Bizim arabada çok sık olmamakla beraber motor arıza lambası yanıyor aynı zamanda check vsc system diye uyarı veriyor. Arıza kodu zengin karışım gösteriyor. Akü kutup başını söküp yarım dakika bekleyip takınca arıza lambası söndürüyordum. Lpg ayarını yaptırdım düzeldi. Daha sonra lamba yandığında da internette satılan Elm 327 cihazı ile söndürdüm. Bunlar geçici arıza kodları kalıcı olsa büyük bir arıza olsa aküyü lamba sönmez tekrar arıza kodu verir. Lpg den kaynaklanıyor ben çok büyük bir sorun olarak görmüyorum.
Aslında sorun büyük,öyle küçümsenecek bir sorun değil özellikle japon araçlarında daha büyük sorun olduğunu işaret eder, çünkü japon araçları son raddeye gelmeden arıza lambası yakmaz motorda yakıt yönünden gerçekten bir sorun var ki size bildirim yapıyor,sorunun çözümü iyi bir afr ayarı yapmaktan geçiyor,yerinde yapılan ayardan hayır gelmez,işinde uzman kişilerce yolda ayar yapılmalı, sizin akü kutup başını sökmeniz sadece aracı kandırmak oluyor,eprom boşalıyor bir nebze çalışıyor tekrar dolunca size bildirim atıyor.