Gönderen Konu: Dünya küçüktür demişler ve Maviş'im Corollam da gitti.............  (Okunma sayısı 6384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Evet arkadaşlar A4 dün satışı esnasın da Corolla'mıda sattım.Ankara'dan kontrol,Diyarbakır'dan onay geldi ve evmizin küçük üyesi Corolla'mız Malatya'ya gitti.
   Pazartesi A4'ün işlemleri için koşuştururken bir telefon geldi.Arabayı görmek istiyorlarmış.Neyse Gürkan hoca(fizik öğretmeni) emniyete geldi ve hemen aracı kontrol ettirmek istediği belirtti ve hemen Erkayalar Bosch servisine gittik.ARaç kontrol edildi,telefon ile sonuç Diyarakır'a en büyük abiye bildirildi.Onay alındıktan sonra kaporamı aldım ve ayrıldık.Pazartesi akşamı son kez benzin istasyonuna götürdüm.Motorunda bagajına kadar Corolla'mı tertemiz yıkadım ve pırıl pırıl yaptım.Yeni sahibine hazırladım.Son gecemizi beraber güzelce geçirdik.Motor kapağında ki yazılarıda içimde uhde kalmasın diyerek kırmızı'ya boyadım.Siyah motor içinde kırmızı yazı çok şık durdu.
   Kendisi ile tanıştığımız o ilk gün yani acemiliğim bittiği gün aklıma geldi.Otoparkta baktım mavi tonunda ve beyaz iki Corolla duruyor.İçimden "inşallah mavi olandır"dedim.Uzaktan kumandaya bastım ve mavinin dörtlüler yandı.Mavi olmasına çok sevinmiştim.Kütahya'dan beni evime ilk o götürdü.Eskişehirde askerliğimi yaparken yine onunla gecelere (evci iznimde) akmıştım.Askerliğim bittiğinde yine o geldi beni almaya.Beni hiç bir suretle yanlız bırakmadı.Yeni sivil hayatımın ilk günlerinde 3.000 km'lik bir Bingöl yolculuğumuz oldu.Ve bu yolculuk esnasında birbirimize iyici alıştık.Dere tepe demeden hep birlikteydik.Altını yerlere sürtsede yollarda bırakmadı beni.Hep götürdü,hep götürdü..Bingöl dönüşü onu tavandan tabana yıkadım,tertemiz yaptım.Önceki sahibi onunla köpek taşımış ve içi hep kıl olmuştu.Sürekli hapşırıyordu :).Bu sorunuda onuda temizleyerek bitirdim.Ben onu o da beni hep mutlu etti.Ona yedek parçaların orjinalini taktırdım,yakıtın en kalitelisini doldurdum.Ama bu mutluluğumuzun sona erme zamanı da gelmişti istemeden de olsa.
   En azından şimdi daha eminim yeni sahibinin ona en az benim kadar iyi bakabileceğine.Nerden mi biliyorum ?Başlıkta da belirttiğim gibi "dünya küçüktür" derler ya.İşte öyle oldu.Arabamın,Corolla'mın yeni sahibi Diyarbakır'dan mahalleden arkadaşım Serkan.O yaramaz haşarı Serkan 13 yıl sonra karşıma Uzman Dr.Serkan olarak çıktı.Ve benim Corolla'mı satın alan kişi oldu.Ve Corolla'm onun ilk arabası oldu.Maviş'i çok iyi günlerde kullanması dileği ile ona hayırlı olmasını istiyorum.Ben maviş'e iyi baktım ve beni hiç üzmedi,inşallah Serkan ve maviş'te birbirlerini üzmez mutlu ve mesut yaşarlar.Ne diyeyim artık.Bu satırları yazarken,size saçma gelebilir ama inanın gözlerim doldu.Duygulandım..Hayat böyle işte...Beyler arabalarınızın değerinin bilin ve kıymetini bilin.Gittiği gün ah yada vah demeyin.Dolu dolu yaşayın birbirinizi.
   Size geçirdiğimiz güzel günlerden bir kaç fotoda göstereyim...İlki son gecemizden.Onu yıkayıp temizlerken.. :carwash:  :carwash:  :carwash:  :carwash:

Motor kapağını boyayışım.Nasıl olmuş.DAha şık oldu motoru :)

Son sabahı.Geceyi Passat abisi ile beraber geçirdi.Sabah ikimizde üzgündük..Hiç gitmek istemiyordu ama ...

