Gönderen Konu: Verso Dizel taksi olcak ama ?  (Okunma sayısı 3110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Verso Dizel taksi olcak ama ?
« : Eylül 24, 2016, 21:24:45 »
Durakta bir abimiz malum ötvlerde kalkmışken 1.6 dizeı verso almaya karar verdi. Yalnız motor bmv den gelme. Kendisi toyota sanıyordu.

Motoru hiç tanımıyoruz sorun yaratır mı ..400.000 km min sorunsuz gider mi vs kısacası taksiye uygun mu ?

Ötv lerde inmişken hangi araçlar taksi olabilir bu arada öneriye açığız. Bizde değiştircez seneye ama pek fikrimiz yok.

Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Verso Dizel taksi olcak ama ?
« : Eylül 24, 2016, 21:24:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso Dizel taksi olcak ama ?
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2016, 22:11:28 »
Allahtan Toyota degil. BMW motoru daha ne olsun.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2016, 08:49:26 »
Hayırlı olsun, bazı ülkelerde Avensis, E serileri gibi D sınıfı taksi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2016, 23:14:20 »
Allahtan Toyota degil. BMW motoru daha ne olsun.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sorun da orada zaten. Benim araba 19 temmuzdan beri serviste parca bekliyor. Parca gelince ne olacak onu hiç bilmiyorum cunku servisteki ustalar biz bu motoru hiç gormedik, nasil toplayacagiz bilmiyoruz diyorlar. Hatta bununla ilgili konu da acmistim forumda. Bu arabaya gozunuz gibi bakmalisiniz cunku toyota bu motora oldukca yetersiz destek veriyor (neredeyse hic veremiyor). Zaten garantisi de sadece 60bin Km..

Mesaj Birleştirildi: Eylül 25, 2016, 23:16:15
Durakta bir abimiz malum ötvlerde kalkmışken 1.6 dizeı verso almaya karar verdi. Yalnız motor bmv den gelme. Kendisi toyota sanıyordu.

Motoru hiç tanımıyoruz sorun yaratır mı ..400.000 km min sorunsuz gider mi vs kısacası taksiye uygun mu ?

Ötv lerde inmişken hangi araçlar taksi olabilir bu arada öneriye açığız. Bizde değiştircez seneye ama pek fikrimiz yok.

Teşekkürler

Ben uzak durun derim, iste yasadiklarim ve hala parca bekliyoruz:
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=75462.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2016, 23:56:59 »
60.000km garanti az değilmi yalnız motor çok güçlü 112hp 270tork koymuşlar ne gider o varya  :D

ekleme:Ne demek biz bu motoru daha önce hiç görmedik nasıl toplıycaz bilmiyoruz bu adamlara bi eğitim verilmiş olması gerekmezmi motorla ilgili bu adamların toplıycağı motora nasıl güvenceksiniz merak konusu doğrusu
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2016, 01:17:03 »
Aracı BMW servisine götürün, oranın ustaları bilirler.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2016, 07:17:47 »
Genel olarak cevap vereyim. Tahmin ettiğim negatif yönler çıkmaya başladı. Malum BMV zengin malıdır ve adamlar 5 Yıl binip satarlar bu yüzden sanmıyorum ki bmv çok uzun ömürlü motor yapsın. Zaten bu arabaya binenler para hesabı yapmaz diye düşünüyordur firma ?

X5 ikinci el aldı birisi husisi ve araba serviste 15 milyar yedi :) sattı.

Toyota servislerinin biz bu motoru bilmiyorum demesi komik. Parçalarda dışardan geliyor tabii ki pahalı olur.

Aracınızın başına gelenlere üzüldüm. Aslında genel olarak mümkünse dizel versocular yorumlarsa genel bir kanıya ulaşabilir diye düşünüyorum fakat iyi olsa bile servisin biz bu motora yabancıyız demesi düşündürücü. Arabanın yatması küllıyen zarar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2016, 09:03:33 »
Benim ustam  herşeyin ilk çıkanını almayacaksın der . Dedigi hususdada haklı bence şöyle bir bakarsanız  Toyota 2001 yılında vvt-i motora geçti canım 4af-e motoru bırakıp neyse ilk çıkan seriler hep sorunlu oldu yağ eksiltme -  manifolt hırıltısı ve bir taım sorunlar . e11 kasa lardan bahsediyorum birçok kişi şu an kendi imkanları ile araçları düzelttirip devam ediyor . e12  2003 - 2004 yıllarında üretilen araçlarda yag eksiltme azaldı fakat tam olarak kesilmedi  150 bin km den sonra gene eksiltme görüldü ayrıca manifolt hırıltısı devam ediyordu . 2005 -2007 arasında üretilen makyajlı diye diye tabir ettiğim son seri e12 kasalar da bu sorunların hiçbiri kalmadı. Bu durum birçok konuda böyledir ilk üretilen yapılan teknolojiler deki aksaklıklar eksiklikler kullanım süresinde gözlemlenerek çözülür ve bir sonraki üretimde bu hatalar giderilerek yeni seri çıkartılır . Kullandığımız yazılımlar da böyle degilmi  win8- win 8.1 - win10 aslında hepsinin yapısp aynı sadece hataları düzelterek gidiyorlar bir üst sürüme yükseltiyorlar .

Yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı bence şu an VERSO dizel BMW  motoru ile acele edilmemesi gereken bir teknoloji olarak görüyorum 3-4 yıllık süreçde ne olduğu ortaya çıkacaktır . Toyota bu işe DCI  RENO motoru ile girseydi 1.6  -  110 bg dizel  hem piyasada Mercedes - nissan  - mazda  - renoult - gibi bilindik markaları hepsi kullanıyor hemde yedek parça sıkıntısı ve arıza onarım durumları çok daha kolay ve basit . Ben şahsen dizel araç düşünsem ki düşünüyorum kesinlikle DCI motor veya tdcı motor düşünüp tercih ederim . Toyota nın ilk çıkardığı dizel motor  90 bg olan 2005 - 2008 yılları arasındaki araçlarda çok sorunsuz ve en az 300 bin km baş ağrıtmadan kullanılan bir motor keşke o motoru geliştirip devam etseydi . Şimdi, birde turbo teknolojisine geçecekler heralde  bir  5 sene alınmaz sorunları düzeltip düzgün olanını üretene kadar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2016, 14:45:59 »
Başlık açtığım iyi oldu. Plaza da 1 milyon km gider demiş.

Ne dersiniz gider mi ?

Gerekli bakımları dahil 500.000 gitse yeter   :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2016, 22:54:33 »
Ben olsam dci motor alırdım. Parçası ve bakımı daha ucuz. Sürekli bakıma girecek bir araçtan bahsediyoruz. Toyotanın bakımları 10000 de bir. Yılda 3 kere bakıma giriyorum. 70000 100000 arası servise 6000 tl yi geçik bir ücret ödedim

ASUS_Z00VD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2016, 09:34:08 »
Ben taksi için araç alacak olsam ki akrabalarımdan biri bu işle uğraşıyor bayramda konusu geçti Hyundai Elentra  düşünüyor . Hem geniş hem konforlu hem gösterişli serviste lpg  takıp teslim ediyorlar . Fiyatı da gayet makul yedek parça konusunda sorun yaşamam çok da saglam araçlar .Şahsen ben kendim bile düşünür hale geldim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2016, 12:47:58 »
Ben taksi için araç alacak olsam ki akrabalarımdan biri bu işle uğraşıyor bayramda konusu geçti Hyundai Elentra  düşünüyor . Hem geniş hem konforlu hem gösterişli serviste lpg  takıp teslim ediyorlar . Fiyatı da gayet makul yedek parça konusunda sorun yaşamam çok da saglam araçlar .Şahsen ben kendim bile düşünür hale geldim
Çakal Landirenzo bir servisi daha bağlamış. Ancak GDi lpgde uyumsuz...Motorun ticaride 100bine gelmeden subab eriyen üst kapak yaptıran çok kişi olduğu söyleniyor. Taksi için en ideali dizel..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2016, 13:50:06 »
Dun servisten aradilar parcalar nihayet gelmis ve motoru toplamaya baslamislar, bununla ilgili servis elemanlarina herhangi bir egitim vermiyormus Toyota. Honda servis muduru bir arkadasim var bizde egitim veriliyor ama sanziman degisimi gibi durumlarda bile araci merkeze goturup orada uzman ekibe bu tur isler yaptiriliyor, serviste yaptirilmiyor dedi. Toyota'ya siz neden araci merkezde toplamiyorsunuz dedim oyle bir uygulamamamiz yok yanitini aldim. Usta bilmiyor dedim takildigi yerde bizi arayip soracak dedi. Ciddiyete bakarmisiniz!

Arkadaslarin dedikleri gibi dCI motor en iyisi. 8 yil clio kullandim tik demedi. Ve Renault artik 20bin de 1 bakima cagiriyor arabalarini, toyota'da 10bin. Sonucta surekli yol yapacaksiniz bu da cok ciddi bir maliyet. Verso iyi gidiyor ozellikle uzun yolda muthis bir surus keyfi veriyor ama sonucta taksi olarak kullanacaksiniz sehir disinda isiniz olmayacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2016, 14:37:54 »
Yücel atlamamanız gereken bir detay var. Elantra gerçekten güzel ve geniş bir araba olmuş inceledim. Fakat unutulmaması gerek  yedek parçası ciddi anlamda pahalı. Hyundai sahibi olmadan önce bende de yedek parçası ucuz düşüncesi vardı ama Tucson'u aldıktan sonra anyayı da Konya'yı da gördüm :D Örnek vermek gerekirse Rav42ün bir a-ks'ı serviste 1.500 lirayken Tucson'un 2.200 TL :wacko:  Servisin birinde yedek parça personeli "abi sana bir tüyo vereyim, Accent Admire ile Tucson'un bir çok parçası aynı. Alırken Accent ismi ile al daha az para ödersin" dedi. Yine servis fiyatları olarak Accent Admire'ın triger seti malzeme fiyatı 1.200 TL iken Tucson'un 2.600 TL Bence almadan önce tam anlamıyla araştır öyle al derim. Ben alırken sadece yakıtını araştırdım yedek parçası hem Hyundai hem de 10 yaşında bir araba olması hasebiyle araştırma gereği duymadım sonrada a-ks değişimi gerekince gerçek Hyundai dünyası ile tanışmış oldum. Acı ama gerçek :rofl:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2016, 10:18:46 »
Mayısa ertelendi. Bizde bagaj oluyor o yüzden sedan bakmıyoruz. Bir şekilde bir model seçilcek ama hayırlısı diyelim. Burdaki yorumlar çok faydalı oluyor teşekkürler.

Uzun yola ise çıkıyoruz genelde. Çok vasat bir araba da olmaz tabii ki.

Ford tournerler var ..vosvos caddy taksi olmuyor belki iyi olabilirdi o.

Sağlam modellerden..dizel vagon kasalarda iyi seçim olabilir. Bu durumda geriye sağlam ve ekonomik bir dizel motor seçmek kalıyor gibi. Verso seçimi bagajı içindi.

Almanyada her modelin vagonlari var ama Türkiyede yok gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2016, 10:59:13 »
Mayısa ertelendi. Bizde bagaj oluyor o yüzden sedan bakmıyoruz. Bir şekilde bir model seçilcek ama hayırlısı diyelim. Burdaki yorumlar çok faydalı oluyor teşekkürler.

Uzun yola ise çıkıyoruz genelde. Çok vasat bir araba da olmaz tabii ki.

Ford tournerler var ..vosvos caddy taksi olmuyor belki iyi olabilirdi o.

Sağlam modellerden..dizel vagon kasalarda iyi seçim olabilir. Bu durumda geriye sağlam ve ekonomik bir dizel motor seçmek kalıyor gibi. Verso seçimi bagajı içindi.

Almanyada her modelin vagonlari var ama Türkiyede yok gibi

Cmax neden dusunmuyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2016, 12:33:04 »
Ozan bey Doblo Panorama 1.600 cc 105 hp olan versiyon sizin için çok çok uygundur diye düşünüyorum.
Fiat'ın Multijet motoru düzenli bakımlarla 700-800 bin km sıkıntı çıkarmaz. Ankara'da taksici bir arkadaşım var. Doğan 1,6 ie (Kartal'dan bozma olan) kullanıyordu. 650 bin km'de kasa değiştirdi motora daha el değmemişti (sürekli LPG'de çalışan motor)
Rakipleri içinde en geniş bagaj hacmine sahip. Yedek parça orjinal/yan sanayi bol, servis ücretleri makul seviyede, konforlu, ekonomik bir araba. 1,6 motorlar ayrıca 6 ileri şanzımana sahip. Şanzımandan bile ekstra yakıt tasarrufunuz olur
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR