Gönderen Konu: Toyota Safety Sense çalışmama durumu (kalibrasyon)  (Okunma sayısı 1257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Toyota Safety Sense çalışmama durumu (kalibrasyon)
« : Haziran 02, 2025, 11:35:56 »
Bu konu hakkında arama yaptım ancak bulamadım. Tekrara düştü isem özür diliyorum.

2023 Model Toyota Corolla dream x pack araç sahibiyim. Aracım şaun da yaklaşık 15 bin km de. Aracımda daha önce 2 defa uyarı çıktı ("Sistem durdu ön kamera otomatik kalibrasyon durumunda kullanım kılavuzuna bakın" uyarısı ) (fotoğraf nasıl yüklenir bilmiyorum) 2 seferde de aracı durdurup tekrar kullanmak için çalıştırdığımda uyarı gitmişti. Ancak yaklaşık 20 gün önce yine bu uyarı yazısı çıktı ve hala uyarı devam etmekte ve Toyota Safety Sense de doğal olarak devre dışı durumda. Araçta herhangi bir kullanım kılavuzu olmadığından konuyu internetten araştırdım ancak bir sonuç elde edemedim. Daha önce başına gelen var mı? Sizce böyle bir durum garanti kapsamında mıdır?

Toyota Club Türkiye

Toyota Safety Sense çalışmama durumu (kalibrasyon)
« : Haziran 02, 2025, 11:35:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Toyota Safety Sense çalışmama durumu (kalibrasyon)
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2025, 11:58:17 »
Başına gelen olmadı sanırım inşallah da olmaz. Kendi yazıma kendim cevap vereyim. Servise götürmeden önce bir daha kontrol etmek istedim. Ön kamera diye araştırdığımda ön cam üst ortasındaki kamera olarak gösterdiğinden hep oradan şüphelenmiştim. ön kaputtaki Toyota ambleminin oradaki radar değildir diye düşünmüştüm. Kaputu açıp aradan elimi sokarak soketi kontrol ettim biraz ittirdim ama zaten soket geçmiş vaziyette gibi duruyordu. tekrar çalıştırdığımda uyarı gitmiştir. Soketle alakalı bir gevşeme olmuş sanırım. Sizlerinde aklında bulusun. Çok şükür servise gitmeden halloldu