Gönderen Konu: Sitede İsim ve Soy isimle hesap kullanmak güvenlik açısından ne kadar doğru ?  (Okunma sayısı 2200 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Başlıktanda anlışalacağı gibi , az önce yanlış isim ile hesap açan bi arkadaşımızının konusunada yazdım ve bu konuyu ayrıca irdelemek üstünde

konuşmak istedim. Daha önceden konuşuldumu bilmiyorum ama siteye ilk üye olduğum zaman bu uygulama beni biraz tedirgin etti açıkcası.

Sebebide, kişisel bilgilerimin googledan aratılınca hemen bulunması ve bir şekilde üye olduğum bu forumdan elde edilecek yasa dışı bilgiler ile

farklı hesaplara kolayca ulaşılabilecek olmasıdır. Biraz daha ciddi bir örnek verecek olursam, farz edinki sizi sevmeyen veya bir şekilde sizin

hakkınızda bazı bilgilere ulaşmayak isteyen biri var. İlk yapacağı iş google dan adınızı ve soyadınızı yazıp hakkınızda bilgi toplamaya

çalışmaktır. Ve bu aramayı yapıncada ilk bulacağı adres toyotaclubtr.com daki hesabınız olacak, Bir şekilde şifrenizi ele geçirmeyi başarırsa

burdan diğer hesaplarınız ve/veya bilgilerinize ulaşması çok zamanını almayacaktır. Çoğumuzda benzer şifreleri ve kombinasyonları banka

hesaplarımızda kullanıyoruz. Pin kodu, kredi kartı şifreleri vs gibi. durum böyle olunca sitemiz yönetimine sormak istiyorum. Acaba böyle bir

girişimi engelleyecek alt yapıya sahip misiniz? ve bu bilgilerin sızması durumunda sorumluğuk kabul ediyormusunuz? Etmiyorsanız niye

üyelerden isim ve soy isimleriyle üye olmasını zorunlu kılıyorsunuz.?

Amacım bu konu hakkında bilgi edinmek, belki komplo teorisi gibi oldu ama neden bize zarar vermek isteyen birinin işini kolaylaştıralım ki ?

!!!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ben 2005 yılının sonundaN beri bu sitedeyim böyle bir sorunla karşılaşıldığını hiç duymadım daha.Bence isim ve soy isim olarak üye olunması en güzeli nick kullanılan sitelerdeki ortamı biliyoruz az çok.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
nick kullanılan bir çok site var ortamı düzgün olan Çoskun. Olay ortam bozukluğu değil ayrıca öyle birşey yazıyormu yukarda ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
Keşke isim yerine nick kullanılsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
bence isim kullanılmasında hiç bir sakınca olmamalı, tamam soyad belki kullanılmayabilir ancak isim olması çok güzel birşey, ayrıca burda "aman da isim kullanılmasın" diyip de facebook hesabı olanlar ayrıca çok komik oluyor sonuçta bilmiyorum okudunuz mu ama 3. şahıslarla bilgilerini paylaşabiliriz diyor facebook :) ve isim soyaddan sizin hakkınızda çok şey öğrencekler, plakamın sahtesini yapıp ogsden geçcekler falan çok büyük komplo teorileri, çok fazla amerikan dizisi ve hollywood filmi izlemenin sonucu.. korkulacak hiç bir şey yok, laz ziya değilseniz tabi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
bence isim kullanılmasında hiç bir sakınca olmamalı, tamam soyad belki kullanılmayabilir ancak isim olması çok güzel birşey, ayrıca burda "aman da isim kullanılmasın" diyip de facebook hesabı olanlar ayrıca çok komik oluyor sonuçta bilmiyorum okudunuz mu ama 3. şahıslarla bilgilerini paylaşabiliriz diyor facebook :) ve isim soyaddan sizin hakkınızda çok şey öğrencekler, plakamın sahtesini yapıp ogsden geçcekler falan çok büyük komplo teorileri, çok fazla amerikan dizisi ve hollywood filmi izlemenin sonucu.. korkulacak hiç bir şey yok, laz ziya değilseniz tabi :)

ortadaki sen olmalısın türkay :) istesem hakkında çok daha fazla bilgiye ulaşabilirim . çokta komplo teorisi olmasa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
olmadı sahte ism kullanın , kim nereden bilecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Asıl önemli olan vergi, kimlik numaralarınızı ve nüfus bilgilerini korumanızdır bence. İsim ve soyisme ulaşmak zaten çok da zor birşey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
yaaa bu şimdi böyle konuşuluyor bu site ilk kurulduğunda ben uye olmuştum halen uyeyim ve ters hiçbirşey olmadı ve olacağını zannetmiyorum hakanında dediği gibi isme ulaşmak isteyen herturlu ulaşır mesela apartman girişindeki ziledemi nick yazalım!
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Sinan, diğer mesaja yazdıklarımı buraya da kopyalıyorum:

Kimlik fotokopinizi tanımadığınız veya güvenmediğiniz kişilere vermeyin ve de bilgisayarınızın virüslerden ari olduğundan emin olun yeter. Ben, 14 yıldır internet kullanırım, pek çok siteye gerçek adım ve soyadımla kayıt oldum, 10 yıldır internet bankacılığı kullanıyorum ve bugüne kadar internetten kredi kartımı kullanarak onlarca sipariş verdim. Sanal alemde fazla meraklı olmadıktan ve tedbiri elden bırakmadıktan sonra hiç bir şeyden korkmanıza gerek yok.

