Merhaba, 1 ay önce 2005 model corolla hb otomatik vites benzinli araç aldım. İstanbulda anadolu yakasında yaşıyorum. Forum konularında baya bilgi bulmakla birlikte daha net olması açısından konuyu açtım.
Araç ilk sahibinden alındı orjinal 89 bin km de, bakımlı bir araç. İlk kez otomatik vites araç kullanıyorum.
1- Otomatik vites ile ilgili özel bir bakıma gerek varmıdır? Bakımları bugüne kadar yetkili serviste yapılmış öyle mi devam edeyim yoksa özel servis olabilir mi? Özel servis tavsiyeleriniz varmıdır?
2- Uzun yıllar binmek için aldım aracı ancak 1 aylık yakıt düşünülünce (11-12 lt / 100km) lpg taktırmak mantıklımı, mantıklı ise hangi marka?
Hayırlı olsun.
Yakıt miktarı açısından, kış ve trafik koşullarında sorun yok ama meblağ illaki yüksek maalesef.
Mutlu yöneticimiz şanzıman bakımını açıklamış zate. Tam otomatik şanzımanın bakımı uygundur, bakımsızlığının maliyeti ise çok yüksek. Sitemizden Ufuk arkadaşımızın Tem servisi araştırmanızı öneririm.
mükemmel araç almışsınız hayırlı olsun. bende 2003 corolla hb otomatik var. aracım şu an 240 bin km de. daha tık demedi valla. otomatik vites yağını her 100 binde değiştir. lpg taktır rahatına bak. bu araçlara en uyumlu lpg sistemi brc,kme,zavolli ve lando renzo dur. ben 2009 yılında kme taktırmıştım. hiç sorun yaratmadı. aracın yağını suyunu ihmal etmedikten sonra hiç bir sorun yaşamazsınız. ben aracımı çok seviyorum ve de hiç mi hiç değiştirmeyi düşünmüyorum. vitesine gelince ekstra bir şey yapmana gerek yok. herhangi bir sıkıntıya düşerseniz yardımcı olurum. kazasız sürüşler
Mesaj Birleştirildi: 15 Oca, 2017 23:28
unutmadan otomatik vites yağını mutlaka ama mutlaka toyota servisinden alın. her 100 binde otomatik vites yağını değiştirin. orjinalini almazsanız eğer tranksı bozabilirsiniz. bi de yağ filtrelerini servisten alın. ondan sonra servise hiç yaklaşmayın . çünkü soyguncular.
Mesaj Birleştirildi: 15 Oca, 2017 23:32
ön cam fıskiye motorunu servisten sordum 950 tl fiyat biçtiler. bende sanayiden 25 tl ye aldım. hala da çalışıyor.
Mesaj Birleştirildi: 15 Oca, 2017 23:33
aracınızı kaça aldınız?
Cevaplar için teşekkür ederim. Aracı 34500 e aldım, memnunum ama işte benzin fiyatları uçunca lpg düşünmeye başladım ilk aydan. Tanıdık bildik ustam yok buralarda, o nedenle Y.S daha mantıklı gibi geliyor ama fiyatlar konusunu pek bilmiyorum. Birde yakıt miktarınız LPG ve Benzin olarak nedir?
Yakıt tüketim değerlerinin model bazında paylaşıldığı bölümlerimiz mevcut.
Cevaplar için teşekkür ederim. Aracı 34500 e aldım, memnunum ama işte benzin fiyatları uçunca lpg düşünmeye başladım ilk aydan. Tanıdık bildik ustam yok buralarda, o nedenle Y.S daha mantıklı gibi geliyor ama fiyatlar konusunu pek bilmiyorum. Birde yakıt miktarınız LPG ve Benzin olarak nedir?
Aracınız hayırlı olsun öncelikle. Benim aracı 2.0 cc otomatik sürekli 4 çeker .Yakıt benzinde depoyu çok fulleyip denedim .ortalama 11-12 lt. Lpg dönüşümünü sık kullanacağımızdan iyi bir sistemle yaptırdım. 38 lt ile fullenen depo şehir içi 290 km. şehir dışı 400km. yol gidiyor. Aracınızı ne kadar sıklıkta kullandığınıza bakınız. Yılda 15 km den az yapacaksanız .Lpg düşünmeyin.Benzin. 5.42 Lpg 2.68 . Aracınızda 10 lt den fazla yakmaz .Öncelikle aracınızı İstanbulda Maslak, Atatürk Sanayi Sitesi 1. Kısım 40. Sk. T E M T O Y O T A Ufuk SÖNMEZ e götürün. Kendisi forumuzunda aktif üyesi ve ustasıdır. Bakımını ona yaptırın derim.Lpg konusunda size net bir bilgi verecektir.

..
şehiriçinde ..1 lt lpg ile 9.6 km yol alıyorum.. benzinde ise 1lt=10.4 km..
Dünkü yakıt verilerim 44,36 lt * 5,41 tl / 365 km, 100 km de 12,18 lt denk geliyor. Bu bana biraz fazla gibi geliyor, yeni araç, ilk kez otomatik vites, kısa mesafe göz önüne alındığında içim rahatlasa da cebim pek öyle demiyor.

2016 10. ayında son bakımı yapılmış km olarak bilmiyorum ama eski arabamın(üzmesine rağmen ilk gözağrım) bende bıraktığı izle bu aracı aldığımda bakıma falan götürmedim, belki onunda etkisi vardır. Durumumu toparlayıp ilk bakımı yaptırmanın zamanı gelmiş olabilir. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Dünkü yakıt verilerim 44,36 lt * 5,41 tl / 365 km, 100 km de 12,18 lt denk geliyor. Bu bana biraz fazla gibi geliyor, yeni araç, ilk kez otomatik vites, kısa mesafe göz önüne alındığında içim rahatlasa da cebim pek öyle demiyor.
2016 10. ayında son bakımı yapılmış km olarak bilmiyorum ama eski arabamın(üzmesine rağmen ilk gözağrım) bende bıraktığı izle bu aracı aldığımda bakıma falan götürmedim, belki onunda etkisi vardır. Durumumu toparlayıp ilk bakımı yaptırmanın zamanı gelmiş olabilir. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Hesaplamalarınıza göre tüketim fazla. Bakıma girmesinde yarar var. Başka eksiklikleri varsa da görürsünüz.
Ömer bende de aynı aracın 2007 çıkışlısı var full bakımlı olmasına ragmen yakıyor bu araç istanbul trafiği bu sonuçta.11 lt lerı goruyoruz. ama şehir dısı iyi araç 6 lt lere ındım ben tekırdag a gıttım geldım.
bakımlar tuzlu degıl ama otomatık sanzuman yagı ve motor yagı fıltrelerı degıstırt. aklında kalmasın hıc forumda TEM TOYOTA ufuk bey var ana sayfada telefon numarası var ara fiyat al bu konuda guvenebilecegim bir üstad. hemde gıttıgınde aracın hakkında bılgı verır sana