Gönderen Konu: yeni alanların eleştirileri elegant dizel m/m  (Okunma sayısı 5101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
yeni alanların eleştirileri elegant dizel m/m
« : Mayıs 04, 2009, 14:39:39 »
arkadaşlar merhaba

yeni aracımla ilgili şu düşüncelerimi paylaşmak istiyorum

1. yakıt güzel gayet tasarruflu
2. yol bilgisayarının düğmesini çok saçma bir yere koymuşlar. direksiyon veya kollarda olmalıydı
3. sadece bir cam otomatik yakışmamış
4. gözlük kabına güneş gözlüğüm sığmıyor hiçmi ölçmemiş tasarlayan adamlar hayret
5. radyoda kanal aramayı direksiyondan yapamıyorum manuel yapmak zorundayım hiç yakışmamış ters olmuş direksiyondan frekans arama station geçişleri manuel olmalı daha uygun aslında ikiside direksiyondaki iki fonksiyona da yarayan tek tuşla olmalıydı
6. aracın anahtarı rezalet kazık gibi sadece aç ve kapa ne bagaj açıyor nede cam kapatıyor
7. vites geçişleri ilk üç viteste problem birde rampada vites karışıyor.

41.750 lira veriyorsam bunları beklerim. otomatik vites değil diyorlar ama fiyat farkı o kadar kalite o kadar değil

yazarsanız sevinirim

Toyota Club Türkiye

yeni alanların eleştirileri elegant dizel m/m
« : Mayıs 04, 2009, 14:39:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni alanların eleştirileri elegant dizel m/m
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2009, 14:44:37 »
bu fıyata bundan daha ıyı bır araba soylesene :)
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2009, 14:47:50 »
Dursun bey, diğer konunuzda da belirtildiği üzre Tanışma bölümüne uğramanızı hala bekliyoruz :)

Ayrıca Corolla görüşlerini topladığımız bir konu da hali hazırda vardı zaten, o konuya baş vurabilirsiniz. Hatta yeni konu yerine o konuya cevap yazsaydınız daha şık olurdu.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2009, 14:54:40 »
aslında asıl sorunlardan bahsedenlere bakıldıgında hemen hemen hepsının bundan bır oncekı arabası gene toyata.degerlendırmelerını oncekı arabalarının kalıtesıne gore degerlendırıyorlar.bahsettıgınız sorunlar bence omemsız detaylar acaba yol bılgısayarını ne sıklıkla karıstırıyorsunuz ? cam otamatıgının hepsı otomatık olsa ne olur amac surucunun kı ıse o otomatık yolcular ıcın cok onemlı degıl bence.radyo dıreksıyondan aranıyor bıraz basılı tutmanız lazım o kadar.anahtar tıpık japon :) ole olmayan japon yok nerdeyse. vıtes gecıslerı ıcınse araba manuel bır arac bunu goz ardı ettıgınızde,otomatık gıbı kullandıgınızda verım alamassınız gayet normal.
bu paraya opel alırsın,ford alırsın basına gelmedık kalmaz.vw alamassın alsanda ısletme malıyetı bomba gıbı servıse gırdımı hapı yuttun  baskada araba kalmadı zaten  :):)
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2009, 15:15:22 »
bir arkadaşımız hoşuna gitmeyenleri söylediğinde, işte reno alsaydınız şöyle kötü olurdu, honda alsaydınız şöyle kötü olurdu , bu paraya bu kadar deniliyor. hoşuna gidenleri söylediğinde ise işte toyota kalitesi budur deniliyor.
arabanın fiyatının, gözlük kabına gözlük sığmaması ile ne alakası var ki, kaç liralık bir aracın gözlük kabına gözlüğün sığmasını beklememiz gerekiyor? yol bilgisayarının düğmesi olabilecek en iyi yerde mi? direksiyondaki kumandaların daha iyisi olamaz mıydı ?
eğer beğenmeyenlerin fikirleri olmasaydı, bir araç hiç bir zaman gelişemezdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2009, 15:21:29 »
Bu platformun adı toyotaclub olsada değerlendirmelerin objektif olması gerekiyor
Benim değerlendirmelerim bir markaya has değil hangi araç olursa olsun bu fiyata bu özelliklerin olması gerekiyor.
beğenmesem toyota almazdım değil mi
bundan önce focus vardı bende 2005 modeldi anahtarı bagaj açıyordu cam kapatıyordu şofördeki cam anahtarlarının hepsi otomatikti
diğer markalarda yol bilgisayar anahtarı ya direksiyonda yada silecek kolunda devir göstergesi üstündekine ilk defa rastladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2009, 15:22:58 »
Mustafa bey nereye basılı tutmak gerekiyor direksiyondan frekans araması için anlayamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2009, 15:45:35 »
10 yıl sonra nasipse görürüz hangi araba daha kaliteliymiş. İlk bakışta bir sürü problemi var aracın ama 10 yıl sonra muadilleri ile karşılaştırınca belli olur kalitesi... 
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2009, 16:00:05 »
Mustafa bey nereye basılı tutmak gerekiyor direksiyondan frekans araması için anlayamadım

direksiyonda kayıtlı kanalları gezmek için kullandığınız tuşa basılı tutun frekans taramsı yapacaktır
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 04, 2009, 16:15:17 »
Dursun bey bunlar çok ince hesaplar...
Toyota da neden yokun cevabı şu, krizde toyota ile ilgili battı, zor durumda gibi haberler duyuyor musunuz?
Bu firma bu kadar ufak hesaplar sayesinde bugün ayakta....

Aracınızı severek kullanın, bu tip noktalara takılmayın, dizel aracınızın 100.000 km yi geçtiğinde hala tek marşta çalışacak olması sizi daima mutle etsin

(biraz önce burada bir opel vardı, 80.000 km deki araba çalışmamak için elinden geleni yaptı)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2009, 16:47:43 »
arkadaşlar merhaba

yeni aracımla ilgili şu düşüncelerimi paylaşmak istiyorum

1. yakıt güzel gayet tasarruflu
2. yol bilgisayarının düğmesini çok saçma bir yere koymuşlar. direksiyon veya kollarda olmalıydı
3. sadece bir cam otomatik yakışmamış
4. gözlük kabına güneş gözlüğüm sığmıyor hiçmi ölçmemiş tasarlayan adamlar hayret
5. radyoda kanal aramayı direksiyondan yapamıyorum manuel yapmak zorundayım hiç yakışmamış ters olmuş direksiyondan frekans arama station geçişleri manuel olmalı daha uygun aslında ikiside direksiyondaki iki fonksiyona da yarayan tek tuşla olmalıydı
6. aracın anahtarı rezalet kazık gibi sadece aç ve kapa ne bagaj açıyor nede cam kapatıyor
7. vites geçişleri ilk üç viteste problem birde rampada vites karışıyor.

41.750 lira veriyorsam bunları beklerim. otomatik vites değil diyorlar ama fiyat farkı o kadar kalite o kadar değil

yazarsanız sevinirim

Yazdığınız maddelerin hepsine kesinlikle katılıyorum. Daha önce hiç toyota almamıştım. Bu markayı kullanan arkadaşların tavsiyeleri, şirketde kullanılan araçların sorunsuzluğu ile buna karar verdim.
arabanın 100 bin km de olduğu aslında beni pek de ilgilendirmiyor.
10 bin km de fren balatası için 5, patlak ön kolon için 1, v kayışı sesi için 1, arka pandizot yalıtımı için 1 kere servise gitmek beni ilgilendiriyor.
kraldan çok kralcı olmaya gerek yok. arabanın deposundan gelen sesi duymayan bu şekilde üretim bandına çıkartıp binlerce araba satan mühendisliği ben neyleyeyim?

bir şekilde servislerin buralardaki şikayetlerle ilgilenip, bu işi düzeltecek insanlarla paylaşabilmeleri gerekiyor. Bu ve benzer sitelerdeki bilgi havuzuna, onca insanın görüşlerine ulaşabilmek bile toyota daki insanlar için büyük nimetdir.

mesela arkadaşımız ne güzel yazmış kesinlikle katılıyor ve sormak iserdim... o gözlük bölmesini oraya hobitler için mi yaptınız? 3 tane güneş gözlüğüm var bir tanesini sığdıramadım.

erkan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2009, 17:55:20 »
arkadaşlar bu yazıları inanın zevkle okuyorum.insanın bu günlerde bayağı hatta çok ciddi paralara alınan bu arabaları eleştirmesini de normal buluyorum.toyotanın sorunsuzluğu deniyor benim arabam daha 14 binde bir sorun yok gibi görünüyor ancak ben bu arabanın iç mekanını acımasızca eleştireceğim.ben el kitabında okudum o bölüme gözlük konacağını. şaka yapmışlar dedim kendi kendime ya gerçekten hayret oraya gözlük sığar mı kardeşim.o zaman yapan mühendise gel kardeşim sen buraya kendi gözlüğünü koy!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 04, 2009, 18:02:28 »
Benim gözlük sığıyor...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 04, 2009, 21:02:16 »
Bende bir toyota fanatiğiyim ama eleştirmek gerektiğinide düşünüyorum
Benimde en sinir olduğum bagaj ve bagaj kapağı kaplamaları oldu çok adi bir plastik üzerine ince bir halıfileks diyemiyeceğim bez yapıştırmışlar kalitesizlik resmen akıyor 99 boranın bagajına bakıyorum yeni corollanın içindeki yer halısından kaiteli ve kalın Ya bagaj kapağına hala hidrolik piston koymadılar eski tip metal kollar var içine yük koyduunuzda koyduğunuz malzemeyi sıkıştırıyor
İnanın yürüyeni ve motoru bu kadar sağlam olmasa kesinlikle corolla almam Çünkü kör değil şükürler olsun farkı görebiliyorum
Yanılmıyorsam arkadaşların demek istediğide bu Toyota bu dediklerim ve arkadaşların bu söylediklerinde yolda kalıyor malesef
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 04, 2009, 21:27:12 »
elbette eleştirilecek, neticede toyotanın sahibi değiliz....
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 04, 2009, 21:39:12 »
Araçlarımızın eleştirilecek yönleri elbetteki var biz bu forumda aynı sorunları yaşamıs çözüme kavusturmuş diger kullanıcı arkadaslarımızla birlikte sorunlarımızı çözmeye çalısıyoruz..1.4 d4d elegant manueli test ettim benzinli kullandıgım için genelde dizelin sesi farklı gelıyor ama araba okadar gürültülü çalısmıyo.Güzel araba ama iç mekanda ucuza kaçılmış gibi duruyo..Ayrıca biz araclarımızın az sorun çıkarması ve sorunsuzluguna çok güveniyoruz..Diger firmaların forum sayfaları var lütfen onlara bir göz gezdirin ve şikayetlere bakın aklınıza gelmeyecek şikayetler..Artısı ve eksi siyle araclarımıza severek binmedikten sonra eziyet halıne gelir..Ben ce utkunun dedigi gibi bu yollarda hafif müzigi açıp sürmekten başka edecegimiz bişey yok..ARaclarınızı kazasız cezasız iyi günlerde kullanmanız dilegiyle..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mayıs 04, 2009, 22:31:35 »
bazı arkadaşlarımızın eleştirilere daha sorunsuzu yok, siz bi de bilmem ne marka alsaydınız başınıza neler gelirdi, 100000km sonra benzerlerine bakın gibi cevap vermelerini garip buluyorum, 100bin km yada 10 yıl sonra şu an sığmayan gözlük oraya sığacak mı, rahatsız edici yerdeki ekran düğmesi kendiliğinden direksiyona gelecek mi diye merak ediyorum.
toyota 100bin km hizmet edecek bir düğmeyi direksiyona koyamaz mı yada o bölmenin gözlük girecek şekilde olması aracın 100bin km yapmasına bir engel midir?
her eleştiriye daha sağlamı yok mantığı ile yaklaşmak ne kadar doğru bilemiyorum. gelirimizdeki biraz az/biraz çok bir artış yada azalışla başka markaların o kadar da uzak olmadığını düşünürsek, toyota ceo'su gibi davranmaya gerek yok diyorum.
gerçek tecrübelerin bulunduğu bu site, arkadaşımızın da belirttiği gibi araç üreticileri için bulunmaz bir nimettir ve sizin bir sonraki toyotanızın daha sorunsuz ve sağlam olması için de bir fırsattır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 04, 2009, 22:42:26 »
100.000 km de aracın sorunsuz olarak hala çalışıyor olmasının bir önemi yokmuş....
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 04, 2009, 23:11:36 »
Selcuk bey kımse toyotanın avukatlıgını yapmıyo bu marka aracların kullanıcıları olarak bırbrırımize fikirlerimizi sunuyoruz..DEdikleriniz dogru gözlük için yapılmıs bır yerın kucuk gelmesı  haklısınız ama baska markaların forum sayflarına goz atın ondan sonra arabanıızn sagına soluna yorum yapın..En az şikayet hale toyota marka araclarda..Bende kendı arabamı cok elestırıyorum ses gelıyor motor sesı fazla su var bu var bakınız, gecmıstede konu acmısımdır ..Ancak emsalındekı araclarda daha ıyı araclar deıller..Ona göre benim aracım 2004 ve yag degiştirmedklten baska bişey yapmadım..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #19 : Mayıs 04, 2009, 23:18:02 »
Toyotasa ilgileniyor mu?başlıklı konu açmıştım.Mutlaka okuyorlardır.Bu nedenle bırakın herkes memnuniyetsizliğini ya da övgüsünü dilediği gibi yazsın.Objektif olalım çünkü mutlaka, haberimiz olmadan bile birşeyler yapılacaktır.  !!!