Gönderen Konu: Avensis T22 klima ac yanıp sönmesi  (Okunma sayısı 152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '99
Avensis T22 klima ac yanıp sönmesi
« : Eylül 01, 2025, 20:34:37 »
selam  gruba bugun katıldım herkese merhaba.1999 model avensis t22 otomatik aracımda bir sorun var.Kısa süre önce adanadan bingöle gitti geldim.adana ya evime geldiğimde klima ac düğmesimi kapattıgımda kasnagın sesli çalıştıgını fark ettim.Klimacıya gösterdim kasnağın bilya dağıttıgını söyledi ve pleyte sürttüğümü söyledi.bu arızadan bi kaç gün sonra arabam zaten yağ yaktığı için motor yaptırdım segman atıldı.motor rektefiyeye gidecek diyede üst kapak sökülü iken tamirci klima kompresörü hortumlarını sökmüş.tabi motor rektefiye olmadı segman ile kurtardı.Aracı topladık çalıştırdık motor ile ilgili sıkıntı kalmadı.Klimacıya gittim oda klima kompresörü söktü pleyt-bilya-ve bobın değiştini söyledi gaz bastı ve a/c düğmesini açar açmaz ac düğmesi yanıp sönmeye başladı.sistem yorgunluğu olabilir deyip gazı standarttan eksik bastı tekrar aynı oldu. Kaput altındaki rölelerle uğraştı değişti bu sefer biraz çalışıyor tekrar gaza yüklenince ac yanıp sönüyor.en son benim kompresörden söktüğü bobini geri taktı. Üzeri az karardıgı için sökmüşken değişmişti.ama şimdi eski bobini geri taktı. Şuan devam eden arıza şudur:
Şehir için de ufak ufak giderken birşey yok ama arabayla otobanda giderken gaza yüklenip powershift yapıca yada gazı tam kökleyince vites düşüp devir yükseldiğinde klima ac lambası yanıp sönüyor kompresör devre dışı kalıp soğuğu kesiyor.biraz uzun oldu kusura bakmayın yardımlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Avensis T22 klima ac yanıp sönmesi
« : Eylül 01, 2025, 20:34:37 »