Herkese selamlar. Günümüz ekonomisi ve zorluğu içinde konuyu hortlatıyorum

2013 Auris aracım için iki aydır arka amortisör ve helezon arayışına girdim. Part No: 4853009W10 arka amortisörler. Eski başlıkları, yorumları okudum. Farklı forumlarıda gezdim, 80₺ lerden 150₺ lerden bahsedilirken fiyatlar şimdi serviste orj. için 2450₺ arka amortisörün tanesi. Helezon yaylar daha pahalı. Aşağıda özet geçtim, benimle aynı dertten mustarip arkadaşlara fikir vermesi ve varsa yorum, tavsiyelerini paylaşması için.
ilk tercih hep KYB excel G olmuş. Part No: KYB 3448008
Ancak şöyle bir sıkıntı var KYB Türkiye'de bir süre ithalatı durdurmuş ama şu sıralar bazı modelleri parça isteğine bağlı getirtiyorlar ki buda toptan siparişlerle oluyormuş. Perakende hiç şansımız yok. Eski kasa Corolla ve rav4 için tek tük çıkıyor. Tek tük başka markalarda KYB ürünleri var. En önemli nokta ise orijinal ile çok yakın fiyat seviyesinde ki bu durumda orijinal almak daha mantıklı.
İkinci tercih Sachs amortisörler var. Part No: SACHS 318 508 (314 890 artık üretilmiyor)
Fiyat daha uygun kolay bulunuyor. Genel memnuniyet yorumlar iyi.
Üçüncü sırada çok tartışılan kimi memnun kimi değil Monroe var. Temini için şu sıralar biraz araştırma gerektiriyor. Part No: MONROE G1095. Oda orj.ene kıyasla daha uygun.
Diğer markalar TRW, CEY, Votto, Maysan... Bilstein B4 var orj.den daha kaliteli deniliyor ki eskiden fiyatıda yüksekmiş. Şu anda oda bulunmuyor.
Helezonlara daha girmedim o konuda netleşince ekleyeceğim.