Ayrıca, Türkay'ın da belirttiği gibi interneti kullanmaktan ve sanal alemde sadece adını bile vermekten korkan pek çok tanıdığım arkadaşım şimdi Facebook'daki profillerinde her türlü kişisel bilgilerini ve fotoğraflarını çarçaf çarşaf yayınlıyorlar :D Yanlış anlama bu sözüm sana değil sadece bazı korkuların yersiz olduğunu belirtmek istiyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
tamam da peki gerçek ismimiz de olsa  bunun takma isim olmadığı ne malum. artık her şeyden şüphe duymaya başladı insanlar. obsesyon aldı başını gidiyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
....
Çoğumuzda benzer şifreleri ve kombinasyonları banka

hesaplarımızda kullanıyoruz. Pin kodu, kredi kartı şifreleri vs gibi. durum böyle olunca sitemiz yönetimine sormak istiyorum. Acaba böyle bir

girişimi engelleyecek alt yapıya sahip misiniz? ve bu bilgilerin sızması durumunda sorumluğuk kabul ediyormusunuz? Etmiyorsanız niye

üyelerden isim ve soy isimleriyle üye olmasını zorunlu kılıyorsunuz.?
...

Sinan Bey,

Öncelikle bilinen gercekleri siralayalim:
- Hicbir sistem tamamen güvenli degildir. Bankalarin bile sistemlerine giren hackerlari duyuyorsunuz. Bankalar veya ülkelerin savunma bakanliklari bile garanti veremedikten, sonra bunu bir forumdan beklemek dogru olmaz. Ama bu gerekli önlemleri almadigimiz anlamina da gelmez.
- 2-3 sene önce siteden 2 akli evvel forumun eski versiyonunda aciga cikan bir acigi kullanarak ufak bir hack girisiminde bulunmustu. Tüm yaptiklari hareketler, nerden, hangi adresten (ev adresi dahil) tesbit edildi ve polise bildirildi.

Simdi sordugunuz sorulara cevap vermek istiyorum.
- Kimsenin banka sifresini buraya sifre yapmasi icin sebep veya istek yok. Internet'te hep ayni sifreyi kullaniyorsaniz zaten büyük tehlike icerisindesiniz.
- Bir servis saglayici da duran bu siteye gelene kadar, nickinizden msn veya mail adresinize ulasip, oradan kendi bilgisayariniza girmeleri cok daha kolaydir.

Sonucta burada isminiz yaziyor ve en fazla mail adresiniz. Bu bilgileri zaten sokakta gördügünüz birine veya bir arkadasiniza da verebilirsiniz. Bunlar herkesin ulasabilecegi bilgiler; forumun bunlarin sorumlulugunu almasi düsünülemez. Internet'de veya günlük hayatta daha büyük tehlikeler var. Okul sistemlerinden tutun, gittiginiz restoranda kredi kartinizi vermiyor musunuz? Veriyorsunuz. 100 dolara kredi karti bilgilerini kopyalayan cihazlar var.

Acikcasi facebook gibi networking siteleri daha tehlikeli. Orda tüm hayatinizi acik acik yaziyorsunuz. Bunlardan rahatsiz olan birinin bence internet kullanimini cok azaltmasi gerekir; isim-soyisim veya nick farketmez.

Burada yanlizca isim soyisim var. Bunun disinda sitenin hedefi akilli, birbirine yardim eden, saygili düzgün konusan bir klüp yaratmak. Ad soyadin bu ortama sagladigi artilarin daha cok oldugunu düsünüyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
key ödemelerinin yapıldığı tarihlerde devlet kendi eliyle yaklaşık 10 milyon insanın TC Kimlik numaralarını paylaşmadı mı?
Hatta Resmi gazete'de yayınlamadı mı? Bunun gibi bir çok açık mevcutken bu tür düşünceler paronoya yaratmaktan
ileri gidemez . Ben kötü niyetli olduktan sonra bu bilgileri bir şekilde nasılsa ele geçiriririm.
Üye olurken TC kimlik nosunu bile isteyen siteler ile karşılaştım.
Biz mümkün olduğu kadar dikkatli olalım fakat bu devirde insanın özel bilgilerinin saklanmasının nekadar zor olduğunu
da bilmeliyiz diye dünüyorum.

