Gönderen Konu: mazda 3 dynamıc VS corolla sol  (Okunma sayısı 4228 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
mazda 3 dynamıc VS corolla sol
« : Eylül 27, 2012, 12:14:34 »
Arkadaşlar Mazda 3 dynamic ile corolla 1.6 sol arasında kaldım. Araç kesinlikle otomatik olcak. Corolla olursa hb mazda 3 olursa sedan olcak. Çünkü mazda 3ün hb, corollanın sedanı hoşuma gitmiyor. Birde Corollada sunrof olcak:) sizce hangisi alınmalı??

Toyota Club Türkiye

mazda 3 dynamıc VS corolla sol
« : Eylül 27, 2012, 12:14:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: mazda 3 dynamıc VS corolla sol
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2012, 12:45:29 »
dış görünüş olarak hb corolla hem sedanından hemde mazdanın o kasasının sedanında daha iyi bence. ikinci elin kuvvetini de düşünecekseniz eğer corolla :) sorunsuzluk konusundan ikisinin de sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum eğer hor kullanılmamışsa. yedek parçada ise corolla daha avantajlı olabilir
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2012, 12:51:05 »
Bir tane abimiz honda civic almış forumda aynı model civic için ne dersiniz corolla kıyasında. Hata honda civic alan abimiz 21 almış 29.500 satmış. İnanılır gibi değil:) bide bize denk gelse keşke.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2012, 12:52:49 »
Hepsini aktif kullandım mazda3 derim... Tabi burada senin tercihlerin sürüş stilin vs ye göre fikir yürütebiliriz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2012, 13:16:22 »
mazda 3 gerçekten güzel. Ama ortalarda fazla yok olanlarda çok fazla uçuk fiyat istiyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2012, 14:46:26 »
Mazda Türkiyenin satış stratejileri yüzünden ülkemizde yer edinememiş ilk tercih edilecek bir marka aslında... Üstte ki sorularımı yineliyor ve yine mazda diyorum :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2012, 16:24:50 »
Mazda 3lerde güzel araç. Ama dünya hali bir gün acil paraya ihtiyacınız olduğunda Mazdayı elinizden çıkarmanız zor olur. Bende Corolla 1.6 Sol satıpta Avensise geçtim. Eğer Mazda 3 ile Corolla arasında kaldıysan Corolla derim. Corollanın fiyatına Avensis bulabilirsen Avensis al. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2012, 16:30:12 »
Alırken ve aldıktan sonra satma, yedek parça, elden bir an önce çıkarma gibi konularda Corolla kat be kat önde.
Mazda 32ü beğenirim iyi araçtır, sürüş keyfi güzeldir. Corolla HB 6 sene kullanmış biri olarak gayet memnundum ve kalitesinden de oldukça memnundum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2012, 22:07:32 »
kesinlikle mazda 3 mazdanın içine bir kere oturduktan sonra corolla araba değil dersiniz
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2012, 23:18:46 »
Mazda 3lerde güzel araç. Ama dünya hali bir gün acil paraya ihtiyacınız olduğunda Mazdayı elinizden çıkarmanız zor olur. Bende Corolla 1.6 Sol satıpta Avensise geçtim. Eğer Mazda 3 ile Corolla arasında kaldıysan Corolla derim. Corollanın fiyatına Avensis bulabilirsen Avensis al. :)
Ben inanmıyorum böyle laflara elinden çıkartamazsın yedek parçan sıkıntı olur gibi laflara her arabanın zevkçisi alıcısı satıcısı var Türkiye'de markaya bakılıp itimat edilmeyen ve piyasada tutulan arabalardan daha kaliteli araçlarda var .Mesela bizim bölgede şahin doğan çok tutulur 11 milyara 13 milyara alıp binende var çevremde arabanın hiç bir özelligi yok ama o paraya alınabilecek daha güvenli araçlarda var.Mesela roverlar cliolar güvenlik ise tofaştan kat kat daha iyidir en azından abs si bilmem nesi var. Her arabanın her parçası her yerde mevcut istisnalar olabilir ama parçası bulunmayacak bir araba yoktur herhalde bu konuyu sanayide kaportacı motorcu bir abi ilede görüşmüştük konu roverlardan açılmıştı kim diyor arabanın parçası yok her arabanın bütün parçaları bulunuyor onlar eskidendi diye bana çıkıştı.
Mazdanın keyfini konforonu güvenligini biliyorsan al güle güle bin derim .
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2012, 23:46:26 »
araba alırken dikkate alınacak hususları naçizane bilginize sunayım, 1- alacağınız arabanın eski modellerinin 2.el fiatlarına bakacaksınız düşükse yaramaz  2- parçası bol ve ucuz olacak 3- tamircisi ve servisi çok olacak  4- şikayet sitelerinde az şikayet olacak 5- paraya çevrilmesi kolay olacak 6- eski modelleri ortalarda bakımlı ve performanslı olarak kullanılıyor olacak. bunlara sağlamlık ve sorunsuzluk gibi detaylarıda ilave edebilirsiniz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2012, 00:22:18 »
Ben inanmıyorum böyle laflara elinden çıkartamazsın yedek parçan sıkıntı olur gibi laflara her arabanın zevkçisi alıcısı satıcısı var Türkiye'de markaya bakılıp itimat edilmeyen ve piyasada tutulan arabalardan daha kaliteli araçlarda var .Mesela bizim bölgede şahin doğan çok tutulur 11 milyara 13 milyara alıp binende var çevremde arabanın hiç bir özelligi yok ama o paraya alınabilecek daha güvenli araçlarda var.Mesela roverlar cliolar güvenlik ise tofaştan kat kat daha iyidir en azından abs si bilmem nesi var. Her arabanın her parçası her yerde mevcut istisnalar olabilir ama parçası bulunmayacak bir araba yoktur herhalde bu konuyu sanayide kaportacı motorcu bir abi ilede görüşmüştük konu roverlardan açılmıştı kim diyor arabanın parçası yok her arabanın bütün parçaları bulunuyor onlar eskidendi diye bana çıkıştı.
Mazdanın keyfini konforonu güvenligini biliyorsan al güle güle bin derim .
Ben hiç satamaz demiyorum, satarken geç satar demek istedim illaki satılır yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2012, 11:33:56 »
7 sene boyunca 2005 corolla hb sol+sunroof kullandıktan sonra 2007 model mazda 3 sedan dynamic almıştım , forumdan gördüyseniz malasef aracım geçen ay neidüğü belirsiz bir zat tarafından park halinde çarpılıp perte ayrıldı öncelikle artı ve eksilerinden bahsedeyim
1- mazdada esp var toyotada yok yol tutuşu toyotadan 2 hatta 3 gömlek üstün ve şunuda söyleyeyim 6 aylık süre içerisinde esp devreye bile girmedi araç yol tutuşu inanılmaz güzel
2- toyotada yağmur sensörü ve kararan dikiz aynası var mazdada yok
3- iç gürültü düzeyi mazdanın daha iyi , daha az ses alıyor
4- iç malzeme plastik kalitesi toyotanın daha iyi ,yumuşak plastik , mazdada sert plastik var yumuşak biyer yok :)
5- toyotanın sunroofu belli bir süreden sonra çok tıkırtı yapıyor mazdada bu duruma rastlamadım
6- mazdanın otomatikleri 4 ileri toyotada bildiğim kadarıyla 5 olması lazım tam bilmiyorum çünkü iki aracımda manueldi mazdada 4 ileri hem çok yakıyor hemde hantal kalıyor
7- iç tasarım olarak mazdanın tasarımı daha çekici toyotanın daha sade
8- bagaj konusunda tabikide sedan olduğu için mazda
9- mazdanın parçası ve kaskosu daha pahalı örnek toyotanın kaskosu 700 tl civarındaymı mazdada bu en düşük 1100 tl en yüksek 1800 tl idi
10- ikiside japon ikiside sorunsuz araç birisi 1. sırada birisi 3 (sorunsuzlukta mazda önde)
11-  iki aracında periyodik bakımları aşağı yukarı aynı ben özel servislerde yaptırdım bakımlarını yaklaşık 10000 bakımları 150-200 tl arası değişiyor
12- şu anda araç olmadığından dolayı harıl harıl araba bakıyorum baktığım araçlar 2007 sonrası corolla sedan elegant ve mazda 3 dynamic :) yani iki araçta aynı statüde neredeyse birinin eksikliği diğer bir yerden fazlalığı var

