Gönderen Konu: Tutanağa sol yerine sağ yazmak sıkıntı olur mu?  (Okunma sayısı 293 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Tutanağa sol yerine sağ yazmak sıkıntı olur mu?
« : Nisan 20, 2025, 00:18:11 »
Arkadaşlar 2006 nolu sokaktan giderken 2001 nolu sokaktan yani solumda çıkan bir teyze aracı durması gerekirken ki gördü ama heyecan yaparak duramadı ve benim sol arkadan sürttü kurtaramadık. Neyse ki kimsede biley yok Rabbim beterinden saklasın. Şimdi ikimizin sigortacısı da geldi sağolsunlar ilgilendiler. Hasara sebep olan taraf haksız olduğunu kabul etti, sigortacıda araç sağınızdan geliyor durmanız lazımdı diye kendi sigortalısını bilgilendirdi. Ancak sürücü görüşleri kısmına "2006 nolu sokaktan giderken 2001 nolu sokaktan (sağdan)" diye yazmışım sonra evde farkettim. Bu bir sorun teşkil eder mi? Hayır parantez içindekini yazmasam sorun yok güya anlaşılsın diye yazdım. Karşı tarafınkinde 2001 nolu sokaktan giderken sağımdan gelen 2006 nolu sokaktan gelen araca çarptım yazıyor. Bi sıkıntı yaşanır mı bu durumda?
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Toyota Club Türkiye

Tutanağa sol yerine sağ yazmak sıkıntı olur mu?
« : Nisan 20, 2025, 00:18:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Tutanağa sol yerine sağ yazmak sıkıntı olur mu?
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2025, 09:52:49 »
Ödemeyi karşı tarafın sigortası yapacağı için olmaması lazım,sizin sağdan diye yazdığınız tutanağın bir nüshası karşı tarafta var ise düzeltmenizde fayda olur,bir de bu durumu kendi sigortacınıza danışın,en son sağdan kelimesini çizip soldan yazıp karşılıklı imza atarsanız daha belirgin anlaşılmış olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2025, 23:37:43 »
Bugün karşı tarafın sigortacısı ile iletişime geçtim sorun olmaz zaten biz sağdan gelen araca çarptık yazdık ama siz isterseniz işgünü içerisinde evrakı yeniden dilediğiniz şekilde doldurabiliriz dedi. Ben anlamadım sorun teşkil etmeyecekse yeniden tutanak doldurmaya gerek varmı?
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2025, 01:51:37 »
Madem karşı tarafta kabul etmiş,siz tutanağı yeniden düzenleyin veya sağdan yazan yeri tek çizgi ile çizin soldan yazın karşılıklı imzalayın,söz uçar yazı kalır.Aşırı tıtızlik gibi görünse de sonuçta resmi evraktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2025, 11:38:43 »
Yakın zamanda bende bir kaza yaptım suç bende zannederken karşı tarafa verdi eksper bende gittim aracı yaptırmak için başvurdum ondan sonra sıkıntılar başladı sigorta firmaları tutanaktaki en küçük hataya bile takılır oldular yazının kötü olmasına bile takılıp ödeme yapmak istemediler eksper atandı araç kaportaya girdi yine tutanaktan bişey bulup sorun çıkardılar. Zor bela yaptırdık arabayı diyeceğim o ki tutanaktaki en ufak detayı bile atlamayın karsı tarafin bütün belgelerini aldığınızdan emin olun tutanaktaki şasi numarasına kadar doldurun. Geçmiş olsun...