Gönderen Konu: ASY'den pozlar  (Okunma sayısı 7104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: ASY'den pozlar
« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2009, 23:57:17 »
..bencede ilk ve son resim çok hoş. :alkis: :alkis:
hatta ilk resimde aracın ışıkla ortaya çıkan hatları daha belirgin olmuş olsa,tam profesyonel olacakmış.son resimde çok güzel,hareket halinde çekilen fotoğrafların tadı bir başka oluyor.hele birde eşi benzeri olmayan bayrağımızın gölgesindeyse bambaşka...
aklıma gelmişken ilk fotoya benzer bir çekimide ben paylaşayım.neyle çektiğimi hatırlamadığım eski bir foto -->

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2009, 23:57:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 05, 2009, 00:09:50 »
Aydın abiye katılıyorum 3. Resim pozlama şahane Ali abi eline sağlık :D

Aydın abi değerlerini ben sana yazim hemen :)

F Değeri : F/16
Poz Süresi : 1/80sn
Iso Hızı : ISO 160
Pozlandırma : Elle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ağustos 05, 2009, 00:12:57 »
Suray bey Alınmayın ama Nacizane gözlemimi paylaşmak istiyorum, sizin fotoğraflarınızda açılar vs güzel ancak makinenin Pozlama Süresi - F değerleri - ISO değerlerini ayarlıyamıyorsunuz ve herzaman güneşli çekimlerde patlama oluyor, yarışmadaki fotoğrafınızda aynı şekilde gün ışığı patlamış ve resim kalitesini düşürmüş dikkat ederseniz karıncalaşma var sanki,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 05, 2009, 00:13:36 »

Tutturamadın Mesut ;)
Suray bey Alınmayın ama Nacizane gözlemimi paylaşmak istiyorum, sizin fotoğraflarınızda açılar vs güzel ancak makinenin Pozlama Süresi - F değerleri - ISO değerlerini ayarlıyamıyorsunuz ve herzaman güneşli çekimlerde patlama oluyor, yarışmadaki fotoğrafınızda aynı şekilde gün ışığı patlamış ve resim kalitesini düşürmüş dikkat ederseniz karıncalaşma var sanki,
+1
 Günbatımı çeker iken dikkat edilmesi gereken kural; ışığın karşıdan gelen gücüne göre F/ yani diyafram ayarını kısabildiğiniz kadar kısmak, Enstantene hızınıda arttırmak gereklidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 05, 2009, 00:47:46 »
Tutturamadın Mesut ;)+1

Tutturdum Aydın abi :D

Resmi indirip özelliklerinden baktım bunlar yazıyor :D ACD SEE de oynanmış biraz ona bişey demiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 05, 2009, 00:55:27 »
..alınmak ne kelime aksine sizlerden birşeyler öğrenmekten zevk duyuyorum.zaten profesyonel biri değilim.sadece kendimce bişeyler çekiyorum arada.yarışmadaki fotoğrafıma gelince o gün zaten güneş pek belirgin değildi,hava çok bulutluydu.ama bunu manzeret olarak sunmuyorum.hava açıkta olsa değişen bişey olmazdı dediğiniz gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 05, 2009, 01:01:51 »
suray bence senin de bir SLR makina alman gerekli ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 05, 2009, 01:06:25 »
..slr varda ''d'' si yok abi :).d-slr almayı düşünüyorum.yarın yurt dışına çıkıyorum uygunsa alıcam olmadı katlancaz artık ;).gerçi makineden önce ders almamız şart anlaşılan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 05, 2009, 01:08:34 »
..alınmak ne kelime aksine sizlerden birşeyler öğrenmekten zevk duyuyorum.zaten profesyonel biri değilim.sadece kendimce bişeyler çekiyorum arada.yarışmadaki fotoğrafıma gelince o gün zaten güneş pek belirgin değildi,hava çok bulutluydu.ama bunu manzeret olarak sunmuyorum.hava açıkta olsa değişen bişey olmazdı dediğiniz gibi...

