Gönderen Konu: 2015 Toyota Corolla motor arıza ışığı ve ESP ışığı  (Okunma sayısı 1700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür edildi
İyi günler.
2015 model Toyota Corolla advance sahibiyim.
Araç benzin*LPG
Şuan 124 binde
Aracım Mart 2024 tarihinden beri motor arıza ışığı ve ESP ışığının beraber yandığı bilgisayara bağlandığında P0302 ve P0304 hata kodlarını veren bir arızası mevcut.
8 aydır götürmediğim usta kalmadı.
Önce bobin ve buji denildi.
Bugün ve buji değiştirildi.
Hatta giderilmedi.
Başka usta lpg'den kaynaklı sorun dedi.
LPG enjektörü ve LPG filtresi değiştirildi gaz ayarı yapıldı.
Ancak sorun devam etti.
Hata kodları siliniyor Bir hafta veya 2 hafta sonra tekrar yanıyor.
Araçta bu hataya ilişkin herhangi bir tekleme yakıt tüketimi artırımı veya başka bir sorun yok.
Hatanın oluştuğu günden bu yana (Mart 2024) yaklaşık olarak 14.000  kilometre yapmama rağmen araçta herhangi bir sorun yaşamadım.
Subap denlidi. Ancak arabada subap sorunu belirtilerinin hiçbiri yok.
En son geçen hafta 23 yıllık Toyota ustası olan posta'ya götürdüm.
Detaylı inceledi aracın bobin buji veya supap kaynaklı herhangi bir sorunumun olmadığını belirtti.
Benim beyinciye yönlendirdi.
Beyincinin bir saat çalışması sonucu araçta herhangi bir sorunun olmadığını belirtti.
Ardından usta aracın 2018 yılından beri LPG'de kullanıldığı için subap uçlarının kurum bağladığını benzine enjektör temizleyici katkı maddesi eklememi söyledi.
Ustanın dediği gibi yaptım ancak belirtilen hata kodları yani motor arıza ışığı ve ESP ışığı sönmedi.
Oluşan sorunun aracın kendisinde mi yoksa LPG takıldığı için lpg tesisatında mı kaynaklı olup olmadığını anlamak için aracın lpg vanasını kapattım ve aracın lpg ile bağlantısını kestim. Ancak araç benzinde iken yine aynı ışıkları yaktı.
Sorun benzin de mi LPG'de mi olup olmadığını bilmiyorum. 8 aydır gitmedim usta kalmadı ancak sorun halen çözülmedi.
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.
🤫

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 Toyota Corolla motor arıza ışığı ve ESP ışığı
« Yanıtla #1 : Aralık 28, 2024, 08:50:36 »
Selam,
Aynı sorun bende de var.Bununla ilgili bir paylaşımda yapmıştım.Aşağıdaki linkte.
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=95323.0

Bende bir yıldır esp ve motor arıza ışığıyla geziyorum.Hem lpg hemde motorun bobin,enjektör,buji ve beyin ne varsa hepsine baktırdım.
Bende ki hata kodu P0302.LPG'ci,sanayideki motor ustam ve Toyota servisine yaptığım inceletmeler sonucu üçüde araç ne zaman teklerse gel,subaplara o zaman gireriz dedi.
Sizdekide benimki gibi motordan kaynaklanan subap arızası yani silindir contalarının değişmesi gerekir.Yani araç ne zaman teklerse o zaman silindirlere baktırırsınız.
Sonuç olarak bu arıza subaplarla ilgili.Başka yerde aramayın.Kafayıda çok takmayın.Çünkü sorun belli.Conta değişmeden o arıza ışıkları gitmez.
Bende şimdi bu işaretlerle geziyorum.Araçta subap arızasından kaynaklanan problemler başlamasına kadar bekleyeceğiz.

Bu problemler ne dersen;
    Aracın geç çalışması,
    Motorun ilk çalışması esnasında dumanlar çıkması,
    Yakıt tüketiminin artması,
    Araçta tekleme gözlenmesi,
    Motorun normalden çok ses çıkartması,
    Performans düşüşü gözlenmesidir.

Bende yukarıdaki sebeplerden sadece çok az performans düşüşü var.Onuda usta söyledi,ben hissetmiyorum.Makinaya girdiği zaman ölçümlerde belli oluyor.

LPG'cilerin ortak bir sözü; LPG, motorda sadece subaplara zarar verir.
İşte bizde bunu yaşıyoruz.

Aklıma son anda geldi.Toyota servis müdürü şunu demişti; "Belirti çıkana kadar daha bir-iki yıl gezersin". Bir yıl oldu, daha belirti yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 124000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 28, 2024, 15:40:18 »
Teşekkür ederim
🤫

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Duzceliyiz
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 308000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2024, 23:07:58 »
Tüv muayenesinde nasıl geçeceksiniz ariza ışığı yanarsa
Avensis 99 hedef te  2005 1.6 otomatik vardı
Ama 2004 corolla aldik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2024, 09:30:21 »
TÜV'deki denetimde bir kusur çıkmazsa motor arıza ışığının yanması, aracın geçmesine engel değildir.
Yani araç ağır kusurlu sayılmaz.Ayrıca engel oldu diyelim.İşareti sildirip gidersiniz.Sildikten sonra işaret hemen çıkmıyor.En az 25-30 km den sonra çıkıyor.O arada muayeneyi yapıp geçersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '18
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2025, 16:13:53 »
lpg sisteminizin obd bağlantısı yok mu, ayarlarında hataları sil diye bir seçenek olması lazım, atikerde var
2018 corolla 1.6 life atiker gold

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2025, 18:01:45 »
lpg sisteminizin obd bağlantısı yok mu, ayarlarında hataları sil diye bir seçenek olması lazım, atikerde var
evet o seçenek var ama ben özellikle kapattım ve yakınlarımın da araçlarındaki atiklerin o özelliğini kapattım, arızayı silmek çözüm değil, sağlıklı araçta arıza ışığı YANMAZ, ister lpg'li olsun ister dizel ister benzinli farketmez daha büyük sorunların oluşmaması için arızayı silmek yerine ÇÖZÜM bulunmalı, "arıza ışığı LPG kaynaklı yanıyor hocam bişey olmaz böyle bin" diyen ustalardan  (asıl olarak ustacık! demek daha doğru olur) kaçın, daha dükkanına bile gitmeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2025, 11:33:16 »
evet o seçenek var ama ben özellikle kapattım ve yakınlarımın da araçlarındaki atiklerin o özelliğini kapattım, arızayı silmek çözüm değil, sağlıklı araçta arıza ışığı YANMAZ, ister lpg'li olsun ister dizel ister benzinli farketmez daha büyük sorunların oluşmaması için arızayı silmek yerine ÇÖZÜM bulunmalı, "arıza ışığı LPG kaynaklı yanıyor hocam bişey olmaz böyle bin" diyen ustalardan  (asıl olarak ustacık! demek daha doğru olur) kaçın, daha dükkanına bile gitmeyin
evet normal zamanda o ayarın açılması hata olur, araçta arıza olsa bilemezsin ama burda vatandaşın aracı zaten arızalı, lambası yanık geziyor, en azından motor yaptırana kadar bu lpg arıza sil ayarı aktif edilebilir
2018 corolla 1.6 life atiker gold