Gönderen Konu: 1.6 hb terra yakıt  (Okunma sayısı 19307 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #20 : Nisan 27, 2006, 00:30:45 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Dün depoyu fulledim, şehiriçi bir kullanımda kaç km gideceğim göreceğiz.
[/quote]

Bu akşam 475 kilometrede ışık yandı. herhalde bir 550 yapardı ancak. Ama genel kullanımım mahalle arası diye tabir edilen nitelikte. (350 km civarı) Bir kez uzun yol yaptım ve 180 ile bi 5 dk kadar gittim

Toyota Club Türkiye

1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #20 : Nisan 27, 2006, 00:30:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #21 : Mayıs 03, 2006, 19:37:55 »
Bu haber dün CNN.TÜRK. COM'da yayınlandı. Yorumsuz

Yakıtta en cimri otomobiller
CNN TÜRK.COM
2 Mayıs, 2006 10:39:00 (TSİ)
Uluslararası piyasalarda petrolün fiyatı arttıkça dünyanın her köşesindeki araç sahipleri de depolarını doldurmak için daha fazla para ödemek zorunda kalıyorlar.

Petrol fiyatlarındaki yüksek seyrin devam edeceği beklentisi tüketicileri yani arayışlara yönlendirirken, gelinen noktada yakıt tasarrufu sağlayan araçlar ön plana çıkmaya başladı.

Benzine daha düşük para ödemek isteyen ve yurtdışındaki dalgalanmalardan en ez etkilenmeyi amaçlayan tüketicilerin ilk tercihi küçük otomobiller. Ancak alıştığı konfordan taviz vermek istemeyenler veya "ille de arazi aracı" diyenler de seçimlerini bu segmentte kendilerine yakıt ekonomisi sağlayan araçlar arasından yapmaya başladılar.

Motor seçeneği yakıtı etkiliyor

Birçok durumda aynı araç üzerinde farklı motor ve şanzıman seçenekleri de yakıt sarfiyatını önemli ölçüde etkiler. Aynı modelin daha düşük motorlu versiyonu, otomatik vites yerine düz vites seçenekleri, V-8 motor yerine V-6 tercihi gibi değişiklikler sürücünün aynı yakıtla daha fazla yol almasını sağlar.  

Ayrıca sürüş stili ve devirli kullanma gibi özellikler de aracın sarfettiği yakıt miktarını önemli ölçüde değiştirebilir.

Hangi araçlar yakıt tasarrufu sağlıyor?

CNN International'de yapılan bir araştırmada, farklı sınıflara ait yakıt konusunda en cimri araçlar belirlendi.

Lüks araç sınıfında ilk sıraya Mercedes E serisi otururken, Audi A4 ve BMW 3 serisi de bu sınıfta yakıt konusunda en büyük avantajı sağlayan araçlar olarak tavsiye edildi.

Toyota egemenliği

Diğer sınıflarda yakıt tasarrufu ile öne çıkan araçlar ise şöyle:

Sedan: İlk sırada Toyota Camry yer alıyor. Bu sınıfta diğer tavsiye edilenler ise Ford Fusion ve Honda Accord

Spor: 45 bin dolarlık Chevrolet Corvette ilk sırada. Diğer tavsiye edilenler Mercedes-Benz CLK350 ve Mazda MX-5 Miata.

Compact araçlar: Toyota Corolla bu sınıfın en ekonomik aracı. Honda Civic ve Volkswagen Jetta TDI diğer tavsiye edilenler arasında.

Arazi araçları ve minivanlar: Her zaman yakıt ekonomisi ile iddialı olan Toyota, burada da Toyota Rav4 ile ilk sırada yer aldı. Onu Honda CR-V izliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #22 : Mayıs 09, 2006, 08:56:03 »
avensis le bile o kadar büyük olmasına rağmen şehir içi 8 litre civarı yakıyourz şehir dışı 6 falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
  • Kan Grubu: ---
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #23 : Mayıs 10, 2006, 21:12:25 »
benim araba oldu 2100 km hala 10_10.5 arası gidiyor.yoksa arkadaşlar ben bu arabayı kullanamıyormuyum
98 euro civic 1,4is

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #24 : Mayıs 11, 2006, 11:42:16 »
Alıntı yapılan: Hüseyin Köp
selam.arkadaşlar gecen persembe yeni arabamı aldım.eski bir şahin kullanıcısı olarak(benzinli) aldığım arabam daha az yakar diye düşündüm ama maşallah ondan aşağı kalmıyo.bayiden 5000 den sonra düşer dediler ama pek inanasim gelmiyor.eski corollacılar aydınlatırsa sevinirim.bu arada yol blsayarında lt 100 km 11.3 gösteriyor.şimdiden teşekkürler.
[/quote]

Toyota 2001 1.6 VVTI Terra şehir içi 6,4 yakıyor 70.000 km de

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #25 : Mayıs 21, 2006, 13:23:22 »
valla arkadaşlar bu yakıt konusunda bende dertliyim biraz önce bu bölüme bende bir topic ekledim ilgilenen olursa bakabilir

2006 corolla sol at aldım bi kaç hafta evvel 10000 km deyim  2. el aldım yani, yakıt tüketimim 10.5 / 100km nin altına inmiyor, yani %30 şehir dışı % 70 şehir içi kullanımım var ama durum böyle, ya toyotanın yayınladıgı veriler yanlış yada bizim arabada bi sorun var anlamadım, yani arabayıda iyi bir kullanıcıdan aldık ama bilemiyorum motorun açılmasındaki sorunlar etkilermi böle şeyleri , kullanımda bi hata oldugunu sanmıyorum adamın ama....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #26 : Mayıs 21, 2006, 17:33:47 »
Alıntı yapılan: aseroglu
valla arkadaşlar bu yakıt konusunda bende dertliyim biraz önce bu bölüme bende bir topic ekledim ilgilenen olursa bakabilir

2006 corolla sol at aldım bi kaç hafta evvel 10000 km deyim  2. el aldım yani, yakıt tüketimim 10.5 / 100km nin altına inmiyor, yani %30 şehir dışı % 70 şehir içi kullanımım var ama durum böyle, ya toyotanın yayınladıgı veriler yanlış yada bizim arabada bi sorun var anlamadım, yani arabayıda iyi bir kullanıcıdan aldık ama bilemiyorum motorun açılmasındaki sorunlar etkilermi böle şeyleri , kullanımda bi hata oldugunu sanmıyorum adamın ama....
[/quote]
senin araç otomatik olduğu için normal bence.ama benimki düz seninki kadar yakıyor.tüp mü taksak napsak  (şaka şaka)
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #27 : Haziran 08, 2006, 13:19:51 »
valla hüseyin bilemiyorum ama tüpte pek yakışmaz herhalde be  bide ben çok ciddi bi teset yaptım onuda 2006 corolla A/T topiği ile yayınladım forumda ilgilenen olursa baksın, işe yarıcak bişi oldu, sonuç; ben artık mevzu yapmıyorum bu yakıt işini, yani memlekette benzinden haraç kesiliyosa toyotanın suçu ne be kardeşim, unutmayın dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz, herkes rahat rahat binsin toyotasına, tadını çıkarsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #28 : Haziran 09, 2006, 22:57:49 »
Alıntı yapılan: sacit eroğlu
valla hüseyin bilemiyorum ama tüpte pek yakışmaz herhalde be  bide ben çok ciddi bi teset yaptım onuda 2006 corolla A/T topiği ile yayınladım forumda ilgilenen olursa baksın, işe yarıcak bişi oldu, sonuç; ben artık mevzu yapmıyorum bu yakıt işini, yani memlekette benzinden haraç kesiliyosa toyotanın suçu ne be kardeşim, unutmayın dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz, herkes rahat rahat binsin toyotasına, tadını çıkarsın
[/quote]
haklısın kardeş.benim felsefem su olmustur.paran varsa gezersin yoksa garajda dursun paran olunca cıkar.
tüp muhabbetide şaka asla taktırmam.ben düne kadar benzinli sahinle geziyordum
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #29 : Haziran 10, 2006, 20:38:56 »
Alıntı yapılan: Hüseyin Köp
benim araba oldu 2100 km hala 10_10.5 arası gidiyor.yoksa arkadaşlar ben bu arabayı kullanamıyormuyum
[/quote]

Forumda herkes genelde eski Toyota kullanıcısı olduğu için iyi tanıyor araçlarını.Yani normal şartlarda olabilecek en düşük tüketimler bizim verdiklerimiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #30 : Haziran 12, 2006, 23:16:57 »
6-7 000 km lerden sonra belirgin düşme oluyor yakıt tüketiminde.

yol bilg. farksa sol lerde klima dijital olduğu için dış ısı vb. farklar var ekran görünümünde.

Yol bilg. ölçümlerinden bende şüphe etmiştim ama inanılmaz şekilde hassas çalışıyor. Çok yavaş veya rölanti devirlerinde rakamın abartılı görünmesininde nedeni o anki hızın aşırı düşük olması, sonuçta 100 km nin ortalamasını veren rakam
MR2                  sw20        3sge                         192.000 km
LEVIN GT APEX   ae101       4age 20v (silvertop)     152.000 km
LEVIN                ae86        4a....                                  0 km
CAMRY              mcv20      1mzfe                        376.000 km
CRESSIDA          gx81        1gfe                           280.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #31 : Haziran 12, 2006, 23:26:57 »
550 km yol yaptım ortalama 88 km  ve yakıt 6.4 lt gördüm  05 sedan terra düz vites ile
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #32 : Haziran 13, 2006, 17:45:51 »
Yol bilgisayarı maalesef bazen yanlış gösteriyor.

Anlık tüketimi ölçemiyorum elbette ancak ortalama hız ve tüketim benim ölçümlerimle uyuşmuyor.

Işık yandığında günlük km sayacını ve yol bilgisayarını sıfırlar ve en kısa sürede (en fazla 5-10km içinde) hep aynı benzinciden ve pompa atıncaya kadar doldururum. Yaklaşık 41-42lt benzin alıyor ve bu şekilde ışık yanıncaya kadar şehir içinde genelde kısa mesafe 500 - 580 km yol yapıyorum. Bu şekilde hesaplayınca ortalama tüketimim 7.0 ile 8.4 lt/100km oluyor, ancak ben daha yol bilgisayarında şehir içinde ortalama tüketimi 8.6lt/100km'nin altında göremedim.

Özetle, yol bilgisayarı her zaman doğru göstermeyebiliyor, en azından benim arabamda böyle.
2004 Corolla HB 1.6 Sol

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #33 : Haziran 13, 2006, 18:17:53 »
Bugün 430 km yol yaptım.Bunun yaklaşık 100 kilometresi İzmir şehir içi.Şehir dışında ise 100'den aşağıya pek inmedim ve hava yağmurluydu (yolun ıslak olması yakıt tüketimini kötü etkiler) yol bilgisayarım ortalama 6,2 yi gösterdi.
 Bu arada 2001 vvti 1.6 terra kullanıcısıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #34 : Haziran 16, 2006, 15:21:21 »
Alıntı yapılan: nakca
Bugün 430 km yol yaptım.Bunun yaklaşık 100 kilometresi İzmir şehir içi.Şehir dışında ise 100'den aşağıya pek inmedim ve hava yağmurluydu (yolun ıslak olması yakıt tüketimini kötü etkiler) yol bilgisayarım ortalama 6,2 yi gösterdi.
 Bu arada 2001 vvti 1.6 terra kullanıcısıyım.
[/quote]

ortalama hız neydi yol bilgisayarında?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #35 : Haziran 17, 2006, 02:33:08 »
2006 hb kullanıcısıyım araba 5900 km civarında ortalama 6,3 şehir içi değer var  5000 km den sonra benzin tüketiminde belirgin bi düşüş var ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #36 : Haziran 18, 2006, 23:01:25 »
dün ile bugün 200 km yaptım arac 3200 km de l km 8.7 bence gayet güzel bide devamlı değişik devirlerde kullandım yavaş yavaş çözmeye basladım olayı
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #37 : Haziran 19, 2006, 12:01:47 »
benim araba da 1300km civarında daha ilk depo şehiriçi 9.2 yaktı ikinci depo da 8.5 yaktı üçüncü depodayım 7.8 kullandıkça düşüyomuş serviste 5000km ye kadar yavaş yavaş düşer demişlerdi ben pek inanmamıştım ama doğruymuş kullandıkça düşüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #38 : Haziran 19, 2006, 13:59:49 »
Cumartesi akşamı Silivriye gittim geldim, gidişte hızım 120-140 arası idi (yolun %85 i boyunca) bilgisayar 8,4 lt gösterdi. (Arabada 5 kişi vardı ve klima da açıktı).

Dönüşte bilgisayarı sıfırladım ve bu defa 140-160 arası geldim ve 9,5 lt /100 km gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
1.6 hb terra yakıt
« Yanıtla #39 : Haziran 19, 2006, 14:09:20 »
selam,sol ve tarraların sıcaklık ve saat göstergeleri farklı yerlerde
ve mümkün oldugunnca yol bilgisayarınızı aracı her çalıştırdıgınızda sıfırlayın, yoksa dogru veriye ulaşamazsınız,  sıfırladıktan sonra, 4-5 dakikalık bir sürüş ertesinde dogru verileri vermeye başlar....