Gönderen Konu: hangi sensörüm var  (Okunma sayısı 4767 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
hangi sensörüm var
« : Haziran 07, 2011, 15:26:07 »
Sevgili toyotacılar aranıza yeni katıldım sayılır, bu yüzden toyota avensis hakkında bikaç sorum olacak, aracım 2000 model avensis 3S-FE motor tipinde,

1-Acaba benim aracımda hangi sensörler var.
2-Aracımın kullanım ktapçığını bi yerden bulabilirmiyim.
3-Aracımda kaç numara yağ kullanmam gerekiyor.

Özellikle bu kitapçık konusu benim için önemli, oturup araç kitapçığını okumak çok hoşuma gidiyor, hiç bilmediğiniz özelliklerini oradan öğrenebiliyorsunuz.

Bir de geçen arabanın bujilerini değiştireyim dedim, servise sordum dördüne 148 TL dediler. Bende densonun sitesinden benim aracıma uygun bujinin kodunu buldum ve sanayide toyota parçası satan bi yerden dördünü 25 TL'ye aldım. Sizce bu bujiler sahtemidir, gerçi hiçbi fark olmadı, zaten bi problemde yoktu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

hangi sensörüm var
« : Haziran 07, 2011, 15:26:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi sensörüm var
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2011, 15:39:04 »
Muhammet bey aracınızın model yılı nedir ?

1. sorunuzdaki sensörden kasıt nedir ? motordaki sesnörlermi yoksa yağmur sensörü far sensörü gibi şeylerimi soruyorsunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2011, 16:01:02 »
1. Mesut arkadaşımız ile aynı soruyu sormak durumundayım :)
2. Maalesef bu tür kitapçıkları internet ortamında bulmak pek mümkün olmuyor. Cüzi bir ücret karşılığında yetkili servislerden temin etme imkanınız olabilir. Size en yakın servisi aramanızı tavsiye ederim.
3. Yağ, çok derin bir konu :) Eğer zamanınız var ise aşağıdaki başlığa göz atmanızı tavsiye ederim:
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1086.0

Sevgili toyotacılar aranıza yeni katıldım sayılır, bu yüzden toyota avensis hakkında bikaç sorum olacak, aracım 2000 model avensis 3S-FE motor tipinde,

1-Acaba benim aracımda hangi sensörler var.
2-Aracımın kullanım ktapçığını bi yerden bulabilirmiyim.
3-Aracımda kaç numara yağ kullanmam gerekiyor.

Özellikle bu kitapçık konusu benim için önemli, oturup araç kitapçığını okumak çok hoşuma gidiyor, hiç bilmediğiniz özelliklerini oradan öğrenebiliyorsunuz.

Bir de geçen arabanın bujilerini değiştireyim dedim, servise sordum dördüne 148 TL dediler. Bende densonun sitesinden benim aracıma uygun bujinin kodunu buldum ve sanayide toyota parçası satan bi yerden dördünü 25 TL'ye aldım. Sizce bu bujiler sahtemidir, gerçi hiçbi fark olmadı, zaten bi problemde yoktu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2011, 16:02:12 »
Sensörün mü var derdin var ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2011, 16:03:34 »
Sensörün mü var derdin var ::)

O da ayrı bir mesele zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2011, 16:10:32 »
Model yılını yazmıştım ama tekrar yazayım 2000 model. Sensör derken hego, oksijen, hava akış sensörü falan bunlardan bahsediyorum. Yağ konusunda sormak istediğim üreticin tavsiye ettiği yağ acaba hangisi yani 5-30'mu 10-40'mı.Gerçi bunu kaputun altında belki bulabilirim bu da yeni aklıma geldi :). Ama şu sensör olayına takmış durumdayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2011, 08:59:25 »
Bugün sabah kaputu kaldırıp baktım ama yağ numarasıyla ilgili hiçbirşey bulamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2011, 09:15:06 »
Hiç bir otomobilin motor kısmında yağ numarasıyla ilgili bir şey yazmaz Muhammed Bey, yağ numarası kullanım şartları ve iklime göre belirlenmelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2011, 09:17:39 »
Bugün sabah kaputu kaldırıp baktım ama yağ numarasıyla ilgili hiçbirşey bulamadım :(
Ankaradaymışsınız, bence Toyana falan gidin bir zahmet bir ara, size 10 dk genel bilgi verirler. En sağlam böyle olur.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 08, 2011, 09:49:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2011, 09:54:17 »
Muhammed bey size bir iyilik yapayım :D baya aradım bu dosyaları :)

aracınızla ilgili PDF dosyalarını motor dahil burdan indirebilirsiniz : http://avensis.org.ru/Manual/Toyota%20Avensis%20T22%20Repair%20Manual/Repair%20Manual/ENGINES%20+%20AUTO.TRANS/3S-FE%20%28ST220%29/ENGINE/3S-FE%20engine,%20for%20vehicles%20from%20Oct.%201997%20to%20Dec.%202002%20production%20%28RM395%29/

bir arşiv oluşturulsa da bu dosyalar araç başlıkları altında toparlansa sonra millet her defasında konu açmasa olmaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2011, 14:39:48 »
bir arşiv oluşturulsa da bu dosyalar araç başlıkları altında toparlansa sonra millet her defasında konu açmasa olmaz mı?

güzel fikir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2011, 14:41:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2011, 14:55:18 »
Hiç bir otomobilin motor kısmında yağ numarasıyla ilgili bir şey yazmaz Muhammed Bey, yağ numarası kullanım şartları ve iklime göre belirlenmelidir.

Hakkı Bey sanırım siz rasgelmemişiniz ama benim önceki arabam focusta yazıyordu ayrıca ladalarda da yazdığını biliyorum ilk kez bu arabada görmedim ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2011, 15:09:38 »
Hakkı Bey sanırım siz rasgelmemişiniz ama benim önceki arabam focusta yazıyordu ayrıca ladalarda da yazdığını biliyorum ilk kez bu arabada görmedim ben.

İlginç. Nasıl yazdığını hatırlıyor musunuz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2011, 15:32:28 »
İlginç. Nasıl yazdığını hatırlıyor musunuz acaba?

Nasıl olduğunu hatırlamıyorum ama, geçende sanayide bujimi değiştirtirken Lada'cı bi abiyle aynı şeyi tartıştık ve adamın arabasının kabutunun içindeki yazıyı gösterince ikna oldu. Orada 10-40w şeklinde yazıyodu sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2011, 17:06:18 »
Muhammed bey size bir iyilik yapayım :D baya aradım bu dosyaları :)

aracınızla ilgili PDF dosyalarını motor dahil burdan indirebilirsiniz : http://avensis.org.ru/Manual/Toyota%20Avensis%20T22%20Repair%20Manual/Repair%20Manual/ENGINES%20+%20AUTO.TRANS/3S-FE%20%28ST220%29/ENGINE/3S-FE%20engine,%20for%20vehicles%20from%20Oct.%201997%20to%20Dec.%202002%20production%20%28RM395%29/

Ya iyi güzel de ben bunu inceledim fakat buji benimkinden farklı görünüyor, ayrıca benim aracımda distiribitör yok burada var olduğunu gösteriyor, ne alaka anlamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2011, 17:19:07 »
Bu bana pek inandırıcı gelmedi gelmedi Muhammed Bey. Yanlış anlamayın lütfen, gördüğünüz yanlıştır demiyorum. Fakat, ben o yazının üretici tarafından yazılmış olabileceğine kesinlikle inanmıyorum. Bu ithalatçı veya herhangi bir yetkili/özel servis tarafından kullanıcının çok kolaylıkla ulaşabileceği bir referans kaynağı ve tavsiye olarak yazılmış olabilir. Hiç bir otomobil üreticisi yağ gibi oldukça kompleks ve sayısız sınıflandırma metodunun olduğu ve sürekli gelişimin yaşandığı bir ürün için sabit bir tavsiyede bulunmaz. Kullanım kılavuzlarına baktığınızda genellikle kullanılması tavsiye edilen yağın API standartlarına göre minimum dereceleri (SX/CX) veya hepimizin bildiği SAE standartlarına göre uygun vizkozitenin seçilmesine yardımcı olacak aşağıdaki benzer bir grafik bulunması gerekir diye düşünüyorum.

Nasıl olduğunu hatırlamıyorum ama, geçende sanayide bujimi değiştirtirken Lada'cı bi abiyle aynı şeyi tartıştık ve adamın arabasının kabutunun içindeki yazıyı gösterince ikna oldu. Orada 10-40w şeklinde yazıyodu sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #18 : Haziran 08, 2011, 17:23:25 »
Bu bana pek inandırıcı gelmedi gelmedi Muhammed Bey. Yanlış anlamayın lütfen, gördüğünüz yanlıştır demiyorum. Fakat, ben o yazının üretici tarafından yazılmış olabileceğine kesinlikle inanmıyorum. Bu ithalatçı veya herhangi bir yetkili/özel servis tarafından kullanıcının çok kolaylıkla ulaşabileceği bir referans kaynağı ve tavsiye olarak yazılmış olabilir. Hiç bir otomobil üreticisi yağ gibi oldukça kompleks ve sayısız sınıflandırma metodunun olduğu ve sürekli gelişimin yaşandığı bir ürün için sabit bir tavsiyede bulunmaz. Kullanım kılavuzlarına baktığınızda genellikle kullanılması tavsiye edilen yağın API standartlarına göre minimum dereceleri (SX/CX) veya hepimizin bildiği SAE standartlarına göre uygun vizkozitenin seçilmesine yardımcı olacak aşağıdaki benzer bir grafik bulunması gerekir diye düşünüyorum.

maşşşşaallahhh bu nasıl bir bilimsel yaklaşım ve görüş :D :D :alkis:
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Haziran 09, 2011, 08:58:01 »

Haklısınız Hakkı Bey ama o gördüğüm bildiğiniz metal levha yani, ben sizin söylediklerinize katılıyorum tabi ki olması gereken odur fakat örneğin focusta tabi ilk kasalardan bahsediyorum yağ hep 5-30 kullanılıyor. Ben yetkili servislerin dahi güneydoğuda 10-40 koyupta soğuk bi bölgede 5-30 koyduğunu görmedim açıkcası. Yani olay sadece sıcaklıkla değişmiyor, burada bence üreticinin belki yağlama kanallarıyla ilgili belki yağlanan kısımların arasındaki boşuklarla ilgili olduğunu düşünerek bu numaraları tavsiye ettiğini düşünüyorum. Ama şu var ki soğuk rusya ile arap ülkelerine gönderilen araçlara mutlaka farklı tavsiyeler veriyodur üretici, ama Türkiye için bu şartların batıdan doğuya yağın numarasını değiştirecek kadar farketmediğini düşünüyorum, değişecek olsa farklı bölgelereki yetkili servisler farklı numarada yağ kullanırlardı. Bu arada yaşınızıda bilemiyorum o yüzden muhabbet böyle Bey falan diye ilerliyor çok ciddi gidiyor yani :)