Gönderen Konu: Ylllanmış şarap gibi..22 bin kmde.  (Okunma sayısı 5198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Ylllanmış şarap gibi..22 bin kmde.
« Yanıtla #20 : Haziran 15, 2009, 00:25:12 »
triger kayışı için 2 yıl veya 100.bin km ömürlü diyorlar servislerde.benim arabam 300 binin üzerinde,bu hafta motor yaptırdım komple,bakalım parça ömrü nekadar olacak çok merak ediyorum.
96 GLİ a/c

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 15, 2009, 00:25:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 15, 2009, 00:51:02 »
Tabii en iyisi vakti gelince degistirilmesi ama degistirilmese de cok uzun yillar/km.ler dayaniyor.
Motor yaptirdim, demissin. Hayirli olsun, insallah problemsiz bir sekilde cok uzun yillar kullanirsin. Motordaki sikinti neydi acaba?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Haziran 15, 2009, 01:32:31 »
Valla arkadaşlar askerden yeni geldim.aracı askerdeyken aldım.20 bin kmdeydi.şuan 22 binde.çiziği dahi yok.resimde stopta bi parlama olmuş.bant değil o.92 yılından beri toyota kullanıyorum.ilk defa otomatik araç aldım.gerçekten çok zevkli bundan sonrada manuele bineceğimi düşünmüyorum.allah herkese böle temiz araç nasip etsin.bu arada ben zaten özel toyota servisiyim,aracın trigeri 100bin km garantili.bi problem çıkmaz kullanılmadığı sürece.içininde resimlerini gönderiyim size..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Haziran 15, 2009, 04:38:07 »
Araç sahibi arkadaş üstüne alınmasın genel söylüyorum Türkiyedeki km olayına ben şüpheyle bakarım elektronikle bile oynuyolar.İstisna araçlar var örnekteki gibi ama alıcılar kanmasın bu olaya bence.Zaten araba belli eder kendini bu 22 bindeki araç komple boyanmış olsaydı mesela bide böyle korunmasına rağmen inanmazdım kiii öğle ilanlarda var.hee dura dura çürüdü veya soldu diyenlerde çıkabilir:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #24 : Haziran 15, 2009, 10:49:01 »
Motordaki sikinti neydi acaba?
Aracı lpg de biraz sıkıştırdıktan sonra yağ lambasını yakmıştı galiba :(
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 15, 2009, 17:09:10 »
Gecmis olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 15, 2009, 18:57:23 »
triger kayışı için 2 yıl veya 100.bin km ömürlü diyorlar servislerde.
benim triger kayışım 11 yıl sonra değiştirildi ve aracım tamamen servis bakımlı..yetkili servis bana hiç demedi triger değiştirelim bunun ömrü doldu diye..balatalarım bitmeden değiştirildi yağımın zamanı dolmadan değiştirildi vs ama trigerime hiç laf etmediler, 97000kmde devirdaim sorunu yaşadım değişmesi gerekiyordu, hazır değiştirirken triger de değiştirelim boşuna işçilik vermeyin 3000km sonra dediler tamam dedim..11 yaşında ve 97.000kmde değişti triger kayışım..

bu arada eklemek istediğim birşey var, km düşüklüğüyle ilgili..bu kadar düşük km araç almam bu yaşta..çok ciddiyim almam, çünkü araç yatmış demektir, aşınmak paslanmaktan iyidir diye çok sevdiğim bir sözüm var..aracın yatıp da çürümesi yerine km yapıp yıpranması tercihimdir..işleyen demir ışıldar.. (km yapıp diyorum da tutup da 200.000km üstü de almam, benim gözümde ideali yılda 10.000km yapmış araçtır..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
« Yanıtla #27 : Haziran 15, 2009, 19:01:59 »
şaka  gibbi ya benim öyle arabam olucak kullanmıcam :D kimbilir kaç binde olurdu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Haziran 15, 2009, 19:03:49 »
ercan dediğin gibi oluyor ha, bak ben dedemden aldım arabayı, o 8 yılda 60.000km yapmıştı, 3 yıldır bende 40.000yaptım ben :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
« Yanıtla #29 : Haziran 15, 2009, 19:06:25 »
bizim araba her sene 14 bin falan yapıyor  2000 de  aldık 70 bindeydi şimdi 208 binde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Haziran 15, 2009, 19:14:25 »
maşallah alet şaşırmıştır :D 91 model olduğunu varsayıyorum 9 yılda 70.000 sonra 9 yılda 130.000:D canım benim iki katına çıkmış yıllık çalışması :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 15, 2009, 20:59:34 »
Selam araban çok güzel birde gli .Bende şubatta felan aldım 96 model xei klimalı 54000 km idi araba 14500 verdim accık çok verdim.Aldıktan sonra trıger felan hepsini değiştirdim 450 felanda ona verdim anlayacağın 15000 e geldi araba bana.Siz yenim i aldınız eğer yeni aldıysanız ne kadara aldınız.

Eşref ben aracımı 12.250 TL ye 1Mart 2008 de aldım 96 XEİ. piyasa değerinde  olduğunu düşünüyorum. Bu aracın değerini bindikçe anlarsın bindikçe seversin ve başka araç kullanamz olursun.... Orjinal ise değerinde almışsın. Güle güle kazasız belasız kullanman dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 15, 2009, 21:00:59 »
@Mehmet BORA: Abi araban çok güzel görünüyor. Resimlerin varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Haziran 15, 2009, 22:17:07 »
Kardeşim inşallah dediğin gibi olur araba orjinal full servis bakımlı .
Eşref ben aracımı 12.250 TL ye 1Mart 2008 de aldım 96 XEİ. piyasa değerinde  olduğunu düşünüyorum. Bu aracın değerini bindikçe anlarsın bindikçe seversin ve başka araç kullanamz olursun.... Orjinal ise değerinde almışsın. Güle güle kazasız belasız kullanman dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 15, 2009, 22:55:00 »
Bu konuda benim bildiklerim söyle:
Trigger kayisinin ömrü vardir.
Kaliteli kayislarin kutularinda son kullanma veya takilma tarihi bile yazar.
Bildigim kadari ile 5 yil ömrü var genelde. Mesela Alfa`m icin Contitech trigger kiti aldim. Üstünde tarih var. Continentalììn firmalarindan birisidir.

Trigger kayisi cam elyafi bazlidir. O yüzden cok saglamdir ama kullanmasanizda eskir.

Ahmet, bence o trigger kayisi sürpriz yapabilir. Bence bir an önce yenilemekte fayda var.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 15, 2009, 23:19:16 »
Bu aracı sahibindende görmüştüm. Aracın sahibi konuyu açan arkadaş mı acaba?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 15, 2009, 23:24:35 »
Farkindayim Murat, insallah bu kis degistirecegim. Hatirlatma icin tesekkurler. :) Kayis kopunca tek zarari yolda birakmasi, motora zarar vermiyor, o yuzden erteledim degisimi.  Parcalarini topluyorum tek tek simdiden. Gergi bilyesi (Koyo) aldim, devirdaim alacagim Aisin bulursam, olmazsa GMB ya da NPW gibi Japon uretimi olan bir marka...OEM kayis burada Mitsuboshi markaymis, bulursam ondan alacagim, olmazsa Goodyear, Dayco, Contitech, Gates ya da Bando.
Contitech markasi burada da cok yaygin, uretimleri gercekten kaliteli mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 15, 2009, 23:25:34 »
Sahibinden'de Camry de satiyorlar. Bir tane 1993 Camry gordum, 10bin lira. Corolla'dan ucuz. Vergisi ne kadardir acaba yillik?
http://www.sahibinden.com/1993_temiz_camry_hesapli_verecegim-38WQQaXQQ13059896WQQpXQQdisplayitem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 16, 2009, 00:31:25 »
Masallah, kazasiz belasiz gule gule kullanin.

Mumkunse kilometre gostergesinin bir fotografini ekleyebilir misin?
aynen katılıyorum. insan hayret ediyor ya. bu kadar garajda bekletilirmi araba ya...  :lol:
tam bi rekor bu
şuanki aracım "tabanvay"