Merhaba,
Aracım Yaris 1.0 motor 2013 model. Aracımda titreme var diyerek bir konu açmıştım ve bu titreşimden ötürü motor 2 üst kulağını Toyota'dan orjinal olarak temin ederek 4 bin TL işçilik ile toplamda 20 bin TL'ye taktırdıktan sonra titreşim sorunum düzelmedi.
Arkadaşımın babası kaporta ustasına en son bir bakmasını rica ettim ve 5 dk sonra aksların değişmesi gerektiğini söyledi. Bir aks baya gitmiş diğerinde de azcık bir boşluk var dedi.
Tamir öncesinde sıfır aks için fiyat al, iyi kalite olanlar için, söktüğümüzde tamir için fiyat alırız ona göre karar veririz, muhtemelen lalelerinde problem var diye ekledi.
Yaptığım fiyat araştırmasında BSG marka olarak sağ ve sol aksları toplam 4.500 TL'ye, Kyota marka aksları toplamda 5.700 TL'ye buldum. Başka yan sanayi marka için fiyat veren olmadı 10'a yakın parçacıya sormama rağmen. Sonrasında Toyota servisten fiyat istedim ve iki aksın toplam 57.100 TL olduğunu söylediler.
Aracım 163 km'de, sizce aksın orjinalini mi tamir ettirmeliyim yoksa kyota veya bsg marka ile değiştirmeli miyim? Ya da şu marka al diye önereceğiniz bir parçacı veya marka var mı?
Yardımlarınızı rica ediyorum.