Gönderen Konu: yeni alanların eleştirileri elegant dizel m/m  (Okunma sayısı 4861 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Ynt: yeni alanların eleştirileri elegant dizel m/m
« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2009, 23:19:08 »
100.000 km de aracın sorunsuz olarak hala çalışıyor olmasının bir önemi yokmuş....
sanırım 100bin km çalışan bir aracın gözlük kabına gözlük sığabileceğini de anlamamışsınız.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2009, 23:19:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 04, 2009, 23:24:39 »
Toyotasa ilgileniyor mu?başlıklı konu açmıştım.Mutlaka okuyorlardır.Bu nedenle bırakın herkes memnuniyetsizliğini ya da övgüsünü dilediği gibi yazsın.Objektif olalım çünkü mutlaka, haberimiz olmadan bile birşeyler yapılacaktır.  !!!

Siz Toyota Motor Company'nin türkiyeye bakış açısı nedir biliyormusunuz? Bu bakış açısına bağlı olarak sabancının yapabilecekleri nelerdir fikriniz varmı?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 05, 2009, 00:00:23 »
Ben bu konuda Utku'ya katılıyorum... Toyota'nın dünyadaki pazar payı içerisinde Türkiye belki de %1 bile değil... Yani Türkiye'de hiç satmasa bu Toyota'ya bir şey olmaz...

Biz bu aracı niye alıyoruz? Yürüyeni ve motoru sağlam... İkide bir de arıza yapıp adamı sinir etmiyor... Abuk subuk eksiklikleri var tabi aracın... Ama yiğidi öldürün hakkını verin, bu kadar cins eksilerine rağmen arabanın artıları çok daha fazla ve bence şu anda her yönüyle alınabilecek en iyi araba kendi sınıfında...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 05, 2009, 00:28:08 »
bu konu da bir örnek vereyim

yeni çıkan avensis bu duruma en güzel örnek olur
bilindiği üzere yeni çıkan avensis ülkemizde donanım olarak çok sıkıntılı,
çünkü toyota donanım listesini sabancıya gönderiyor, bunun içinden seç diyor, sabancı 1.6 da daha çok, extra donanımlar istediğinde ise bunu kabul etmiyor, çünkü tr gibi küçük pazar için üretim bandımı değiştiremem diyor, netice de sabancı da zayıf donanımlı avensisi satmak için uğraşıyor,
sonra da biz forumlarda toyota böyle yaparsa türkiye de büyük pazar kaybeder diye birbirimizi yiyoruz...

bu anlamda birbirimizin sorunlarına yardımcı olalım, tecrübelerimizi paylaşalım ama araçlar üzerindeki eksiklerden dolayı birbirimizi kırmanın pek anlamı yok. çünkü sabancı sorunlarımızla-eksikliklerle ilgilense bile toyota motor company sorunlarla ilgili ama eksiklerle maalesef çok ilgili değil
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 05, 2009, 00:42:26 »
Tamam da Utku, Türkiye için üretim bandını değiştiremem diyor da şimdi bu 1.6 Avensis'i Türkiye'den başka yerde kim alır yahu? Avrupa'da 1.6 Avensis satılmıyor diye biliyorum... ABD'de zaten Avensis yok...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Mayıs 05, 2009, 04:00:59 »
Arkadaslar bence Toyota arabalarımız elestirilmeyi hak ediyor
Yani bazi arkadaslar kendi araclarini elestirmek istiyorlarsa ki bence haklilar bunda bir sakinca yok
Evet dayaniklilik saglamlik vs yuzunden bu araclari aliyoruz
Ama unutmayalim su an piyasada en pahali araclari toyota satiyor
bu fiyatlardan daha ucuza ford, renault, saab, citroen vb firmalarin cok daha donanimli olanlarini alabiliyoruz
Acikcasi biraz daha fark verip volvo s40 dynamic bile alinabilir
Toyota bence marka oldugu icin cok yuksek fiyat uyguluyor
Su an vw fiyatlarina yaklasti bir kac yil sonra belkide gecer
simdi diger firmalar cok daha donaımlı araclari (guvenlik dinamik esp, vsc, bagaj kapagi hidroligi, bagimsiz amortisor, katlanan aynalar, vs vs) daha ucuza satiyor ama toyata dunyanın 1 numarali firmasi oldugu halde bunlari koymuyorsa arabalarina bir sey demiyorum
sonucta toyota musterisi gercekten kaliteli bir musteri ve bu kadar yuksek paralari verdikten sonrada bu konforlari hak ediyor
acikcasi cok daha ucuz olan diger arabalardaki ozellikleri gordukce toyota nin neden bunlari arabalarina koymadigini merak ediyorum
Sadece corolla auris degil D sinifi avensis bile rakiplerine gore pahali olmasina ragmen yeterli donanıma sahip degil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 05, 2009, 08:45:03 »
Tamam da Utku, Türkiye için üretim bandını değiştiremem diyor da şimdi bu 1.6 Avensis'i Türkiye'den başka yerde kim alır yahu? Avrupa'da 1.6 Avensis satılmıyor diye biliyorum... ABD'de zaten Avensis yok...

