Gönderen Konu: lpg için hangi marka  (Okunma sayısı 18009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg için hangi marka
« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2009, 01:48:05 »
LPG kullanmadığım halde bunu artık ben bile ezberledim :D
"Ne taktırırsan taktır ama montajın kaliteli yapıldığı bir yere git"
Asıl olay burda bitiyo zaten. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2009, 01:48:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 05, 2009, 10:17:56 »
brc landirenzo tercihimdir
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #22 : Eylül 06, 2009, 04:08:40 »
bende avensisi elegant var.üzerinde atikerle aldım 4   4 lük.abartılı sorunsuz.ve çok az yakıyor.şehir içi full klıma acık 10 lt lpg tüketiyorum.bulundugunuz yer itibariyle en fazla iş yapan yer neresiyse oraya taktırın.el becerisi yapılan montaj sayısı ile artıyor.burda bir vatandaş honda cipe lpg taktırdı.3 ay ustaya gitti gldi.hergün sıkıntı yaşadı ve hallettiler,ardından bizim arkadaş aynı yere aynı cip ten götürdü.digerinden tecrübe kazanan ustalar montajı yaptılar.sorunsuz biniyor.montaj çok önemli yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #23 : Eylül 07, 2009, 00:49:26 »
Ankara'da tavsiye edebileceğiniz Atiker veya BRC takan usta var mı? ve adresi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 07, 2009, 23:07:49 »
Babamın 96 Model Corollası'na  98 yılında tartarini taktırdık.Hiçbir sorun  görmedik.arıza yapmadı.2005 Yılında Honda Civic aldım ve Milano Sıralı Tip LPG takdırdım. Memnum kalmadığım gibi  arızalandı.benden kaynaklanan sebep olmadığını söylediler.Parçayı değiştirme kaltılar fakat parça Ecu 20 günde gelmedi. Bende bunun üzerine Milano'yu söktürdüm.Yine Tartarini taktırdım.Tartarini harika idi. Honda dan sonra  2004 Corolla Sol aldım. Hiç düşünmeden Tartarini taktırdım.Çekiş performans aynıdır. Arkadaşlar en önemli şey LPG kitinde ,servis ağı,yedek parça ve montajdır. Tartarini markanın hemen hemen her ilde yetkili servisi mevcut ,Yine BRC  ve Atiker Markanın 'da  her ilde yetkili servisi ve parçası mevcut diğerlerine pek yanaşmayın.Benim Milano 'dan çok canım yandı. Bence en iyisi Tartarini .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Eylül 13, 2009, 15:12:52 »
arkadaşlar bende 2009 corolla verso var lpg taktırmayı düşünüyorum, sizlerden taktıran varmı hangi marka ve ankara da iseniz hangi servise taktırdınız ...teşekkür ler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Japon Fırtınası
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Eylül 13, 2009, 21:05:06 »
arkadaşlar bende 2008 corolla var prins marka lpg yaptırdım lpg dönüşümünden sonra 8000 kilometre yaptım ve bence lpg markaları içinde en iyisi prins, aracın performansında düşme söz konusu değil gayet ii, ankara sistem mühendislikte yaptırdım dönüşümü bir numara dönüşüm yaptılar gerçekten kaputu açtığınızda dikkatlice baksanız bile lpg dönüşümünü farketmeniz çok zor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 14, 2009, 08:58:20 »
Diyecegim tek şey BRC sıralı sistem taktır benim aracımda var 1.5 seneden beri kullanıyorum allaha şükür hiçbi sorun cıkarmadı ve ben ilk corollayı aldım 2 ay sonra ford focus aldım corollayı 2 ay benzinli kullandım focusta benzinli olunca bütçemi sarstı 2sine birden brc taktırdım hiçbirinde sorun çıkmadı çok şükür
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 17, 2009, 20:42:37 »
yerli malı yurdun malı taktır atikeri bişey olmaz korkma :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 17, 2009, 20:57:26 »
atiker yerli olsada enjektörleri valtek yani alman  diğerleride enjektorleri kendisi imal ediyor bu konuda en güvenilir landirenzodur bununkileri sadece bosh yapıyor o bakımdan tercih edilebilir..bana landinin fiyatı fasla gelmişti o bakımdan atikeri tercih ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Eylül 18, 2009, 00:40:14 »
arkadaşlar brc-lavoto-hatta prins taktırıpta sıkıntı yaşayan kişilere şahit oldum.hepsinde sistem aynı.çevrenizde en fazla iş yapan kimse ona taktırın.bende atiker var.brc den-teleflex ten daha gönüllü.takan usta çok öemli.ne kadar tecrübe-o kadar az sıkıntı.bence marka değil-takacak ustayı araştırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 23, 2009, 22:31:17 »
selam arkadaşlar. ben de lpg ci oldum. bayram arefesinde aracıma atiker marka sıralı lpg kiti taktırdım. aklımda çok soru işareti vardı ama birkaç otomotivci arkadaşımdan aldığım bilgiler doğrultusunda bu markada karar kıldım. malın kalitesinin yanında montaj kalitesi diyen arkadaşlar doğru söylüyor. buna ek olarak taktırdığınız markanın servis imkanlarını da göz ardı etmeyin derim. her ilde ilçede servisi olsun. örnek olarak maraşta ikamet ettiğim için sanayiye lpg kitlerini araştırmaya gittim. bir atölyedeyken iki polis arkadaş araçlarındaki lovato marka lpg sisteminin yazılımı olup olmadığını sormaya geldiler. usta da kendinde olmadığını maraşta da zor bulacaklarını söyledi. ikinci ek olarak firmanın verdiği garanti durumu. atiker 2 yıl parça değişim garantisi veriyor. daha yeni taktırdım inşallah kimsenin aracına parça gerektiren bir durum olmaz ama bunu da düşünmek lazım. ilk depoyu bitirdim. şehir içi şehirdışı karışık 0,127 tl yaktı. bu ilk depoya göre çok iyi bir rakam. üçüncü bir ek olarak ustam ve otomotivci arkadaşlarım özellikle toyota marka araçlarda markanın pek de önemli olmadığını üstüne basa basa vurguladılar. hyundai vs bir araç olsa marka lpg takdır dediler ama toyota diyorsun dediler. bakalım kullanacağım deneyimlerimi anlatırım sonra. ama araç benzinden daha atak oldu...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 24, 2009, 22:07:19 »
Bence Lpg  de en önemli hususlar şunlardır.
1)   Lpg kitinin servis ağı ve yedek  parçası bol olmalıdır. Kesinlikle yedek parça ve yetkili servis sıkıntısı  olmamalıdır. Türkiye’de en çok yetkili servisi ve yedek parçası bol olan markalar Tartarini,Atiker ve Brc’dir. Babamın 96 model corollasına 1998 yılında 65.000 km de iken Tartarini taktırdık. Araçta  şu anda 11 yıldan bu yana Tartarini kullandık hiçbir sorun çıkarmadı ve aracın şu anda 238.000 km de ve araçta hiçbir sorun yok. Ben 1997 yılında Honda Civic aracıma tavsiye üzerine Milano sıralı sistem taktırdım. Lpg kiti arıza yaptı. Aynı zamanda hiç beğenmedim. Parçayı 15 günde Ne Antalyadan ne de İstanbuldan  getiremediler. Hemde arızanın  benden kaynaklanan bir arıza olmadığını  da söylediler.Avukat olduğum için şikayet edeceğimi söyledim ve bunun üzerine benim talimatım üzerine takmış oldukları Milano kiti Tartarini servisinde söktürdüm ve kitlerini alıp gittiler .Honda Civic’de  Tartarini markaya sorunsuz olarak 3 sene bindim ve çok memnun kaldım. 1 ay önce Toyota Corolla Sol aldım ve hemen tartarini taktırdım. Çünkü önceki yaşadığımdan ders aldım.
2)   Takılacak kit piyasada bilinen ve tanınan marka olmalı. Genelde herkesin bildiği ,kullandığı marka olmalı örneğin Brc,Atiker ve Tartarini gibi. Ben kime sorduysam Brc ve Atiker ‘den  de şikayet duymadım.
3)   Alacağınız kit en azından  10 sene piyasada kullanılmış ve denenmiş olmalı ,yedek parçası bol servis ağı geniş olmalı.
4)   Yine arkadaşların bahsettiği gibi montajı iyi olmalı.En azından bu işi 5 seneden beri yapan ehliyeti ve belgesi olan servislere montaj yaptırılmalı .Çünkü  montaj çok önemli ve otomobilde ruhsata dahi işlettirilen yasal olarak kayıt altına alınan büyük bir tadilattır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Ekim 14, 2009, 20:07:05 »
1991 corolla gl karbüratörlü var acaba hangi markayı önerirsiniz arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 15, 2009, 03:37:33 »
arkadaşım bence landi taktır en iyisi odur. çok uzun km ler kullandım yaklasık 1.500.000 km kadar 3 araçla hiç yolda bırakmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 15, 2009, 11:05:56 »
ben brc taktırdım. şehiriçi 16 kuruş yakıyor arcım 1.6. fakat çıtır çıtır bir ses var kaputun altında. şimdi diğer aracımı alıcam ona da tatarini düşünüyorum. tatarini de varmı acaba bu ses?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #36 : Ekim 16, 2009, 14:12:12 »
Dün aracıma atiker marka lpg kiti taktırdım. Ustaya bu seslerin sebebini sorduğumda ise bu seslerin normal olduğunu zamanlada bu seslerin artacağını söyledi. Enjektörlerin içinde sürekli bir vuruş olduğunu zamanlada içindeki aksamların esnekliğini yitirerek sesin artmasına sebep olduğunu söyledi. Böyle değil ise de ustanın  yalancısıyım.
2004-Avensis 1.6 comfort sis yeşili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 16, 2009, 15:19:30 »
ben brc taktırdım. şehiriçi 16 kuruş yakıyor arcım 1.6. fakat çıtır çıtır bir ses var kaputun altında. şimdi diğer aracımı alıcam ona da tatarini düşünüyorum. tatarini de varmı acaba bu ses?

Kayınçoların Megane'ında var Tartarini. Sadece benzinden lpg'ye geçerken bir çıt sesi geliyor belli belirsiz. Bunun dışında ne ses var ne de koku. Lpg'de çalıştığı bile anlaşılmıyor. 
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 16, 2009, 21:39:50 »
En önemli şey  takacağınız  kitin  Türkiye'de yedek parçası bol olmalı ,her yerde servisi olmalı ,iyi bir montaj olmalı ve  herkesin bildiği 10-15 seneden bu yana piyasada kullanılan kit olmalı. Önceden de değindiğim gibi Tartarini ,Brc,Atiker yukarıdaki şartları aynen taşımaktadır. Benim tercihim Tartarini. Çünkü 14 sene önce her ilde bile servisi vardı. Hakkı Saygılı arkadaşımın dediği gibi sorunsuz,Lpg 'den benzine geçerken sorunsuz olarak  geçer ,koku olmaz ,4 adet emniyet kontrolü ,gaz kaçağı kontrolü sistemi vardır. Aracın Lpg ile bile çalıştığını anlayamazsınız ,gayet sessizdir. Ben  Corolla 2004 sol aracımda Tartarini kullanıyorum. Babam 96 Model corollasında  11 seneden beri Tartarini 'yi soronsuz olarak binmektedir. Ben önceki aracımda  Milano markayı söktürdüm Tartarini taktırdım. Çoğu kit'i arıza yaptığı zaman parça bulamamaktan söktüren çok gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Ekim 17, 2009, 01:05:52 »
Arkadaslarım da atiker var herhangi bir problemle karsılasmadılar gayette memnunlar