Gönderen Konu: Prins bozuldu bu sistem pişmanlık mı?  (Okunma sayısı 2036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Prins bozuldu bu sistem pişmanlık mı?
« : Şubat 16, 2024, 13:23:57 »
2019 son aylarında Prins Technomax kit taktırdım. Araç 40 bindeyken taktırdım. Ve 110 bini geçti periyodik bakımları lpg filtre değişimleri zamanında yapıldı. O zaman Atiker in en üst modeli 1800 iken 3100 tlye bu kiti taktırdım. Sebep satan kişinin öve öve bitirememesi. 2 yıl fabrika garantisine ek 5 yılda ben garanti veriyorum demesiyle güvendim taktırdım. Bunun bide filtreside çok pahalı muadil de takılamıyormuş sisteme barkod mu ne giriliyormuş. Sistemi bilmem anlamam taki iki hafta öncesine kadar. Araçta geç çalışma problemi başladı. 10 12 sn marş çevirmek gerekiyordu. Sistemi takan yetkili Prins servisine durumu anlattım regülatördendir dedi muadili atiker 2000 ama orjinali 4000 dedi ben anlamam sıkıntı çıkmayacak şekilde olması için hangisi dedim prins dedi tamam dedim değiştirdi. Technomax yerine ecomax regülatörü takmış. Neyse 4000lik olduk ordan çıktım. Bir kaç saat sonra aracı çalıştırdım yine geç çalıştı. Servisi aradım gel enjektör kontrol edelim dediler. Meğer enjektöre bakmamışlar. Oda kaçırıyomuş. Onu da değiştirerek 4 bin talep ettiler. Herhangi fatura felan da kesmediler. Ankara'da meğer regülatör orjinal Technomax 3300 onların beni araca taktıkları ecomax regülatör 3000 miş. Enjektör 3300 tlymiş en az 1500 1600 tl fazla almış. Bana dedim bir sebep söyeyin neden olur neye dikkat edeyim. Bunu bilemeyiz birçok sebepten olabilir dedi.

Şu an kendimi acayip kandırılmış hissediyorum. 4 yılda regülatör enjektör hemde aynı anda bozulur mu? Prins pişmanlık mı?  Bu prinsin servislik verdiği kişiler hakkında bişey yapabilir miyim? Görüş ve yorumlarınızı merak ediyorum
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Toyota Club Türkiye

Prins bozuldu bu sistem pişmanlık mı?
« : Şubat 16, 2024, 13:23:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Prins bozuldu bu sistem pişmanlık mı?
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2024, 15:34:37 »
2 yıl fabrika garantisine ek 5 yılda ben garanti veriyorum demesiyle güvendim taktırdım.

Peki bu garanti nerede işinize yarayacak merak ettim. Mesajınızdan anladığım kadarıyla  regülatör de, enjektör de garantiye girmemiş.  Daha dün akaryakıt istasyonundaki pompacı abi yazık değil mi, bu zamanda benzinli yada dizel arabaya binilmez, neden lpg taktırmıyorsun dedi.  Sizin düştüğünüz tarz durumlar korkutuyor beni açıkçası. Geçmiş olsun.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2024, 19:46:21 »
Bende 2 sene benzinle bindim. Çevremdeki arkadaşlar sürekli taktır dedikleri için yüzde 50 tasarruflu kullanalım diye taktırdım. LPG montaj eden firmadan çok prins firmasıyla alakalı bu sorun. Adam belli ki uzun süre böyle sıkıntı görmemiş beni buldu. Senin evet erken bozulmuş diyor. Hani bu atikerden ondan bundan iyiydi. Atiker olsa 3500 e biterdi diyor. Ben atiker gold taktıracaktım beni prinse kendi ikna etti. Şimdi de hatırlamıyor doğal olarak.
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2024, 19:56:53 »
Sizin servis seçimi hatalı olmuş gibi. Geçmiş olsun. Ben prins taktırdım. 30 bin km ve yaklaşık 1 yıl kullandım. Filtre bakımında ayar istedim. Motor çalışırken küçük bir gecikme oluyordu.

