0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhabalar. 4 gün önce yaklaşık 5 yıldır çok severek kullandığım 2011 1.33 Corolla'm ile vedalaştım ve 2023 1.5 Flame X-Pack Corolla'ya geçtim. Araç ile 4 günde her türlü uzun yol, trafik, performanslı sürüş vb. durumları deneme imkanım oldu ve fark ettiğim bir kusur var. Araç ile şehir içinde ilerlerken çok bariz bir bitik balata sesi geliyor. Sesin geldiği hız aralığı 10-0 arası. Yani dur-kalk trafikte otomatik vitesli aracın fazla ilerlememesi için frene basarken çıkıyor. 50,60 veya daha yüksek hızlardan çok daha sert frenlemeler yaptığımda ses yok. Aracı 19.500 kilometrede aldım. Bu kilometrede balatanın bitme ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum açıkçası. https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=95877.0 Konu açmadan önce bu konuyu da inceledim, ancak benim aracımda bu şekilde yolda ilerlerken gelen bir ses yok. Benzeri ses, sadece çok düşük hızlarda frene basınca geliyor. Fren pedalında herhangi bir boşluk veya titreme de yok. Aracı haftaya servise bakım için götüreceğim, gitmeden önce bu sorunu başka yaşayan varsa belki bana fikir verebilir diye buraya sormak istedim.
Islık sesi bende de uzun süredir mevcuttu. 2023 model aracım hünz 19000 km de ancak bugün 20bin bakımına götürdüm. Balataların bitmiş olduğunu ve hava kanalı nedeniyle olmadığını kullanım kaynaklı olduğunu ilettiler. Açıkçası şaşırdım. Aracı çok frenli kullanan birisi değilim, yalnızca işe gidiş gelişlerimde yaklaşık 1km yol yokuş aşağı bir yol olduğu için fren basmak durumundayım her gün, genelde de şehir içi kullanıyorum. 19bin km de balataları bitirmeyi başaranlar oldu mu aranızda acaba? Yoksa servisin oyununa mı geliyorum?