0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracım 2015 model ve landirenzo marka lpg kiti takılı . genelde aracı sakin (2bin-3 bin devir aralığında) kullanırım ancak bugün aracı biraz zorlayayım dedim .ancak bugün şehirlerarası yol yaparken aracımın dümdüz yolda vitesi 6 ya taktığımda 3bin devirden sonra gaza herhangi bir tepki vermediğini devir saatin 3bin üzerine çıkmadığını gördüm (bu sorun diğer viteslerde yok). Ben baskı balatanın eskidiğinden şüpheleniyorum ancak araçlar hakkında pek de bilgi sahibi değilim. sevgili forumdaşlarım bu konu hakkında sizlerin yardımını ve yorumlarını bekliyorum.
Bu bir sorun değil gayet normal,6. Vites performans vitesi değildir ekonomi için vardır ve devir aralığı geniştir,6.vites hızlanma için değil ekonomi için dir.
Bende de aynı araç var (LPG kitim BRC seq 32). Bu durum LPG kitinizin ayarlarıyla ilgili olmasın? Diğer viteslerde bu sorunun olmadığını belirtmissiniz. Keşke yokuş aşağı giderken de deneyebilseydiniz, belki gaza iyi basamamissinizdir zira 6. Viteste 1.33 Corollanin hızlanması benzinde bile görece yavaş oluyor.
öncellikle cevabınız için teşekkürler.elimden geldiğimce bastım yani sorunu fark edince ayağımı gazdan çekip birkaç kez daha kökledim ama araçta tık yoktu.lpg kiti ayarları hakkında ne bir bilgim ne de bir fikrim var.bu arada aynı araç sizde de olduğu için soruyorum siz vites değişimini hangi aralıklarda yapmayı tercih ediyorsunuz. özellikle yokuşlarda bayılma durumu olmaması için?Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 22, 2022, 18:41:39[/time]cevabınız için teşekkürler. ancak aracım dümdüz bir yolda giderken gazı köklememe rağmen gaza tepki vermiyor. özellikle 3bin devir üzerine çıkmaması bayağı kafamı karıştırdı.
Ben 6. Viteste LPG'deyken 5000 devire cikabiliyorum (tabi yol benim lehimeyken).
5000 rpm de 6.viteste hız ibresi kaç km hız gösteriyor.Ayrıca 3 bin rpm üzerine çıkmaz demedim 6.vites dişli aralığı uzun dedim yani çıkar ama biraz geç çıkar.Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 22, 2022, 21:58:46[/time]Ayrıca LPG'de aracı o kadar zorlamayın yoksa ansızın sibob sorunu yaşamaya başlabilirsiniz,eğer yüksek devir çevirecekseniz benzine alın aracı yada LPG kitinin benzin destek linki varsa onu açtırın ve 3500 devirden sonra benzine geçmesi için ayarlatın tavsiye ederim.
Merak etmeyin, trafik canavarı değilim, kurallara azami ölçüde uyan sakın birisiyimdir, sadece aracı ilk aldığımda yol tamamen bosken deneme amaçlı çok kısa sure böyle birşey yapmistim, Corolla 1.33 5000 devirde 180 yapıyor. Aslında uyarınız doğrultusunda yanlis bilgi verdigimi fark ettim cunku bu hıza benzinde çıktım zira supab erime sorununa karşı BRC kitim 3750 devirden sonra benzine geçecek şekilde ayarli durumda.Geçen yıl, virajlı ve çok dik bir yokuşu (Marmaris'e inen yol) inerken araba gereksiz hizlanmasin diye vitesi kısa bir sureligine 2'ye aldim ve hiç gaza basmadigim halde bile devir 6000'i geçti (kadrajda kırmızı bölge), bunun bir zararı var mı? Yanık plastik kokusu gibi bir koku gelince, endişe edip frenlemeyle arabayı yavaslatarak deviri aşağı indirdim, hararet ise hiç olmadı maşallah.
Trafik canavarı olduğunuzu kastetmedim, Marmaris yolunu çok iyi bilirim o yolda 2. Viteste inmek aracı aşırı zorlar,gelen yanık kokusu piston üzerine siboblardan yağ kaçağı olmuşsa ondan kaynaklıdır, aşırı devir yükselirse düşük viteste motor içerisinde basınç fazla oluşur,krank ve piston kollarına aşırı yük biner,bu durumun devamlı tekrarlanması motora zarar verir,o tip yollara giderken gayet yavaş hareket edilmeli çünkü viraj devamlı olarak sürüyor o yüzden virajdan çıkınca ani gaz yüklenip bir sonraki virajda Frene basmak yerine 3. Viteste yavaş yavaş freni yoklayarak inmek en doğrusu.
Kokuyu fark edince zaten hemen müdahale ettim ama bahsettiğim yanık plastik kokusu çok dur kalklı trafikte ön tekerlek tarafindan bazen koku gelir ya, ona benziyordu. Baskı balataya 2.viteste çok mu yük bindirdim acaba dedim.