0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan Bey Selamlar Hafta sonu uzun aramalar sonu japon Yec Marka kapak bulabildim kendim montajını yaptım . Eski orjinal fabrikanın taktığı kapağı da gene atmadım saklıyorum . Aracın çalışması ile alakalı bir değişiklik yok açıkçası. Ama bu tür aşınan ve ömrünü tamamlamış parçaları zamanında yenilemek lazım diye düşünüyorum . Arka motor kulağıda aşınmış onu da yenilettim ama vallahi yeniletmesem daha iyi olurmuş tam kopmuş değildi ama araba farklı bir vibrasyon başladı tekrar onun için gideceğim zaten akis körüğü de kenarından gitmiş yenilecek . gitmişken onuda yaptırırım . Eski kulağı atmamıştım daha önce başıma geldi 1000 lirada para verdik ama olmaz ise eskisini geri taktırırım .
Travers civatalarını işlem sonrası tekrar hepsini kontrol ettirdim onlardan yana sorun yok .Daha öncede babamın efsane kasa aracı varken başıma gelmişti arabada defransiyel sesi oluşmuştu çıkma orjinal kulak bulup taktırdım ama sorunun kulaktan olduğunu anlayana kadar kaç tane ustacık şanzıman indirmeye kalktı .Benim bu durumdan dolayı tecrübem olduğundan üzerinden çıkan eski kulağı tam kopmamış bir kenarı gitmiş aldım . En kötü çözüm olmasa işçilik hatası yan sanayi kulak kaynaklı sorun var ise eski kulağı taktıracağım . özellikle araba ilk marş esnasında sanki kasılmalı sert çalışıyor . Birde motorda vibrasyon hissediyorum