Selam,
Aynı sorun bende de var.Bununla ilgili bir paylaşımda yapmıştım.Aşağıdaki linkte.
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=95323.0Bende bir yıldır esp ve motor arıza ışığıyla geziyorum.Hem lpg hemde motorun bobin,enjektör,buji ve beyin ne varsa hepsine baktırdım.
Bende ki hata kodu P0302.LPG'ci,sanayideki motor ustam ve Toyota servisine yaptığım inceletmeler sonucu üçüde araç ne zaman teklerse gel,subaplara o zaman gireriz dedi.
Sizdekide benimki gibi motordan kaynaklanan subap arızası yani silindir contalarının değişmesi gerekir.Yani araç ne zaman teklerse o zaman silindirlere baktırırsınız.
Sonuç olarak bu arıza subaplarla ilgili.Başka yerde aramayın.Kafayıda çok takmayın.Çünkü sorun belli.Conta değişmeden o arıza ışıkları gitmez.
Bende şimdi bu işaretlerle geziyorum.Araçta subap arızasından kaynaklanan problemler başlamasına kadar bekleyeceğiz.
Bu problemler ne dersen;
Aracın geç çalışması,
Motorun ilk çalışması esnasında dumanlar çıkması,
Yakıt tüketiminin artması,
Araçta tekleme gözlenmesi,
Motorun normalden çok ses çıkartması,
Performans düşüşü gözlenmesidir.
Bende yukarıdaki sebeplerden sadece çok az performans düşüşü var.Onuda usta söyledi,ben hissetmiyorum.Makinaya girdiği zaman ölçümlerde belli oluyor.
LPG'cilerin ortak bir sözü; LPG, motorda sadece subaplara zarar verir.
İşte bizde bunu yaşıyoruz.
Aklıma son anda geldi.Toyota servis müdürü şunu demişti; "Belirti çıkana kadar daha bir-iki yıl gezersin". Bir yıl oldu, daha belirti yok.