Gönderen Konu: Efsane Kasa distribütör Kapağı İçindeki Kömür Bitmiş  (Okunma sayısı 2579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Merhaba Arkadaşlar hafta sonu aracımla biraz ilgileneyim dedim

Aldığımdan beri distribütör kapağını açıp temizlemek istiyordum . Hafta sonu müsait zaman oldu kapağı söktüm  yani kapağın içi içler acısı bir halde kiri pisi yağı temizledim elektrot uçları çakmak taşı gibi birşey kaplanmış onları temizleyip zımparaladım. tevzi makarasını zımpara ile güzelce temizleyip kuru peçete ile temizledim Fakat kapağın tam ortasında bildiği kadarı ile bir kömür olması lazım . Muhtemel kullanıla kullanıla bu kömür zamanla erimiş bitmiş yok olmuş  Normalde yarım santim kadar çıkık olması lazım dümdüz kapak seviyesine hatta daha altına inmiş valla onuda etrafını temizlemeye çalıştım ama birşey kalmamış 300 binde  araba orjianl kapak çatlak felan da yok ama kömürde kalmamış elektrotlar bildiğin oyulmuş . Neyse temizledim güzelce .Pazar olduğu için birşey yapamadım

Kapağı geri taktım araç tık çalıştı sorun yok çok şükür . Fakat aylardır arabadaki çekiş düşüklüğünü arıyorum .distribütör kapağı buna sebep olur mu . Kömür nerdeyse yok ben manzarayı görünce inşallah araba çalışır dedim .

Başına gelen bir arkadaşımız var mı ?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2024, 17:07:38
Efsane için sanırım forum olayı bitmiş .Adımız gibi efsane olmuş kaybolup gitmişiz .

Çok eski forum üyesi olarak eskiden forum çok da keyifli ve hareketli idi herkes ve herşey gibi oda zamana yenildi sanırım .

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane Kasa distribütör Kapağı İçindeki Kömür Bitmiş
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2024, 21:57:46 »
Herşey eskidendi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2024, 13:28:50 »
Aynen öyle anıl sağlık olsun  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2024, 15:54:05 »
Yok aslında,  forumumuz yine bir çok foruma göre oldukça hareketli.  Ben seviyorum bu forumu, aracımı değiştirmiş olmama rağmen. Kopamıyorum halen. Ortalama bir kaç saate bir kontrol eder, bilgim/fikrim  varsa da yazarım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2024, 16:44:09 »
Osman abi bende aynı şekilde bildiğim ve tecrübem olan konularda mutlaka konu ile alakalı  yardımcı olmaya çalışım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2024, 00:50:30 »
Distribütör kapağı ateşlemeyi dolayısıyla çekişi etkiler,sizde gözünüzle görmüşsünüz kapak artık bitmiş görevini tam anlamıyla yapamıyor,eğer durumunuz müsaitse servisten orjinal parça temin edin değiştirin,biraz pahalı gelebilir ama değer,yinede çok pahalı alamam derseniz Japon menşeili ürünlere bakın (Taiwan menşei diyenlere inanmayın) tem servise bir sorun ellerinde varsa Japon menşeli kullanabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2024, 09:53:38 »
Selam Ümit  öncelikle cevap  yazdığın için teşekkür ederim.

Piyasa araştırması yaptım  oem çin malı birçok marka var heralde 10-15 farklı parçacıya sordum hepsinde hemen hemen benzeri oem ürünler var çin menşeeli hepsi de ortak laf biz kaç tane sattık sorun yok diyor . Ben özellikle ateşleme noktasın ucuz parçaya karşıyım . Gerçi elimden geldiği kadar hep ucuz parçaya karşıyım da.

Piyasa araştırmalarıma göre ve birkaç parçacının söylemi ile Japon YEC marka var  çin malları  200 - 250 tl iken  YEC Hem birçok yerde yok hemde 600 - 800 tl aralığı fiyatlar var . Bir tanıdık vasıtası ile büyük bir parçacıdan temin bulduk bugün yarın ayırttım almaya gideceğim .

