çok geçmiş olsun hocam...
Muhammet hocam, o bilirkişi raporuna imza atan şahıs, piyasa fiyatını neye göre belirlemiş acaba? Bence bu kanuni açıdan çok büyük bir boşluk. Sağlam bir avukat tutup, bunun üzerine gidilmeli bence. Bu tür rakamlar borsalarda veya diğer resmi muamelelerde oluşan fiyatlara göre telaffuz edilmelidir. Hiç kimse bilirkişiyim diye böyle rakam üfleyemez. Ayrıca taksi fişleri dururken araç kiralama hesabına girmesi çok anlamsız. Ayrıca davanın şirket dururken nasıl tamamen babanıza yönlendirildiği de muamma. Kötü niyetli olmak istemem ama yasaya göre babanız müteselsil sorumlu olduğu ve bu sorumluluğun taraflara hangi oranda yansıtılacağı hakimin takdirinde olduğu için davacı vekili ile şirketin vekili kendi aralarında anlaşmış bile olabilirler.
Hakkı abi bir de 100 de 100 kusurlu olarak gösterilmiş Muhammet beyin babası. 100 de 100 kusur için alkollü araç kullanması lazım. Bunun aksi durumunda ise kazaya karışan diğer araç sürücüsü kusursuz olsa bile 8 de 1 yada 8 de 2 oranında trafikte bulunmasından dolayı kusurlu sayılır. Firmamızda yaşadığımız olayda verdiğim örnekte park halinde ki araca 8 de 1 ve araç sahibinin hatalı parkından dolayı bu 2 ye çıkmıştı. Dediğin gibi sağlam bi avukatla bu iş daha az masraflı bir şekilde çözülebilir.
Hatta şöyle söyliyeyim nişanlım o zamanlar sevgiliydik.

Bi kiralık araca çarpmıştı kavşakta asli suç karşı tarafta olmasına rağmen, karşı taraf geçiş hakkı ihlali yapmıştı 8 de 2 almıştık o olayda da. Umarım yardımcı olur bu deneyimler Muhammet beye.
Gecmis olsun, insallah sonucu degistirmek mumkun olur.
Muhammet hocam, o bilirkişi raporuna imza atan şahıs, piyasa fiyatını neye göre belirlemiş acaba? Bence bu kanuni açıdan çok büyük bir boşluk. Sağlam bir avukat tutup, bunun üzerine gidilmeli bence. Bu tür rakamlar borsalarda veya diğer resmi muamelelerde oluşan fiyatlara göre telaffuz edilmelidir. Hiç kimse bilirkişiyim diye böyle rakam üfleyemez. Ayrıca taksi fişleri dururken araç kiralama hesabına girmesi çok anlamsız. Ayrıca davanın şirket dururken nasıl tamamen babanıza yönlendirildiği de muamma. Kötü niyetli olmak istemem ama yasaya göre babanız müteselsil sorumlu olduğu ve bu sorumluluğun taraflara hangi oranda yansıtılacağı hakimin takdirinde olduğu için davacı vekili ile şirketin vekili kendi aralarında anlaşmış bile olabilirler.
o günkü piyasa değerine 1000-2000 tl koyarak bildirmişler sanırım, borça babam ve firması ortak sorumlu iken neden tek taraflı karar alınmış anlamıyorum,karşı avukat bunu istediği tarafdan alabilir,son dediğiniz gibi bir kumpasa gelinmişde olabiliriz.şuan başka bi avukat bulma derdindeyim,görüşüp bilgi vereceğim,bilgilendirme içinde teşekkürler...
Hakkı abi bir de 100 de 100 kusurlu olarak gösterilmiş Muhammet beyin babası. 100 de 100 kusur için alkollü araç kullanması lazım. Bunun aksi durumunda ise kazaya karışan diğer araç sürücüsü kusursuz olsa bile 8 de 1 yada 8 de 2 oranında trafikte bulunmasından dolayı kusurlu sayılır. Firmamızda yaşadığımız olayda verdiğim örnekte park halinde ki araca 8 de 1 ve araç sahibinin hatalı parkından dolayı bu 2 ye çıkmıştı. Dediğin gibi sağlam bi avukatla bu iş daha az masraflı bir şekilde çözülebilir.
%100 kusuruda anlamış değilim... ayrıca babam ağzına içki sürmemiş biridir ki kaza vakti öğlen zaten,o saatte ne içkisi dimi

sağlam bi avukat bulup işin üzerine gitmemiz gerek,gerçi temyizden de cevap geldi biliyordum ama gelmemiş onada baktıracağım...bilgin için teşekkürler
çok geçmiş olsun hocam...
Gecmis olsun, insallah sonucu degistirmek mumkun olur.
sağolun arkadaşlar,temennimiz sonucun değişmesi...
Bence Hakki'ninda dedigi gibi iki taraf anlasmis, olay size patlamis.
Bu olayda kesinlikle bir kumpas söz konusu.Sağlam bir avukat ile iş çözüme kavuşturulabilir.Hatta mevcut yapılan duruşmada hakimde yanıltılmıştır.Mahkemeyi ve hakimide yanıltmaktan dolayı dava açılmalı...
Bu olayda kesinlikle bir kumpas söz konusu.Sağlam bir avukat ile iş çözüme kavuşturulabilir.Hatta mevcut yapılan duruşmada hakimde yanıltılmıştır.Mahkemeyi ve hakimide yanıltmaktan dolayı dava açılmalı...
evet bizde öyle düşünyoruz,2008 aralıkda kendimiz temyize başvuru yaptık fakat cevap gelmedi henüz,elimdeki tüm dava evrakların fotokopilerini kadıköyde bulunan bir avukat abimize gönderdim,şu aşamada yapabilecek bir şey var ise konuyla ilgili bana dönüş yapacak veya p.tesi kendisini arayacağım...görüşmeleri aktaracağım
Avukattan bir ses çıkmaz ise bana haber edin size bir telefon vereyim.Bizim personelden birinin babası kendisi...
Avukattan bir ses çıkmaz ise bana haber edin size bir telefon vereyim.Bizim personelden birinin babası kendisi...
özcan bey,kusura kalmazsan bey ile olan mesafeyi kaldırayım... bugün avukat ile görüştüm,temyize gittik ve bunun sonucunu henüz bilmiyoruz,kendisi bu durumda temyiz sonucunu bilmeden birşey yapamayacağımızı belirtti ve temyiz sonucunu ankaraya giden veya olan tanıdıklarınız vasıtasıyla yargıtaydan evrak noları verilerek sonucuna bakılabilir veya ankara tarafına gittiğimde bakarım dedi ama ne zaman gideceği belli değil... eğerki temyiz bozulmaz ise zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan şirkete dava açma yoluna gidilebileceğini belirtti...
yardımın için teşekkür ederim,dediğiniz kişinin yardımı veya bilgisi bizim için önemlide olabilir... şu dosyaya ankara balgat türkocağı caddesinde bulunan şubemizdeki arkadaşlarla baktırmayı düşünüyorum...hakkımızda hayırlısı bakalım, gelişmeleri yazacağım...