Gönderen Konu: corolla hb ye 16 lık jant atanlar yardım etsin lütfen....  (Okunma sayısı 4955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: corolla hb ye 16 lık jant atanlar yardım etsin lütfen....
« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2009, 13:32:37 »
onları araştırarak yapacaz zaten... bu işin ustası çok akrabam var gerekirse deneriz :D arabada jant-lastik ve body kt kaldı dier herşey tamam zaten
hesap iptal :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 05, 2009, 13:32:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 05, 2009, 13:41:09 »
ardaşlar büyük jant takılması arabanın motor gücünü kesinlikle etkilemez. teker dış çapının sabit tutulması yoluyla yapılan büyük jant kullanımı kesinlikle ne yakıta ne de performansa etki eder (çünkü jant büyüsede teker dış çapı sabit bırakılacaktır) lastiğin yere basan yüzeyinin ölçüsünde değişiklik olursa bu bir miktar yakıt tüketimini arttıracaktır ancak aracın yere daha sağlam basmasını sağlayacaktır. eğer teker dış çapında değişiklik yaparsanız (daha büyük çap) motor gücü yine aynıdır ancak tekerlere aktarılan gücte kayıp olur, bu ise yakıt tüketimini arttırır (orijinal lastikle aynı veriler altında). bu nedenle jant değşikliği yaparken tekerinizin dış çapıyla oynama yapmayınız (önceki konuların birinde bir arkadaşımız bu konuyu açıklamış, bir iki gün önce okumuştum, ilgili yerden teker dış çapını sabit tutmak kaydıyla hangi boy jant ile hangi boy lastik seçebileceğizi oradan bulabilirsiniz)
eğer teker dış çapında değişiklik olursa hız göstergesinin size yanlış veriler göstereceğini de unutmayın.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 05, 2009, 13:43:11 »
air kit+turbo+blow-off+ jant+lastik+müzik seti+far+stop+spor egzoz(var galiba)+Film cam=kızların aklını alırısn. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ağustos 05, 2009, 13:45:45 »
hmm teşekkür ederim mehmet abi... :) arabalarla ilgili hemen hemen her bilgiyi biliyorum ama lastik konusunu hala araştırıp öğrenemedim bu tekerlerin dış çapı değişikliği nasıl oluyor mesela benm arabam 15 lik 17 lil taktığımda mutlaka değişmesi gerekmiyormu?  yanlış bi soru olabilir bu yüzden kusura bakma abi cahilliğime ver :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 05, 2009, 13:46:01 »
Mehmet abi jant boyunu değiştirdik ama teker boyuna dokunmadık e bu jantın araca verdiği ağırlık en az 0,2 lt arttırcaktır tüketimi eminim.Ve jantı büyütüpte teker basma yüzeyini genişletmemek saçmalamak olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 05, 2009, 13:46:22 »
alper beyin açıklaması ve link sanırım sizin için çok yararlı olacaktır

Lastik ölçüsü hesaplamak için bu sayfayı kullanabilirsiniz:

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Tek yapmanız gereken orjinal ebatlarınızı sol tarafa, ve istediğiniz ebatları da sağ tarafa girmektir. Bunu yaparken de altta belirtilen yüzde oranının %1'i geçmemesine dikkat edin!

Mazda Miata'cı arkadaşlara bunun gibi güzel bir yazılım hazırladıkları için teşekkür ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ağustos 05, 2009, 13:49:13 »
air kit+turbo+blow-off+ jant+lastik+müzik seti+far+stop+spor egzoz(var galiba)+Film cam=kızların aklını alırısn. :D
film,yarasa kanadı(spoiler,rüzgarlık),eksoz(ama sadece başlık çünkü mersinde toplama kararı alındı bi ara),set,xenon far,hava filtresi söküldü ama tekrar takılacak, bide ufak tefek biçok şey daha var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 05, 2009, 13:54:02 »
Mehmet abi jant boyunu değiştirdik ama teker boyuna dokunmadık e bu jantın araca verdiği ağırlık en az 0,2 lt arttırcaktır tüketimi eminim.Ve jantı büyütüpte teker basma yüzeyini genişletmemek saçmalamak olur.

