Gönderen Konu: Corolla 1.3 life 2016 model düşük viteslerde hafif tekleme sorunu  (Okunma sayısı 1335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür Corolla 1.33 life modelini kullanmaya başladım. Düşük viteslerde sanki hafif bir titreme hissediyorum. Bazen de sanki araç öne doğru hafiften atılıyor gibi. Araçla hızlanirken motorun değişik bir sesi oluyor. Bu arada aracı ilk sahibinden aldım ve ekspertizi temiz çıktı. Sizce bu modellerde bunlar normal midir?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Araç km'si nedir geçmişinde hangi bakımlar yapılmış,LPG varmı,bujiler en son ne zaman değişmiş?
Hızlanırken sesin değişmesi normal, atmosferik ve düşük hacimli bir motor o yüzden hızlanma esnasında sesi fazla çıkar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Km 68 bin, bütün bakımları serviste yapılmış. Lpg yok.Bujilerin değiştiğine dair bir kayıt göremedim. Marşta ve rölantide sorun yok. Ben bir yıldır otomatik i-20'ye alıştığım için bu arabanın kullanımı bana tuhaf geldi. Özellikle 1. viteste arabayı hiç sallamadan kaldırmayı başaramıyorum. 2,3 ve 4. viteslerde sanki arada araba öne doğru atılıyor gibi bir hisse kapılıyorum. Benim kullanım şeklimden ve arabaya alışamadığımdan mi bilemedim. Ama arabanın çekişi gayet iyi. Yüksek hızlarda sorun görünmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Bulunduğunuz şehirde uzman bir Toyota ustasına aracı test ettirin, büyük ihtimalle otomatikte manuele geçişteki sıkıntıyı yaşıyor olabilirsiniz,ayrıca baskı balata zayıflamış veya yanmış olabilir kalkışlarda silkeleme yaptırır,uzman Toyota ustasının genel kontrolü sonrası herşey ortaya çıkar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Ustayla kısa bir tur attık. Bir sorun olmadığını, 1.33'lerde buna benzer şeylerin normal olduğunu söyledi. Tabi bakım zamanı gelince baskı balata ları da kontrol ettiririm inş. Aslında bahsettiğim şey sadece arabayı sürenin anlayabileceği seviyede çok küçük titreme/atılma tarzında şeylerdi. Yani büyük çapta silkeleme değil. Cevap için teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
bujiler ve akü kontrol ve değişim. ben bu şeklide sorunu çözdüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Bir de araç epey yukarıdan kavrıyor. Baskı balata bitmiş olabilir mi diye aklıma geliyor ama çekişi gayet iyi.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 20, 2023, 20:25:59
Bir de araç epey yukarıdan kavrıyor. Baskı balata bitmiş olabilir mi diye aklıma geliyor ama çekişi gayet iyi.
Eyv. Hocam, teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Toyota'lar diğer markalara göre bir miktar yukarıda kavrar,kaçırma yoksa sorun olmaz devir ve hız orantılı ise sorun yok demektir,balata bitmesine yakın pedal biraz sertleşir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Toyota'lar diğer markalara göre bir miktar yukarıda kavrar,kaçırma yoksa sorun olmaz devir ve hız orantılı ise sorun yok demektir,balata bitmesine yakın pedal biraz sertleşir.
Hızlanma ve devir orantılı görünüyor hocam, bugün yokuşta da durup kalktım belirgin bir sorun olmadı. Aracı kullandıkça alışıyorum sanki.  Bu arada şehir içi-dışı yakıt tüketimi 100 km'de 7.3 görünüyor. Bu da normal bir değer galiba.Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Hızlanma ve devir orantılı görünüyor hocam, bugün yokuşta da durup kalktım belirgin bir sorun olmadı. Aracı kullandıkça alışıyorum sanki.  Bu arada şehir içi-dışı yakıt tüketimi 100 km'de 7.3 görünüyor. Bu da normal bir değer galiba.Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Anlattıklarınıza binaen aracınızda baskı balata yönünden hiçbir sıkıntı gözükmüyor , tahmin ettiğim gibi otomatik ten manuele geçme ve alışma problemi var kullandıkça bu problem ortadan kalkar ve bilek hafızası oluşur.
TOYOTA CORONA 3S FE