Gönderen Konu: Starlet Kapı Menteşeleri  (Okunma sayısı 1051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '98
Starlet Kapı Menteşeleri
« : Ağustos 16, 2023, 15:33:47 »
İyi günler arkadaşlar. 1 ay kadar önce 98 model starlet almış bulunuyorum. aracımdan çok memnunum fakat ön kapıların menteşeleri 300 000 kilometre boyunca biraz yorulmuşlar. yenileri ile değiştirmem gerekiyor fakat internette aradığım yerlerde yardımcı olamadılar. Starlet için yedek parça bulabileceğim bir yer öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Starlet Kapı Menteşeleri
« : Ağustos 16, 2023, 15:33:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Starlet Kapı Menteşeleri
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2023, 16:22:10 »
Hayırlı olsun.
Menteşe mi, gergi kolu mu?

Güzel araçlardır ancak yedek parçasını Türkiye'de bulmak zor olabilir, bulunsa da yüksek fiyatlıdır. Uyumlu olabilecek başka marka-modellere veya Kıbrıs gibi yerlere bakmak gerekir çıkma olarak. Mümkünse en başta tamir ile halletmeye çalışılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2023, 20:50:17 »
Bir zamanlar eski aracımın menteşe pimleri aşınmış, kapı kilit tarafında aşağı düştüğü için kapanma esnasında kilide çarpıyordu. Orjinalini yada çıkmasını bulamamıştım, son çare tornada yeni pim ürettik.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2023, 01:39:42 »
Fotoğraf yüklerseniz daha net cevaplar gelir, Toyota'nın menteşesi ne kolay kolay bişey olmaz aradığınız parçayı fotoğrafların ve de ne sorun var onu yazın lütfen.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2023, 10:35:12 »
Bir zamanlar eski aracımın menteşe pimleri aşınmış, kapı kilit tarafında aşağı düştüğü için kapanma esnasında kilide çarpıyordu. Orjinalini yada çıkmasını bulamamıştım, son çare tornada yeni pim ürettik.

sizinle aynı sıkıntıyı yaşıyorum. kapı kapanırken arka kapıya sürtmeye başladı. kaportacıya gösterdiğimde pimde boşluk olduğunu söyledi. çözümün ya menteşe değişimi yada tornacıda yeni pim yaptırma olduğundan bahsetti. sanırım yeni menteşe bulmak pek kolay olmayacak. teşekkür ederim yardımlarınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2023, 22:34:24 »
sizinle aynı sıkıntıyı yaşıyorum. kapı kapanırken arka kapıya sürtmeye başladı. kaportacıya gösterdiğimde pimde boşluk olduğunu söyledi. çözümün ya menteşe değişimi yada tornacıda yeni pim yaptırma olduğundan bahsetti. sanırım yeni menteşe bulmak pek kolay olmayacak. teşekkür ederim yardımlarınız için.
En basit iş içşn kendinizi bu kadar yormanıza gerek yok menteşe sağlamsa herhangi bir tornacı yeni pçmi çok basit bir şekilde çeker,zaten menteşe bulsanız da çok pahalıya gelir hiç gerek yok.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2023, 08:12:11 »
teşekkür ederim bilgi için. kaportacıya gittiğimde yeni pim taktığımızda kapı ayarlarını yapmak filan baya zor olduğunu anlatınca bende menteşeleri yenilemenin daha kolay olacağını düşünmüştüm. yararlı bilgi için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 20, 2023, 09:45:03 »
Başka bir kaportacıya gidin onun işine gelmemiştir,sanayide gezin yaşça büyük olan birini bulun,yeniler tamirden anlamıyor parça değiştirmek daha kolay geliyor,bizim çıraklığımız döneminde bu işler meşhurdu çünkü yeni pahalıydı ve araç sahipleri çok zengin değillerdi ustalarda insaflıydı.
TOYOTA CORONA 3S FE