.çok memnun kaldım.lastikte yeni teknoloji kullanılmış.eski kullandığım lassa t kodlu lastikti şuan ki V kodlu.birazda fark bundan kaynaklanıyor galiba.

arkadaşlar karda kullanıyorum arbamı sivasta 10 cm kar var ama lastikler şeytan kulağına kurşun,maaşallahı var.tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #410 : Mart 11, 2011, 13:32:00 »
Şuayip bey kardeşim 200km bir lastiin performansını asla ve asla belli etmez, her lastikte üretildikten sonra ince bir zar katmanı vardır ve bu bile aşınması 400 500 km sürer, sen nasıl oluyorda 200km de bu lastiğin yol tutuşunu anladın hemen iyi olduğunu alsında şuanda o lastiklerin tutuşu zayıf olmalı ? deneme yapıcam derken aracı virajda savurma bekle bi önce 500km yi geçki lastiğin ilk katmanı aşınsın daha sonra lastiğin performansının farkına varırısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #411 : Mart 11, 2011, 13:36:07 »
Abi süreler hakkında net bilgi verebilir misin? Mesela şu kadar km ve şu kadar sene kullandıktan sonra deforme oldu gibi.

Selamlar Vedat Bey;

Sizleri yanıltmak istemem.İtiraf etmek zorundayım ki söz konusu olan lastik markalarını kaç sene ve kaç kilometre kullandığıma dikkat etmedim.Fakat zannedersem Michelin marka lastiklerle 40 ila 45 bin kilometre yol yapmışımdır.Yılda ortalama 15 bin kilometre yol yapıyorum.Yıl içinde en uzun yolum sırası ile yılda iki defa Susurluk(İznik üzerinden),yılda bir defa Ayvalık ve yılda bir defa Fethiye...Ekstradan İstanbul,Edirne ve Çanakkale Gelibolu olur.Geri kalan kilometreler şehir içidir.Yani Michelin marka lastikleri 3 yıl kullanmışımdır.Fakat Bridgestone marka lastikleri Michelin marka lastiklerden daha uzun süre kullandığımı biliyorum.Hafızam beni yanıltmıyor ise zannedersem 4 veya 4,5 yıl kullanmışımdır.

Yine de ''Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.'' diyeyim ve kesin rakamlar vermekten kaçınayım.Zannın çoğu sakıncalıdır.

Selamların Ekmeli ile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #412 : Mart 11, 2011, 13:44:58 »
mesut bet daha önce sıfır almış olduğum farklı marka lastiklerle karşılaştırma sonucu böyle bir kanıya vardım.lassa impetus 2,continental ts830,goodyear ve artı olarak  farklı lastik markası olup araç aynı olmak şartıyla denemelerimde oldu.bu konularda çok hassas olduğum için farkı iyi hissettiğime eminim.ben en iyisi demiyorum,yaptığım karşılaştırmalar sonucu tavsiye ediyorum.şuan kullandığım lastik v kodlu bir lastik diğer bahsetmiş olduğum lastikler hep t kodlu idi.bunun büyük bir avantajı var.!
 ayrıca lastikte performans saglanması için lastiğin eskimesini bekleyeme gerekte yok! o zaman kimse sıfır lastik almasın az kullanılmış lastik alsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #413 : Mart 11, 2011, 13:50:52 »
Selamlar Vedat Bey;

Sizleri yanıltmak istemem.İtiraf etmek zorundayım ki söz konusu olan lastik markalarını kaç sene ve kaç kilometre kullandığıma dikkat etmedim.Fakat zannedersem Michelin marka lastiklerle 40 ila 45 bin kilometre yol yapmışımdır.Yılda ortalama 15 bin kilometre yol yapıyorum.Yıl içinde en uzun yolum sırası ile yılda iki defa Susurluk(İznik üzerinden),yılda bir defa Ayvalık ve yılda bir defa Fethiye...Ekstradan İstanbul,Edirne ve Çanakkale Gelibolu olur.Geri kalan kilometreler şehir içidir.Yani Michelin marka lastikleri 3 yıl kullanmışımdır.Fakat Bridgestone marka lastikleri Michelin marka lastiklerden daha uzun süre kullandığımı biliyorum.Hafızam beni yanıltmıyor ise zannedersem 4 veya 4,5 yıl kullanmışımdır.

Yine de ''Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.'' diyeyim ve kesin rakamlar vermekten kaçınayım.Zannın çoğu sakıncalıdır.

Selamların Ekmeli ile...

Teşekkürler :). Allah hafızanızı haramdan muıhafaza etsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #414 : Mart 11, 2011, 13:52:22 »
Kışlık lastikte petlastan başka lastik kullanmam bidaha. Adamlar nasıl bir lastik yapmışlar anlamadım, geçenki kar yağışında adamlar zincirle zor çıktı ben bu lastikle zincirsiz çıktım. Nası bişeydir anlamadım :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #415 : Mart 11, 2011, 13:53:15 »
ayrıca ilk mesajımdaki yazdılklarım yaklaşık 5-6 gün önceki ,lassa impetus revo 195-60-15 88V konudan alıntı idi.bahse konu lastikleri 10 gündür kullanıyorum 600km yol yaptım(400km uzuzn yol-200km şehir içi),lastik hakkında konuştuklarım aynen geçerlidir.şiddetle tavsiye ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #416 : Mart 11, 2011, 14:57:46 »
mesut beyin iddiasına göre o zaman ilerleyen günlerde daha çok performans almam gerekir :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #417 : Mart 11, 2011, 15:02:10 »
Şuayip Bey, sinirlenmeyin. Ben de lastiğin tam performans göstermesi için bir kaç yüz km gerektiğini düşünüyorum. ;Savunduğunuz durum, kullandığınız lastiğe has bir özellik olabilir belki. Genel itibarı ile ne olursa olsun, biraz kullanınca performansını gösterir. Ör: Motor, frenler vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #418 : Mart 11, 2011, 15:12:24 »
estagfurullah efendim sinirlenme yok,sohbet çerçevesinde geçtiğine inanıyorum.sadece mesut bey öyle çok net konuşunca pek mantıklı gelmedi. lastikleri üreten mühendisler bu şekilde lastik üreteceklerini sanmıyorum.o zaman herkes belli bir km gitmiş lastik alır.oysa ki lastik sürtünmeye başladığı andan itibaren kendinden yemeğe başlar ve gittikçe performans azalır.(%99,9-%99,8-%99,7---vs vs)ilk önce az sonra maksimum en sonda minimum performans şeklinde bir oranlama olmaz.ben böyle düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #419 : Mart 11, 2011, 15:16:14 »
mutlaka lastiğin janta alışması kullanılan yolların durumu tabiki lastiğin performansını kazanmasında etkili rol oynacaktır ama astik janta takıldıktan sonra karakteristik özelliklerini hemen kullanır.benimde bahsettiğim V kodlu bir lastik diğer kullandıklarım ve karşılaştırdıklarım t kodlu idi özellikle bunu vurgulamak istedim.teşekkür ederim.