Orjinal kapağı keşke  fotoğraflasaydım ilk defa bir kapakta kömürün tamamen bittiğini görüyorum .Hatta etrafında bakır halka var onun bile seviye olarak altına inmiş zımpara ile iyice temizledim ve kuru peçe ile temizledim .

Sabahları ilk çalışmada hani tek tur çevirmede alırdı ama rolanti soğuk motor 1200 lerde felan çalışır ilk başta 900 - 1000 devir gibi çalışıp 3 - 5 saniye içinde yükselirdi. Şimdi marş yapmamla  direk 1200 devire geliyor . Kapak değişim sonrası çok daha iyi olacağını düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2024, 11:32:25 »
Yec marka alabilirsiniz Japon malıdır (taklit olmamak şartıyla) bide servisten orjinal kapak fiyatını sorun telefonda cevap veriyorlar zaten eğer arada afaki farklar yoksa orjinal almanız daha sağlıklı olur,yeni kapak takınca ilk çalıştırmada fark olmaz ama yüksek devirlerde ve yük altında farkı anlarsınız,hali hazırda ki kapak boşta iken istenilen ark gücünü karşılıyor ama yüke bindiği zaman kaçırma yapıyor o yüzden yüksek devirlerde sıkıntı yaşıyorsunuz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2024, 12:27:43 »
Aynen dediğiniz gibi alt devirlerde araba canlı üst devirlere çıkamıyorum bazen araba şahlanıyor bende anlamıyorum restgele temizlemek için açınca fark ettim umarım kapakla sorun ortadan kalkar

Servis olayını dikkate alacağım 

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2024, 16:14:20
Ankara Toyota Toyan  yedek parçayı aradım .

Orjinal kapak için adam gülerek abi çok zor imkansız hatta dedi  yurtdışı siparişler bile zor yani dedi  30 yaşında araba dedi hatta karşılıklı gülerek kapattık telefonu .

Ben YEC marka olanı alayım en iyisi ne olur olmaz eskisini de atmam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 02, 2024, 22:42:09 »
Yec marka alınabilir ama dediğim gibi çakma olmamak kaydıyla kesinlikle güvendiğiniz yerden alın,ben toyota varken gerekli tüm parçaları tem servisten vwya yetkili servisten temin ediyordum (tabi 5 yıl önce) piyasada çakma ürün çok fazla büyük ihtimalle sorun çözülecektir önceki iletide yazdığım gibi yüksek devirlerde yüksek akım gerektiği için kapak gerekli ark oluşturmuyor ve araç devir çeviremiyor gerekli gücü üretemiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2024, 13:10:51 »
Siteden ve zamandan ziyade toplumsal bir durum gibi.

Eski araç da problem, yeni araç da. Stok ile ilgili.

Bilgiler verilmiş zaten. O kapağın içinde elektrik (yüksek voltaj) atlama yaparak iletilir. Yani uçlar mümkün mertebe birbirine yakın olmalı. Zamanla kapak kutupları eriyebilir. Yeni kapağı takarken balansa dikkat edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 05, 2024, 17:06:37 »
Hakan Bey Selamlar

Hafta sonu uzun aramalar sonu japon Yec Marka kapak bulabildim kendim montajını yaptım . Eski orjinal fabrikanın taktığı kapağı da gene atmadım saklıyorum . Aracın çalışması ile alakalı bir değişiklik yok açıkçası. Ama bu tür aşınan ve ömrünü tamamlamış parçaları zamanında yenilemek lazım diye düşünüyorum . 

Arka motor kulağıda aşınmış onu da yenilettim ama vallahi yeniletmesem daha iyi olurmuş tam kopmuş değildi ama araba farklı bir vibrasyon başladı tekrar onun için gideceğim zaten akis körüğü de kenarından gitmiş yenilecek . gitmişken onuda yaptırırım . Eski kulağı atmamıştım  daha önce  başıma geldi 1000 lirada para verdik ama olmaz ise eskisini geri taktırırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 05, 2024, 18:52:05 »
Hakan Bey Selamlar

Hafta sonu uzun aramalar sonu japon Yec Marka kapak bulabildim kendim montajını yaptım . Eski orjinal fabrikanın taktığı kapağı da gene atmadım saklıyorum . Aracın çalışması ile alakalı bir değişiklik yok açıkçası. Ama bu tür aşınan ve ömrünü tamamlamış parçaları zamanında yenilemek lazım diye düşünüyorum . 

Arka motor kulağıda aşınmış onu da yenilettim ama vallahi yeniletmesem daha iyi olurmuş tam kopmuş değildi ama araba farklı bir vibrasyon başladı tekrar onun için gideceğim zaten akis körüğü de kenarından gitmiş yenilecek . gitmişken onuda yaptırırım . Eski kulağı atmamıştım  daha önce  başıma geldi 1000 lirada para verdik ama olmaz ise eskisini geri taktırırım .
Şanzıman kulağını yanlış takmışlarsa yada orjinal değilse vibrasyon yapar,bende 93 coronada aynı sorunu yaşamıştım kulak değişim sonrası titremeyen araç masaj koltuğuna dönmüştü meğersem arka kulağı değiştirmek için ön kulağı sökmüşler toplarken saplamasını takmaya unutmuşlar,ayrıca traves saplamalarını kontrol edin,tabi herşeyden önce kulak orjinal yada japon menşei olmalı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2024, 15:23:43 »
Travers civatalarını işlem sonrası tekrar hepsini kontrol ettirdim onlardan yana sorun yok .Daha öncede babamın efsane kasa aracı varken başıma gelmişti arabada defransiyel sesi oluşmuştu  çıkma orjinal kulak bulup taktırdım ama sorunun kulaktan olduğunu anlayana kadar kaç tane ustacık şanzıman indirmeye kalktı .
Benim bu durumdan dolayı tecrübem olduğundan üzerinden çıkan eski kulağı tam kopmamış bir kenarı gitmiş   aldım . En kötü çözüm olmasa işçilik hatası yan sanayi kulak kaynaklı sorun var ise  eski kulağı taktıracağım  . özellikle araba ilk marş esnasında sanki kasılmalı sert çalışıyor . Birde motorda vibrasyon hissediyorum 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 06, 2024, 20:40:35 »
Travers civatalarını işlem sonrası tekrar hepsini kontrol ettirdim onlardan yana sorun yok .Daha öncede babamın efsane kasa aracı varken başıma gelmişti arabada defransiyel sesi oluşmuştu  çıkma orjinal kulak bulup taktırdım ama sorunun kulaktan olduğunu anlayana kadar kaç tane ustacık şanzıman indirmeye kalktı .
Benim bu durumdan dolayı tecrübem olduğundan üzerinden çıkan eski kulağı tam kopmamış bir kenarı gitmiş   aldım . En kötü çözüm olmasa işçilik hatası yan sanayi kulak kaynaklı sorun var ise  eski kulağı taktıracağım  . özellikle araba ilk marş esnasında sanki kasılmalı sert çalışıyor . Birde motorda vibrasyon hissediyorum
Hissettiğiniz tüm sorunlar yeni takılan kulağın yan sanayi oluşundan kaynaklı,gerektiği kadar esnek olmadığı için titreşimleri absorbe edemiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 07, 2024, 17:29:31 »
Kesinlikle hemfikirim çünkü  üzerinden sökülen kulak ın  takozların arasından boşluklar var belliki esneklik sağlaması için .Yeni takılan kulan bildiğiniz lastik takozun ortasına bir bir delik metalden içinden saplama civatası geçiyor  yani esnemesi için bir pay yok bariz belli . İlk gördüğümde de dedim içimden  her yeri dolu bu nasıl esneyecek dedim . Ustaya da söyledim abi gel bakalım gerekirse eskisini geri takarız dedi .Yırtılan hacı bekirin yakası derler bizim buralarda  1000 lira para verdim 4 saat bekledim arabanın düzeni de bozuldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 08, 2024, 02:37:22 »
Malesef araçlar eskidikçe orjinal parça bulmak zorlaşıyor haliyle tamirat ve yürütme işleride zorlaşıyor,teyzem rahmetli "Yavrum sağınızla solunuzla fazla oynatmayın " derdi yani doktora gitmeye çok hevesli olmayın heleki belli yaştan sonra kurcaladıkça başka sorunlar çıkar derdi,hocam size tavsiyem arabada çok bariz bir sorun yoksa çok kurcalatmayın elzem değişmesi gerekenlere en iyisini bulmaya çalışın o araçlar artık eskidi malesef.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 08, 2024, 09:23:44 »
Çok doğru Ümit kardeşim kesinlikle çok haklı bir durum . Orjinal yedek bulmak çok zor olduğu için vede araçlar  25 yaş üstünde olduğu için hani her yapılan müdehale her kaldırlan kaput bir yeri yaparken bir yeri bozma gibi oluyor ki bu çokca yaşıyorum yapılan bir işlem sonrası mutlaka  2 veya 3 kez sanayiye gidiyorum . Ustalar araba eski olunca yeni daha çok para kazanacakları araçlara bakıyor çırak kalfa yetiştirme aracı oluyor bizim araçlar öyle olunca da derdimiz tasamız bitmiyor . Kafam da yapılması gereken birkaç ana işi kaldı gerisi ufak detaylar yavaş yavaş toparlıyoruz bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 09, 2024, 01:11:22 »
İşiniz rast gitsin diyelim,kapak değişim sonrası araçtaki üst devirlerde yığılma problemi düzeldimi.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 09, 2024, 09:58:50 »
Merhabalar Ümit kardeşim

