Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #520 : Kasım 17, 2013, 17:43:46 »
yağın değiştirildiğini gözlerinle gördün mü? gördüysen mesele yok, çubuğu silmemiş olabilirler.

Evet yanımda değişim oldu gördüm, çubuğu defalarca silip baktı gene siyahtı sorduğumda normal demişti, yarın bide kendim bakıcam belki sararmıştır :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #520 : Kasım 17, 2013, 17:43:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #521 : Kasım 21, 2013, 00:35:58 »
bir aracın servisi ne demektir o aracın teknik özelliklerini daha iyi bilen ve gerekli enformasyonu müşterisine yapan demektir. kendi insiyatif kullanarak ben bu parçayı veya ben bu yağı koydum diyemez bunun için gerekli bilgilendirmeyi bakıma başlamadan teklif eder müşteri kabul ederse muaddilni kullanır. ayrıca müşterinin kafasında servisten çıktıktan sonra soru işareti bırakmaz soru sormasına fırsat daha vermez,  yani görevini eksiksiz yapar mazeret üretmez üretirse benim gibi  parasını veren ve bunun karşılığını isteyen müşteriyi  bulamaz ..çünkü başarı ayrıntılarda gizlidir..belki başkaları bu konuda esnek olabilir..esnek olanlar uygun karşılayabilir.. bu nedenle tem özel servise gitmeyi düşünmüyorum...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #522 : Kasım 21, 2013, 09:02:28 »
bir aracın servisi ne demektir o aracın teknik özelliklerini daha iyi bilen ve gerekli enformasyonu müşterisine yapan demektir. kendi insiyatif kullanarak ben bu parçayı veya ben bu yağı koydum diyemez bunun için gerekli bilgilendirmeyi bakıma başlamadan teklif eder müşteri kabul ederse muaddilni kullanır. ayrıca müşterinin kafasında servisten çıktıktan sonra soru işareti bırakmaz soru sormasına fırsat daha vermez,  yani görevini eksiksiz yapar mazeret üretmez üretirse benim gibi  parasını veren ve bunun karşılığını isteyen müşteriyi  bulamaz ..çünkü başarı ayrıntılarda gizlidir..belki başkaları bu konuda esnek olabilir..esnek olanlar uygun karşılayabilir.. bu nedenle tem özel servise gitmeyi düşünmüyorum...

Evet haklısınız, aracınızın durumunu göz önünde bulundurarak en doğrusunu yapmak yerine önerilen bu diyerek fazla paranızı alsaydık belki de hiç sorun olmayacaktı,özelden attığınız tüm mesajlarınıza içtenlik ve dürüstlük ile cevapladım ancak anlaşılan tatmin olmadınız, tekrar özür dilerim.Ancak şunu hatırlatmak isterim ki biz 23 senedir aynı yerde aynı işi yapıyoruz, kimsenin düşüncesi ile kimse rızkını kaybetmez, bizden hizmet alıp almamak da tabi ki sizin takdiriniz.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #523 : Kasım 23, 2013, 00:13:08 »
erkan kardeşim araba insan değilki alışkanlığı olsun, bu devirde artık kuş serisinden başkası yarı sentetik kullanmıyor birde yetkili servisler kullanıyor. mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 senin arabaya yakışır. çekinmeden kullan.

Atilla abi peki Mobil1 new life 0w-40 mi? yoksa Mobil1 ESP 0w-40 mi?

ben eski aracimda 1000km den beri new life 0w-40 kullaniyordum. yeni kasa aracim icinde bunu kullanmayi dusunuyorum. fakat mobil esp 0w-40 yagda cikartmis.  hangisini tavsiye edersiniz?

2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #524 : Kasım 23, 2013, 09:24:08 »
Atilla abi peki Mobil1 new life 0w-40 mi? yoksa Mobil1 ESP 0w-40 mi?

ben eski aracimda 1000km den beri new life 0w-40 kullaniyordum. yeni kasa aracim icinde bunu kullanmayi dusunuyorum. fakat mobil esp 0w-40 yagda cikartmis.  hangisini tavsiye edersiniz? Cevdet esp yenisistem partikül filtreli motorlar için senin araba partikül filtreliyse bunu al.