Her zaman temiz tuttum onu.Yaz-kış yağmur-çamur demeden..Askerden geldiğimde bu haldeydi.Kir-pasak içinde ve adam gibi temizlendi.:carwash:  :carwash::carwash:  :carwash::carwash:  :carwash::carwash:  :carwash:
ÖNCE:

SONRA:

Bingöl sehayatımızda ikimiz

Yerli üretim Japon hemşehrisi ile hasret gidermeleri.Nejat abimin 2004 Civic'i ile;

Yerden çıkan tip mantar bariyerin,sensörünün mağduru olmuştuk;

Acısıyla tatlısıyla iki yıla yakın 23 aylık bir yaşantımız oldu kendisi ile.......
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
hehe, piyasayı hareketlendirmeye devam Özcan abi :D :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
çok duygusal olmuş,insan ağlamaklı oluyor :)

ne diyelim allah(c.c.) kavuştursun :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Hayirli olsun
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun Özcan:)) İyi satışçısın vallahi helal olsun... Benim Hilux'ı da satsana hemen bir LC VX80 alayım:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
hehe, piyasayı hareketlendirmeye devam Özcan abi :D :)
   Bu arada telefonuma Etimesgut/Doğuş otodan mesaj geldi.3 MAyıs Pazar günü saat 11 de açık artırma ile ikinciel oto satışı olacakmış.İlginenler varsa duyurulur

çok duygusal olmuş,insan ağlamaklı oluyor :)
ne diyelim allah(c.c.) kavuştursun :P
   Muhammet bey teşekkürler,sağolun..Amin diyelim...
Hayirli olsun
  Teşekkürler Murat bey
Hayırlı olsun Özcan:)) İyi satışçısın vallahi helal olsun... Benim Hilux'ı da satsana hemen bir LC VX80 alayım:)))
  Sağolasın Umut abi.İyi satışçı değilim aslında .SAhibinden.com sağolsun :) Ama olsun sattım ya.Önemli olanda bu değil mi !
  Hilüx'ı ne diye satacakmışım onu anlayamadım.Yeni nesiller verecekmi bunun performansını ?Hem yeniler full elektronil donanım..Sana gelmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Özcan hayırlı olsun insan vazgeçmek istemiyor bazen ben de ilk göz ağrım beyaz kuşum şahinimi satarken öyle olmuştum satılık yazısını gören geliyordu adamın tipine bakıp çok fiyat söylüyordum iyi bakacak birine gitsin diye :) bende zor ayrılmıştım :(
ama şanslısın araban arkadaşına gitmiş eminim oda senin kadar iyi bakar ve güzel anıları olur maviş ile ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
Duygu yüklü bir satış olmuş,yeni sahibinede hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
ama şanslısın araban arkadaşına gitmiş eminim oda senin kadar iyi bakar ve güzel anıları olur maviş ile ;)
   Böyle anlar maalesef yaşanmıyor da değil.İlk arabamız ve ilk Corolla'mda da böyle bir garip olmuştum.MAviş'ten önceki Corolla'nın satıldıgını duydugumda nasıl sevinmiştim bir bilsen..Ama bunda çok üzüldüm.Serkan arkadaşımın alması az da olsa sevindirdi beni.
Duygu yüklü bir satış olmuş,yeni sahibinede hayırlı olsun.
   Ben çok memnundum.İnşallah Serkan'da memnun kalır ve hayrını görür..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
İnsanın bir eşya ile manevi bağının olması böyle oluyor, o heyecanı hiç yitirmemek lazım gerçektende, kullanma temizleme bakım yapma keyifleri apayrı duygular araç traktör de olsa limuzin de olsa böyle bence.