enjektörlerin fazla büyük bağlandığı söylendi. 1.8 motor olduğunda büyük hacimli enjektör taktıklarını düşünmüştüm. Neyse enjektör seçimi hatalı olduğu için enjektörleri değiştirdiler. Ayarları yapmak için defalarca gittim, okuduk, yaptık, denedik. Orta bir düzen tutturduk. Neticede ürün garantili olduğundan enjektörleri ücretsiz değiştirmiş olduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2024, 20:11:00 »
Çok geçmiş olsun ben de tiggo 7 araca lpg taktiracagim ama servislerin lpgli araci servis içine kabul ederek yıllık bakimlari yapmaya başlamalarıni bekliyorum henüz hepsi lpgli arac sokmuyor içeriye 5 yıllık garanti çöpe gitsin istemiyorum motor harici tabi lpg ye gelince en iyisi prins olsun diye düşünüyorum ama diğer taraftan cangaz var yerli uygun fiyatlı çok övülen bilemiyorum zamanım var takipteyim burdan varsa tavsiye alabilirim
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2024, 21:21:29 »
Madem İstanbul'dasınız,hem zamanınızda var,Candan mühendislik  adındaki firmaya gidin,bildiğim kadarıyla bir kaç lpg markasının bayisi,size aracınıza göre ürün önereceklerdir,Tiggo'daki motorlar Mitsubishi teknik destekli diye duymuştum,mutlaka ona uygun marka tavsiye edilir ancak forumda kullananlardan Atiker Gold fiyatı,yedek parça ve bakımı uygun gibi görünüyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2024, 02:50:34 »
Kesinlikle Prins taktırmayı . Filtresi çok pahalı. Muadil uygun fiyatlı filtre taktırmıyorlar sistemden dolayı. Ben 20 bin kadar beklemiyorum heralde. yaşamadım ama filtreniz eğer 20 bin yada belli bir saati varmış onu doldurunca gaz sistemini kapatıyormuş. Atiker gold güzel seçim olabilirmiş. İstanbulda Candan mühendislik, Ankara da şimşek otogaz tavsiye edebilirim bildiğim kadar
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2024, 13:07:01 »
Mustafa bey öncelikle geçmiş olsun . Ben sizin anlatımınızdan taktırmış olduğunu işletmenin hem işini hakim olmayan hemde müşteri odaklı degil müşterinin cebi odaklı bir işletme olduğu kanaatine vardım  ki .Geç çalışma olaylarında en büyük nedenlerden bir muhtemel enjektörlerden birini tam kapatmaması kaynaklıdır ki takım degil tek de değişebilir. enjektörlerden hangisinin kaçırdığının tespitini de yapmak kolay zor degil . Regülatör arızası olmadığı halde yani 1 tane enjektör arızalı ise bile size yeni sistem parası ödetmişler resmen  . Sizin yerinize olsam firmayı prins firmasına şikayet ederdim  . Firmadan eski araçtan sökülen arızalı dene malzemeleri alın isteyin dışarda kontrollerini yaptırın . eminin tek bir enjektörden kaynaklı sorun için oda  1000 liralık bir işi için cebinizden  8000 lira çıkmış . Beyin diyaframı değiştirilebiliryor .Enjektörler den sadece arızalı olan değiştirilebiliyor .tam bir çarpma tokatlama hikayesi olmuş .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2024, 13:38:14 »
Lpg de bu tarz sorunların çoğu denk geldiğim kadarı ile söylüyorum servis ile alakalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2024, 13:46:15 »
Tavsiye için teşekkürler chery 1.6 turbo motorlar benim araştırıp bildiğim kadarıyla fiat 1.6 motorların geliştirilmiş hali chery nin kendi ürettiği kendini kanıtlamış saglam motorlar tiggo 7 araclar yıllardır birçok ülkede satıldı kendini kanıtladı ödüller aldı katar rusya avustralya Kazakistan meksika vs sanziman ise getrag islak cift kavrama o da sağlam ama iste tek kriterim toyota gibi lpg li araci lpgsiz arac gibi serviste bakımlarını motor harici garantisini devam ettirmek bakalım takip ediyorum ayrıca aklımda Candan mühendislik değil de beylikduzunde ay Otogaz var orası var ora da prins bayisi ustalar tecrübeli nezaketli ve candan kadar yoğun değil daha ilgili görüyorum
Yaşanan sorunlar bence de o prins servisinden kaynaklı duruyor sikayet edilmeli bence de ...
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2024, 23:30:42 »
Mustafa bey öncelikle geçmiş olsun . Ben sizin anlatımınızdan taktırmış olduğunu işletmenin hem işini hakim olmayan hemde müşteri odaklı degil müşterinin cebi odaklı bir işletme olduğu kanaatine vardım  ki .Geç çalışma olaylarında en büyük nedenlerden bir muhtemel enjektörlerden birini tam kapatmaması kaynaklıdır ki takım degil tek de değişebilir. enjektörlerden hangisinin kaçırdığının tespitini de yapmak kolay zor degil . Regülatör arızası olmadığı halde yani 1 tane enjektör arızalı ise bile size yeni sistem parası ödetmişler resmen  . Sizin yerinize olsam firmayı prins firmasına şikayet ederdim  . Firmadan eski araçtan sökülen arızalı dene malzemeleri alın isteyin dışarda kontrollerini yaptırın . eminin tek bir enjektörden kaynaklı sorun için oda  1000 liralık bir işi için cebinizden  8000 lira çıkmış . Beyin diyaframı değiştirilebiliryor .Enjektörler den sadece arızalı olan değiştirilebiliyor .tam bir çarpma tokatlama hikayesi olmuş .