1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aşk üç kelime : To-Yo-Ta
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #525 : Aralık 06, 2013, 13:28:30 »
Merhaba arkadaşlar ve abiler. Dün itibariyle 2006 Terra 1.6 VVT-I Sedan corolla aldım. Aracımın yağını değiştirmek istiyorum. Uzunca yazılardan bir kaç sayfa okudum ama kafam karıştı. Bulunduğum bölge kış aylarında -20 leri yaz aylarında ise 35 dereceyi görebiliyor. Ben aracıma acaba hangi yağı kullanmalıyım. 5W40 , 0W30 ,10W40 mı kaç ve hangi marka tavsiye edersiniz. Bana birisi yardımcı olursa çok sevinirim. Yanlış yağ koyduğu için pistonları eriten arkadaş gördüm. Açıkcası endişeleniyorum.
Çiçeği burnunda Toyota sahibi
-- 15 Toyota Corolla 1.33 Life
-- 06 Toyota Corolla 1.6 VVT-I --
--93 Opel Vectra GT 2.0 Dohc 156 Hp --

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #526 : Aralık 06, 2013, 23:53:56 »
Merhaba arkadaşlar ve abiler. Dün itibariyle 2006 Terra 1.6 VVT-I Sedan corolla aldım. Aracımın yağını değiştirmek istiyorum. Uzunca yazılardan bir kaç sayfa okudum ama kafam karıştı. Bulunduğum bölge kış aylarında -20 leri yaz aylarında ise 35 dereceyi görebiliyor. Ben aracıma acaba hangi yağı kullanmalıyım. 5W40 , 0W30 ,10W40 mı kaç ve hangi marka tavsiye edersiniz. Bana birisi yardımcı olursa çok sevinirim. Yanlış yağ koyduğu için pistonları eriten arkadaş gördüm. Açıkcası endişeleniyorum.

Atilla amcamız bu konuda daha detaylı bilgi verecektir muhakkak. Ben size 5w40 mobil veya Castrol Edge Tavsiye edebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #527 : Aralık 07, 2013, 10:59:45 »
Atilla amcamız bu konuda daha detaylı bilgi verecektir muhakkak. Ben size 5w40 mobil veya Castrol Edge Tavsiye edebilirim.
arabanın km si mühim 200-250 bin km ye kadar bu yağlar kullanılır daha sonra mobil1 5w50 kullanmak gerekir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aşk üç kelime : To-Yo-Ta
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '15
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #528 : Aralık 07, 2013, 11:18:52 »
teşekkür ederim. sağolasın Atilla amca ve Osman bey.Benim için aydınlatıcı oldu.
Çiçeği burnunda Toyota sahibi
-- 15 Toyota Corolla 1.33 Life
-- 06 Toyota Corolla 1.6 VVT-I --
--93 Opel Vectra GT 2.0 Dohc 156 Hp --

