0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba.2020 Kasım ayında CHR aracımı sıfır olarak aldım. Salgından ötürü çok az kullandım ve henüz 12.000 km'ye geldi. Sorunsuz geçen zamanlardan sonra yaklaşık 2-2,5 aydır fark ettiğim bir problem var. Araç 1.2 turbo ve cvt şanzımana sahiptir.Eskiden aracı ilk kaldırdığımda yakıt tüketim ibrasi bir anda son seviyeye ulaşmıyordu. Dur kalk yaptığımda da aynı durum geçerliydi. İzmir şehir içinde yakıt tüketimin en fazla 8,3 lt oluyordu. Şimdi araç dururken gaza dokunmamla birlikte anlık yakıt sarfı son değer ulaşıyor. Yine eskiden sport moda aldığımda ilk gaz tepkisi olarak bir anda ileri atılıyor ve koltuğa itiyordu. Şimdi yine fark oluyor öncelikle devir saati bir anda 4000'lere geliyor. Sonuç olarak eskisi gibi turbo araç kullanıyormuş hissi kayboluyor. 2018 model 1.6 Corrolla aracım gibi hissediyorum. Düz yolda devam ederken eskisi gibi gidiyor. Anlık yakıt tüketimi düşüyor. Ancak ara hızlanmalarda yine yukarıda anlattığıma benzeyen durumlar oluyor. İlginç bir yan ise araç bunu her zaman yapmıyor. İki kez servise götürdüğümde servis randevusunda bir kaç gün önce veya o gün düzeldi. O zamanda incelediler ancak tüm verileri normal dediler. Sonra yine aynı durumlar tekrarladı. Sorunumu ne kadar iyi ifade edebildim bilemiyorum. Yorumu olan, benzer durumları yaşayanlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
Aracın bakımı en son ne zaman yapıldı?Ankattıklarınıza binaen bakımın geciktiği yönünde bir intiba edindim,aracı hiç kullanmasanızda yıllık bakım yapılmalı yoksa içindeki yağ özelliğini kaybettiği için çok çeşitli sorunlar çıkarır,eğer bakıma giderseniz yetkili servis hava filtresini değiltirmeyecektir siz değişimi konusunda ısrarcı olun en kötü ihtimalle alıp siz değiştirin,hava filtresi aracın çekişi ve yakıtı konusunda en etkili faktördür,ülke geneline göre nem oranının yüksek olduğu bölgede yaşıyorsunuz o yüzden filtre havadaki nemi ve tozu emerek taş gibi oluyor motorun ihtiyacı olan havayı geçirmediği zaman her türlü sorun oluşuyor.
Merhaba,Tecrübeli arkadaşlar daha sağlıklı yorum yapacaklardır ancak anlattıklarınızdan benim aklıma ilk filtreler geldi. Hava filtresi, yakıt filtresi.. Yakın zamanda değişti mi değişmedi ise burdan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum..
Bakmak lazım, arkadaşın arabasına fare girmişti. Kim bilebilir ki fare hava deliğini kapatacak ?
Tüm yorumlarınız ve zamanınız için teşekkür ediyorum. Hava filtresini serviste değiştirttim. Sorun çözüldü gibi görünüyor. Yakıt kendi kendine ani artış veya azalışlar göstermiyor.Gaz tepkileri de normale döndü. Bakım zamanı yağ konusunu da servis ile görüşeceğim.