Dün Ayberk Japon Hamit Ustama gittim . Sıkıntılarımı söyledim sağolsun baktı ilgilendi bekletmedi beni . Sağ akis körüğü patlamış onu değiştirdi . akabinde direksiyon  kol körükleri epeydir yırtıktı başka servisler direksiyon kutusu revizyonu felan dediler açıkcası bende o işe girişecektim.Baktı bundan brişey yok boşluk yok hafif terleme var eksiltme sordu kontrol ediyorum eksilme yok dedim yağında körüklerini değiştirelim gresleyelim kurcalatma dedi . kol körükleri de yenilendi . Körük için aks sökülüyor bahaneyle körüklerin içlerindeki tüm gresler temizlenmiş yenilenmiş oldu .distribütör kapağını ben değiştirmiştim zaten . Yağ kaçağını gösterdim ustam sağ olsun hemen söktü oring conta kurumuş çatlamış kaçak ondan dolayıymıştı sertleşmiş özelliğini yitirmiş zaten . Oring conta buldurlar yenilediler .İşlem sonrası birde avans tabancası ile aracın avans ayarını  +10 derece olarak orjinal avans değerlerinden ayarladı . Rot balanscıya beraber gittik rot ayarlarını güzelce bilgisayarlı yaptılar .Birde far ayarı gitmişken yaptrıdık .

Motor kulağı olayınıda anlattım üzerinden eski çıkan kulağı yanımda götürdüm .Kulak gitmiş bu takmak olmaz değiştiren doğru teşhis koymuş fakat bu arabalar yan sanayi kulağı sevmez orijinal veya orjinale  yakın kalitede kulak olmadıkca tam randıman vermez ama 1 - 2 ay kullan lastik yapıp esnedikce daha alışır biraz daha düzene girer dedi . Orjinal kulak için  5000 lira civarı dedi onuda şimdi karşılayamam.

Günün sonunda avans ayarı biraz yüksekmişti onu yerine getirdiğinden mi bilmiyorum .Araba daha sessizleşti  vede  üst devirler daha canlandı .Kapak sonrası en bariz fark ilk çalışmada araba 900 devirde başlayıp  8-10 saniye sonra 1100 - 1200 devre çıkıyordu  .Kapak sonrası ilk çalışmada direk  1200 devre çıkıyor motor ısınıp hararet ortaya gelince 800 -900 devir aralığına düşüyor . Bu arada aracımın üstündeki buji kablolarını hiç begenmedi sen mi aldın bu uyduruk kabloları dedi bende yok üstündeydi dedim .Bunlar düzgün iş yapmaz sonra kaliteli kablo ile yenile dedi . Aklımda o var Ngk nın performans kabloları var onlardan almayı düşünüyorum bakalım ileriki safhada

Şu anlık aracımın ahvalinden memnunum çok şükür . Ustamlada konuştuk bunlar çok iyi arabalar ama herşeyin bir ömrü var artık bunlarda yoruldu dedi