Gönderen Konu: 2006 d-4d mercekli far modifiyesi + mtec xenon kit en sonunda!!!!  (Okunma sayısı 5053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2006 d-4d mercekli far modifiyesi + mtec xenon kit en sonunda!!!!
« Yanıtla #20 : Temmuz 05, 2009, 01:13:22 »
Merceklerinizi güle güle kullanın çok çok güzel olmuş ve corollaya gerçekten farklı bi hava katmış :) görünce gerçekten çok hoşuma gitti ve çok sevindim sanki kendi arabama taktırmıış gibi  :) Bilmecenize gelirsek -teknik bilgim olmadığı için bide bu işlerden hiç anlamadığım için- çok zor sormuşsunuz hocam. Alış değerli birine gidecek demekki 8-)

Bu arada bende bikaç soru sormak istiyorum. Bi xenon mercek takınca aracın uzun far hüzmesi nasıl yanıyor yada yanmıyor mu yada bmw'lerde olduğüu gibi iki mercek kullanarak bi xenon yapılamıyor mu? Gördüklerim hep tek mercekli bi xenon uygulamaları. ikinci sorum ise aracımda serviste taktırdığım orjinal xenon kit mevcut. Eğer bu uygulamayı yaptırırsam şimdiki ampul yada kit uyum sağlar mı?
Şimdiden teşekkür ediyorum güzel günlerinizde güle güle kullanın. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 05, 2009, 01:13:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Temmuz 05, 2009, 10:58:47 »
benim farımda kullandığım bixenon mercek normalde d2s ampullerle kullanılıyor ve bunların yuvaları piyasada sonradan takılan xenon kitlerin ampullerle uyumlu değildir. Ama bendeki xenon ampülü h7 ampülü idi dolayısı ile yerinde denenerek ufak taşlamalarla yuvaya oturtulabiliyor. Bu ikinci sorunuzuun cevabı idi yani evet kullanabilirsiniz.
 İlk sorunuza gelince; bu sorunuzu emin olmadan cevaplayacağım. Çift merceklerden biri uzun biri kısalar için kullanılıyor tahminimce. yani  bizim orijinal farlarımızda reflektör üzerindeki farklı yuvalardan elde ettiğimiz uzun ve kısa(şapkalı kısım) aydınlatmayı onlar merceklerle elde ediyor.
 Benim daha önce denediğim aydınlatma tipi buydu. Sadece kısalara mercek taktırmıştım(motorsuz). Bu tipi tavsiye etmiyorum. 1)Mercek ayarı çok zor yapılıyoır hatta düzgün de yapılamıyor.2) Uzunlarınız sarı yanıyor ki hoş görünmüyor.
  Yani bizim araçlarımızda çift mercek uygulaması zor, zahmetli ve gerksiz gibi geliyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #22 : Temmuz 05, 2009, 12:48:09 »
gozun aydın gule gule kullan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Temmuz 05, 2009, 14:14:03 »
çok saolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Temmuz 06, 2009, 13:24:14 »
sorduğum soruyla ilgili kimsenin bir tahmini yok mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 06, 2009, 23:11:23 »

İlhan bey çok çok güzel olmuşlar.Güle güle kullanın.Antalya'dan Ramazan bey için araştırdığımda karartma+xenon+angel ve orjinal çıkma far dahil 650 TL fiyat çıkmıştı.O kadar koşuşturdum ama RAmazan beyden olumlu yada olumsuz bir haber gelmemişti.Ustaya mahçup düşmeyeyim diye kendime yaptıracaktım.Allah'tan arabayı sattımda :) Sİze özelden mesaj attım.Cevap verirseniz çok sevinirim.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Temmuz 07, 2009, 12:31:42 »
özcan bey özelden mesajladım. ilginize teşekkürler. ampüllerin fiyatını öğrendiğinizde bana da bilgi verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Temmuz 07, 2009, 12:37:43 »
Sevgili toyota club tr üyeleri işte size faydalı bir bilgi.

Farın üzerine mercek modifiyesi yapılırken,öncelikli olarak bixenon mercek içine xenon ampülümüzü koyup uzunları çakıyoruz. Daha sonra reflektörün hemen yan odacığındaki eski uzunlarımızı da çakıp üst üste gelmesini sağlıyoruz. İkisinin üstüste geldiği andaki mercek açısı doğru açıdır. Bundan sonrası iş merceği el becerisiyle sabitlemeye kalıyor. Bu işi biliyorum diyen bir çok elektrikçi-modifiyeci bunu bilmiyor inanın.
 Alkış bana geldi sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 09, 2009, 23:42:44 »
  İlhan bey MTec'in distribütörüne ulaştım.İstanbul'dan birinde telefon ile aldığım fiyat çifti için 100 $ KDV dahildi.Ama dist verdiği fiyat 260 TL'di.Kaldıki Ankara'da Şaşmaz sanayi sitesindeki ampulcüden de 280 TL fiyat aldım.Ama gelgelim Xenon kitin komple fiyatı 400 TL.Yeni nesil küçültülmüş balast ve General Elektrik güvencesinde olan bu ürünün maalesef ampul fiyatı böyle uçuk bir seviyede.Soketleride MTec'ten başka bir kite de uymuyor.Mecburen Philips güvencesinde olan bir marka ampul aldım ve elimde bulunan patlak ampullerin soketleri kabloları kesilmek sureti ile yenileri ile değiştirildi.Şu an için ampullerden memnunum.Yeni oldugu için aydınlatma süper.Patlayan ampuller eskidiği için olsa gerek ve ön camda bulunan 3 numara koyuluktaki film ile birlikte önümü görmekte zorlanıyordum.3 numaraya rağmen önümü artık daha iyi görebiliyorum
     Sözün özü Mtec kaliteli bir ürün.Bir o kadar da başa bela bir ürün.Kit fiyatına ampul alabiliyorsunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Temmuz 10, 2009, 08:28:32 »
Peki aklıma bir soru geldi. Teki patladığı zaman çift ampül mü almak gerekiyor. yoksa tek alsak renk tutmama gibi bir şey oluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Temmuz 10, 2009, 08:29:14 »
benim verdiğim telefonlara ulaştınız mı? oralardan fiyat aldınız mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 11, 2009, 18:01:45 »
Peki aklıma bir soru geldi. Teki patladığı zaman çift ampül mü almak gerekiyor. yoksa tek alsak renk tutmama gibi bir şey oluyor mu?
benim verdiğim telefonlara ulaştınız mı? oralardan fiyat aldınız mı?
   Verdiğiniz numarayı,distribütöre ulaşınca aramadım.Ankara bayisinin numarasını verinde direk bayiiye gittim.Ampule gelecek olursak eğer genelde çift halde satıyorlar.Ama buldugunuz yerdeki işletmenin satışları doğrultusunda tekde alabilirsiniz kanısındayım.Ampulünüz 6000Kw olduğu içinde renk problemi falan olmuyor.