0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba Atilla abi ve diğer arkadaşlar. aracım corolla comfort ve 133 bin km oldu. yağ değişimi yapılması lazım. 70 binden itibaren lpg li. yağ olarak ne tavsiye edersiniz. Bir de yağ değişimini benzinlikte yaptırmak istiyorum. shell, opet gibi. özel serviste yaptırmaktan farklı olur mu?
Halihazırda hangi yağı kullanıyorsunuz? aracınız lpgli olduğundan 0w-40 veya 5w-40 tam sentetik kullanabilirsiniz.
Buradan yine lpg forumundaki adminden öğrendigim bir şeyi paylaşayım. Böyle bilgiler kendimde kalınca rahatsız oluyorum. Open loop yani açık dongu: bilgim kadarıyla ecunun müdahale edemediği oğlum bu kadar gazı niye köklüyorsun Dediği ver bu saatten sonra ben yakıt azaltma artırmaya karışmam dediği karanlık alan! Bu alana araç müdahale edemiyor. Peki bu alanda biz lpg ayarı ile en doğru müdahaleyi nasıl edeceğiz.Genellikle bizim araçlarda 8ms sonrası araç open loop moduna giriyor yani MAP değerimiz 0.9 /0.95 civarı oluyor bu yükten sonra aracın ecusu artık yakıt düzeltmesi yapmadığı için içeride yanlış yakıt karışımı mi oluyir bilinmiyor. İşte burada 8ms satirindaki(farklı araçlarda farklı ms süresi) değerleri 10 12 14 ms satırına da kopyaladigimiz zaman araç tam open loopa girdiği anda yani 8ms yükü geçtikten sonra biz bu değerleri düzenlediğimiz için araç en azından fakir karisimdan kurtuluyor hem subap yanma olayıni bir miktar aşmış oluyoruz hem de yüksek devir ve yükte hem tekleme olayı azalıyor hem de performans kaybı olmuyor. Yanlışım varsa düzeltin
Dip gaz yapınca open loopa geçiyor ama kaç mslerde hatırlamıyorum ama ne olursa olsun hangi devir ve yükte olursa olsun o gaz pedalını dipleyince direk open loop oluyor. Yüksek mslerde bile gazdan ayağınızı yani dip gazdan ayağınızı çektiğinizde open looptan çıkıyor araba.Bu arada garip bir olay yaşadım, daha doğrusu farkındaydım ama dikkate almıyordum. Benim arabada benzin enjeksiyon süresi 1,5-1,8 mslere düşünce aşırı bir LPG düzeltmesine geçiyor. STFT sapıtıyor. Yeni bir satır açtım haritada bakalım bir işe yarayacak mı daha denemedim.
Toyota almadan önce, arabanın motor, yakıt, şanzıman vs herhangi bir konusuna dair bilgi edinme hevesim yoktu. Yakıtı koy bin tarzı bir araç kullanıcısıydım. O kadar ki, periyodik bakımlara bile uymazdım. Toyota alınca bu foruma üye oldum ve sizler gibi bilgi-birikim yönünden dopdolu kültürlü ve kaliteli abiler-kardeşler tanımak nasip oldu.Yardımcı olmadaki gayretiniz, paylaştığınız önemli konular, konulara yapılan yapıcı yorum ve eklemeler, düzeyli tartışmalar, bende de arabamın ve arabaların teknik özelliklerine karşı merak uyandırdı. Sadece sorun yaşadığımda çözüm araştırmayıp, arabamı nasıl daha iyi tanıyabilirim, ona nasıl daha iyi bakabilirim düşüncesiyle birçok temel ve teknik bilgi içeren konuları inceler oldum.Bana kattığınız bu merak ve gayret için teşekkür ediyorum. @Mutlu Tekir (30216) @Ahmet Güve (8047) @Hakan Öztürk (3676) @Alper Sınav (23) @Ilke Arslan (19216) @Kaan Kara (29002) @Tekin Bozbey (21136) şanzıman çeşitleri ve özelliklerini geniş çaplı ele alan http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64201.0konuyu inceledikten sonra LPG konusuna yoğunlaşıp birşeyler öğrenme niyetindeyim.
Benim zaten sapitik:) bes neden o kadar düşüyor ki? Ben sürekli takip edemediğim için belki bende de oluyordur. Open loop bizim araçlarda 8ms ve sonrasında oluyir abi. Yani 2.000 devirde bile 8ms satırına gelirsen open loop geçiyor. Maycicek sürekli 8ms satirini üst satırlara kopyala diyordu. Önceki mesajlarında anlatmış ben de yeni gördüm
mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 kullanabilirsin.
Bilmiyorum ki neden düşüyor. Nerdeyse hiç yakıt vermeyecek valvematik anlayamadım işte, neyse bakalım ne olacak, Enjektörlerin güzelliği önemi işte burada ortaya çıkıyor Open mopen anlamam basarım :>)
Kendi yağımı götürmek istiyorum. Hangi markanın yağından kaç litre olması gerekir.
İşe yaramıyor işte Talat bu onun ispatı
Bilmiyorum ki, KP enjektör ama bir bilgim yok