Gönderen Konu: Koaksiyel Hoparlör, Jbl mi Pioneer mi ?  (Okunma sayısı 4289 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Koaksiyel Hoparlör, Jbl mi Pioneer mi ?
« : Ekim 06, 2023, 22:02:08 »
Merhaba arkadaşlar,
Muhtemelen çok tartışılmıştır, ama genelde subwooferlerini karşılaştırıyorlar iki markanın.  Ben tam tersi koaksiyel hoparlör tavsiyesi isteyeceğim.
Aracım  Qashqai 2014.  Eski multimedyayı değiştirip, 48 band grafik eqolazerli DSP  özellikli  android multimedya var üzerinde, daha yeni aldım. Her ne kadar doğru bilmiyorum ama 4*50 watt çıkışı olduğunu yazıyor özelliklerinde.

Mevcutta  Navigold 300w koltuk altı slim bas var. Bass gayet yeterli benim için. Yani kesinlikle ekstra anfi kullanmayacağım.
1-Araç hoparlöründe hiç değişikliğe gitmeden, şu eski milyoncu diye tabir edilen yerlerden alınma iki tweeteri kapılara bir şekilde monte ettim. Amacım çok masrafa girmeden tiz ihtiyacımı karşılamaktı.  Çok kulak tırmalayıcı tiz sesi aldım. Çok rahatsız edici. Hemen söktüm.

2-Ön iki hoparlörü Pioneer TS-G1620F (2 yollu) ile değiştirdim. Ses tok, çok güzel, biraz basa da yardımcı oldular. Ses tatminkar ama malum olduğu üzere pioneer hoparlörler tok bir ses verirken tizlerde oldukça cimriler. Ben birazcık daha tiz ses istiyorum. Bu nedenle arka kapılardaki hoparlörleri de değiştirme fikrim var. Ama bu sefer onları iki değil 3 yollu istiyorum. Fiyat maximum 1800 civarı olsun. İki modeli düşünüyorum. Dediğim gibi amacım biraz daha tiz hissetmek.

Pioneer TS-R1750s 250w 40w RMS
Jbl Stage2 634 250w  40w RMS

Dediğim gibi önceki aracımda da pioneer hoparlör kullandım az çok karakteristiğini biliyorum. Pioneer 3 yollu olunca tizde daha tatminkar davranır mı?   Ama jbl konusunda ise hiç bir bilgim yok.  Fikirleriniz nelerdir ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Koaksiyel Hoparlör, Jbl mi Pioneer mi ?
« : Ekim 06, 2023, 22:02:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Koaksiyel Hoparlör, Jbl mi Pioneer mi ?
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2023, 23:27:52 »
Aslında ikisinide deneyerek alabilirsiniz ses sistemi satan yerlerde bunların denemesi yapılır,iki markada iddalı üretimler yapıyor ama orjinalini bulmak kaydıyla,çünkü çin menşeli olanları oldukça fazladır biri japon diğeri Amerikan ama orjınal ürün bulmak çok zor,bulunmasına bulunur ama iddialı fiyatlar söz konusu oluyor,herşeyden önce multimedyanın çıkışının gerçekten 4*50 olduğundan emin olun bazen sadece sözde kalıyor,daha sonra aracınızdaki ses tesisatının kablo kalitesine bakın sadece hoparlör ve multimedya ile iş bitmiyor çıkış ve tesisat doğru değilse aktarım paeazitlere yol açıyor ve gereken ses alınamıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2023, 11:46:25 »
Şimdiden hayırlı olsun Osman. Ümit Bey bilgi vermiş, başka bilgiler de gelecektir. Alper'de bu detaylara hakim.
Tiz için koaksiyel yerine komponent önerebilirim. Kulak bölgesine yakın gelmesi lazım yüksek frekansın. Hertz falan muadil var mı ona da bakılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2023, 22:23:35 »
Aslında ikisinide deneyerek alabilirsiniz ses sistemi satan yerlerde bunların denemesi yapılır,iki markada iddalı üretimler yapıyor ama orjinalini bulmak kaydıyla,çünkü çin menşeli olanları oldukça fazladır biri japon diğeri Amerikan ama orjınal ürün bulmak çok zor,bulunmasına bulunur ama iddialı fiyatlar söz konusu oluyor,herşeyden önce multimedyanın çıkışının gerçekten 4*50 olduğundan emin olun bazen sadece sözde kalıyor,daha sonra aracınızdaki ses tesisatının kablo kalitesine bakın sadece hoparlör ve multimedya ile iş bitmiyor çıkış ve tesisat doğru değilse aktarım paeazitlere yol açıyor ve gereken ses alınamıyor.

Teşekkür ederim Ümit bey, aracın orjınal tesisatının dışına çıkmayı planlamıyorum.  Arka kapılardaki fabrikasyon hoparlörleri çıkartıp direk yenisini takacağım. Aynı önlerde yaptığım gibi. Artık olduğu kadar diyelim. Orjinallik konusunda ise artık internet üzerindeki satıcıların olumlu yorumlarına bakarak şansımı deneyeceğim.

Şimdiden hayırlı olsun Osman. Ümit Bey bilgi vermiş, başka bilgiler de gelecektir. Alper'de bu detaylara hakim.
Tiz için koaksiyel yerine komponent önerebilirim. Kulak bölgesine yakın gelmesi lazım yüksek frekansın. Hertz falan muadil var mı ona da bakılabilir.

