0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sevgili toyotacılar aranıza yeni katıldım sayılır, bu yüzden toyota avensis hakkında bikaç sorum olacak, aracım 2000 model avensis 3S-FE motor tipinde, 1-Acaba benim aracımda hangi sensörler var.2-Aracımın kullanım ktapçığını bi yerden bulabilirmiyim.3-Aracımda kaç numara yağ kullanmam gerekiyor.Özellikle bu kitapçık konusu benim için önemli, oturup araç kitapçığını okumak çok hoşuma gidiyor, hiç bilmediğiniz özelliklerini oradan öğrenebiliyorsunuz.Bir de geçen arabanın bujilerini değiştireyim dedim, servise sordum dördüne 148 TL dediler. Bende densonun sitesinden benim aracıma uygun bujinin kodunu buldum ve sanayide toyota parçası satan bi yerden dördünü 25 TL'ye aldım. Sizce bu bujiler sahtemidir, gerçi hiçbi fark olmadı, zaten bi problemde yoktu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sensörün mü var derdin var
Bugün sabah kaputu kaldırıp baktım ama yağ numarasıyla ilgili hiçbirşey bulamadım
Muhammed bey size bir iyilik yapayım baya aradım bu dosyaları aracınızla ilgili PDF dosyalarını motor dahil burdan indirebilirsiniz : http://avensis.org.ru/Manual/Toyota%20Avensis%20T22%20Repair%20Manual/Repair%20Manual/ENGINES%20+%20AUTO.TRANS/3S-FE%20%28ST220%29/ENGINE/3S-FE%20engine,%20for%20vehicles%20from%20Oct.%201997%20to%20Dec.%202002%20production%20%28RM395%29/
bir arşiv oluşturulsa da bu dosyalar araç başlıkları altında toparlansa sonra millet her defasında konu açmasa olmaz mı?
Hiç bir otomobilin motor kısmında yağ numarasıyla ilgili bir şey yazmaz Muhammed Bey, yağ numarası kullanım şartları ve iklime göre belirlenmelidir.
Hakkı Bey sanırım siz rasgelmemişiniz ama benim önceki arabam focusta yazıyordu ayrıca ladalarda da yazdığını biliyorum ilk kez bu arabada görmedim ben.
İlginç. Nasıl yazdığını hatırlıyor musunuz acaba?
Nasıl olduğunu hatırlamıyorum ama, geçende sanayide bujimi değiştirtirken Lada'cı bi abiyle aynı şeyi tartıştık ve adamın arabasının kabutunun içindeki yazıyı gösterince ikna oldu. Orada 10-40w şeklinde yazıyodu sanırım.
Bu bana pek inandırıcı gelmedi gelmedi Muhammed Bey. Yanlış anlamayın lütfen, gördüğünüz yanlıştır demiyorum. Fakat, ben o yazının üretici tarafından yazılmış olabileceğine kesinlikle inanmıyorum. Bu ithalatçı veya herhangi bir yetkili/özel servis tarafından kullanıcının çok kolaylıkla ulaşabileceği bir referans kaynağı ve tavsiye olarak yazılmış olabilir. Hiç bir otomobil üreticisi yağ gibi oldukça kompleks ve sayısız sınıflandırma metodunun olduğu ve sürekli gelişimin yaşandığı bir ürün için sabit bir tavsiyede bulunmaz. Kullanım kılavuzlarına baktığınızda genellikle kullanılması tavsiye edilen yağın API standartlarına göre minimum dereceleri (SX/CX) veya hepimizin bildiği SAE standartlarına göre uygun vizkozitenin seçilmesine yardımcı olacak aşağıdaki benzer bir grafik bulunması gerekir diye düşünüyorum.