Gönderen Konu: klima menfezinden gelen sıcaklık  (Okunma sayısı 492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
klima menfezinden gelen sıcaklık
« : Aralık 04, 2024, 18:35:31 »
1- Klimayı hiç çalıştırmamış olmama rağmen menfezde sıcaklık hissediyorum.
Araç 10bin km'de sebebi nedir.
2-Aracın yarım litre kadar antifrizinin azaldığını farkettim ve ekledim. Antfrizin yarım litre eksilmesi normal midir?

Toyota Club Türkiye

klima menfezinden gelen sıcaklık
« : Aralık 04, 2024, 18:35:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: klima menfezinden gelen sıcaklık
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2024, 20:30:15 »
Klima çalışmasa bile içeriye ısınan motorun sıcaklığının gelmesi normal,ancak kapalı devre olan antifriz sisteminde yarım litre azalması normal değil,motor sıcaklığı nereye kadar geliyor?araba hararet yapıyor hazneden dışarı taşmamı oluyor izlemek lazım,araç 10.000 km civarında olduğuna göre herhalde garanti kapsamında ise resmi servise gözlemlerinizi anlatın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '23
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2024, 00:40:17 »
23 bin kilometrede aynı durum başıma geldi. 1.5 litre eksiltme vardı. Servis hiçbir şey yapmadı. Radyatörden dedi geçti. Hiçbir çözüm üretilmedi. O günden sonra sürekli kontrol etmeye başladım ama hiç eksiltme olmadı. 3 silindirli dynamic force motorlar için böyle bir sorun kronik olabilir. Daha önce birkaç kez daha denk geldim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2024, 07:52:55 »
Yarım litre kadar eksilttiğini yedek su deposundan mı anladınız oradaki seviye sıcaklığa bağlı olarak değişiyor, menfezden hava gelmesinin olayı kabin hava girişine dışarıdan rüzgar girdiği için oluyor iç sirkülasyona çevirirseniz kesiliyor
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2024, 12:07:44 »
Bence Toyota nın 1.5  3 silindir motorları fiyasko sanayide özellikle yazın kaç tane  50 - 60 binden motor açılmışını gördüm hatta bir ara yağ bakımına gittim  5 tane motor revizyonu vardı  3 tanesi  1.5 ve daha 50 - 60 bim km araçlardı  .

Eksilme konusuna gelince yazın sıcak dönemlerde bir miktar buharlaşma ile kayıp olabilir. Buda yıllık bazda 200 -300 ml i geçmez  1 su bardağı kadar diyebiliriz . bu bir sorun degil buharlaşma kaynaklı normaldir . Ama litre kayıp varsa bir sorun vardır bence . Takip gerektirir diye düşünüyorum  . Kalorifer  mazgalından gelen sıcak hava konusunda araç havalandırma sistem havayı dışarıdan alacak konumda ise araç hareket halinde iken havalandırma sistemin giren hava bir miktarda olsa kalorifer sıcak konumda iken hafif hafif sıcak gelir . Buda olmasın istiyor iseniz . Havalandırma ayarını iç sirkülasyon modonu alın dışardan gelen hava kapanacağından böyle bir sorun kalmaz . Dışardan hava gelsin ama sıcak gelmesin istiyorsanız soğuk veya ılık konuma alın sıcak hava akımı gelmez o zaman
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '23
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2024, 12:17:25 »
Ben de bu motorun fiyasko olduğunu düşünüyorum. Genleşme tankı tamamen boştu. Yarım litre kadar da radyatör aldı. Litreyi siz hesap edin. Önceki 4 silindir 1.33 aracıma 7 yıl sonra sadece antifiriz çektirip ekleme yaptım derece düşük çıktığı için. Bayi de radyatörün sökülüp bakılması lazım, birkaç gün araba yatar diyorlar. Arabayı yatırmak benim işime gelmez. Çok kararsız kaldım. Bu durum beni biraz Toyota dan soğuttu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2024, 14:14:58 »
Kararsız kalmayın,aracınız 2023 olduğuna göre garanti kapsamında,belki radyatörde küçük kaçak var veya hortumlardan birinde bağlantılardan sızıntı oluyor damlama şeklinde olabilir ve motor sıcaklığı ile birlikte buharlaşıyordur veya daha kötüsü contadan bir sorun olabilir,günlük telaşeler içinde koşuştururken kontrolü unutursunuz sorun çıkar masraf büyük olur,bu nedenle resmi servise başvurmakta fayda olur.
Tokay Ceritoğlu