Aynen Hakan, diğer üyelerimizden de illaki fikirleri olan vardır.  Bekleyeyim biraz daha. Komponent olunca anfi gerekmiyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2023, 18:33:00 »
Teşekkür ederim Ümit bey, aracın orjınal tesisatının dışına çıkmayı planlamıyorum.  Arka kapılardaki fabrikasyon hoparlörleri çıkartıp direk yenisini takacağım. Aynı önlerde yaptığım gibi. Artık olduğu kadar diyelim. Orjinallik konusunda ise artık internet üzerindeki satıcıların olumlu yorumlarına bakarak şansımı deneyeceğim.

Aynen Hakan, diğer üyelerimizden de illaki fikirleri olan vardır.  Bekleyeyim biraz daha. Komponent olunca anfi gerekmiyor mu ?
Bence de her 2 sini de test etmeye çalışın, dinlediğiniz müzik türü ile de çok alakalı. Ben komple amfi ve bas takmadan alpine ile değiştirdim tüm sistemi oldukça memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2023, 17:44:14 »
Arkadaşım yurt dışından iki tane amfi getirmiş, powerbank kadar bir çey her biri ve çift çıkışlılar. Evde sisteme eklemiş, performans oldukça tatminkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 16, 2023, 17:09:42 »
Yotube de araştırırken Jbl Stage3 637F  olan hoparlöre bittim resmen. Ama nedense Türkiye'de bulamadım bir yerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2023, 17:13:22 »
Alpine tavsiye ederim 60w modeli sizi memnun eder bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 26, 2023, 19:54:48 »
Alpine tavsiye ederim 60w modeli sizi memnun eder bence...

Tam model belirtirseniz youtube üzerinden test videolarına bakabilirim. Zaten, nedense JBL Stage3 637f  bulamıyorum hiç bir yerde. Onun için farklı alternatifleri değerlendireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2023, 17:46:50 »
altta linki mevcut, aratıp en uygun yerden alırsınız...
https://www.alpine.com.tr/p/Products/SingleView/spg-17c2

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2023, 10:39:25 »
tavsiyem S serisi minimum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2023, 17:19:22 »
tavsiyem S serisi minimum.

Söyle bir baktım, S serisinde S2-S65 var, aynı modelin bir önceki serisi de S-s65. Arada 1000 tl fiyat farkı var, acaba yeni seriyi almak için değer mi o kadar fiyat farkına. Yani aynı modelin iki jenerasyonu arasında 1000 tl lik ses farkı oluşur mu acaba ? 

Birde anfi kullanmayacağım için,  teybin RMS değeri taş çatlasın maximum 40-50 wat belki de daha azdır. Çünkü 10 yıl önce almış olduğum Pioneer DEH-4050ub model teybimin 4*45 watt çıkışı varken RMS değeri 27 wattı. 

Sonuç olarak ben yanlış mı biliyorum, anfi kullanmayacak isem hoparlörün RMS değeri  ünitenin RMS çıkışına ne kadar yakın olursa o kadar performans alırım diye aklımda kalmış öncelerden. Yani atıyorum, 30 watt RMS çıkışı olan bir ünitede 50 watt RMS hoparlör mü, yoksa 80 watt RMS hoparlör mü daha iyi performans gösterir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 06, 2023, 22:12:55 »
S serisini özellikle tavsiye etmedim amfi olmadığı için... sizin için c serisi daha mantıklı olur... 50w teyp çıkışı için de oldukça ideal... benim arka hoparlörler s serisi ama arabada 4x100w çıkışlı amfi ile kullanıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2023, 10:15:35 »
S serisini özellikle tavsiye etmedim amfi olmadığı için... sizin için c serisi daha mantıklı olur... 50w teyp çıkışı için de oldukça ideal... benim arka hoparlörler s serisi ama arabada 4x100w çıkışlı amfi ile kullanıyorum...

bende s serisi var . kapılar da . twetter olarak ve arka daki hepsi. amfi yok 2 yıldır sıkıntısız kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2023, 14:07:17 »
İkinize de teşekkür ediyorum arkadaşlar, tavsiyelerinizden dolayı.

Sizin tavsiyeleriniz, maddi durumlar gibi faktörleri bir araya getirerek en iyi seçimi yapmaya çalışacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 13, 2024, 16:34:33 »
Arkadaşlar aslında amacım  Jbl Stage3 637F üç yollu almaktı ama, Türkiye'de bulamadığım için, sizlerin tavsiyeleri ışığında Alpine SPG-17c2 (2 yollu)  aldım.  240w peak, 60w rms gücüne sahip.  Öndeki Pioneer TS-G1620F (2 yollu) hoparlörü arkaya alarak, önlere Alpineleri taktım.

Açıkçası sürücü koltuğunda aşırı fark göremesem de (psikolojik olarak rahatladım :) )  sanki baslar biraz daha belirgin oldu. Yani Navigold slim basa daha da yardımcı oldular.    Asıl farkı şurada hissettim, eski android ünitem ve aracın dört kapısında stock hoparlörler ile bası çok fazla hissedemiyor, zaten hiç tweeter yok iken, şimdiki android ünitem 48 band eqolaizer, DSP özellikli çıkışı, 4 hoparlörün de (dördü de 2 yollu)  değişimi sonrası oldukça tatminkar oldu.