anladığım kadarıyla sen lastiğin basma yüzeyini de genişttin, yakıt tüketimin artmasındaki en büyük etken budur. birşeyi yazmayı unuttum (aslında gereksiz gördüm ancak gerekli) ben yakıt tüketimini arttırmaz derken diğer herşeyin sabit olduğu varsayımı üzerine bunu söyledim. ayrıca sizin yada benim yaptığım ölçümlerin gerçeği yansıtması çok zayıf bir ihtimaldir. şöyle söyleyeyim, bizim yaptığımız testler labratuar ortamında değil. trafiğe kapalı olan aynı yolu bile kullansak, diğer tüm şartlar sabit olmak kaydıyla (hız, ağırlık, lastik, vs...), doğa şartlarını kontrol etme şansımız yok. rüzgarın hızındaki veya yönündeki değişiklik bile yakıt tüketimin farklı çıkmasına neden olacaktır.

tekerin basma yüzeyini genişletmeye gelince, bu kullanım amacına, sürüş şekline göre değişiklik gösterir. benim lastiklerin yere basan yüzeyi orjinal olarak 215 (lastikler 215/60-16), ben herşeyinden memnunum bunedenle eğer sadece görüntü için jant değiştirirsem (daha büyük jant bile olsa) yere basa yüzeyi sabit tutacağım. bu nedenlere zaman ve şartlar ne gösteriyorsa, ne gerektiriyorsa ona göre hareket etmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 05, 2009, 14:03:33 »
hmm teşekkür ederim mehmet abi... :) arabalarla ilgili hemen hemen her bilgiyi biliyorum ama lastik konusunu hala araştırıp öğrenemedim bu tekerlerin dış çapı değişikliği nasıl oluyor mesela benm arabam 15 lik 17 lil taktığımda mutlaka değişmesi gerekmiyormu?  yanlış bi soru olabilir bu yüzden kusura bakma abi cahilliğime ver :)

15 lik janttan 17 lik janta geçince lastikleri kesinlikle değiştirmen gerekiyor, çünkü eski lastikleri yeni jantla birlikte uygulanamaz (jantın çapı büyüyecek ancak lastiğin iç çapı aynı kalacak, bu nedenle eski lastikler yeni janta oturmaz) alper beyin gönderdiği linkte yeni jant için yeni lastik ölçülerini bulabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 05, 2009, 14:06:25 »
Mehmet abi senin aracının yere tutunuşu gerçekten çok iyi bişi yapmaya gerek yok millet seninkiyle 80 yapıp yanlıyo bişi olmuyo ama bu 2002-2006 serisi pekte iyi değil genelde konfor yay amortisör seti kulanılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ağustos 05, 2009, 14:19:18 »

15 lik janttan 17 lik janta geçince lastikleri kesinlikle değiştirmen gerekiyor, çünkü eski lastikleri yeni jantla birlikte uygulanamaz (jantın çapı büyüyecek ancak lastiğin iç çapı aynı kalacak, bu nedenle eski lastikler yeni janta oturmaz) alper beyin gönderdiği linkte yeni jant için yeni lastik ölçülerini bulabilirsin
o kadarını biliorum abi tabikide eski lastikler yeni janta uymaz :) ama ben şu iç çapı falan anlamıodum hiç verdiğin linklerden araştırma yapacam tekrar sağol... jant lastik alacağım yerde bi bilgi verir diye düşünüyorum zaten çünkü büyük bi yerden alacam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 05, 2009, 14:26:30 »
ardacığım dediğim gibi, neye ihtiyacın var, şartlar ne gerektiriyor önce buna cevap bulacaksın, sonra sana uygun olanı seçeceksin. ama ne yaparsan yap güvenliği tehlikeye düşürme (seni ve başkalarını tehlikeye düşürecek hareketlerden kaçınacaksınız). yani aracın yere daha iyi oturuyor diye (trafiğe kapalı alan da olsa; bunu yaşına bakarak yazıyorum :D ), sınırları zorlama lütfen

emin değişim ama bildiğim kadarıyla benim araçtan (Japon - Tayvan ortak dizaynı camry) Türkiye'de yok. Türkiyede satışa sunulan model amerikan camry diye adlandırılanlar. bu nedenle Türkiyede gördüğün muhtemelen başka bir seridir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 06, 2009, 13:02:07 »
Büyük ihtimal.da ben camryle el freni çekecek kadar zengin değilim biz malum 2005 corollaya talimiz bidefa çektim gayet güzeldi yanlması ama bida çekmem lastiklerime yazık :D