Gönderen Konu: pandizottaki hoparlörlerin yalıtımı nasıl olmalı?  (Okunma sayısı 1130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32500
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Merhaba. 3 ay önce arkada ki oval kasnaklı olup yuvarlak olan hoparlörleri Alpine SXE 6925S ile değiştirdim. araç 2018 model corolla. fakat bass konusunda bir artış göremedim. hoparlörleri yakından dinliyorum çok şiddetli çalıyor ve frekansları okuyor fakat o yoğunluğu araç içine aktaramıyorum. örneğin 96 model brodwayin arkasında ki 2 tane oval hoparlör öyle bi çalıyor ki araçta sanki subwoofer var gibi. fakat corolla aracımızda bu şiddeti yakalayamadık  (wooferi kabinden çıkarınca nasıl boş çalıyorsa bunu da ona benzetebilirsiniz). arkadaki pandizot altında tüm delikleri deneme amaçlı bantla kapattım yinede basınç oluşturamadım
var mı bir tavsiyesi olan?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 72500
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: pandizottaki hoparlörlerin yalıtımı nasıl olmalı?
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2022, 00:58:32 »
Merhaba ses yaltımı yaparsanız 1 tık değişim olabilir ama tabi ses yalıtımınında paraya göre başlangıçtan iyiye doğru olanları var.Oda zaten kalınlık ve iç malzeme kalitesi olarak değişiyor.Onun dışında önerebileceğim arkaya en az 30 cm veya 38 cm subwoofer koymanız eğer yer sıkıntınız yok ise.Birde hoparlörlerin + ve - sine dikkat edin 1 i farklı olursa istediğiniz sesi alamazsınız.Size birşey önereceğim + - yi doğru bağladınızı varsayıyorum birde -ve + yapıp yani ters bağlayıp 2 hoparlörüde şoför koltuğuna geçip dinleyebilirmisiniz ? bazen + ve - yi ters bağlamak bile azıcıkta olsa bassta etki ediyor.Son olarakta aklıma gelen hoparlörlerin mıknatıs kısmına boydan boya 18mm veya çok kalın olmayan mdf kestirin mıknatısı içine alacak şekilde yani mıknatıs kısmını kestireceksiniz o deliklerin içinde kalacak mıknatıs umarım anlatabilmişimdir yani bir nevi ufak bir kabin yapmış gibi oluyorsunuz.Oda bassa etki ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2022, 10:25:42 »
Biraz da hoparlörün türüne ve ayarına kalmış bir olay bu.

alt tarafa kabin gibi bir şey yapılabilirse, belki fiberglas tan, biraz düzelme olur. Ama sadece izolasyon ile çok bir şey elde edemeyebilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2022, 11:58:04 »
Biraz bu işlerle uğraşan birisi olarak ufak bir şey söyleyim. Akustik olmayınca o bass ses derin doygun şiddetli tonlu gelmiyor.
Camın altına yapılacak bir yalıtım da bu sesi desteklemez. Büyük bir hacimi doldurmak için büyük ve free air hoparlör kullanmak gerek.
Bagajın tamamını yalıtım yaparsanız, titreşimleri önlerseniz ve ses yalıtımı yapacak malzeme kullanmadan kaçak noktalarını kapatırsanız bir miktar daha iyi ses alacaksınız. ama o taş ürküttüğünüz kuşa hiç bir zaman deymeyecek. çünkü dünyanın en güçlü hoparlörünü de taksanız basabildiği hava yine hoparlör hacmi veya yüzeyi kadar olacak. Güçlü basmasının da bir faydası olmayacaktır. Ha sesler netleşir, sert bir bass alırsınız ama tatmin etmez.
En güzeli kutulu bir sistem yapmaktır. Benim de tavsiyem bu yönde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2022, 09:00:45 »
en meşakkatli ve toplama etkisi az olacak değişim ile başlamışsınız. yinede emeğinize sağlık bu işe başladığınıza göre devamı gelecek ve işin sonunda bu yaptığınızında faydasını göreceksiniz. diğer yorumlarda belirtildiği gibi eğer isteğiniz bas almaksa kutulu subwoofer bu işin en kolay ve en etkili yöntemi. almak istediğiniz etkiye göre bir çok da alternatifi olan yöntem. koltuk altına koyabileceğiniz küçük çaplı bir hoparlör bile oldukça etkili olabiliyor. ben bagajda kendinden amfili ve slim kutulu bir subwoofer kullanıyorum, genişliği 15 cm olması nedeniyle bagaj kullanımımı neredeyse hiç etkilemiyor ve yeterli bas desteğini veriyor. ikinci önemli husus ise ses kaynağınız orjinal teybi kullanacaksanız ve araç dışına müzik dinletme gibi bir derdiniz yoksa ön kapı hoparlör değişimi ve bir subwoofer fazlasıyla yeterli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2022, 17:47:43 »
Kendi aracıma da yaptırdığım için aynı markadan tecrübelerimi aktarmaya çalışim,broadway deki de aynı hoparlör mü?
her aracın içini oda olarak düşünürseniz her set her araçta farklı yoğunlukta duyarsınız bu normal.sonuçta broadway daha ufak bir araba.
sadece arkaları değiştirerek verim alamazsınız,"bende başta o şekilde yaptım olmayınca komple değiştirdim müthiş oldu" .bir de sizin aldığınız seri yanlış hatırlamıyorsam alpine de giriş seviyesi olarak kalıyor siz cidden fark edilir bir şey istiyor iseniz S serisinden veya bass daha fazla duymak istiyorsanız R serisini tercih etmeniz gerekir.bir de tabi dinlediğiniz müzik türü ile de alakalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2022, 19:08:10 »
en meşakkatli ve toplama etkisi az olacak değişim ile başlamışsınız. yinede emeğinize sağlık bu işe başladığınıza göre devamı gelecek ve işin sonunda bu yaptığınızında faydasını göreceksiniz. diğer yorumlarda belirtildiği gibi eğer isteğiniz bas almaksa kutulu subwoofer bu işin en kolay ve en etkili yöntemi. almak istediğiniz etkiye göre bir çok da alternatifi olan yöntem. koltuk altına koyabileceğiniz küçük çaplı bir hoparlör bile oldukça etkili olabiliyor. ben bagajda kendinden amfili ve slim kutulu bir subwoofer kullanıyorum, genişliği 15 cm olması nedeniyle bagaj kullanımımı neredeyse hiç etkilemiyor ve yeterli bas desteğini veriyor. ikinci önemli husus ise ses kaynağınız orjinal teybi kullanacaksanız ve araç dışına müzik dinletme gibi bir derdiniz yoksa ön kapı hoparlör değişimi ve bir subwoofer fazlasıyla yeterli olacaktır.

Orjinal teybe uygun guzel ses verecek olan ( yuksek degil ama kaliteli) biir hoparlor tavsiyeniz var mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2022, 21:28:10 »

Dediğiniz gibi,  koltuğumun altına koyduğum  çokta kaliteli olmayan  Slim Navigold  Ng09 Car Audio Koltuk Altı Bass 300w  bile oldukça fark ettirdi.  Denemenizi tavsiye ederim Mert bey.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -