Herkese selamlar forumda daha yeniyim bir konu hakkında yardımınızı bekliyorum. 50.000 civarı bir kilometredeyken başlıkta belirttiğim aracı satın aldık. Aracın tüm bakımları toyota yetkili servisinde yapılmış ve aldıktan sonra bizde tüm bakımlarını toyota da yaptırmaya devam ettik. Aracı biz aldıktan sonra 10.000 km'lik periyodik bakım zamanı daha gelmeden yaklaşık bakımdan 8.000 km sonra araç yağ lamba uyarısı yakıyordu ve servise gidip yağ ekletiyorduk ve servis bize bu durumun normal olduğunu söylüyordu. En son bu uyarı 5.000 km'ye kadar düştükten sonra araca bir bakılmasını istedik. Dışarıdan kontrol edildiğinde herhangi bir yerde kaçak vs. olmadığını söylediler ve tekrar yağ ekleyip bizi gönderdiler ve bakımdan 5.000 km sonra yağ seviyesi kontrolü için bizi çağırdılar. Kontrol için gittiğimde araç bakımdan 5.000 km sonra 1.5 lt yağ eksiltmiş. Arabalardan pek anlamasam da bu durumun net olmadığı gayet açık serviste de bunun normal olmadığını söylediğimde ne yapalım motoru mu açalım diye bir yanıt aldım. Aracın garantisi yok 102.000 km de ve 5.000 km sonra tekrar yağ ölçümü için çağırdılar. Tahminen aynı senaryo devam edecek. Ek olarak ne kadar dikkatli kullansam da ortalama 7 lt altını görmek imkansız. Bu konu hakkında ne yapabilirim düşünceleriniz benim için çok önemli. Herkese hayırlı günler dilerim.