0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracımız 1996 Corolla 1.6 XEIAracımıza bu yaz LPG taktırdık ilk başlarda değişik sonuclar alıyorduk 2 depo arasında 100 km de 2-3 litre oynuyordu ancak artık uzun zamandır aşağı yukarı aynı durumdaŞehir İçiBenzinGenel olarak 50 litreyi doldurdugumuz zaman 500 km civarı gidiyordu araba,yani 100 km de 10 litre tüketim km başına 30 kurusLPG 40 litre depoyla 330 km yol gidiyor arabayani 100 km de 12 litre lpg 1.47 km de 18 kurustoplam kazanc yüzde 40Şehir dışıBenzinFull depoyla Ankaradan Çeşmeye giriyorduk zamanında yani yaklasık 700 km gidiyordu araba100 km de 7.2 litre km de 21.5 kurusLPGFull depoyla 3 kez test etme imkanımız oldu yaklasık 400 km gitti araba100 km de 10 litre km de 147 kurustoplam kazanc yuzde 32Tomasetto marka LPG taktık sıralı sistem kışın bazenleri(haftada 1 bazen 2 kere) araba rolantideyken direksiyon titriyodu ve surtunme sesi geliyordu gaza basınca araba cok zor gaz alıyor ve asırı bir sürtünme sesi geliyor ve içim acıyordu baktırdık beyni değiştirdiler sonra 1 kere tekrar etti bu durum bir daha da karsılasmadık(motor ısınınca yeteri kadar bu durum geciyordu sanırım sebebi aracın lpg ye geçişi gerektiginden daha cabuk yaptıgı içindi)Herkese LPG öneririm
Arkadaşım anladım kadarıyla sıralı sistem değilmi.Gerçekten çok güzel bir konu açmışsın ve çok güzel bir çalışma yapmıssın ellerine sağlık.Benim arabada 96 xei 56000 de şehirdışı 21,5 kuruş fakat şehiriçi çok fena ya bazen 45 kuruşu buluyor bun konuda ne yapabilirim artı lpg takınca aracın güncünde düşme oluyormu.Lpg taktırdıktan sonra ne gibi sorunlar çıkabilir veya şöle sölim başım arırsa hiç taktırmayayım.Vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
güzel cevabımızdan ötürü ben teşekkür ederimevet sıralı sistem taktırdım gerçekten yakıt tüketimi gayet azıldı ayrıca performansı değişmedi hatta arttı bile diyebilirim çok ciddiyim arabaya yaradı tabi sorunlar çıkabilir ama iyi bir marka ve ustaya taktırırsanız bir sorun olmaz size italyan markalarını öneririm ayrıca son bir söz size lpg ye en uyumlu araba bizim kasa corolla
farklı markadan farklı bir veri sunayım geçtiğimiz haftasonu afyon antalya yolunda izmir sapağından lpg full yapıp 107 km sonra tekrar fulledik antalya yolunda 12 tl lik lpg ile bahsedilen mesafeyi geçti araç, çok şaşırdım km'de 11.2 kuruş gibi bir değer araç 2001 fiat bravo 1.6 100 hp araçta sıralı sistem atiker takılı bakımları da tam düzenli değil genel olarak bu ekonomiyi acaba neye borçlu ? bahsettiğim değerler gerçekten mümkün mü? ilk fulleyişimizde araç zaten sıcaktı yani biraz benzinle gitti de değil maşallah diyoruz arabaya sizce de ekonomik mi?