Gönderen Konu: 1996 Corolla 1.6 XEI Benzin ve LPG yakıt tüketimi karşılaştırması  (Okunma sayısı 42408 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Aracımız 1996 Corolla 1.6 XEI

Aracımıza bu yaz LPG taktırdık ilk başlarda değişik sonuclar alıyorduk 2 depo arasında 100 km de 2-3 litre oynuyordu ancak artık uzun zamandır aşağı yukarı aynı durumda

Şehir İçi

Benzin
Genel olarak 50 litreyi doldurdugumuz zaman 500 km civarı gidiyordu araba,

yani 100 km de 10 litre tüketim km başına 30 kurus

LPG
40 litre depoyla 330 km yol gidiyor araba

yani 100 km de 12 litre lpg 1.47  km de  18 kurus

toplam kazanc yüzde 40

Şehir dışı

Benzin
Full depoyla Ankaradan Çeşmeye giriyorduk zamanında yani yaklasık 700 km gidiyordu araba

100 km de 7.2 litre   km de 21.5 kurus

LPG
Full depoyla  3 kez test etme imkanımız oldu yaklasık 400 km gitti araba

100 km de 10 litre km de 147 kurus

toplam kazanc yuzde 32

Tomasetto marka LPG taktık sıralı sistem kışın bazenleri(haftada 1 bazen 2 kere) araba rolantideyken direksiyon titriyodu ve surtunme sesi geliyordu gaza basınca araba cok zor gaz alıyor ve asırı bir sürtünme sesi geliyor ve içim acıyordu baktırdık beyni değiştirdiler sonra 1 kere tekrar etti bu durum bir daha da karsılasmadık(motor ısınınca yeteri kadar bu durum geciyordu sanırım sebebi aracın lpg ye geçişi gerektiginden daha cabuk yaptıgı içindi)

Herkese LPG öneririm
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Oldukça mantıklı değerler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
merhbalar
foruma yeni katıldım adım cihangir bergamada öğretmenim
benimde 94 model 1.6 enjeksiyonlu xli var düz lpg taktırmıştım bendede söylediğin değerlerin aynı tüketim var ancak reklam olmasın 2 ay önce motor yağı filtre vs değiştirdim ve usta motora bor katkı yağı koydu 1000 km sonra şehirler arası sarfiyatım 135 kuruşa düştü 4 depo denedim şehir içi 155 kuruş (lpg için) sizlerede önerebilirim küçük bir not arabanın motor sesi çok azaldı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
önerileriniz için teşekkürler bor katkı maddesi dediğiniz sanırım 50 tl fiyatı olan küçük bir plastik şişede satılan şey ise baya önerdi satıcısı bana ama katkı maddesinden korktgum için denemedim ama ilk fırsatta deneyeceğim tesekkrler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşım anladım kadarıyla sıralı sistem değilmi.Gerçekten çok güzel bir konu açmışsın ve çok güzel bir çalışma yapmıssın ellerine sağlık.Benim arabada 96 xei 56000 de şehirdışı 21,5 kuruş fakat şehiriçi çok fena ya bazen 45 kuruşu buluyor bun konuda ne yapabilirim artı lpg takınca aracın güncünde düşme oluyormu.Lpg taktırdıktan sonra ne gibi sorunlar çıkabilir veya şöle sölim başım arırsa hiç taktırmayayım.Vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Aracımız 1996 Corolla 1.6 XEI

Aracımıza bu yaz LPG taktırdık ilk başlarda değişik sonuclar alıyorduk 2 depo arasında 100 km de 2-3 litre oynuyordu ancak artık uzun zamandır aşağı yukarı aynı durumda

Şehir İçi

Benzin
Genel olarak 50 litreyi doldurdugumuz zaman 500 km civarı gidiyordu araba,

yani 100 km de 10 litre tüketim km başına 30 kurus

LPG
40 litre depoyla 330 km yol gidiyor araba

yani 100 km de 12 litre lpg 1.47  km de  18 kurus

toplam kazanc yüzde 40

Şehir dışı

Benzin
Full depoyla Ankaradan Çeşmeye giriyorduk zamanında yani yaklasık 700 km gidiyordu araba

100 km de 7.2 litre   km de 21.5 kurus

LPG
Full depoyla  3 kez test etme imkanımız oldu yaklasık 400 km gitti araba

100 km de 10 litre km de 147 kurus

toplam kazanc yuzde 32

Tomasetto marka LPG taktık sıralı sistem kışın bazenleri(haftada 1 bazen 2 kere) araba rolantideyken direksiyon titriyodu ve surtunme sesi geliyordu gaza basınca araba cok zor gaz alıyor ve asırı bir sürtünme sesi geliyor ve içim acıyordu baktırdık beyni değiştirdiler sonra 1 kere tekrar etti bu durum bir daha da karsılasmadık(motor ısınınca yeteri kadar bu durum geciyordu sanırım sebebi aracın lpg ye geçişi gerektiginden daha cabuk yaptıgı içindi)

