Gönderen Konu: 94 full hd beko mu 82 full hd sony bravia mı  (Okunma sayısı 7825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: 94 full hd beko mu 82 full hd sony bravia mı
« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2009, 13:28:25 »
İstanbul Bilişim de sony fiyatları  piyasaya göre bana daha uygun geldi 32 W 5000 modeline bir bak

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2009, 13:28:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 28, 2009, 13:42:06 »
İstanbul Bilişim de sony fiyatları  piyasaya göre bana daha uygun geldi 32 W 5000 modeline bir bak

istanbul bilişimin düşük fiyat olmasının nedeni; ürününün fiyatına 150-300 tl arasında değişen stand ücretini eklememesi diye biliyorum,daha doğrusu sormuştum... sony bayileri olan  yerler stand ücretini genelde ürün fiyatına yedirerek söylüyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 28, 2009, 14:00:46 »
bencede LED TV olarak samsung u bir inceleyin gayet başarılı makineler
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 28, 2009, 15:24:56 »
sony: bravia kdl-32w4000
beko:f94-521 bfhd srs
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 28, 2009, 16:30:46 »
Marka olarak Sony ama Toyota'mi Lexus'mu gibi bir soru olmus?

Model nedir? Özellikleri nedir?
Cözünürlükleri nedir? Ne yapmak icin kullanacaksin?
vs vs

7-8 ay önce ben TV aldim bir tane. 2-3 hafta deli gibi forumlari okudum.
En son plazmada karar kildim ve cok cok memnunum. Cünkü benim ihtiyacimi süper karsiladi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 28, 2009, 16:40:51 »
Yanlış hatırlamıyorsam sony lcd panel üretmiyor. Düşük modellerinde Samsung panel kullanıyor, yüksek modellerinda Sharp.
Samsung paneller yüksek kontrast için bir miktar grayscale (ara tonlar) kalitesinden feda ediyor. Hoş görünüyor ama bir miktar detay da gidiyor (Yani görüntünün tozunu alırken biraz da boyayı kazıyor.. :) ) Beko ne kullanıyor bilmiyorum
(Bu arada Philips de LG panel kullanıyor.. Renkleri bana fazla sıcak geldi onların.. zevk meselesi)
Toshiba tavsiye ederim. (Paranız çoksa da Sharp tavsiye ederim) 
Yalnız ben TV leri evlenirken incelemiştim.. Üstünden bir yıl geçti.. Bu bilgiler eskimiş olabilir.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 28, 2009, 16:47:00 »
Ahmet Bey, çok önemli detaylar bunlar, paylaşım için teşekkürler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 28, 2009, 17:29:01 »
Sony o kadarda ahım şahım bir kalite sunmuyor. 100 defa dünyaya gelsem ve her gelişimdede görüntü ekipmanı alacak olsam SAMSUNG'tan şaşmam. Hele hele LCD televizyon ise SAMSUNG'tan başkası yalan.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 28, 2009, 17:50:07 »
Ben alacagim zaman yaptigim arastirmanin sonucu söyleydi:

LCD Sony ile Samsung tamamen ayni fabrikada üretiliyor. Beraber yatirim yapip kurduklari bir fabrika. Son 2-3 senedir Sony ürünleri oldukca basarili. Ama fiyat olarak daha pahali.

- Ikisi de S-PVA tip LCD paneller kullaniyorlar. En kaliteli LCD panelleri degiller ama uygun fiyata, düzgün görüntü veriyorlar.
- Sony'nin kasa kalitesi diger markalara göre daha iyi.
- Panel cok benzer olmasina ragmen arkasinda calisan devre ve yazilimlari farkli. Upscale, downscale isini yapanlarda bu devreler. Genelde tüm iyi markalarin üst serilerinde oldukca iyi devre kartlari mevcut.

LED aydinlatmali LCD televizyonlarda bence Sony Samsung'dan bir adim önde.
X4500 serisinde 40 inch'in üstündeki büyüklüklerde RGB (red-green-blue) LED aydinlatma kullaniyor.
Samsung 7 ve 9 serisinde ise beyaz led var. Samsung fiyatina göre daha iyi bir performans sunuyor ama en net görüntü Sony X4500'de. Ama fiyati cok abuk sabuk.

LCD'de Toshiba ZF 355 serisi de oldukca iyidir.

Plazma'da da en iyisi Pioneer halen. Ondan sonra en iyi Panasonic geliyor. Aradaki fark cidden cok cok az. O yüzden Panasonic'i gönül rahatligi ile alabilirsiniz. Panasonic plazmalarin ömrü de 100bin saate cikarildi ve 11 nesil panellerde burn-in olayi kalmadi. LCD'ler genelde 50-60bin saat dayaniyor.

Ne agirlikli kullanacaginizi secmeniz lazim:
- Cok isikli bir yer icin LCD
- Cok bilgisayar - desktop seklinde calismak icin LCD
- Los isikli bir yer icin plazma
- Film - video oyunu icin plazma

Media Markt vs gibi yerlere gidip renklere, isiga bakarak satin almayin.
- Ayarlarla cok oynuyorlar.
- Dükkandaki isik ile evdeki cok farkli oluyor.

Bildiklerimi özetlemeye calistim. Ben 42 inch 1080p Panasonic plazma aldim.
42-pz85e modeli. Bunun üstüne bir modeli yok. 800e diye bir model var. Tek farki ses sistemi ve picture-in-picture ve picture and picture. Ben bunlari hic kullanmiyor. O yüzden 400 eur daha vermedim.

Bu konuda cok deli tipler var. Adamlar test DVD, blue-ray veya kalibrasyon cihazlari ile secim yapiyorlar.
Akla zarar derecede detay bence.

EDIT: 759/959 diye model numarasi verdim. Ama Samsung gene model numaralarini degistirmis. Kafa karistirmamak icin sildim.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #29 : Mayıs 28, 2009, 17:57:18 »
İstanbul Bilişim de sony fiyatları  piyasaya göre bana daha uygun geldi 32 W 5000 modeline bir bak
bozulunca eyvahı çekersiniz ama dikkat edin.çünki sony eurasia sadece kendi sattığı ürüne servislik hizmeti verir istanbul bilişimin sattığı ürüne değil.o sebepten yarın birgün istanbul bilişim kapanırsa ne yapacaksınız...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 28, 2009, 17:59:58 »
Sony CRT teknolojisi ile isim yaptı (Trinitron). Tüplü televizyonda kimsede olmayan teknolojiye sahipti. LCD çağında şimdi bunun ekmeğini yiyor.. Açık konuşalım  markasını satıyor.
LCD piyasasında rekabet uzun süre yüksek kontrast yakalamaya yönelikti. Kontrast bir ekranın gösterebildiği en açık beyaz ile en koyu siyah arasındaki ışık seviyesi oranı. Bu seviyeyi yükseltmenin bir dolu hilesi vardır ve tek başına kalite hakkında hiç bir şey söylemez. Genellikle de bu hileler renk derinliği ve gri tonlama sadakatinden fedakarlık ederler. Samsung bu konuda çok agresif davrandı ve cam gibi net gösteren paneller yaptı.
Fakat arkadaşlar şu var ki cam gibi net göstermek de kalite ifade etmez. siz görebildiğiniz şeyi net görürsünüz fakat göremediğiniz şeyi zaten bilmezsiniz.. Görüntü çok iyi sanarsınız.
Yani siyahların koyuluğuna ve beyazların parlaklığına aldanmayın.. Şunu bir okuyun (ingilizce test):
http://www.smarthouse.com.au/Reviews/TVs_And_Large_Display/V7E4E9S8

Hiç kafa karıştırmayayım.. CRT teknolojisinin kralı nasıl SONY idi ise LCD teknolojisinin kralı da (o kadar fark atamamış olsa da) Sharp 'tır. Fakat diğer Japon firmalar da Sharp'ı yakalamak üzeredirler.. Bunun nedeni de koalisyonlar kurmuş olmalarıdır. Kore ve Çin firmalarının amansız rekabeti işleri çok karıştırmıştır.. Toshiba , Sharp ile anlaşmıştır, bazı teknolojileri paylaşmış ve Regza serisi ile çok yüksek bir performans/fiyat oranı yakalamıştır (grayscale konusunda da çok iyidir). Hitachi ile Matsushita (Panasonic) pazarda tutunabilmek için önce birbirleriyle sonra Toshiba ile ortaklık kurmuşlar ve ortak LCD panel üretmektedirler (onlar da çok iyidir). SONY ise aşağı yukarı herkesden parça ve teknoloji almaktadır (Hem iyi hem kötü ürünleri var). Bravia diye iyi bir yazılımı vardır fakat herhangi bir teknolojik üstünlüğü yoktur..
Ve şimdi OLED teknolojisi geliyor.. Bütün bu bilgiler sil baştan değişecek.. Hiç bir anlamı kalmayacak.. :) Piyasaya çıkmaya başladı..
Yalnız henüz olgunlaştı mı bilmiyorum..
Bir senedir Toshiba Regza 42 kullanıyorum.. Bakalım bu eskiyene kadar neler çıkacak..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #31 : Mayıs 28, 2009, 18:01:38 »
Yeni "LED TV" olarak pazarlanan Samsungları bir inceleyin bence ;)

ben inceledim çünki yetkili servisiyim SONY ve SAMSUNG'un. :D
samsung led tv tartışılmaz şekilde harika bir cihaz.tek eksiği skart ve av girişleri birer tane ama 4 adet hdmı girişi var
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 28, 2009, 18:05:44 »
bozulunca eyvahı çekersiniz ama dikkat edin.çünki sony eurasia sadece kendi sattığı ürüne servislik hizmeti verir istanbul bilişimin sattığı ürüne değil.o sebepten yarın birgün istanbul bilişim kapanırsa ne yapacaksınız...

söylediğiniz iyi oldu, çünki bi çok ahbabımı oraya yönlendiriyordum...bundan hiç bahsetmemişlerdi...

şaban bey,servisini söyle,sana gönderelim  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 28, 2009, 18:12:16 »
Alıntı
Akla zarar derecede detay bence.

+1 Murat Abiye katılıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 28, 2009, 18:48:11 »

+1 Murat Abiye katılıyorum :)

canım forumum :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 28, 2009, 19:58:37 »
LG nin LCD tvleri çok hoşuma gitti bir inceleyin derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 28, 2009, 20:09:33 »
LG'nin özellikleri cok iyi görünüyor.
Ama Ingiliz forumlarinda cok fazla sikayet okudum.
Bozuldugu zaman düzgün müsteri hizmeti veya servis alamamislar gibi bir sürü hikaye dolaniyor.
Ne kadari gercektir bilemiyorum ama benim aklima soru isaretini soktu.
Arti Türkiye'de servis durumunu incelemek lazim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #37 : Mayıs 28, 2009, 20:13:10 »
söylediğiniz iyi oldu, çünki bi çok ahbabımı oraya yönlendiriyordum...bundan hiç bahsetmemişlerdi...

şaban bey,servisini söyle,sana gönderelim  :D
muhammet bey bizde satış yok.sadece servis hizmetleri veriyoruz.ama istanbul bilişim ve doğubank harici heryer sony eurasia ürünü satıyor.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 28, 2009, 20:30:38 »
1- Ekran ebadı konusunda TV' yi izleyeceğiniz mesafeyi göz önünde bulundurun. Ekran büyük olup da yakından izlerseniz değil HD kralı olsa keyifli olmaz.
2- Sony' nin full HD olmayan TV' si yok. 20"' leri bile full HD yapmışlar.
3- Hangi TV' de karar kıldıysanız, almadan önce bir de Sharp TV' lere bakmanızı öneririm. Şu anda made in Japan olan tek TV ve 40" Sony ile 50" Sharp' a aynı mesafeden baktığınızda bile Sharp daha net. Yalnız Sharp' ta HD olmayan modeller de mevcut buna dikkat etmenizi öneririm.

1080P'den az ise o HD degil, Ugur.Sony'nin 32 inclik Bravia'larindan birisi 720P'lik, dolayisiyla tam HD degil.

Nasil Hyundai, Toyota'yi takip ediyorsa ve ustun kaliteli araclar uretiyorsa, Smasung da Sony'yi takip ediyor ve kaliteli urunler uretiyor.
Kullandigim bilgisayar ekranlarindan biri Samsung LCD (SyncMaster 906BW). 2-3 sene once ikiyuz kusur dolara aldim.Cok memnunum.

32 inc Samsung TV'ler:

http://www.amazon.com/Samsung-LN32A550-32-Inch-1080p-HDTV/dp/B00141AYM8/ref=sr_1_8?ie=UTF8&s=electronics&qid=1243532340&sr=1-8
http://www.amazon.com/Samsung-LN32B650-32-Inch-1080p-120Hz/dp/B001U3Y8NG/ref=sr_1_11?ie=UTF8&s=electronics&qid=1243532340&sr=1-11

Fe... :-)