Gönderen Konu: Aniden biten akü  (Okunma sayısı 2109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür edildi
Aniden biten akü
« : Ağustos 04, 2022, 15:34:03 »
2017 aralık çıkışlı aracımın aniden aküsü bitmesi sonucu yolda kaldım. Takviye kablosu taşımam sayesinde çalıştırabildim ve tekrar iş yerime dönene kadar yanmayan arıza ışığı kalmadı direksiyon olsun çarpışma önleme sistemi olsun hatta bir ara hız göstergesi bile çalışmadı. Anlayamadığım şeyler ise akünün zayıf olduğunu biliyordum ve çalışmazken hçibir zaman ne teyp açıyor nede farları yakıyordum fakat küt diye bitmesi çok saçma geldi. İkincisi ise çalıştırdıktan sonra neden voltaj az geldiği için bir sürü arıza yakıp söndürdü. Gidene kadar Aralıklı direksiyon güç kaybı yaşadım.Aküyü değiştirdikten sonra şarj gücünede bakıldı problem yok dediler. Bu araçlarda neden akü bitmeye yakın bir uyarı sistemi yok. Siz siz olun servise gidince aküyede kesin baktırın zayıfsada değiştirin

Toyota Club Türkiye

Aniden biten akü
« : Ağustos 04, 2022, 15:34:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Ynt: Aniden biten akü
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2022, 15:38:41 »
Günümüz aküleri böyle maalesef. Marş süresinin çok az uzaması ve abs ışığının biraz gecikmeli sönmesiyle uyarı veriyor ancak.
5 sene de olmuş orjinal akü normal.

Kapasitesini ölçebilen bir sistem yoktur. Sabah akü voltajı 12.0v a ne kadar yaklaşırsa o kadar bitmek üzere olduğunu gösterir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2022, 15:46:30 »
Geçmiş olsun, bende aracı alır almaz akü ekspertizde kötü çıktığı için değiştirdim. Amper yükseltme ve marka/model arayışındayken Japon arabalarının çok az akü kullanarak çalıştığını ve uzun süreli olduğunu okudum, çok fazla güce de ihtiyaçlarının olmadığı söyleniyordu. Hatta 8. yıla giren orjinal aküsü olan bile vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2022, 16:34:08 »
Teşekkür ederim ama araç yolda giderken sürekli birşeylere güç yetmemesi ve arıza vermesi beni şaşırttı açıkcası. Madem güç yetmiyor sürüşde aküden takviye oluyor o zaman akü nasıl şarj oluyor sürekli aküden yer az az. Aküyü değiştirdiğim yer şarj voltajında problem olmadığını da söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2022, 16:47:51 »
Teşekkür ederim ama araç yolda giderken sürekli birşeylere güç yetmemesi ve arıza vermesi beni şaşırttı açıkcası. Madem güç yetmiyor sürüşde aküden takviye oluyor o zaman akü nasıl şarj oluyor sürekli aküden yer az az. Aküyü değiştirdiğim yer şarj voltajında problem olmadığını da söyledi.
Yeni araçlarda birçok sistem aküden besleniyor,akü tamamen bittiği zaman takviye yaparak aracı çalıştırmanız durumunda alternatörün ürettiği gücün tamamına yakınını akü çeker akü aynı anda diğer sistemlerin hepsine güç aktardığı için ve şarj seviyesi 9V altında olduğu için sorun oluşur depolama oluşmaz o yüzden akım yetersizliği olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2022, 18:16:56 »
Akü sadece kimyasal yapı değildir, içinde kullanılan materyaller formunu kaybedebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2022, 22:01:04 »

Benim araçla başıma gelen 2 saatlik bir yolculuktan sonra araba ile mola verdik sonra tekrar çalıştırmak istediğimizde ise aracın ekranda yanmayan ışık yoktu garip garip sesler geliyor kapılar kilitlemeye çalışıyordu. Çekici yardımı ile aracı elektrikçiye götürdük akü değişti bütün sorunlar bitti. Akü kurşun kesmiş dediler sanırım içindeki plaka kırılmış bu sebeple voltaj kesik kesik geliyordu.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2022, 23:03:50 »
Geçmiş olsun.
Akü hücreleri arası bağlantılar zayıflayıp devreyi keser genelde.
Daha önceki bir aracımda yaşamıştım olayı.
Şu anki aracımda 8. yıl sonunda problem olmamasına rağmen aküyü değiştirdim.
Araçları uzun süre yatırmamaya ve sürekli kısa mesafe kullanılıyorsa haftada bir kez 30 dakika gibi araçla sürüş yapmanızı öneririm.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2022, 23:53:46 »
Teşekkür ederim. Osman bey siz en iyisini yapmışsınız emin olun bitmiş bir aküyü diriltsenizde araba kör topla gidiyordu resmen radardan geçtim ve hız kadranı çalışmadığı için hala ceza gelecek mi diye bekliyorum :))
Ümit bey teşekkürler,araç yatmıyor ama gün içinde çok fazla kısa mesafe gidiyor birde klima olmazsa olmazımız galiba o çok zorluyor elektrik bakımından.