10 milyon insanımızın blgilerini Resmi gazetede paylaşan devletimize de  benden bi :alkis:
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ortadaki sen olmalısın türkay :) istesem hakkında çok daha fazla bilgiye ulaşabilirim . çokta komplo teorisi olmasa gerek.

evet ortadaki benim ve o resim benim 3 sene önceki halim, isterseniz bebeklikten bugüne bütün resimlerimi de koyabilirim. benim hakkımda ulaşabilceğiniz bilgi bu olur zaten ancak :) msn adresim de gizli değil profil bilgilerine girip onun da ne olduğunu öğrenebilirsiniz, msn adresimi hacklemeniz de zor olmaz ama benim geri almam da afedersiniz ama en çok 3-4 saatimi alır..siz mail adresinizde banka hesabınızla ilgili mailleri tutuyorsanız, internette üye olduğunuz yerlerde hep aynı şifreleri kullanıyorsanız yapacak hiç bir şey yok..benim eski facebook hesabım, banka hesabım, cep telefonumun pin kodu, kredi kartı şifrem, okul hesabım ayrı şifrelere sahip, onun dışında bu forum dahil bütün forumlara aynı kullanıcı adı ve şifre ile üye olurum bunu söylemekte de bir sakınca duymuyorum..hiç bir sorun olmaz merak etmeyin siz kendinizi koruyun yeter ;) restaurantta hesap defterinin arasına koyduğunuz kredi kartı üzerinde de adınız yazıyor, burda benim resmimi bulduğunuz gibi orda o adam da yüzünüzü görebiliyor ayrıca kredi kart bilgilerini orda kopyalamasına bile gerek yok bir kağıda yazıp çatır çatır alışveriş yapabilir..komplo teorisi kurmak çok kolay..ama hiç merak etmeyin bu siteden adınızı görüp hiçbirşey yapamazlar
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
bence forumda isim ve soyad verilmesinde bir sakınca yok, hatta faydası bile var,
evet bu forumda isim ve soyad yazdığı için yazdıklarımıza dikkat etme zorunluluğumuz var, mesajlarda yazacağımız özel bilgilere dikkat etmemiz lazım ve açılan konularla ilgili olarak yazacağımız mesajlara da dikkat etmemiz lazım.
dolasıyla isim-soyad forum belli bir seviyede gitmesine büyük katkı sağlıyor...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
Duyarlı davranıp cevap yazan herkese teşekkürler. Bir şekilde bazı bilgilere ulaşmak isteyen ne olursa olsun o bilgilere ulaşabiliyor. Dediğiniz gibi isim soyisim bilinmesi çok birşey ifade etmez haklısınız ama sonuçta tiyodur bir nevi. Türkaycım umarım yanlış anlamamışsındır o resmide myspace de buldum hatta kavak yellerindeki kızın resmide vardı  :P. Şaka bi yana burda kullandığım şifreyi başka yerlerdede kullanıyorum asıl beni tedirgin eden eden kendimle ilgili olan bu husus. ve benim gibide aynı kombinasyonları kullananlar vardır çünkü her yere farklı şifre kullanmak beyni boş yere meşgul ediyor bilimsel olarakta :) çıkış noktam bu oluncada bu soruyu sormam çokta mantıksız olmasa gerek.

Neyse yorumlar için tekrardan teker teker teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
my space mi ? benim my space hesabım yok ki :blink: msn space olabilir sanırım o..kavak yellerindeki kızın resminin olması da normal :) bizim okulda çekiliyordu o dizi, lise döneminde bizim okuldaydılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
bilgisayarda şahsi bilgileriniz olmazsa banka şifre vs. sorun olmaz ki. kaldı ki ben çok fazla güvwnlik programı bile kurmuyorum bilgisayarıma  içinde önemli bir bilgi yok.  çok fazla program kullanırsanız da bu efer dikkat çekersiniz diye düşünüyorum
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
Ben şahsım olarakta gerçek isim soyad kullanılmasında sorun görmüyorum.Size tavsiyem kredi kartlarında sanal kart kullanın ben öyle yapıyorum alışveriş yapacağımda  nette limitimi kendim belirliyorum.Tekrar çekmek isteseler bile çekemezler ben limit tanımlaması yapmadan.Sanal kart,limiti 0 (sıfır) olan bir kredi kartıdır. Tek yapmanız gereken alışveriş yapacağınız kadar tutarı, sanal kartınıza yüklemektir. Bu işlem, bankaların İnternet sitelerinden kolayca yapılabilir. Alışverişten sonra sanal kartınızın limiti tekrar 0 (sıfır) olur. Böylece tamamen risksiz bir kredi kartına sahip olunabilir.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Bunun bile tartışılması bence iyi oldu.