aktif kullanıcı olarak yardımcı olabildiysem ne mutlu bana....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2012, 01:28:31 »
ben bu yazıları yeni gördüm hayret mazda bu kadar mükemmel mi yahu? e madem öyle neden bu araç piyasa da bu kadar az?? mazda mı corolla mı ? kafam iyice karıştı. Mazda 3 lere birdaha bakayım ben en iyisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2012, 09:35:02 »
Mazda Türkiyenin satış stratejileri yüzünden ülkemizde yer edinememiş ilk tercih edilecek bir marka aslında... Üstte ki sorularımı yineliyor ve yine mazda diyorum :lol:

Yazıları yeni görmüşsün ama okumamışsın ya da anlamamışsın dostum ;)  Mazda DÜNYA'nın en sorunsuz markaları listesinde BİRİNCİ sırada yer alan markadır ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 06, 2012, 10:43:34 »
okudum mazda formunuda üyeyim. bence siz ne dediğimi anlamamışsınız. Diyorum ki bu kadar iyi ise neden yollarda çok fazla göremiyoruz tamam satış stratejisi deniliyor ancak neden bu aracı bu kadar övenler şu anda corolla kullanıyor merak ettiğim konu bu? acaba farklı bir amaç mı var? cidden merak ediyorum. Mazda değilde şu anda corollaya binme sebepleri nedir bende ona göre tercih yapacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 06, 2012, 11:54:15 »
Yok bence yine siz anlamamışsınız sorduğunuz soruların hepsi yukarıda var ve yine cevabı satış muhabbeti... Eğer uzun süre binicem derseniz mazda alın çünkü bi corollayı normal fiyattan ilana koydugunuzda 1hafta 10günde satılabilir ancak bir mazda 1 ayda satılır işin özeti budur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 06, 2012, 11:59:13 »
peki ahmet bey ben şu anda izmirdeyim. 3 yıl sonra doğuya tayin olacağım. burda servis filan var sanayide var. 3 yılda binerim sizce değer mi? benimde endişem şu araca allah göstermesin bir sıkıntı olur haftalarca parça beklermiyim. araba sanayide kalırmı endişem o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 06, 2012, 13:26:52 »
Yok Mert bey o kadarda öldürmeyin Mazdayı bilmiyorum çevrenizde ne gibi yankıları var ama Mazda öyle korkulacak bir araç değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 06, 2012, 14:34:33 »
Ben Mazda 3 aldım 1 ay oldu. Arkadaşlar biliyor şimdiye kadar 10 defa corolla değiştirdim Ama hiç birini mazda 3 kadar keyifli değildi. Mazda içeri kesinlikle ses almıyor, yol tutuşu esp,asr olması cabası. tek eksiği karartmalı ayna ve yağmur sensörü olmaması onlarda o kadar önemli değil bence.
Kesinlikle bu ikisi arasına Mazda..
..Tüplü ve Öfkeli..