0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Bugüne kadar yağ ile okuduğum en detaylı ve açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim.Servisler dediğiniz gibi maliyet ve sorunlardan kaçınmak adına 5w/30 da ısrarcı maalesef.Aracı aldığımdan beri orj. toyota 0w20 kullanıyorum aşağıdaki verdiğiniz tüm bilgiler doğru.Genelde 100k sonrası yağ eksiltme olur deniliyordu,devirli kullanmama rağmen hiç bir eksiltme yok şu an 130k dayım.Bu arada geçmiş olsun üstad gerçekten çok üzüldüm.Toyota son yıllarda kalite ve problemsizlik algısını yitirdi gibi duruyor maalesef:(.Servisler zaten çözüm üretmekten çok sadece yağ,filtre değişim odaklı çalışıyor.Değerli bilgiler için tekrar teşekkür ederim,geçmiş olsun.Selamlar
Çok değerli bilgiler üstadım, paylaşım için tesekkürler, şu sayfada yazdıklarınızı servis yöneticilerinin tek satırını atlamadan okuyup uygulamaları gerekir. Benim 2018 aracımı sırf 5w30 yağ yüzünden servise götürmedim garanti ölürse ölsün dedim, servise götürüp yanlış yağ kullanacağıma servis garantisi gitsin DOĞRU yağı kullanırım dedim. İddia ediyorum servis bakımlı diye geçinen araçlardan daha fazla bakımlı olduğunu iddia ederim. Çünkü ben aracı yapan MÜHENDİS ne yazdıysa neyi tavsiye etmişse onu uyguladım aracıma
30 bin bakımını yeni yaptırdım sayılır, hep 5W30 yağ kullanıldı. Bundan sonraki bakımda 0W16'ya geçsem zararı olur mu?
1.5 motora 5w30 yağın yanlış olduğuna nasıl emin oldunuz
Kitapçıkta 3 tane viskozite belirtmiş daha düşük viskozite tavsiye edilmesinin sebebi kesinlikle emisyonu düşürmek çünkü emisyonu düşürmek için bir silindir eksiltmiş direkt enjeksiyon koymuş sıkıştırma oranını artırmış araba sürekli eco modda çalışacak 3 şekilde yazılım koymuşlar hatta uzun kısa farı tek ampüle vermiş zaten turbo da yok motorun 300bin yapıp yapmaması yağ yakması Toyota'nın umrunda bile değil bu araba devir çeviriyor şuan bile hava sıcaklığı 35 derece 0w16 yağın sudan farkı yok yağ ısındıkça yağ basıncı azalır ve yağ filmi kopmaya başlar sonrada yatak sarar veya aşınır iddia ediyorum soğuk yerde yaşamıyorsanuz bu arabanın viskozitesi 5w30 api sp yağ kullanılmalı