Çok duygusal yazmışsın Özcan abi gerçekten de,
neden sattığını sorabilirmiyim? Birde ne almayı düşünüyorsun?
Hayırlısı olsun abi

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Efe kardeşim iyi niyetine teşekkürler.Bazı konularda da belirttim yeri gelince.İnsan arabası ne olursa olsun,ister kırık dökük bir 124 ister son model süper bir araba olsun her zaman sevmeli ve bakmalıdır,ondan zevk almalıdır.Doğru olanda budur..
   Efe arabaları işimiz gerereği Mercedes Sprinter minibüs almamız gerekiyor bu nedenle sattık.Yoksa her ikisinden de zerre kadar mennuniyetsizliğimiz yoktu.Sadece Corolla'nın 1.4 olması her zaman olmasa da bazı anlarda sıkıntı yaşatıyordu.Zaten küçük hacim olarak herhalde 1.4 motor son olacak...YArıca konuyu burdan takip edebilirsin
http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/mercedes-sprinter'mi-vw-crafter-volt'mu/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun, büyük hedefe bir adım daha yaklaştın.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Hayırlı olsun, büyük hedefe bir adım daha yaklaştın.
   Teşekkürler Ali.Sağolasın.Allah'ın izni ile büyük hedefe 1 adım daha yaklaştık.Hedeften sonra tek sorun E sınıf ehliyet.Onunda sınavı Temmuz ayında.Ne olacak nasıl yapacağız bilmiyorum açıkçası.Yarın bu taraflardan bir yerden,sürücü kursunun birine de kayıt yaptıracağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Hem satana, hem de alana hayirli olsun. Ozcan. :) Cidden arabaya kisilik vererej duygulu yazmissin, Baskasi da dusunulemez zaten, hepimiz onun icin biradayiz. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Hem satana, hem de alana hayirli olsun. Ozcan. :) Cidden arabaya kisilik vererej duygulu yazmissin, Baskasi da dusunulemez zaten, hepimiz onun icin biradayiz. :)
   Ahmet her ikimizede hayırlı olsun.Evet her nekadar o bir metal yığını olsada zamanla insan birbirine alışıyor.Arada bir bağ oluşuyor.Helede kendini sevdirmişse durum daha değişik oluyor...Arabaya oturdugum siteden biri de talip olmuştu ama iyiki de o almadı.Ona kısmet olmadı.Bana yakın olmaması daha iyi oldu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Özcan hocam hayırlı olsun. Arabanın tanıdık birine gitmesi çok güzel bir tesadüf olmuş. Allah utandırmasın.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Abi valla başlarda abartıyosun dedim kendi kendime ama sonlara doğru bende duygulandım  :-[
Hayırlısı olsun.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Özcan hocam hayırlı olsun. Arabanın tanıdık birine gitmesi çok güzel bir tesadüf olmuş. Allah utandırmasın.
  Teşekkürler Hakkı.Evet dünya küçüktür dedikleri bu olsa gerek.Komiğime gidende Serkan'ın "abi sen bizim binada ki Mehtap ile çıkıyordun değilmi?" demesi oldu.."yuh be.13 yıl sonra aklına ilk gelen bumu oldu" dedim.Gülüştük.Mehtap mahallenin sayılı popüler kızlarından biriydi.:) :)

Abi valla başlarda abartıyosun dedim kendi kendime ama sonlara doğru bende duygulandım  :-[
Hayırlısı olsun.
  Hayırısı olsun Erhan kardeşim.Senin arkadaş almayınca benim arkadaşa kısmet oldu.LPG kitini de verdim Serkan'a.Biliyorsun vermeyi düşünmüyordum ben. Bu arada arabayı satınca seni de göreceğim.Merak etme.Ölmez sağ kalırsam eğer burdan okuyacağım duygularını :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun Özcan abi, bilirim o duyguyu..ilk aracımızı, kırmızı şahini sattım 1 hafta uykularım kaçtı, hatta satışını verirken adamın en ufak memnuniyetsizliğini bekledim ki geri alayım ama nerdeee... uçtu bizim şahin ....
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash: