Gönderen Konu: Yüksek devir  (Okunma sayısı 669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
Yüksek devir
« : Ağustos 21, 2023, 20:11:00 »
Merhaba arkadaşlar 2000 model 1.6 4afe düz motor lpg li corollam var bunca zaman periyodik bakımla el verdiğince yapıldı merak ettiğim bir konu var arada bi gazlamak istiyorum yüksek devir yüksek hız ama motora güvenmiyorum bu motorlarda bildiğim kadarıyla yağ yakma sorunu var ve bizim araçda da yakıyor acaba sorun çıkarır mı bunca zaman yüksek devire çıkmadı %98 3500 deviri geçmemiştir yani arada bir sollamalarda falan sizlerin görüşünü almak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim :))

Toyota Club Türkiye

Yüksek devir
« : Ağustos 21, 2023, 20:11:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Yüksek devir
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2023, 20:19:12 »
Yüksek devir çevirmek için neden korkuyorsunuz ki zaten uzun soluklu yüksek hızlarda seyehat edecek yolmu varki?
Sonra Toyota motoru atmosferik bir motor tam kapasite gücünü çıkabildiği en yüksek devirde verir yağ yakması devir çevirmesine engel değil duruma göre 500 , 1000 km aralığında yağını kontrol ederseniz bişey olmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bu dizel sizi üzer...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2023, 20:58:12 »
Merhaba arkadaşlar 2000 model 1.6 4afe düz motor lpg li corollam var bunca zaman periyodik bakımla el verdiğince yapıldı merak ettiğim bir konu var arada bi gazlamak istiyorum yüksek devir yüksek hız ama motora güvenmiyorum bu motorlarda bildiğim kadarıyla yağ yakma sorunu var ve bizim araçda da yakıyor acaba sorun çıkarır mı bunca zaman yüksek devire çıkmadı %98 3500 deviri geçmemiştir yani arada bir sollamalarda falan sizlerin görüşünü almak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim :))
İyi günler, bizim e11 kasalardaki yağ yakmasıyla ünlü olan motorlar ilk çıkan 1.4vvti ve 1.6 vvti dır. Tam tersine 1.3 4E-FE ve  1,6 4A-FE motorlar enjeksiyonlu ve efsane kasa motorlarıdır. Sağlıklı ise yağ yakmazlar. Ben de de 1.3 4e-fe (lpgsiz) 2000 corolla var .Geçen hafta mersin dönüşü pozantıdan ankaraya kadar niğde otobanından 130 140 sabit geldim. 5 6 kez 195lere kadar çıktım. 400 km boyunca tık demedi. Yağınıda kontrol ettim sıfır eksiltme. Bu olayı sadece denemek için yaptım. Normalde ben de hep uzun yol 80 90 ı geçmeden kullanırım. Sadece aralarda araba bu olaya alışmasın diye bir iki kez 6bin devirlere kadar çıkar sonra 2000 devirlerde takılırım. Eğer sizin yağ yakma seviyeniz minimal seviyede ise o da lpg den kaynaklıdır. Zaten lpg de 4000 devirden sonrası çevirmek mantıklı değildir. Çünkü çok fazla ısı ortaya çıkar. Devirli kullanacağınız zaman benzinde kullanırsanız arada bir yüksek devirlenmenin zararı olmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2023, 21:25:30 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478) aslında korkum maddi yönden üzer mi diye sonuç olarak 23 yıllım motor yüksek hızdan kastım da uzun süreli değil yani hızlanma olarak zaten yüksek hızda uzun süreli gitmeyi sevmem

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 22, 2023, 21:29:22
@Muhammet  Karataş (44365) yağı forumda okuduklarıma göre az düzeyde yakıyor galiba dediğiniz gibi LPG den olabilir zaten öyle basmak istediğimde benzine çekiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2023, 14:56:19 »
araçları bazen yüksek devire uygun şekilde çıkarak yüksek hız görmek belirli açılardan fayda sağlar. ancak aracın birçok alanda kontrol edilmiş olması ve aracın tanınmış olması bu anlamda çok önemlidir. aracınızla trafiğin olmadığı boş alanlarda hızlanıp ani fren denediniz mi? yada savrulmasını kontrol ettiniz mi? bunlar sadece hız değil, acil durumlarda bilinmesi gereken aracın özellikleridir. aracın neye ne tepki verdiğini biliyorsanız, kontroller tamamsa çıkın, biraz basın. şahsi tavsiyem ben depo azken depo temizleyici, enjektör açıcı da atıyorum depoyu doldurmadan. motor, lastikler herşey nizami olmalı hız için.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2023, 16:40:43 »
@Sercan Gülbay (22024) araç uzun zamandır bizde yani neye ne tepki verdiğini önceden kestirebiliyorum ancak dediğiniz gibi tamamen ne tepki vereceği bilinmez anlık da olsa olumsuz durum olabilir zaten yüksek hızdan kastım otoyol hızlarının biraz üstü o hıza gelene kadar devir çevirmeyi seviyorum sonrası stabil hız sınırına uygun