Herkese LPG öneririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Arkadaşım anladım kadarıyla sıralı sistem değilmi.Gerçekten çok güzel bir konu açmışsın ve çok güzel bir çalışma yapmıssın ellerine sağlık.Benim arabada 96 xei 56000 de şehirdışı 21,5 kuruş fakat şehiriçi çok fena ya bazen 45 kuruşu buluyor bun konuda ne yapabilirim artı lpg takınca aracın güncünde düşme oluyormu.Lpg taktırdıktan sonra ne gibi sorunlar çıkabilir veya şöle sölim başım arırsa hiç taktırmayayım.Vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

güzel cevabımızdan ötürü ben teşekkür ederim

evet sıralı sistem taktırdım gerçekten yakıt tüketimi gayet azıldı ayrıca performansı değişmedi hatta arttı bile diyebilirim :) çok ciddiyim arabaya yaradı tabi sorunlar çıkabilir ama iyi bir marka ve ustaya taktırırsanız bir sorun olmaz size italyan markalarını öneririm ayrıca son bir söz size lpg ye en uyumlu araba bizim kasa corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
farklı markadan farklı bir veri sunayım geçtiğimiz haftasonu afyon antalya yolunda izmir sapağından lpg full yapıp 107 km sonra tekrar fulledik antalya yolunda 12 tl lik lpg ile bahsedilen mesafeyi geçti araç,
çok şaşırdım km'de 11.2 kuruş gibi bir değer
araç 2001 fiat bravo 1.6 100 hp araçta sıralı sistem atiker takılı bakımları da tam düzenli değil genel olarak bu ekonomiyi acaba neye borçlu ?
bahsettiğim değerler gerçekten mümkün mü?
ilk fulleyişimizde araç zaten sıcaktı yani biraz benzinle gitti de değil maşallah diyoruz arabaya sizce de ekonomik mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Evet en uyumlu bizim kasalarmış bende duydum ama kararsızım gerçi bu gidişle mecbur taktıracam.)Tekrar verdiğin bilgilere teşekkür ederim.Kazasız ve mutlu günler dilerim.
güzel cevabımızdan ötürü ben teşekkür ederim

evet sıralı sistem taktırdım gerçekten yakıt tüketimi gayet azıldı ayrıca performansı değişmedi hatta arttı bile diyebilirim :) çok ciddiyim arabaya yaradı tabi sorunlar çıkabilir ama iyi bir marka ve ustaya taktırırsanız bir sorun olmaz size italyan markalarını öneririm ayrıca son bir söz size lpg ye en uyumlu araba bizim kasa corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Şehiriçi ne kadar yakıyor peki.Şehir dışı süpermiş valla.
farklı markadan farklı bir veri sunayım geçtiğimiz haftasonu afyon antalya yolunda izmir sapağından lpg full yapıp 107 km sonra tekrar fulledik antalya yolunda 12 tl lik lpg ile bahsedilen mesafeyi geçti araç,
araç 2001 fiat bravo 1.6 100 hp araçta sıralı sistem atiker takılı bakımları da tam düzenli değil genel olarak bu ekonomiyi acaba neye borçlu ?
ilk fulleyişimizde araç zaten sıcaktı yani biraz benzinle gitti de değil maşallah diyoruz arabaya sizce de ekonomik mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

lpg tankı tam bitmeden yapılan ölçümler sağlıklı sonuçlar vermiyor.2 yıl önce 80 model reno sw aracımla 90km yaptım tekrar fulledim.9 tl lik gaz aldı.km de 10 kuruş.Keşke gerçek olsa.
 Şimdiki aracım 95 model Toyota corolla 16 valf ile 90 km hızla 12,5 kuruş, 110-120 km hızla 15 kuruş yakmakta.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 VERSO COMFORT LPG...
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
ARKADAŞLAR BENDE 97 GLİ VAR. HENÜZ YENİ ALDIM ARACI. UZUN YOLA ÇIKTIM. 70-100 KM HIZ ARALIĞINDA 196 KM YOL YAPTIM SADECE 18,00 TL GAZ YAKTIM İNANAMADIM. ALDIĞIM ARKADAŞ 'BEYİNİ ÖZEL TAKTIRDIM TASARRUF SAĞLIYORMUŞ' DEDİ.
HAYAT 3,5 İLE 4 ARASINDADIR... YA 3,5 ATARSIN YA 4*4 LÜK YAŞARSIN...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Lpg tüketiminin, bilgi ekranından anlaşılıp anlaşılmayacağına ilişkin olarak göndermiş olduğum iletim, Sayın Süha İŞGİNÖZ tarafından, mantıklı ve güzel bir dille yanıtlandı. Kendisine teşekkür ederim.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
lpg bitmeden anlamak hakikaten zor.Farkı değerler verebilir.Basınçtan dolayı aynı yaptığınız km de bazen 10 lt bazen 12 lt alabilmekte.