Gönderen Konu: Sıfır araçta tıkırtı sesleri var  (Okunma sayısı 1886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '21
Sıfır araçta tıkırtı sesleri var
« : Haziran 16, 2022, 16:06:17 »
Merhaba.

Aracımı 28 Mayıs 2022 tarihinde teslim aldım. 1.5 MDS Dream.

Araç şu anda 800 KM'de. Yaklaşık 200 KM'dir gelen bir sesle başım belada. Özellikle düşük hızlarda çok ufak çukurlarda veya arnavut kaldırımı gibi yerlerde bu sesi çıkartıyor. Aracın altından geldiğini tahmin ediyorum.

Araştırdığım kadarıyla viraj demiri lastiği diye geçen parçadan olabilir diyorlar. Ücretsiz 1000 km bakımında çözeceklerini umuyorum.

Sizce bu ses viraj demiri lastiğinden mi kaynaklanıyor? Ayrıca sıfır araçta, bu km'de böyle bir sorun olması normal midir?

Video'nun 3. saniyesinde başlayan tıkırtı sesini duyabilirsiniz.

https://youtube.com/shorts/9cUo-EIFfug?feature=share

Toyota Club Türkiye

Sıfır araçta tıkırtı sesleri var
« : Haziran 16, 2022, 16:06:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır araçta tıkırtı sesleri var
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2022, 20:22:09 »
Geçen hafta başımdan geçeni anlatayım. Hafif bozuk yollarda metal tıkırtı sesi duymaya başladım. Sağa sola bakıyorum yok. Bagajdaki eşyaların pozisyonlarını değiştiriyorum yok. Kapı ceplerine bakıyorum, yok. Üç dört gün beni deli etti. Sonra sesi duyduğum bir vakit, orta kolçakta şarj kablosunu çıkarmak için kapağını açtım ki ses yükseldi. Meğer kolçağın içinde küçük el feneri ile çakı birbirine değiyormuş. Umarım sizde de böyle bir şeydir. Bagaj, kolçak, orta bardaklıklar, kapı ceplerini bir kontrol edin. Var olan eşyaların ses çıkarma ihtimallerini sıfıra indirip tektardan sesin gelip gelmediğine bir bakın. Ben kolçak içindeki nesnelerden şüphelendim.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2022, 00:36:42 »
Viraj demir lastiği bu sesi yapmaz garç gurç ses yapar ve yeni araçta öyle hemen bozulmaz, Hüseyin bey'in dediklerini dikkate alın ayriyeten aracın altını sürttüyseniz egzoz bağlantı demirlerini ve egzoz izalasyon sacının bağlantılarına bakın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2022, 18:40:03 »
Ben bu sıkıntıların işçilikten kaynaklandığını düşünüyorum corolla hb de aynı sorunlar varmı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2022, 13:31:54 »
ayrıca bugün fark ettim ki bu ses 10-15 dk. sonra kesiliyor. yani araç ısındıktan sonra ses kesiliyor :) şaka gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2022, 14:18:11 »
Söz konusu toyota ise, hele hele corolla sedan ise bu seslere alışmak lazım. Maalesef yalıtım zayıf, malzeme kalitesi çok çok düşük ve işçilik te bir hayli zayıf.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2022, 12:04:15 »
Söz konusu toyota ise, hele hele corolla sedan ise bu seslere alışmak lazım. Maalesef yalıtım zayıf, malzeme kalitesi çok çok düşük ve işçilik te bir hayli zayıf.
Sıfır araba alıp da sorun yaşayanlar adına üzüldüm, durup dururken şikayet edecek haliniz yok, eminim kendinize göre haklı nedenleriniz vardir ama ulkemizde üretilen Corolla sedan ve C-Hr'lerin %90'ı dünya çapında 95 ülkeye ihraç edilmekte. Sırf bir ürünün ihraç edilebilebiliyor olması bile onun kalitesinin bir kanıtıdır, özellikle AB'nin çok katı kalite standartları olduğu malumunuzdur.
Bununla birlikte, ben de Toyota'nın kaportasinin biraz ince oldugu (biraderin 2004 leonunun beton gibi kaportası var) ve eski 2007 aurisimin 2015 corollamdan malzeme olarak azıcık daha kaliteli olduğu kanaatindeyim. Umarım, sorunlarınız en kısa zamanda çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2022, 14:00:55 »
Sıfır araba alıp da sorun yaşayanlar adına üzüldüm, durup dururken şikayet edecek haliniz yok, eminim kendinize göre haklı nedenleriniz vardir ama ulkemizde üretilen Corolla sedan ve C-Hr'lerin %90'ı dünya çapında 95 ülkeye ihraç edilmekte. Sırf bir ürünün ihraç edilebilebiliyor olması bile onun kalitesinin bir kanıtıdır, özellikle AB'nin çok katı kalite standartları olduğu malumunuzdur.
Bununla birlikte, ben de Toyota'nın kaportasinin biraz ince oldugu (biraderin 2004 leonunun beton gibi kaportası var) ve eski 2007 aurisimin 2015 corollamdan malzeme olarak azıcık daha kaliteli olduğu kanaatindeyim. Umarım, sorunlarınız en kısa zamanda çözülür.
AB nin katı kuralları güvenlik ile alakalı zaten toyotada güvenlikten yana sıkıntı yok,AB terim sesi olmayacak demiyor ama zaten ihraç olanlar daha özenli bu herzaman böyle olmuştur,sadece otomobil sektöründe değil her türlü üründe aynı oluyor,mesela asmetal marka alt takım malzemeleri var müthiş kalitede ürünlerdir hatta orjinaline kafa tutar ama iç pazarda bu markayı bulmak çok zordur,keza there Max devirdaim pompası gibi ürünleri yine çok kalitelidir, araçta da illaki fark ediyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2022, 14:26:18 »
Aracın ihraç edilmesi ile en ufak bir ilgisi yok bu saydığımız sorunların. Kaldı ki ihraca giden araçlar hemen her açıdan çok daha farklı emin olun. Sorun Toyota Türkiye' nin, özellikle iç pazara sattığı araçlarda maliyet düşürmek adına malzemeden ve işçilikten gün geçtikçe daha fazla çalması.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2022, 09:56:25 »
1.000 KM bakımında sesin viraj demiri orta lastiklerinden kaynaklandığı tespit edildi. parça siparişi geçildi. ücretsiz değiştirilecek.

parçanın hatalı üretilmesinden dolayı ses yapıyormuş.