Gönderen Konu: özel okulların faiş zam uygulamaları  (Okunma sayısı 1031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
özel okulların faiş zam uygulamaları
« : Ocak 10, 2023, 11:44:30 »
merhaba arkadaşlar,
memleket iyice zıvanadan çıkmış, muz cumhuriyetini bile aratacak düzeye gelmiş.insanın zıvanadan çıkması an meselesi artık tv de gördüğüm hiçbir 3.sayfa haberlerine şaşırmıyorum.Çünkü adalet diye bir şey olmayınca başka bir şeye gerek kalmıyor. Neyse konu çok uzayacak çok doluyum konuya geleyim.
Malum özel okullar erken kayıt yarenliği ile biz velileri söğüşlemek için çalışıyorlar. devletin %65 olarak belirlediği ücreti hiçe sayıp, istedikleri fiyata kayıt yapıyorlar.bizde aynı durumdayız   okul üçreti için %302 yemek için %400 zamlı fiyatı erken kayıt adı altında yaptırmaya zorluyor ve şu şekilde tehdit ediyorlar " siz kayıt yapmazsanız biz başka ögrencilerle kontenjanı doldurabilir siz ortada kalabilirsiniz diye de tehdit etmeyi unutmuyorlar"  internette veliler bu haksızlık karşısında şöyle davranmalı hakkınızı burdan aralamısızın diye açıklama yapan bir allahın kulu yok insanın çıldırmaması elde değil sıyırmak üzereyim.aramızda bir avukat var mı? nasıl bir yol izlemeliyim? anlaşılan önce parayı verip sonra mahkeme yoluyla talep edeceğiz ama sözleşmeyi imzalarken yapmamız gereken neler var?
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Toyota Club Türkiye

özel okulların faiş zam uygulamaları
« : Ocak 10, 2023, 11:44:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: özel okulların faiş zam uygulamaları
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2023, 17:22:01 »
merhaba arkadaşlar,
memleket iyice zıvanadan çıkmış, muz cumhuriyetini bile aratacak düzeye gelmiş.insanın zıvanadan çıkması an meselesi artık tv de gördüğüm hiçbir 3.sayfa haberlerine şaşırmıyorum.Çünkü adalet diye bir şey olmayınca başka bir şeye gerek kalmıyor. Neyse konu çok uzayacak çok doluyum konuya geleyim.
Malum özel okullar erken kayıt yarenliği ile biz velileri söğüşlemek için çalışıyorlar. devletin %65 olarak belirlediği ücreti hiçe sayıp, istedikleri fiyata kayıt yapıyorlar.bizde aynı durumdayız   okul üçreti için %302 yemek için %400 zamlı fiyatı erken kayıt adı altında yaptırmaya zorluyor ve şu şekilde tehdit ediyorlar " siz kayıt yapmazsanız biz başka ögrencilerle kontenjanı doldurabilir siz ortada kalabilirsiniz diye de tehdit etmeyi unutmuyorlar"  internette veliler bu haksızlık karşısında şöyle davranmalı hakkınızı burdan aralamısızın diye açıklama yapan bir allahın kulu yok insanın çıldırmaması elde değil sıyırmak üzereyim.aramızda bir avukat var mı? nasıl bir yol izlemeliyim? anlaşılan önce parayı verip sonra mahkeme yoluyla talep edeceğiz ama sözleşmeyi imzalarken yapmamız gereken neler var?
Öncelikle Avukat değilim. Benim de kızım Ankara'da Özel okulda öğrenci. Mart ayında yeni yıl için sözleşme yapacağız. Hükümetin açıkladığı %65 zam oranını geçemezler. Direkt olarak Mahkeme'ye de verebilirsiniz. Ayrıca Yemek Hizmeti almak zorunda da değilsiniz.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2023, 21:59:38 »
Tv izlediğimizde bazı özel okulların eğer yemek, servis,giyim,kırtasiye hizmetlerini almazsanız kayıt yapamayız gibi yasal olmasa da baskıları olduğunu görmüş ve bazılarının hem okullara hem de aynı zamanda diğer hizmetlere de sahip olduğunu anlamış bulunuyoruz,eğitim ,sağlık gibi konular  bol parası olanlara hitap ediyor ve dolayısıyla fahiş rakamlara çıkmış durumda,ucu bucağı da görünüyor gibi değil..devlet zam sınırını sadece okul ücretlerine getiriyor gibi ancak onlar bunu sahip oldukları yan hizmetlerden fazlasıyla tahsil etmek istiyor, ya radikal bir karar alıp çocuk devlet okuluna verilecek ya da eyt liler gibi sakin ve akılcı yol izleyip diğer velilerle birlikte platform oluşturup hukuk yoluyla taleplerinizi kabul ettireceksiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2023, 22:54:16 »
Bir şey aramayı bıraktım. Haber de dinlemiyorum. Hiçbir paraya şaşırmıyorum. Bazen az geliyor bazen çok. Parayı verebiliyorsam alıyorum. Az veya çok kavramım kalmadı. Amaç yok, gelecekten beklentim yok. Sadece yaşıyoruz.

