0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aydın abi değerlerini ben sana yazim hemen F Değeri : F/16Poz Süresi : 1/80snIso Hızı : ISO 160Pozlandırma : Elle
Suray bey Alınmayın ama Nacizane gözlemimi paylaşmak istiyorum, sizin fotoğraflarınızda açılar vs güzel ancak makinenin Pozlama Süresi - F değerleri - ISO değerlerini ayarlıyamıyorsunuz ve herzaman güneşli çekimlerde patlama oluyor, yarışmadaki fotoğrafınızda aynı şekilde gün ışığı patlamış ve resim kalitesini düşürmüş dikkat ederseniz karıncalaşma var sanki,
Tutturamadın Mesut +1
..alınmak ne kelime aksine sizlerden birşeyler öğrenmekten zevk duyuyorum.zaten profesyonel biri değilim.sadece kendimce bişeyler çekiyorum arada.yarışmadaki fotoğrafıma gelince o gün zaten güneş pek belirgin değildi,hava çok bulutluydu.ama bunu manzeret olarak sunmuyorum.hava açıkta olsa değişen bişey olmazdı dediğiniz gibi...
bende bunu çekmiştim ama iğrenç bulduğum için göndermemiştim.....(sizin başlığa eklediğim için kızarsanız derhal silelim)
Ali ellerine sağlık kardeşim.1-2-3 ve 5 nole kareler süper olmuş.Yarışmada bunlardan 1 ve 5 nolu fotoğraflara oyumu verirdim. Bu arada özür dileyerek şunu belirtmek isterimki Ali arkadadaşımızın yayınladıkları resim değil fotoğraftır.Resim ressam'ın yaptığına,fotoğrafta makinanın çektiğine denir.ÇEken alete fotoğraf makinası diyoruz ama bu makinanın çektiğine de resim diyoruz.Birbirinde çelişkili kelimeler.
ali abi ilk resim mükemmel olmuş çok çok beğendim ellerine sağlık
Tek kelime ile süper resimler valla.
Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel
Ben 3. kareyi beğendim güneşin renk tonu ve kadraj açısından dolayı Ali değerleri nedir? Çod dedim gel şu bayraklı kareyi yarışmaya koyalım diye ama papatyalara aldandık
..bencede ilk ve son resim çok hoş. hatta ilk resimde aracın ışıkla ortaya çıkan hatları daha belirgin olmuş olsa,tam profesyonel olacakmış.son resimde çok güzel,hareket halinde çekilen fotoğrafların tadı bir başka oluyor.hele birde eşi benzeri olmayan bayrağımızın gölgesindeyse bambaşka...aklıma gelmişken ilk fotoya benzer bir çekimide ben paylaşayım.neyle çektiğimi hatırlamadığım eski bir foto -->
Aydın abiye katılıyorum 3. Resim pozlama şahane Ali abi eline sağlık Aydın abi değerlerini ben sana yazim hemen F Değeri : F/16Poz Süresi : 1/80snIso Hızı : ISO 160Pozlandırma : Elle
Tutturamadın Mesut +1 Günbatımı çeker iken dikkat edilmesi gereken kural; ışığın karşıdan gelen gücüne göre F/ yani diyafram ayarını kısabildiğiniz kadar kısmak, Enstantene hızınıda arttırmak gereklidir.
suray bence senin de bir SLR makina alman gerekli
..slr varda ''d'' si yok abi .d-slr almayı düşünüyorum.yarın yurt dışına çıkıyorum uygunsa alıcam olmadı katlancaz artık .gerçi makineden önce ders almamız şart anlaşılan...
Suray bey kullandığınız makina nedir bilmiyorum ama eğer manuel ayarlar varsa, ayarları biraz kurcalayarak denemeler yapın derim F değerleri ve ıso ile pozlama süresini değiştirerek, aydın abininde belirtiği gibi F değerini azaltıp Pozlama süresini , estantene hızını arttırarak birkaç deneme çekimi yapın.
Arkadaşım illa kovalıyalımmı Hadi kendi topikinizde tartışın bilgi paylaşın
çok güzel ali abi
Bence güzel bir kare, eksikleri ve hataları olmasına rağmen güzel düşünülmüş. Bunun bir benzerini Mesut Düzce toplantısında düşünmüştü. Fikir sağlamdı ama benden çıkmadığı için denememiştim Daha iyi bir arka planda ve daha iyi bir derinlik olgusu ile çok başarılı bir fotoğraf olabilirdi. Ayrıca beni öcü gibi görmekten vazgeçseniz iyi olur
bende bunu çekmiştim ama iğrenç bulduğum için göndermemiştim.....(sizin başlığa eklediğim için kızarsanız derhal silelim)Hande abla resim demiyimde manzara gayet güzel aracı birazdaha uzaktan alıp manzara çerçevesini genişletseydin tam yarışmlaık olurdu.
gün batımı resimleri dinlendirici resimler gibi olmuş, elinize sağlık,gerçekden güzel resimler...
Bu arada fotoğraf ve resim kavramlarının farklı olduğu konusundaki uyarına aynen katılıyorum. Fakat ben çevremde bu uyarı yapmaktan bıktığım için artık kimseye söylemiyorum. "Fotoğraf çekilir, resim çizilir".
Ali yanlızca bununla kalsa yine iy.Fotoğraf/resim ve Saz/Bağlama farklarını insanlara anlatmaktan bıktım.Fotoğraf çekilir,resim çizilir.Saz enstrümanların genel adı,bağlama ise tek başına bir halk müziği enstrümanı