0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2005 model 1.6 tüplü zze 121 corollam var. aracı 2009 yılında Sivasta 80.000 km de iken satın aldım ve hemen tüp taktırdım 5 yıldır tüpte kullanıyorum ve şuan araç şuan 195.000 km de. ben satın almadan önce araç düzenli olarak 10.000 de bir 10w40 yağ ile bakımı yapılmış. bende satın aldığımda kış mevsimine giriyorduk ve hemen mobil 0w40 ile değişim yaptım malum Sivas soğuk mevsime sahip. daha sonraki yağ değişimlerinde ise performans olması için hep mobil 5w30 esp kullandım. çünkü süratli ve seri araç kullanırım. belirttiğim bu yağı yılda 2 kere yada en fazla 1.5 yılda 2 kere olmak şartıyla filtreler ile birlikte değiştirdim .Malum yılda 20000km - 25000 km yol yaptım ve düzenli olarak 25000km de bir buji değişimi de yaptım. şimdi tekrar yağ değişim zamanı geldi. aracın tüplü olması 195000km olması gibi etkenleri ile düşününce aklımdan geçen mobil 0w40 fakat sizce en sağlıklı neler olabilir. Hangi yağları kullanmam gerekir. araçta yağ eksilme oluyor ama kısa sürede çok miktarda değil. yağ miktarını kontrolünde 10000km yaklaştığımda yağ çubuğundaki alt sınır çizgisinde bulunuyor. bende yukarıda belirttiğim gibi 2 kere değişime zorluyor ve herhangi bir sıkıntı çıkarmaması için değişimi çok uzatmıyorum. fikirlerinizi almam mümkün mü?
2013 yeni kasa 1,6 cvt advance sahibiyim 7bin km oldu 4 ayda 10 bin bakımdan sonra lpg taktırmak istiyorum kullanacağım yağ ne olmalı yardımcı olursanız sevinirim...birde lpg kullananlar bu araca hangi kit i tavsiye ederler yardımlarınızı bekliyorum....
5w30 senin arabaya ince gelir hem koruma az olur hemde yağ eksiltir. mobil1 5w50 kullanırsan iyi edersin .
Arkadaşlar merhaba. Araç 293.000 KM'de LPG'li E12 COROLLA.Öncesinde muhtemelen 10W40 yağ konulmuş. Araçta neredeyse tüm TOYOTA'lardaki gibi yağ eksiltme olayı mevcut. 1000 km'de yaklaşık 0,50 LT yağ eksiltiyor. Okuduğum kadarıyla 5W50 tam sentetik CASTROL EDGE, yağ eksiltme olayını azaltacak ve motora daha sağlıklı gelecek gibi.Aracın bulunduğu il BALIKESİR. Kışları ne çok çetin, yazları ne çok sıcak geçer.Sizler ne diyorsunuz ? Atilla amca, özellikle senden gelecek cevabı merakla beklemekteyim.
daha çok yeni degişmiş yagı şuanki yag durumu ne durumda 2002 corolla bende var 165000de 10000km de 2lt yakıyor.şahsi görüşümce birdahaki yag degişimine kadar 10w40 koy derim.ama benim addetimdir aldıgım aracı yagı nekadar degiştirildi şöle yapıldı vs deselerde gider birde ben degiştiririm yagını suyunu.bunu tavsiyeedebilirim 10w60 koyarım.ben mobilciyim ama mobil tavsiyeederim
castrol 10 60 kullanmayın. bu yağ performans kullanımları için.Atilla abinin tavsiye ettiği yağ mobil dir . mobil 10 60 da yağ kaçaklarını önlemek gibi özellikler var. her iki markanın sitesinde yağların karıştırılabileceği yazılmış ama özellikle mineral bazlı yağlarla birlikte kullanılırsa faydadan çok zarar verir çünkü yağın özelliği kayboluyor daha çabuk eksiliyor yanıyor... yani 8000km 10 40 devam , sonra 5 50 veya 10 60 yağ koyup olabildiğince temiz bırakmak daha mantıklı.
AYTAÇ Bey, ATİLLA amca cevap için teşekkürler.10W60'a biraz göz gezdirdim. 5W40'tan daha fazla kafama yattı.Araçta şu an 10W40 var. Eksildikçe üzerine 10W60 tamamlasam problem olur mu ? Zira aracın yağı değişeli 1.000 KM bile olmamış, yağı ziyan etmek istemiyorum.
atilla abi 1000km de 0.5lt dedi arkadaşımız yaa..bana bayaga fazla geldi.merakımdan soruyorum 2002 corolla sol kronik yag yakan e12 in başlangıcı benimki.166bin 165bin arasında.10000kmde 2 lt yakıyor.o km lere yaklaşınca bu da mı öle olacak acaba yaaMesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2014, 20:28:48ben mobil 10w40 kullanıyorum bu arada.
4-5 bin km den sonra değiştirilirse daha iyi çünkü yağ çok kirlenmemiş olur yeni yağı kirletmez. eksildikçe 10w40 kullan
. Fakat ikide bir eski arabaya biniyormuş gibi yağ eklemek, arabada yağ bidonuyla gezmek istemiyorum.