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #529 : Aralık 09, 2013, 21:02:51 »
Arkadaşlar neredeyse 10 aylık bir sıkıntım vardı motor sesi ile alakalı. Tecrübemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım size yol gösterir yada tedbirli olmanıza vesile olur.
2012 yılının Ekim ayında 2006 model (yeni kasa) 1.0 motor Yaris aldım. Arkadaşım ilk sahibiydi, ikinci sahibi benim. Arabayı aldığımda hiçbir sıkıntı yoktu. Bu arada arkadaşım arabayı devamlı Yetkili servise götürürdü. Neyse, arabayı aldıktan 2 ay sonra (Aralık ayı gibi)bakım zamanı geldi. Yetkili servise götürmek istemedim, faturayı kabartıyorlar diye. Özel servise götürdüm ve bakıma soktum. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji değişti. Belli bir süre sonra (10-15 gün sonra) sabahları arabayı çalıştırdığımda motor ısınana kadar hareket halindeyken motor sanki dizel motor gibi çalışıyordu, önceleri bu ses azdı, aylar ilerlediğinde ses arttı dizel sesi gibi çıkmaya başladı. Birkaç ustaya sordum, herşey normal dediler. Fakat kesinlikle bir terslik vardı. Epey bi araştırdım, hatta başka model araçların forumlarına da girdim bu sorunla alakalı, hatta yabancı forumlara da baktım. Bu sıkıntıyla ilgili çok konu açılmış, sorunu rifter dedikleri itici subaplara bağlayanlar olmuş, bunları değiştirenler olmuş, v kayışından tutun triger zincirine kadar değişitrme tavsiyelerinde bulunmuşlar. Yaptıranlar sesin geçmediğini yazmış. Motor yağının viskozitesi uygun olmaması motor sesini değiştirdiğini okudum yabancı bir forumda. Ve sorunu buldum dedim. Bakımı yaptırdığım usta arabaya 10w-40 viskoziteli yağ koymuştu. Halbuki benim aracımın motor yağı ihtiyacı 5W-30 viskoziteli yağ imiş. Bu arada yağ markasını da çok araştırdım kesinlikle Mobil marka yağı tercih edin. İsmini vermek istemediğim diğer marka Mobil'in teknolojisine ulaşamamış. Araştıran bunu da öğrenecektir. Neyse; meğer motor yağı yeni nesil araçların can damarıymış. Geç öğrendim. Aracıma uygun yağı vereceğim şu linkten buldum: (http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx). Sizde kendi aracınızın uygun markasını buradan seçin. Ve motordan sabahları gelen gereksiz motor sesine elveda deyin. İşin şu kısmı da var; BAZI SERVİSLER MALESEF fatura kabarmasın diye ve ellerindeki toptan aldıkları yağı kullanmak için ezberden 10W-40 yağ koyuyorlar. Buda bize sorun olarak geri dönüyor. Ayrıca yine şu linkteki videoyu izlemenizi tavsiye ederim, özellikle 2:20 deki ve 4:40'daki görüntülere dikkat:(esso engine oil winter conditions part 1) Yok efendim biz Rusyada mı yaşıyoruz ne gerek var ince viskoziteli yağlara 10W-40'da olur diyenlere sadece gülüp geçin derim. Ayrıca 5W-30'un tam sentetik yağ olduğunuda unutmayın. Mobil'in sitesinde yağın özelliklerine de bakın. Ben sorunumu çözdüm ve benim gibi aynı soruna sahip daha çözemeyen arkadaşların olduğuna eminim. Ve hepsininde yağlarının viskozitesinin ne olduğunu hatırlamadığına eminim yada 10W-40 olduğuna. Umarım yazdıklarıma bu sorunu yaşayan arkadaşlar ulaşır ve kendilerine fikir verir.
Nothing's gonna change my love for you KARŞIYAKA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #530 : Aralık 09, 2013, 21:14:42 »
bende 10/40 yarı sentetık yerıne 0/40 mobil kullandım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #531 : Aralık 09, 2013, 21:17:47 »
Benim aracım auris benzinli ben de bakımlarda 0w20 yağ kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #532 : Aralık 09, 2013, 21:21:26 »
Benim aracım auris benzinli ben de bakımlarda 0w20 yağ kullanıyorum.
servisler 1,6 valvematic motora 5/30 tam sentetık kullanıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #533 : Aralık 09, 2013, 21:48:56 »
Benim 1.6 Corolla da 10-40 var ama bir sıkıntı görülmüyor servis öyle koymuş.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #534 : Aralık 09, 2013, 21:53:25 »
zaten 1,6 vvt i ile dual vvt i servis 10/40 kullanıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #535 : Aralık 09, 2013, 21:53:45 »
Benim 1.6 Corolla da 10-40 var ama bir sıkıntı görülmüyor servis öyle koymuş.
İşte : ''servis koymuş'' verdiğim linkten uygun yağınızı bulun. eğer 5-30 ise birdahaki servise gittiğinizde mutlaka ama mutlaka değiştirin. Diyorum ya faturayı kabartmamak için ucuz olan 10-40 ı koyup geçiyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2013, 21:57:36
İşte : ''servis koymuş'' verdiğim linkten uygun yağınızı bulun. eğer 5-30 ise birdahaki servise gittiğinizde mutlaka ama mutlaka değiştirin. Diyorum ya faturayı kabartmamak için ucuz olan 10-40 ı koyup geçiyorlar.
Bu dediğim her servis için geçerli değil tabi. siz yine de her servise gittiğinizde anahtarı teslim ederken konulması gereken viskoziteyi herdefasında hatırlatın-söyleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #536 : Aralık 10, 2013, 01:08:54 »
servisler 1,6 valvematic motora 5/30 tam sentetık kullanıyor.
Aracın Kullanıcı El Kitabında tavsiye edilen yağ 0w20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #537 : Aralık 10, 2013, 16:20:17 »
Arkadaşlar neredeyse 10 aylık bir sıkıntım vardı motor sesi ile alakalı. Tecrübemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım size yol gösterir yada tedbirli olmanıza vesile olur.
2012 yılının Ekim ayında 2006 model (yeni kasa) 1.0 motor Yaris aldım. Arkadaşım ilk sahibiydi, ikinci sahibi benim. Arabayı aldığımda hiçbir sıkıntı yoktu. Bu arada arkadaşım arabayı devamlı Yetkili servise götürürdü. Neyse, arabayı aldıktan 2 ay sonra (Aralık ayı gibi)bakım zamanı geldi. Yetkili servise götürmek istemedim, faturayı kabartıyorlar diye. Özel servise götürdüm ve bakıma soktum. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji değişti. Belli bir süre sonra (10-15 gün sonra) sabahları arabayı çalıştırdığımda motor ısınana kadar hareket halindeyken motor sanki dizel motor gibi çalışıyordu, önceleri bu ses azdı, aylar ilerlediğinde ses arttı dizel sesi gibi çıkmaya başladı. Birkaç ustaya sordum, herşey normal dediler. Fakat kesinlikle bir terslik vardı. Epey bi araştırdım, hatta başka model araçların forumlarına da girdim bu sorunla alakalı, hatta yabancı forumlara da baktım. Bu sıkıntıyla ilgili çok konu açılmış, sorunu rifter dedikleri itici subaplara bağlayanlar olmuş, bunları değiştirenler olmuş, v kayışından tutun triger zincirine kadar değişitrme tavsiyelerinde bulunmuşlar. Yaptıranlar sesin geçmediğini yazmış. Motor yağının viskozitesi uygun olmaması motor sesini değiştirdiğini okudum yabancı bir forumda. Ve sorunu buldum dedim. Bakımı yaptırdığım usta arabaya 10w-40 viskoziteli yağ koymuştu. Halbuki benim aracımın motor yağı ihtiyacı 5W-30 viskoziteli yağ imiş. Bu arada yağ markasını da çok araştırdım kesinlikle Mobil marka yağı tercih edin. İsmini vermek istemediğim diğer marka Mobil'in teknolojisine ulaşamamış. Araştıran bunu da öğrenecektir. Neyse; meğer motor yağı yeni nesil araçların can damarıymış. Geç öğrendim. Aracıma uygun yağı vereceğim şu linkten buldum: (http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx). Sizde kendi aracınızın uygun markasını buradan seçin. Ve motordan sabahları gelen gereksiz motor sesine elveda deyin. İşin şu kısmı da var; BAZI SERVİSLER MALESEF fatura kabarmasın diye ve ellerindeki toptan aldıkları yağı kullanmak için ezberden 10W-40 yağ koyuyorlar. Buda bize sorun olarak geri dönüyor. Ayrıca yine şu linkteki videoyu izlemenizi tavsiye ederim, özellikle 2:20 deki ve 4:40'daki görüntülere dikkat:(esso engine oil winter conditions part 1) Yok efendim biz Rusyada mı yaşıyoruz ne gerek var ince viskoziteli yağlara 10W-40'da olur diyenlere sadece gülüp geçin derim. Ayrıca 5W-30'un tam sentetik yağ olduğunuda unutmayın. Mobil'in sitesinde yağın özelliklerine de bakın. Ben sorunumu çözdüm ve benim gibi aynı soruna sahip daha çözemeyen arkadaşların olduğuna eminim. Ve hepsininde yağlarının viskozitesinin ne olduğunu hatırlamadığına eminim yada 10W-40 olduğuna. Umarım yazdıklarıma bu sorunu yaşayan arkadaşlar ulaşır ve kendilerine fikir verir.