Özel okul fiyatları sizi aşmışsa çocuklar okumaz. Zenginler okusun o okulda. Bende sanırım özele veremem bu gidişle.

Parayı verecek bir kişi bulunur demişler bence de çok doğru. Üstelik zorlanmadan verecekler de vardır. Üstelik okul kontenjanı da boş kalmaz. Böyle oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2023, 11:08:20 »
Çevremdeki birçok kişi aynı dertten muzdarip. Bazıları okul değiştirmeyi düşünüyor, bazıları devlet okuluna göndermeyi. Yeniden değerleme oranını %122,9 olarak belirler okullara %65 ten fazla zam yapamazsınız diye diretirseniz onlarda aradaki farkı başka türlü çıkarmaya çalışır. Kafaya çok takmamak lazım nasılsa kafaya takınca da elden birşey gelmiyor, onlar yine bildiklerini okuyacaklar. Özel okullar ücreti ne kadar olursa olsun o parayı verecek veliyi bulacaklar, kontenjanlar boş kalmayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2023, 10:52:53 »
Özel okulda yıllardır çalışan bir öğretmen olarak söylüyorum: özel okulda okutanlar devlete göndermeyi kolay kolay göze alamıyorlar. bazı özel okulların %65 i aştığını biliyoruz, çalıştığım kurum tam %65 yaptı zammı. insanlar için kolay değil ancak emin olun yine ödeyecekler. söz konusu evlat olunca "zaten kimin için çalışıyoruz?" diyorlar. elinizde bir önceki yılın ödeme planları duruyorsa, kesinlikle buna hakları yok.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2023, 15:25:14 »
Öncelikle Avukat değilim. Benim de kızım Ankara'da Özel okulda öğrenci. Mart ayında yeni yıl için sözleşme yapacağız. Hükümetin açıkladığı %65 zam oranını geçemezler. Direkt olarak Mahkeme'ye de verebilirsiniz. Ayrıca Yemek Hizmeti almak zorunda da değilsiniz.

Tam dediğim gibi oldu. Okul %65 zam yaptı. Yemek hizmeti almadım. %40 bursu vardı. %5 de erken kayıt indirimi yaptılar. Geçen seneden aman aman çok bir rakam olmadı.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2023, 16:59:24 »
Devlet okulları yetersiz ve sınırlı,özel okullara gelince onlarında tüm olumsuzluklarına rağmen talebe göre arzları yetersiz bu nedenle sanki Oxford ,Harvard üniversitesi havasındalar ve okul öncesi öğrenci kabulü için bile kontenjan muhabbeti yapıyorlar,verdikleri ciddi bir eğitim olduğunu düşünmüyorum,sözleşmeli öğretmen çalıştırıyorlar(öğretmen öğretmendir sözleşmelisi olmaz,kadrolu olur) ondan sonra vasıfsız özel hastaneler gibi fahiş fiyat talebi ile karşımıza geçiyorlar,ciddi bir devlet politikası ile Anadolu,Fen liseleri sayısı ve niteliği artırılır ise bu para tuzağı özel okullarda silinir gider,eğitimle ilgisi olmayan kişiler bayilik gibi okul açıyorlar,aynı herkesin deprem öncesi müteahhit olduğu gibi sonuç ortada.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2023, 15:28:58 »
bahsedilen zamlar yeni kayıt için genelde
mesela çocuğunuz ilkokul 1 veya 5.sınıf veya 9.sınıfa yeni başlayacaksa yeni kayıttan sayıyorlar ve istedikleri rakamın ucu açık ama 1 den 2 ye geçiyorsa mesela o zaman %65 yapılabiliyor.
aksini pek duymadım ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2023, 22:56:56 »
Çocuğunu özele okula gönderenlerin fiyattan şikayetçi olmasını anlamıyorum. Adı üstünde. Özel okul. Özele okula verilecek parayla devlet okulu + özel ders çok daha iyi bir seçenek olur. Özel ders de sadece zayıf olunan derslerden alınır. Çoğu dersten özel ders alacak çocuk meslek eğitimine yönlendirilir. Kaldı ki meslekleri hakkıyla yapan kişiler bugün okuyan insanlardan daha kolay iş bulup daha çok para kazanmaktadır. Kendi işini yapma olasılığı daha fazladır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2023, 09:35:31 »
Çocuğunu özele okula gönderenlerin fiyattan şikayetçi olmasını anlamıyorum. Adı üstünde. Özel okul. Özele okula verilecek parayla devlet okulu + özel ders çok daha iyi bir seçenek olur. Özel ders de sadece zayıf olunan derslerden alınır. Çoğu dersten özel ders alacak çocuk meslek eğitimine yönlendirilir. Kaldı ki meslekleri hakkıyla yapan kişiler bugün okuyan insanlardan daha kolay iş bulup daha çok para kazanmaktadır. Kendi işini yapma olasılığı daha fazladır

Sevgili arkadaşlar,
O işler dediğiniz şekilde yürümüyor maalesef. Benim çocuğum da özel okula gitmekte. 3 yaşından beri, yani kreşten başladı şimdi Fen lisesi 11. sınıfta. Aynı okulda. İsmini de verebilirim. Reklam olmasını da isterim çünkü gerçekten iyi bir eğitimi var.  Ankara Büyük Kolej. 4 yaşından beri hem İngilizce hem de yan dil olarak İspanyolca dil öğretimi almakta. Dikkat edin İngilizce eğitim değil öğretim diyorum. Çünkü bence İngilizce eğitim gereksizdir. Fiziği, Matematiği İngilizce görmek size bir şey kazandırmaz ortaokul veya lisede. Gelelim konumuza. Hangi devlet okulu size kreşten başlayarak çift dil öğretimi verir ve siz hangi özel kursta öğreneceksiniz bunu. Eski işim Devlet Üniversitesinde İngilizce okutmanı ve daha öncesinde kurs hocası olduğu için iyi biliyorum ki küçük yaşta bu işe başlamaz isen sonraki dönemlerde sadece iş için gerekli dil sınavlarını geçmeye yarar kurslar. Elbette istisnalar vardır ama geneli böyle maalesef. Ben bunun yararını 2015 yılında Amerika'ya gittiğim zaman gördüm. 3 ay kaldık.  Kızım o zaman dokuz veya on yaşlarında idi. Orada ilk okul yaz kurslarına gitti . Amerikalı ve İspanyolca konuşan arkadaşları oldu. Sabah sekiz akşam dört tek başınaydı kursta. İlk başlarda biz çok endişelendik. Hatta ben bir kaç gün akşama kadar okul yakınlarında dolaştım ihtiyaç olur diye. Ama hiç olmadı. Mesleki eğitim elbette ekonomi ve sanayii güçlü ise faydalı olur ama ülkemizde öyle çok para kazandırmıyor ne yazık ki. Bugün Almanya yı ayakta tutan, mesleki eğitimdir. Ara sınıf dediğimiz çalışanlardır. Ama güçlü bir sanayii olmak şartıyla. Bizde bu sınıf sanayi sitelerinde karın tokluğuna çalışmakta. Hükümetimiz, ne yazık ki, her zaman olduğu gibi çıkardığı yönetmelik olsun veya başka uygulamalar olsun, hep eksik bir taraf bırakmakta. " en fazla %65 zam yapılabilir" cümlesi yanına "sınıf gözetmeksizin uygulanacaktır" cümlesi eklenseydi bunlar olmazdı. Hangi sınıfta olursa olsun uygulanmak zorunda olurdu bu karar.
Cep telefonları;