Gönderen Konu: Verso motor arıza lambası  (Okunma sayısı 1028 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
Verso motor arıza lambası
« : Nisan 01, 2023, 00:16:38 »
Merhaba 2012 verso elegant 1.6 lpg  70000 km
 Zaman zaman motor arıza geliyor. Bilgisayarda baktırdım. Fakir yakıt karışımı diyor.
Aracımda tekleme yok çekiş güzel çalışmada sorun yok. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
İletiyi düzenle

Toyota Club Türkiye

Verso motor arıza lambası
« : Nisan 01, 2023, 00:16:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso motor arıza lambası
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2023, 18:30:24 »
Bizim arabada çok sık olmamakla beraber motor arıza lambası yanıyor aynı zamanda check vsc system diye uyarı veriyor. Arıza kodu zengin karışım gösteriyor. Akü kutup başını söküp yarım dakika bekleyip takınca arıza lambası söndürüyordum.  Lpg ayarını yaptırdım düzeldi. Daha sonra lamba yandığında da internette satılan Elm 327 cihazı ile söndürdüm. Bunlar geçici arıza kodları kalıcı olsa büyük bir arıza olsa  aküyü lamba sönmez tekrar arıza kodu verir. Lpg den kaynaklanıyor ben çok büyük bir sorun olarak görmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2023, 22:29:23 »
Uzun süreli fakir veya zengin karışımlı lpg'li araç kullanmak sübap yanması veya uzamasına neden olur. Ayar bozuluyorsa bunun nedenine inmek gerekiyor. Odb cihazı ile sürekli arıza ışığını söndürmek kısa vadedesoeunu çözer ancak uzun vadede başka sorunlara neden olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2023, 00:10:17 »
Bizim arabada çok sık olmamakla beraber motor arıza lambası yanıyor aynı zamanda check vsc system diye uyarı veriyor. Arıza kodu zengin karışım gösteriyor. Akü kutup başını söküp yarım dakika bekleyip takınca arıza lambası söndürüyordum.  Lpg ayarını yaptırdım düzeldi. Daha sonra lamba yandığında da internette satılan Elm 327 cihazı ile söndürdüm. Bunlar geçici arıza kodları kalıcı olsa büyük bir arıza olsa  aküyü lamba sönmez tekrar arıza kodu verir. Lpg den kaynaklanıyor ben çok büyük bir sorun olarak görmüyorum.
Aslında sorun büyük,öyle küçümsenecek bir sorun değil özellikle japon araçlarında daha büyük sorun olduğunu işaret eder, çünkü japon araçları son raddeye gelmeden arıza lambası yakmaz motorda yakıt yönünden gerçekten bir sorun var ki size bildirim yapıyor,sorunun çözümü iyi bir afr ayarı yapmaktan geçiyor,yerinde yapılan ayardan hayır gelmez,işinde uzman kişilerce yolda ayar yapılmalı, sizin akü kutup başını sökmeniz sadece aracı kandırmak oluyor,eprom boşalıyor bir nebze çalışıyor tekrar dolunca size bildirim atıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2023, 22:11:14 »
Check vsc sistem sinyali verip motor arıza lambasını yanınca Vsc sistemi  aktif olmaya  devam ediyor mu devre dışı mı kalıyor mu? Bilgisi olan var mı?