Suray bey kullandığınız makina nedir bilmiyorum ama eğer manuel ayarlar varsa , ayarları biraz kurcalayarak denemeler yapın derim F değerleri ve ıso ile pozlama süresini değiştirerek, aydın abininde belirtiği gibi F değerini azaltıp Pozlama süresini , estantene hızını arttırarak birkaç deneme çekimi yapın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 05, 2009, 01:10:34 »
..işte Mesut bey benim emektarım bu.ah birde hakkında teknik bilgiye sahip olsam :-[
(resim alıntıdır)
dijital olmadığı için pek deneme şansım olamıyo ne yazıkki.malum film derdi falan :)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 05, 2009, 01:14:17 »
Arkadaşım illa kovalıyalımmı :D Hadi kendi topikinizde tartışın bilgi paylaşın :P :D :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 05, 2009, 02:30:22 »
çok güzel ali abi
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 05, 2009, 10:59:27 »
bende bunu çekmiştim ama iğrenç bulduğum için göndermemiştim.....
(sizin başlığa eklediğim için kızarsanız derhal silelim)

Bence güzel bir kare, eksikleri ve hataları olmasına rağmen güzel düşünülmüş. Bunun bir benzerini Mesut Düzce toplantısında düşünmüştü. Fikir sağlamdı ama benden çıkmadığı için denememiştim :) Daha iyi bir arka planda ve daha iyi bir derinlik olgusu ile çok başarılı bir fotoğraf olabilirdi. Ayrıca beni öcü gibi görmekten vazgeçseniz iyi olur :D

Ali ellerine sağlık kardeşim.1-2-3 ve 5 nole kareler süper olmuş.Yarışmada bunlardan 1 ve 5 nolu fotoğraflara oyumu verirdim.
  Bu arada özür dileyerek şunu belirtmek isterimki Ali arkadadaşımızın yayınladıkları resim değil fotoğraftır.Resim ressam'ın yaptığına,fotoğrafta makinanın çektiğine denir.ÇEken alete fotoğraf makinası diyoruz ama bu makinanın çektiğine de resim diyoruz.Birbirinde çelişkili kelimeler.

Özcan'cım öncelikle teşekkür ederim, beğenmene sevindim. Yarışmaya sonuncuyu göndermiştim aslında ama yukarıda da belirttiğim sebeplerden diğer fotoğrafa karar vermiştim. Aydın'ı dinlemedik işte :D

Bu arada fotoğraf ve resim kavramlarının farklı olduğu konusundaki uyarına aynen katılıyorum. Fakat ben çevremde bu uyarı yapmaktan bıktığım için artık kimseye söylemiyorum. "Fotoğraf çekilir, resim çizilir".

ali abi ilk resim mükemmel olmuş çok çok beğendim ellerine sağlık

Teşekkürler Türkay, sağolasın.

Tek kelime ile süper resimler valla.

Teşekkürler Gökmen, sağolasın.

Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel :alkis:

Teşekkürler Hakkı, sağolasın.

Ben 3. kareyi beğendim güneşin renk tonu ve kadraj açısından dolayı  :alkis: Ali değerleri nedir?

Çod dedim gel şu bayraklı kareyi yarışmaya koyalım diye ama papatyalara aldandık ;)

Değerle Mesut'un yazdıkları gibi, ACDSee ebat küçültme ve kontras ayarı yapıldı. Ayrıca beğenmene sevindim.

Usta sözü dinleseydik 5. kare yarışmadaydı ama yapacak bişey yok artık :)

..bencede ilk ve son resim çok hoş. :alkis: :alkis:
hatta ilk resimde aracın ışıkla ortaya çıkan hatları daha belirgin olmuş olsa,tam profesyonel olacakmış.son resimde çok güzel,hareket halinde çekilen fotoğrafların tadı bir başka oluyor.hele birde eşi benzeri olmayan bayrağımızın gölgesindeyse bambaşka...
aklıma gelmişken ilk fotoya benzer bir çekimide ben paylaşayım.neyle çektiğimi hatırlamadığım eski bir foto -->

Güneşin batma süreci beklediğmden hızlı oldu, birde fotoğraf çektiğim yerde insanlar garip garip bana baktıkları ve araba fotoğrafımı çekiyorsun, bizi çeksene gibi garip müdahalede bulundukları için tam konsantre olamamıştım aynı mekanda tekrar denememde yakın zamanda mümkün görünmüyor ama den gelirse söylediğini dikkate alıp tekrar denerim. Senin fotoğraf ile ilgili Mesut'un yaptığı yoruma ek olarak arka plandaki direklerin fotoğrafı olumsuz etkilediğini belirmek istiyorum ama düşüncesi güzel.

Aydın abiye katılıyorum 3. Resim pozlama şahane Ali abi eline sağlık :D

Eyvallah Mesut, sağolasın. Değerler senin dediğin gibi, ebat küçültme ve kontras için ACDSee kullandım.

Aynı fikirdeyim. Bu gibi karelerin çekimde farklı değerler ile denemeler yapmak lazım. Noise oluşumunun sebebi ISO değerinden kaynaklanıyor olabilir.

Tutturamadın Mesut ;)+1
 Günbatımı çeker iken dikkat edilmesi gereken kural; ışığın karşıdan gelen gücüne göre F/ yani diyafram ayarını kısabildiğiniz kadar kısmak, Enstantene hızınıda arttırmak gereklidir.

Aydın hocam Mesut'un verdiği bilgiler doğrudur.

Eleştiriye açık olmazsan fotoğrafçı olamazsın. Deneme yanılma yöntemini kullanmanı ve fotoğraf sitelerindeki fotoğrafları incelemeni mümkünse Emre Kınay gibi üstadların eleştirilerini okumanı tavsiye ederim.

suray bence senin de bir SLR makina alman gerekli ;)

Bendeki SLR-Like ama gayet başarılı bir makina :)

..slr varda ''d'' si yok abi :).d-slr almayı düşünüyorum.yarın yurt dışına çıkıyorum uygunsa alıcam olmadı katlancaz artık ;).gerçi makineden önce ders almamız şart anlaşılan...

Amerika'da epey ucuz ama diğer ülkelerde durum nedir bilmiyorum.

Suray bey kullandığınız makina nedir bilmiyorum ama eğer manuel ayarlar varsa, ayarları biraz kurcalayarak denemeler yapın derim F değerleri ve ıso ile pozlama süresini değiştirerek, aydın abininde belirtiği gibi F değerini azaltıp Pozlama süresini , estantene hızını arttırarak birkaç deneme çekimi yapın.

+1

Arkadaşım illa kovalıyalımmı :D Hadi kendi topikinizde tartışın bilgi paylaşın :P :D :P :D

Ben şikayetci değilim Ahmet'cim bizde bişiler öğreniyoruz, bırak dokunma arkadaşlarıma.

çok güzel ali abi

Teşekkürler Atakan, sağolasın.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 05, 2009, 11:46:41 »
Bence güzel bir kare, eksikleri ve hataları olmasına rağmen güzel düşünülmüş. Bunun bir benzerini Mesut Düzce toplantısında düşünmüştü. Fikir sağlamdı ama benden çıkmadığı için denememiştim :) Daha iyi bir arka planda ve daha iyi bir derinlik olgusu ile çok başarılı bir fotoğraf olabilirdi. Ayrıca beni öcü gibi görmekten vazgeçseniz iyi olur :D

fotoğraftan anlamıyorum bu bir gerçek ama sizlerin çalışmalarınızı gördükçe çok keyif aldığımı söylemeliyim... elimdeki makineyle neler yapılabileceğini önce keşfetmeliyim bunun için de sanırım önce bol bol çeşitli açılardan fotoğraflar çekmem gerekiyor....

sizi neden öcü gibi göreyim çok rica ederim...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 05, 2009, 12:53:32 »
bende bunu çekmiştim ama iğrenç bulduğum için göndermemiştim.....
(sizin başlığa eklediğim için kızarsanız derhal silelim)

Hande abla resim demiyimde manzara gayet güzel aracı birazdaha uzaktan alıp manzara çerçevesini genişletseydin tam yarışmlaık olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 05, 2009, 13:03:46 »
gün batımı resimleri dinlendirici resimler gibi olmuş, elinize sağlık,gerçekden güzel resimler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 05, 2009, 13:26:07 »
acemilik sevgili arda... bundan sonra daha çok çalışacağım....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 05, 2009, 15:51:28 »
gün batımı resimleri dinlendirici resimler gibi olmuş, elinize sağlık,gerçekden güzel resimler...

Teşekkürler Muhammet, sağolasın.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 06, 2009, 13:08:23 »
Bu arada fotoğraf ve resim kavramlarının farklı olduğu konusundaki uyarına aynen katılıyorum. Fakat ben çevremde bu uyarı yapmaktan bıktığım için artık kimseye söylemiyorum. "Fotoğraf çekilir, resim çizilir".
   Ali yanlızca bununla kalsa yine iy.Fotoğraf/resim ve Saz/Bağlama farklarını insanlara anlatmaktan bıktım.
Fotoğraf çekilir,resim çizilir.Saz enstrümanların genel adı,bağlama ise tek başına bir halk müziği enstrümanı :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 06, 2009, 13:15:04 »
  Ali yanlızca bununla kalsa yine iy.Fotoğraf/resim ve Saz/Bağlama farklarını insanlara anlatmaktan bıktım.
Fotoğraf çekilir,resim çizilir.Saz enstrümanların genel adı,bağlama ise tek başına bir halk müziği enstrümanı :)

yorumları okudukdan sonra yazınca aradaki farkda kaçmış oluyor,inanın benimde gözümden kaçmış... tamam kardeşim değiştiriyorum şimdi kızma hemen :)
yeni slogan"foto çekilir,resim çizilir" :)