Gönderen Konu: MMT şanzıman kalibrasyon sonrası gaz pedalı görmüyor Acil Yardım  (Okunma sayısı 173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 76160
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,
Benim Toyota Corolla 1.4d-4d 2014 yarı otomatik aracım var. Klasik baskı balata bitmesinden ötürü boşa alma sorunu yaşıyordum. Sonra sorunu kendim çözmek için OBD ye ataç bağlayıp(youtube videosundan gördüm) kalibrasyon yaptım. Araç gaz kesti. Şuan aracımın baskı balatası değişti ama araba gaz pedalı tepki vermiyor o nedenle serviste adaptasyon yapamıyorlar. Bu olay başına gelen birisi varsa yardım edebilir mi
Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57650
  • Model Yılı: '16
  • 226 kere teşekkür etti
  • 1402 kere teşekkür edildi
Serviste de adaptasyon yapılamıyorsa nerede yapılacak? konu tam anlaşılamadı,araç hiç mi yürümüyor? takılan baskı balata araçla uyumlu mu?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
Gaz Pedal Sensörü arızalı ve soketi çıkmış olabilir mi. Elektronik Kelebek araç Gaz pedalı konum sensörü ile kelebek hareketi belirleniyor . Gaz kelebeğinin arkasından sensörü ve soketi var. Bu soket ve sensör kontrol edilmeli . Beyin görmediği donanıma komut veremez. Veya herhangi bir sebeple bu soketin bağlı olduğu kablolardan biri zarar görmüş olabilir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 76160
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
Evet baskı balata Aisin markasına ait, daha önce baskı balata değişirken de aisin marka takılmıştı . Aslında sorun baskı balata bitmesinden sonra ortaya çıktı, araçla yolda kaldığımda aracımı kurtarmak için son bir deneme yaptım , internette bu yöntemin işe yaradığı söyleniyordu, obd soketinin üstten 4. Ve alttan 4. Olan alanına ataç sokup, fren pedalına 7 kez basıp , vitesi manuele getirip - yönüne 4 kere ittirdim ve sonrasınds fren pedalına 3 kez basarak işlemi uyguladım(videoda bu şekilde kalibrasyon yapıyordu)
Benim aracımda ise kalibrasyon yapmadı ama gaz pedalı tepki vermeyi bıraktı,
Ben konunun araç bilgisayara bağlanıp hata koru silinince düzeleceğini düşündüm ama düzelmedi, baskı balata değişti, ama aracı adaptasyona sokamıyorlar çünkü arabayı çalıştırdığımda ekrana N yazısı da gelmiyor, gaz pedalı da tepki vermiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 57650
  • Model Yılı: '16
  • 226 kere teşekkür etti
  • 1402 kere teşekkür edildi
Bu durumda , şanzıman beyninin kilitlenmesi veya aktüvatörün arızalı olduğu gibi başlıklar akla geliyor,bulunduğunuz hangi kent ise yetkili servisin arızayı tespit cihazına bağlanınca sorunu çözeceğini tahmin ediyorum.
Tokay Ceritoğlu