Çınay bey,

Aracınızınız kullanım klavuzunda kullanmanız gereken yağ ile ilgili teknik detaylar mevcuttur.. Aracınızda kullanmanız gereken yağ olarak sizden ne istenmekte ?

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #538 : Aralık 10, 2013, 21:37:07 »
Çınay bey,

Aracınızınız kullanım klavuzunda kullanmanız gereken yağ ile ilgili teknik detaylar mevcuttur.. Aracınızda kullanmanız gereken yağ olarak sizden ne istenmekte ?
Engin Bey bugün kitapçığa baktım ve 5W-30 yağ yazıyor. Ve üzüldüğüm noktayı da anlatayım. Bugün İzmirdeKi Borovalı servisi aradım benim arabaya 10W-40 koyuyorlarmış. Modelini söyledim aracın ne katıyorsunuz dedim 10/40 dedi. Orijinal Toyota yağı diyo. Tamam dedim kapattım. Arkadaş olmaz böyle bir şey çıldırdım. Ben onu bunu bilmem Yaris 1.0 Terra (benzin) için kullanılacak olan yap Mobil Super Formula 3000 X İ 5W-30. Kafam çok bozuk. Servise bak arkadaş elindeki yağı kaktırıyor gitsin, yokk yaaa.. çok sinirliyim çok.. yazık onca milletin arabasına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #539 : Aralık 11, 2013, 10:37:29 »
Engin Bey bugün kitapçığa baktım ve 5W-30 yağ yazıyor. Ve üzüldüğüm noktayı da anlatayım. Bugün İzmirdeKi Borovalı servisi aradım benim arabaya 10W-40 koyuyorlarmış. Modelini söyledim aracın ne katıyorsunuz dedim 10/40 dedi. Orijinal Toyota yağı diyo. Tamam dedim kapattım. Arkadaş olmaz böyle bir şey çıldırdım. Ben onu bunu bilmem Yaris 1.0 Terra (benzin) için kullanılacak olan yap Mobil Super Formula 3000 X İ 5W-30. Kafam çok bozuk. Servise bak arkadaş elindeki yağı kaktırıyor gitsin, yokk yaaa.. çok sinirliyim çok.. yazık onca milletin arabasına.

Bu konudan dolayı bende çok sıkıntılıydım. Kitapçık 0w20 koyacaksın diyor. servis 10w40 koymaya kalkışıyor. ilk bakıma gittiğimde 0w20 istiyorum dedim. 10w40 koyuyoruz dedi, ama kitapçık böyle istiyor dedim, bize böyle talimat geldi filan dediler. Ben kitaba göre gitmek istiyorum dedim, elinde 5w30 varmış, onu koydurdum. Kitaçıkta 0w20 bulamazsan 5w30 koydur ama sonraki bakımda muhakka 0w20'ye geri dön diyordu. inanirmisiniz 5w30 ile aras daha sesli çalıştı ve yakıt sarfiyatı %2-3 arttı. Neticede bu hafta basi 20 bin bakımı için 0w20 yağımı alıp bakım yaptirdim. Orjinal sessizliğine döndü.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=48755.0

Bu konuyu okuyun derim soruna kadar. İstediginiz veriler burada :)

Neden 10w40 koymak istediklerine gelirsek. Yukarıdaki link'te de belirtildigine üzere Tanker tanker alıyorlar bu sebeple kar marjları çok yüksek, ayrica ilk etapta anlaşılamasada arac 100 bin'lere geldiginde bu yağ ile çalışan diger parçalarda arıza vermeye başlıyor ve kendilerine bir kazanc kapısı daha doğuyor.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi