0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yönlü asimetrik lastikler de var yalnız. Sağ ve sol olarak satılıyor.Yeni aldığım Nokian WR G2'leri de yönlü zannediyordum ama olmadıklarını fark ettim. Dediğiniz gibi bir tarafın asimetriği ters kalıyor. Nokian'ın sitesinde ise bunun normal olduğunu söylemişler.Ben de asimetrik lastiğin genelde daha sessiz olduğunu biliyorum.
Bilgiler için teşekkürlerBugün aracımın kış lastiklerini taktırdım Kumho KW 17 Aracın desenleri sol tarafta farklı sağ tarafta farklı olduğunu farkettim ters takıldığını düşünüyorum bilerek mi takıldı ? Yoksa Hatamı ?
Mustafa bey, bu lastiklerde dışa gelmesi gereken yüzünü belirten "Out" ibaresi vardır, bu durumda lastiğin desenleri, aracın diğer tarafındakilere göre ters dururlar. Bu şekilde olmaz ise araç bir tarafa doğru çeker. Benim bu konu içinde bahsettiğim şeyde buydu, bu tip desenler deşarjı bir tarafta iyi yapabilirken aynı başarıyı diğer tarafta elde edemezler.
Diğer taraftan asimetrik desenlilerde yönlü değilde iç-dış (out) meselesi olanlar var olmayanlar var, bunu mu kastettiniz?
Mesela Yokohamanın ADVAN NEOVA AD05 diye bir modeli var. hem outside - inside olayı var, hem de yönlü. Yani sağ lastiklerin asimetriği ile sol lastiklerin asimetriği zıt yönde imal ediliyor.Resimsiz anlatmak zor:Bu lastikleri sağ taraftan sola geçiremezsiniz mesela.
Bunlarda (Yönlü lastiklerde) rotasyon da kolaysadece önler arkaya - arkalar öne, tamamama lastiklerin yönlü olmaması ve çapraz rotasyon yapılması daha avantajlı gibi duruyor