0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar,memleket iyice zıvanadan çıkmış, muz cumhuriyetini bile aratacak düzeye gelmiş.insanın zıvanadan çıkması an meselesi artık tv de gördüğüm hiçbir 3.sayfa haberlerine şaşırmıyorum.Çünkü adalet diye bir şey olmayınca başka bir şeye gerek kalmıyor. Neyse konu çok uzayacak çok doluyum konuya geleyim.Malum özel okullar erken kayıt yarenliği ile biz velileri söğüşlemek için çalışıyorlar. devletin %65 olarak belirlediği ücreti hiçe sayıp, istedikleri fiyata kayıt yapıyorlar.bizde aynı durumdayız okul üçreti için %302 yemek için %400 zamlı fiyatı erken kayıt adı altında yaptırmaya zorluyor ve şu şekilde tehdit ediyorlar " siz kayıt yapmazsanız biz başka ögrencilerle kontenjanı doldurabilir siz ortada kalabilirsiniz diye de tehdit etmeyi unutmuyorlar" internette veliler bu haksızlık karşısında şöyle davranmalı hakkınızı burdan aralamısızın diye açıklama yapan bir allahın kulu yok insanın çıldırmaması elde değil sıyırmak üzereyim.aramızda bir avukat var mı? nasıl bir yol izlemeliyim? anlaşılan önce parayı verip sonra mahkeme yoluyla talep edeceğiz ama sözleşmeyi imzalarken yapmamız gereken neler var?
Öncelikle Avukat değilim. Benim de kızım Ankara'da Özel okulda öğrenci. Mart ayında yeni yıl için sözleşme yapacağız. Hükümetin açıkladığı %65 zam oranını geçemezler. Direkt olarak Mahkeme'ye de verebilirsiniz. Ayrıca Yemek Hizmeti almak zorunda da değilsiniz.
Çocuğunu özele okula gönderenlerin fiyattan şikayetçi olmasını anlamıyorum. Adı üstünde. Özel okul. Özele okula verilecek parayla devlet okulu + özel ders çok daha iyi bir seçenek olur. Özel ders de sadece zayıf olunan derslerden alınır. Çoğu dersten özel ders alacak çocuk meslek eğitimine yönlendirilir. Kaldı ki meslekleri hakkıyla yapan kişiler bugün okuyan insanlardan daha kolay iş bulup daha çok para kazanmaktadır. Kendi işini yapma olasılığı daha fazladır