Gönderen Konu: Branda faydalı mı, zararlı mı?  (Okunma sayısı 431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Branda faydalı mı, zararlı mı?
« : Şubat 15, 2025, 14:57:03 »
Merhabalar,

Aracımın boyasına mikron incelmesi var ve elimden geldiğince aracımı korumaya çalışıyorum. Bu sebeple branda ile ilgili araştırma yaparken hem olumlu hem olumsuz yorumlar okudum ve sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Aracım corolla sol 1.6 sedan 2004 model, aracımı yıkadım, bsd sonax sürdüm ve sonrasında Miflonlu Branda (teksin marka) örttüm üzerine. Bulunduğum yer Çanakkale ve sabahları genelde Araç camlarında vs damlalar olabiliyor nemden dolayı.

Şimdi miflonlu branda örtmek yararlı mi yoksa zararli mi? Ve hangi durumlarda ne tavsiye edersiniz? Yorumlarınızı beklemekteyim.

Sevgiler.
Toyota Corolla 2004 Sol Sedan 1.6 Benzinli
Japon Hayranı

Toyota Club Türkiye

Branda faydalı mı, zararlı mı?
« : Şubat 15, 2025, 14:57:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Branda faydalı mı, zararlı mı?
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2025, 09:52:39 »
Bu konu sitemizde tartışılmıştı, tekrar gündeme gelmesinde yarar var.

Ben yağmur harici kalın kumaşı, mümkünse 2 kat tercih ederim. Branda özellikle yazın sicakligin çıkışına izin vermeyebilir.
Kumaşta da kedi tirnaklari sorun olabiliyor, bendeki kamuflaj gibi oldu ama değiştirmedim.
Diğer bir önemli husus da kumaşın rüzgarla hareket etmemesi, yeterince gergin durması.

Düzenleme: İmla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2025, 11:39:49 »
Bu konu sitemizde rartisilmisti, tekrar gündeme gelmesinde yarar var.

Ben yağmur harici kalın kumaşı, mümkünse 2 kat tercih ederim. Branda özellikle yazın sicakligin çıkışına izin vermeyebilir.
Kumaşta da kedi tirnaklari sorun olabiliyor, bendeki kamuflaj gibi oldu ama değiştirmedim.
Diğer bir önemli husus da kumaşın rüzgarla hareket etmemesi, yeterince gergin durması.

Hakan bey peki E 120 Sedan için tavsiye ettiğiniz bir ürün var mıdır? Ve bu çift kat durumu nası oluyor kumaşı kalın mı almalıyız? Miflonlu diye satılan ürünlerle ilgili yorumunuz nedir?

Ve yağmurlu dönemde branda takmayıp sanki normal dönemde (kış dönemlerinde branda) yaz dönemlerinde de dediğiniz gibi kumaş daha mantıklı gibi geldi bana da

Branda ile Araç arasında yağmur olunca ve branda aracin govdesindeki yağmura yapışınca boyayı yaktığına dair bazı yorumlar okudum. Malum bizim araçlarda mikronlar ince oluyor ve boya güneş yanığı daha da kötü hale gelebiliyor
Toyota Corolla 2004 Sol Sedan 1.6 Benzinli
Japon Hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2025, 14:30:38 »
Miflon dökülebiliyor.
Kumaş iki kat olursa daha az toz geçirir. Önemli olan araç üstünde toz yokken örtmek. Kumaş sıcaklıktan da, güneşten de, kısmen tozdan da, kuş pisliğinden de koruyor önemli oranda. Hatta alttaki pamuklu, üsteki sentetik kumaş olursa daha çok dayanır. Ben birini bu şekilde kullandım uzun süre, kediler en sonunda üsttekini baya sevdi yalnız tırnaklari için.