tamam işte bende onu diyorum yaa
1,6yı avrupada en alt donanım olarak satıyorlar, esas donanımlarını 1,8 ve 2,0 da koymuş, o yüzden tr de sıkıntı oluyor
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 05, 2009, 12:58:23 »
Bence suç burada Toyota'dan ziyade bizim vergi sistemimizde... Adam sırf Türkiye için donanımını asla değiştirmeyecek... Bu belli...

Alper Soner kardeşim araçlarımızın eleştirilmeye layık olduğunu kabul ediyorum, yeri geldiğinde ben de laf ediyorum aracımı ama bir çoğumuz bunları bilerek aldık... Biz bunları bile bile, sadece araba az sorunlu ve sağlam diye alırsak çok da şikayet etmemizin bir faydası yok diye düşünüyorum... Sadece kendi kendimizin huzurunu kaçırırız...

Valla eksik tarafları var tabiki de ben aracımı kullanırken çok keyif alıyorum, şuyokmuş, bu eksikmiş açıkçası fazla takmıyorum...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 05, 2009, 22:33:25 »
Arkadaslar biz b u forumda diger kullanıcı arkadasları kırmadan uslubumuza dıkkat ederek sohbet yapıyoruz..Elbetteki herkesin düsünceleri birbirinden farklı olmak durumunda ama cogumuz bellli yasa gelmiş meslegi olan insanlarız..Toyota marka aracların eksileri cok olabılır ama dedigim gibi bu araracların en buyuk artıları cok buyuk masraf cıkarmadan rahat kullanmamız..Gözlük saklama yerıne gözlük sıgmıyo denmıs bu durumu müsteri hizmetlerine bildirenimiz varmı.yenı kasa corollalar güney afrıka üretimi standartı neye göre ayarlanmıs bilmiyoruz..Ancak  alper arkadasımız yenı corollalar 34,000 tl civarından baslıyo fiyatları.o fiyatta saab ve ya volvo alacagını söylemiş..Bence imkansız fiyatların euro olduguna dikkat etmemiş arkadasımız..Her marka  araclarında kullanılan malzeme ve donanıma göre fıyat belırlıyor..Bİde markanın ısmıde onemlı..Ona bakarsak çin malı araclar 18,000 lira sunrooftan deri dösemeye kadar hersey var buyrun onu alalım..yok olmaz nıye yedek parca yok servıs yok 2.el yok..Dedigim gibi arkadaslar sorunları yokmu var bunları elestırelım dile getirelim ama cok kafaya takarsanız aractan nefret etmeye heryerınden ses gelıyormus gıbı hissedersiniz baska araclarda ses yokmus gibi..(DEneyerek ögrendım).Utku kardesımın dedıgı gıbı acalım müzigimizi keyfımıze bakalımm..Kazasız belasız iyi gunlerde kullanın araclarınızı ne marka olursa olsun
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #29 : Mayıs 05, 2009, 23:38:55 »
eleştiren arkadaşlar haklı eleştirsinlerki bir dahaki modellerde daha dikkatli olunsun ama şunuda söylemeliyim gözlük konulması iiçin yapılmış olan yere sizde ruhsatı koyun (o sığar) ruhsatlık olsun fazla kafaya takmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #30 : Haziran 02, 2009, 14:42:07 »
Arkadaşlar katkılarınıza teşekkürler
Ben aracımı kullandıkça daha iyi tanıyorum ve değerlendirmelerimi yazıyorum.
42000 tl verip araç alıyorum herhalde beğenmesem almam değil mi?
Eleştirilerimiz daha iyisi için insanlık için :D
Değinmek istediğim yeni şeyler var
Aracımın müzik kontrol paneli arızalanmış. nasıl oluyor bilmiyorum
ekran karışıyor ve kayboluyor
1 nolu radyo hafızasına basıyorum sistem kapanıyor.
başka bir hafıza düğmesine basıyorum cd yi dışarı çıkarıyor.
beyni karışmış anlaşılan.
Bu arızanın sıklıkla olduğunu söylediler servisten
sebebine baktım avrupada navigasyonlu modeller satılıyor. bizdede muhtemelen önümüzdeki günlerde öyle olacak dolayısıyla idare etsin diye dandik bir sistem koymuşlar galiba
yine üzüldüm
bize fırça ile yıkatmayın diyorlar
arabayı 0 teslim alırken bantları söküp izlerini fırça ile temizliyorlar
ben hiç fırça sürmedim ama araba da fırça izleri var-siyah olunca bakımı zor oluyor-

işte öyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Haziran 02, 2009, 15:40:51 »
Yeni gordum
Tuncay arkadas volvo fiyatlarının euro olduğunu benim bundan haberim olmadıgını soylemis
Evet euro oldugunu bende biliyorum
BEn benzinli corollamı 40 bin TL ue alırken 1,6 dynamic paket dizel s40 i 43000 TL ye sifir alabiliyordum
Euro olarak fiyatı 21 bin euro ydu su an siteye tekrar bakilabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 02, 2009, 16:17:34 »
gözlük kapına gözlük sığmıyor ? ray-ban aviator gözlük kullanıyorum, kocaman birşey, üstelik XXL boyunu aldım, o gözlük kabıyla beraber sığıyor :D ne kullanıyorsunuz da sığmıyor? kemikli bir model falan mı? veya ille de kabıyla mı sığdırma çabanız var?

ve gerçekten anlayamıyorum madem araçta donanım arıyordunuz? neden bu aracı aldınız? almadan önce bakmadınız mı donanımlarına, bagajını açıp amortisör var mı diye kontrol edeniniz olmadı mı? ya çok daha ucuza megane II alırdınız, çok ciddiyim, bir dolu oyuncak olurdu(donanım) bu aracı alıp donanım zayıflığına laf etmek de yersiz..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 02, 2009, 16:25:05 »
gözlük kapına gözlük sığmıyor ? ray-ban aviator gözlük kullanıyorum, kocaman birşey, üstelik XXL boyunu aldım, o gözlük kabıyla beraber sığıyor :D ne kullanıyorsunuz da sığmıyor? kemikli bir model falan mı? veya ille de kabıyla mı sığdırma çabanız var?

ve gerçekten anlayamıyorum madem araçta donanım arıyordunuz? neden bu aracı aldınız? almadan önce bakmadınız mı donanımlarına, bagajını açıp amortisör var mı diye kontrol edeniniz olmadı mı? ya çok daha ucuza megane II alırdınız, çok ciddiyim, bir dolu oyuncak olurdu(donanım) bu aracı alıp donanım zayıflığına laf etmek de yersiz..

+1
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Haziran 02, 2009, 17:20:21 »
Babamda 1 hafta önce aldı 1.6 Elegant A/T yi ama işe ve gideceği heryere AE101 le gidiyormus hala :):)

Adam alısmıs 13 yıldır kırmızı ısıkta en önde kalkmaya şimdi yediremiyor heralde geride kalmayı :)

Biz corollayı alırken Jettanın Civicin Focusun Meganın arasından tercih ettik donanım yada motor çoğu aşağı yukarı aynı yukarda bir abiminde dediği gibi bu aracın degeri 2009 ta degil 2019 da anlasılır :)
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Haziran 02, 2009, 17:34:06 »
ali suat bize de aynı sizdeki gibi ikisi birden var 2009un da 0-100 hızlanması 10.4 diyecektim ki tam otomatik olduğunu farkettim..bir de biraz kullansın yeniyi alışır eskinin yüzüne bakmaz :( bizim evde öyle oldu bana sat yeni birşey alalım demeye başladılar :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Haziran 03, 2009, 03:04:59 »
bizimkiler esksini çocukları gibi seviyorlar sanmıyorum öyle yapacaklarını bu arada ankara biliyosun her yer yokuş birde hergün tandogandan oran şehrine git gel cidden performanslı arabaya alısınca diğerleri kötü oluyor
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 03, 2009, 03:40:25 »
bu fıyata bundan daha ıyı bır araba soylesene :)

CİVİC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Haziran 03, 2009, 08:26:23 »
bizimkiler esksini çocukları gibi seviyorlar sanmıyorum öyle yapacaklarını bu arada ankara biliyosun her yer yokuş birde hergün tandogandan oran şehrine git gel cidden performanslı arabaya alısınca diğerleri kötü oluyor
yeni corollanın performansına laf etmen çok garip geliyor bana :blink: bizdeki uçuyor ya, ae101den daha bile iyi diyebilirim..sadece ae101 hızı daha çok 'hissettiriyor'