Bence sorun tamda sizin söylediğinizden. Çünkü enjektörü sabunla kontrol etti tam gaz girişindeki enjektör kaçırıyordu. Ama ecomax regülatörünü taktı ilk gittiğimde. Ve regülatör kesinlikle sorunlu olmadığı kanaatindeyim. Parçalarımı aldım. Prinse şikayetvar üzerinden şikayette bulundum. Geri dönüş sağlanmadı 3 gündür. Prins hakkında ve lpg servisi hakkında nasıl bir yol izleyebilirim?
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 19, 2024, 01:38:33 »
Benim corolla aldığımda yaptığım hataya düşmüşsünüz. Bende garanti olsun usta vs ile ugrasmayayim diye brc bölge bayisinde montaj yaptırdım ve 2 yıla yakın sorun yaşadım. Çözümü yine sanayide iyi bir ustada buldum. Siz sizin aracınız ve lpg kitini bilen iyi bir usta bulun. Aracı ve eski parçaları gösterin. Yapılan işlemler gerekli miydi en azindan bunu öğrenir ona göre hukuki olarak devam edersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 19, 2024, 09:31:19 »
Bence sorun tamda sizin söylediğinizden. Çünkü enjektörü sabunla kontrol etti tam gaz girişindeki enjektör kaçırıyordu. Ama ecomax regülatörünü taktı ilk gittiğimde. Ve regülatör kesinlikle sorunlu olmadığı kanaatindeyim. Parçalarımı aldım. Prinse şikayetvar üzerinden şikayette bulundum. Geri dönüş sağlanmadı 3 gündür. Prins hakkında ve lpg servisi hakkında nasıl bir yol izleyebilirim?

Bu süreçte farklı yollar izlenebilir. İşlemi yapan işletmeye kendi regülatörünüzün geri takılması istenip taktıkları regülatörü sökmelerini kendi sağlam parçanızı geri takıp paranızı geri iade dilmesini isteyebilirsiniz. Ayrıca işletmeye konuyu kendinizinde araştırıp sadecre arızalı enjektörün değiştirebildiğini öğrendiğinizi gene kendi çalışan 3 enjektörünüzün takılmasını ve sadece arızalı olanıun yerine yenisinin takılmasın isteyebilirsiniz . Ve burdan dogan 3000 lira ve beyinden doğan 4000 lira ödemenizi talep edebilirsiniz . İşletme sahibi çok yüksek ihtimal bunu kabul etmeyecek ürünler takıldı kullanıldı diyecek . Veya onlarda da sorun vardı diyecek . Bu karşın arıza tespitini siz yaptınız usta sizsiniz ama ban boşatan yere 7 binlira para harcattınız benden para almak için bunu kasıtlı yaptığınızı düşünüyorum deyin . En kötü ihtimal kendi orjinal regülatörünüzü taktırarak 4 bin liranızı kurtarın .Enjektörler de ileriki tarihte arıza yapma durumuna karşın elinizde saklarsınız .

Başka yol ise İstanbul da Candan Mühendislik var  Yılmaz Candan kendisi lpg konusunda duayenlerden diyebilirm  .Kendisine başınızdan geçenleri anlatın elinizdeki parçaları da götürün test etmesini rica edin  . Hatta o bu şekilde mağduriyet videoları çekip sosyal medyaya veriyor . Sizi mağdur eden firmayı orada ifşa edin . Yılmaz beyden Prins yetkilileri ile irtibata geçmek için yardım isteyin  .

İlk önce mutlaka ilk lpg yin takan yere gidip onlarla sorununuzu çözmeye çalışın . Olay büyümeden paranızı kurtarmaya çalışın . Yanaşacaklarını pek sanmıyorum ama .Buna karşı tüketici hakem heyetine başvurarak bilirkişi tespitini yaptıracağınızı .Candan mühendisliğe sökülen paraçaların testini yaptıracağınızı söyleyin .Olay büyümesin sağlam parçalarımı takın sadece arızalı enjektörü değiştirin 7000 binliramı iade edin deyin .

Sanayide bu tür işler zor . Ama göz göre göre de insanın kandırılması ağrına gidiyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2024, 10:44:51 »
İstanbul da yaşamıyorum. LPG yi ilke taktırdığım prins bayisine gittim zaten. Ancak dediğiniz gibi regülatör de bozuktu o da kaçırıyordu dedi. Sonra dedim ben bunun arkasını ararım ikisinin aynı anda bozulması notmal değil felan. Tamam siz ipragazı arayın onlar zaten bize dönüş yaparlar dedi. Ancak ipragaza ne telefondan ne mail yoluyla ne de şikayet var yoluyla dahi ulaşamadım. Belli ki biz paranın üzerine soğuk su içeceğiz. Ankara'daki prins servisi 500 bin km ye kadar kullanan prins enjektör var dedi. Bizimki 70 binde gitti. Regülatör desen bozulması çok anlamsız geldi. Adamın suratı asıldı morali bozuldu. Daha gaz bi göstergesini bile düzeltemeyenlere bayilik vermişler.

Candan mühendislik ile görüştüm bizde yedek parça yok bulunduğunuz yere yakın Kayseriyle görüşün dedi usta.
C.C.li =)