Gönderen Konu: Katalizör lambası  (Okunma sayısı 305 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Katalizör lambası
« : Eylül 22, 2024, 20:54:09 »
Aracımda katalizör lambası yanması ve çekiş düşüklüğü hissetmem üzerine yakıt katkıları denedim. Belki sorun yaşayan vardır. Tavsiye değildir ancak deneyimdir.
Araç Opel astra J kasa GTC 1.4 T (otomatik) önceden LPGli imiş.Şuan  yok.
Kat uyarısı vermesi üstüne tam depo benzine uzun yolda Liqui moly enjektör temizleyici atıp denedim.Işık yanmaya devam etti uzun yoldan döndüğüm vakit söndü kendi kendine.Ancak yine yandı.Bu sefer Liqui moly egsoz sistem temizleyici alıp denedim.Uyarı yine yanmaya devam ediyor.Tüm bu katkılardan sonra yakıtta düşüş gözlemledim. Yine bir uzun yolda devirli ve hızlı kullanarak gittim.Dönüşte Würth enjektör temizleyici attım.Araç daha iyi çalışıyor gibi his var ancak katalizör uyarı lambası yine yanıyor. Şehir içi otomatik vites kullanıldığından genelde yüksek vitese attığı için kurum vs birikiyor olabilir diye düşündüm ve arada manuel daha devirli kullanmanın iyi olacağını düşünüyorum.Çeşitli videolar izledim araştırma yapmak için.Belki işine yarayan olur....Katalizör temizleyiciyi emme manifoldundan gönderip sıkanlar da mevcut ancak araştırdığım ürünlerdeki yorumlarda subap eritip sıfırdan motor yaptıranlar da okudum.O yüzden direkt yakıt katkısı olarak satın aldım.

Toyota Club Türkiye

Katalizör lambası
« : Eylül 22, 2024, 20:54:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: Katalizör lambası
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2024, 21:16:04 »
Riskli işlere ve denemelere gerek yok,klasik temizleme yöntemleri haricine çıkılmamalı,ara ara manuel düşük vites yüksek devir kullanmak faydalı olacaktır.
Tokay Ceritoğlu